Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Selvom ordet ´håndværk´ måske leder tankerne hen på en livsform, der har været aftagende siden begyndelsen af det industrielle samfund, argumenterer Richard Sennett for, at håndværksmæssighed er et aspekt af og en tilgrundlæggende kvalitet ved alle former for arbejde, der rummer blivende værdi. Dermed afgrænser Sennett håndværket - ikke fra det kreative arbejde, men fra alle former for spekulative, abstrakte, ideologiske aspekter i den moderne verden, som først og fremmest tjener til at undertrykke mennesker og natur. Værdien af godt håndværk trænger, betoner Sennett, til at blive fremhævet: computerprogrammører, læger, forældre, kunstnere og borgere har alle brug for det.I sin mest ambitiøse bog til dato udforsker en af vor tids store intellektuelle håndværkets fortid og nutid; hans pointe kommer frem, når han forbinder fysisk arbejde med etiske værdier.I Håndværkeren fører Richard Sennett læseren over tid og rum, fra oldtidens romerske murstensbyggere til renæssancens guldsmede og videre til oplysningstidens bogtrykkere i Paris og industrifabrikkerne i London. Historien har skelnet mellem praksis og teori, teknik og udtryk, håndværker og kunstner, producent og forbruger; det moderne samfund lider stort under denne splittelse mellem hånd og ånd, der er et resultat af denne historiske arv. Men håndværkets og håndværkeres forgangne liv leder også tankerne hen på måder at bruge værktøj, organisere arbejdet og reflektere over livet på. Læst på den måde bliver Håndværkeren en anvisning på, hvordan man kan håndtere livet.Richard Sennett er professor i sociologi ved New York Universitet og London School og Economics. Før han blev sociolog, studerede han musik. Han har fået tildelt megen hæder, senest Hegel-prisen i 2006, for sin præsentation inden for humaniora og samfundsfag.
Hvis du tror, der kun er akademikere på Christiansborg, skal du læse denne bog.Bjarne Laustsen kom til verden på et husmandssted uden strøm og rindende vand i Himmerland i 1953. Han gik ud af skolen efter syvende. Han sparede selv op til at komme på ungdomsskole og brød ud af familiens mønster med et svendebrev som maskinarbejder. Han blev fagligt aktiv i Dansk Metal og gik ind i politik. Og nu har han siddet i Folketinget i mere end 28 år.Men Bjarne er den samme røde rebel som i begyndelsen, og han udfordrer såvel politiske modstandere som siddende socialdemokratiske ledere. Bjarne er partimand, men først og fremmest tillidsmand for hele Nordjylland. Han er utrættelig enkeltsagspolitiker for de mange borgere, der kommer i klemme i system-Danmark. Og han er sidste medlem af den for længst lukkede kaffeklub Rustbankerne.Den sidste rustbanker er en varm, vittig og vigtig historie om en ekstraordinær personlighed i dansk politik. Hans liv er i denne bog vævet ind i nyere Danmarkshistorie og ladet med stemningsfulde billeder, bramfri anekdoter – og en god portion af den sociale indignation, som stadig bærer Danmarks vigtigste parti.Bjarne Laustsen, f. 1953, er uddannet maskinarbejder fra maskinfabrikken Norden i Aalborg Vestby. Byrådsmedlem i Støvring 1986-94. Medlem af Folketinget for Socialdemokratiet, valgt i Nordjyllands Storkreds. Første gang indvalgt 1992-94 og igen fra 1998 til i dag. Han har bestridt et hav af tillidsposter, blandt andet som mangeårig præsident for Beredskabsforbundet, kommitteret for Hjemmeværnet, formand for den socialdemokratiske Metal-klub i Aalborg og medlem af bestyrelsen.Rasmus Prehn, f. 1973, er uddannet cand.scient.soc. fra Aalborg Universitet og University of Leeds og har arbejdet som cykelsmed, kokkemedhjælper, pædagogmedhjælper, højskole- og gymnasielærer samt sekretariatsleder.Byrådsmedlem i Aalborg 2001-05. Medlem af Folketinget for Socialdemokratiet siden 2005, valgt i Nordjyllands Storkreds. Han er tidligere minister for udviklingssamarbejde, 2019-20, og minister for fødevarer, landbrug og fiskeri,2020-22. Han er forfatter til velfærds- og demokratidebatbogen Frihed til fællesskab, 2013, samt Det brune Aalborg – bogen om Aalborgs brune værtshuse, 2017.
Ny dagsordensættende debatbog af Kaare Dybvad Bek, socialdemokratisk folketingsmedlem og minister – og forfatter til de anmelderroste bøger Udkantsmyten og De lærdes tyranni.De bredeste skuldre orker ikke længere at bære de tungeste byrder. De tager ud for at realisere deres bucket list, går på deltid for at mærke efter, flytter til Ærø for at leve et helt andet liv.Der vokser et oprør imod arbejdet.Men spørgsmålet er, om der er råd i Danmarks rige? I denne bog skruer Kaare Dybvad Bek tiden tilbage for at finde svaret. Til velfærdssamfundets barndom, da det sure slid på markerne hørte op, kvinderne blev befriet fra kødgryderne, og alle blev borgere med lige rettigheder. Til oprørsk ungdom mod skattefar og Systemet, som folket kom til at afsky. Til rejsegildet i det 21. århundrede, hvor gælden er betalt ud, og bygningen står solidt.Vi bor i verdens mest udbyggede og formentlig bedste velfærdsstat. Et førsteklasses samfund beboet af trygge, lykkelige og velstående mennesker, der lever misundelsesværdige liv.Man kan næsten glemme den anden side af ligningen: At det hele går op – for den enkelte såvel som for samfundet – fordi vi finder mening og skaber værdi, når vi mødes og løfter i fælles flok.Et eventyrland – arbejdets land.
Hvornår er det arbejde at sende en mail?De traditionelle rammer om arbejdet er forsvundet. Mange af os sætter selv rammerne for vores arbejde: Vi har ikke en fast arbejdstid. Vi får ikke en veldefineret opgave. Og vi er ikke altid helt sikre på, hvornår de aktiviteter, som vi har i løbet af dagen, falder inden for arbejdets rammer. Vi skal derfor lære at lede os selv i forhold til et arbejde, som langt fra er velafgrænset og veldefineret.I denne bog definerer Anders Raastrup Kristensen dette arbejdsliv med flydende grænser og peger på udfordringerne ved selvledelse. Fx hvor er grænsen mellem familie- og arbejdsliv? Hvordan skal arbejdsopgaven planlægges og bestemmes. Hvordan defineres arbejdsaktiviteten? Fx hvornår er det en arbejdsaktivitet at læse en artikel, og hvornår er det personlig interesse?Hvordan leder man medarbejdere, der leder sig selv?Anders Raastrup Kristensen vil fyre den terapeutiske leder og føleledelse, som de sidste 10 års coaching-tsunami har skabt, og som gør medarbejderne til lederens individuelle udviklingsprojekter. Anders Raastrup slår på, at lederen igen skal have fokus på arbejdet: ”Arbejdet er det, som vi har fælles, når vi arbejder i en virksomhed. Arbejdet er det, som vi gør sammen og den drøm, som vi sammen prøver at realisere. Lederen skal sørge for, at medarbejderne hele tiden er bevidste om målet for arbejdet, og forklare ændringer i målet for dem, så de fortsat kan levere på de rigtige opgaver.”Ledelse af selvledende medarbejdere skal sætte fokus på kernen i arbejdet. Hvordan skaber medarbejderen værdi? Og hvad skaber ikke værdi for virksomheden? Medarbejderne skal ledes til at gøre det rigtige i arbejdet. Denne opgave kan ikke overlades til medarbejderne alene, men skal ledes af ledelsen. En leder skal holde sine medarbejdere fast på målet, og lede medarbejderne så de kan lede sig selv.I bogen kan man også teste, hvilken type medarbejder man er: ”Den selvrealiserende” eller ”Den selvbestemmende” medarbejder. Desuden kan det også give stof til eftertanke at tage testen: Hvilket billede bruger du på balancen i dit familie- og arbejdsliv. Er du en jonglør, linedanser, holder du regnskab, styres du af indre balance? osv. – og hvilke valg og fravalg kommer der ud af det?
Den danske model har en lang historie. Først som institutionaliseret klassekamp, siden som myte. For det meste lovprist og berømmet, sjældent kritiseret og analyseret."Myten om den danske model" handler om, hvordan overenskomstsystemet har opnået selvstændighed fra de politiske institutioner, men samtidig altid været del af en politisk, endda demokratisk, styreform. I dag er den danske model mere end blot en måde at organisere arbejdsmarkedets parter på. Den skal snarere ses som en vigtig del af en samfundsmodel, hvor parter og politikere til daglig spiller med og mod hinanden. Ove K. Pedersen (f. 1948) er uddannet i statskundskab, har i mange år været professor ved flere danske universiteter samt gæsteprofessor ved udenlandske universiteter: Han er dr.phil. og er forfatter til en lang række bøger på dansk og engelsk, blandt andet den indflydelsesrige "Konkurrencestaten" (2011), "Markedsstaten" (2014) og "The National Origins of Policy Ideas" (2014). Senest er "Reaktionens tid" (2018) udkommet på Informations Forlag.
A FINANCIAL TIMES BOOK OF THE YEARA call to action for the creative class and labour movement to rally against the power of Big Tech and Big Media.Corporate concentration has breached the stratosphere, as have corporate profits. An ever-expanding constellation of industries are now monopolies (where sellers have excessive power over buyers) or monopsonies (where buyers hold the whip hand over sellers) - or both.Scholar Rebecca Giblin and writer and activist Cory Doctorow argue we're in a new era of 'chokepoint capitalism', with exploitative businesses creating insurmountable barriers to competition that enable them to capture value that should rightfully go to others. All workers are weakened by this, but the problem is especially well illustrated by the plight of creative workers. From Amazon's use of digital rights management and bundling to radically change the economics of book publishing, to Google and Facebook's siphoning away of ad revenues from news media, and the Big Three record labels' use of inordinately long contracts to up their own margins at the cost of artists, chokepoints are everywhere.By analysing book publishing and news, live music and music streaming, screenwriting, radio, and more, Giblin and Doctorow deftly show how powerful corporations construct 'anti-competitive flywheels' designed to lock in users and suppliers, make their markets hostile to new entrants, and then force workers and suppliers to accept unfairly low prices.Chokepoint Capitalism is a call to workers of all sectors to unite to help smash these chokepoints and take back the power and profit that's being heisted away - before it's too late.
Quietly and steadily, the number of women making six figures or more is increasing and continues to rise at a rate faster than for men. From entrepreneurs to corporate executives, from white-collar professionals to freelancers and part-timers, women are forging careers with considerable financial success. In Secrets of Six-Figure Women, Barbara Stanny, journalist, motivational speaker, and financial educator, identifies the seven key strategies of female highearners: A Profit Motive, Audacity, Resilience, Encouragement, Self-Awareness, Non-attachment, and Financial Know-How.Based on extensive research and hundreds of interviews, including more than 150 women whose annual earnings range from $100,000 to $7 million, Barbara Stanny turns each of the six-figure traits into a specific strategy for upping earnings. By rigorously fine-tuning them, readers can, step-by-step, climb the income ladder.
Bogen Økonomi i En Lektion, som er en dansk oversættelse af den internationale bestseller, Economics in One Lesson.Med over en million solgte eksemplarer er Økonomi i En Lektion en vigtig guide til det grundlæggende i økonomisk teori. Bogen er en international bestseller og er stadig den hurtigste måde at lære, hvordan man tænker som økonom.Bogen er skrevet i et meget let læseligt sprog, som gør det enkelt at forstå grundlæggende økonomiske teorier, og den anvendes derfor stadig bredt som lærebog blandt universitetsstuderende i hele verden. Bogen regnes blandt de absolut mest populære indenfor økonomisk teori, nogensinde skrevet.Økonomiske kommentatorer på tværs af det politiske spektrum har senest krediteret Hazlitt for at forudse sammenbruddet af den globale økonomi, som fandt sted mere end 50 år efter den første udgivelse af Economics in One Lesson.Hazlitts fokus på ikke-statslige løsninger og hans generelle vægt på frie markeder, individers økonomiske frihed og farerne ved statslig indgriben gør Økonomi i En Lektion lige så relevant og værdifuld i dag, som den har været siden udgivelsen.Bogen indgår i serien fra Paludans forlag som klassiske 5 stjernede bestsellere for ledelse, som ligeledes tæller: Vind venner, indflydelse og fremgang af Dale Carnegie, Peter Plys om ledelse af Roger E. Allen og En sælgers vej til Succes af Frank Bettger
Bogen Arbejdsmarkedsøkonomi behandler de grundlæggende temaer i arbejdsmarkedsøkonomien: Udbuddet af arbejdskraft, virksomhedernes efterspørgsel efter arbejdskraft og ligevægtsdannelsen på arbejdsmarkedet. Forfatterne inddrager både de traditionelle konkurrenceorienterede teorier og institutionelt orienteret teori. Udover indføringen i arbejdsmarkedets funktionsmåde behandles følgende temaer og problemstillinger: • Arbejdstid, ferie og fravær • Uddannelse og arbejdsstyrke • Løndannelse, lønstruktur og ligeløn • Løn, incitamenter og lønsystemer • Mobilitet på arbejdsmarkedet • Arbejdsløshed, løndannelse og inflation • Arbejdsmarkedets institutioner, organisationer og overenskomstforhandlinger – den danske model • Fagforeninger, forhandlinger og strejker • EU, den danske model og det europæiske arbejdsmarked.Bogen kan anvendes til et grundkursus i arbejdsmarkedsøkonomi på samfundsvidenskabelige og erhvervsøkonomiske uddannelser på universiteter og professionshøjskoler, eller som udgangspunkt for selvstændige studier af arbejdsmarkedsrelaterede problemstillinger.Forord Kapitel 1. Arbejdsmarkedet og arbejdsmarkedsøkonomi Kapitel 2. Arbejdsudbud på kort sigt Kapitel 3. Arbejdstid, ferie, betalt frihed og fravær Kapitel 4. Arbejdsudbud på langt sigt: Arbejdsstyrkens udviklingog kvalifikationer Kapitel 5. Efterspørgsel efter arbejdskraft Kapitel 6. Ligevægt på arbejdsmarkedet Kapitel 7. Det opdelte arbejdsmarked – segmentering, dualisering,fleksibilitet og flexicurity Kapitel 8. Løndannelse, lønstruktur og ligeløn Kapitel 9. Løn og lønsystemer Kapitel 10. Mobiliteten på arbejdsmarkedetKapitel 11. Arbejdsløshed, løndannelse og inflation Kapitel 12. Arbejdsmarkedets organisationer og institutioner –den danske modelKapitel 13. Fagforeninger, forhandlinger og strejkerKapitel 14. EU og det danske arbejdsmarkedArbejdsmarkedets organisationer, navne og forkortelseStikordsregister
Lemmingeeffekten handler om mennesker. Hvordan forstår vi, moderne mennesker,de økonomiske kræfter, der udgør kapitalismen anno 2014? Hvor er vi på vej hen, og hvorfor?Med udgangspunkt i historiens ideologiske og politiske virkelighed forklares den krise, som verden har befundet sig i siden 2008. Årsagerne går længere tilbage, og konsekvenserne vil forfølge de kommende generationer. For den enkelte, uanset om man er arbejder eller arbejdsløs, har den nye virkelighed allerede konsekvenser i form af øget fattigdom, arbejdspres, misbrug af ledig arbejdskraft og stigende ulighed. Vi lever i New Public Managements tidsalder, hvor alt forvaltes ifølge den økonomiske nødvendigheds direktiver. Reelt har vi allerede afskaffet den berømmede velfærdsstat. Borgerret erstattes af forbrugerrettigheder, og demokratiet er truet. Neoliberalismens mantra er vækst, uagtet om det forringer menneskers liv eller ødelægger naturen og klimaet. Er der alternativer?Svaret er et rungende "ja", og der gives eksempler på, hvordan vi undgår at falde i afgrunden sammen med resten af lemmingeflokken.
Bogen undersøger hvorledes den europæiske integration har påvirket den danske aftalemodel og især rollefordelingen mellem overenskomstparterne, Folketinget og domstolene.Denne undersøgelse vedrører for det første de påvirkninger som følger af, at lovgivningsmagten har fået en mere fremtrædende rolle i forhold til overenskomstparterne - og for det andet, de påvirkninger som følger af, at domstolene har fået en mere fremtrædende rolle i forhold til både lovgivningsmagten og overenskomstparterne som led i håndhævelsen af den danske stats EU-retlige forpligtelser.IndholdsoversigtForord IntroduktionDEL I: AFTALEMODELLEN OG DEN EUROPÆISKE INTEGRATIONSPROCES Kapitel 1. Det kollektive overenskomstsystem Kapitel 2. Statens rolle på arbejdsmarkedet Kapitel 3. Aftalemodellen og europæisk integration DEL II: FRI BEVÆGELIGHED FOR ARBEJDSKRAFT Kapitel 4. Vandrende arbejdstagereKapitel 5. Udstationerede lønmodtagere Kapitel 6. Den frie bevægelighed og aftalemodellen DEL III: FORBEDRING AF LEVE- OG ARBEJDSVILKÅRENE Kapitel 7. EU-harmonisering af det arbejdsretlige område Kapitel 8. EU-Domstolens rolle i arbejdsretlige sager Kapitel 9. Danske domstoles praksis i EU-arbejdsretlige sager DEL IV: KOORDINERING AF DE NATIONALE BESKÆFTIGELSESPOLITIKKER Kapitel 10. Koordinering af de nationale beskæftigelsespolitikker Sammenfattende vurdering Bilag A – Søgning af domme via EU-Domstolens hjemmesideBilag B – EU-domme med stillingtagen til national ret i domskonklusionenBilag C – Danske domstoles afvisning af at forelægge præjudicielle spørgsmål for EU-Domstolen Bilag D – Danske domstoles præjudicielle forelæggelser for EU Domstolen Oversigt over bogens tabeller
"Man møder et menneske" er et opgør med tænkningen om, at bedre velfærd kræver flere penge. Bogen udfordrer den gængse tilgang til dokumentation og ledelse og anviser en ny metode, der går gennem menneskelige relationer. Det vigtige spørgsmål er ikke: Har jeg gjort det, jeg skulle, rigtigt? men snarere: Det, vi laver sammen, virker det for borgeren?I bogen præsenterer Helle Øbo klare tiltag til, hvordan vi med udgangspunkt i relationen ikke alene opnår bedre effekt af indsatser på socialområdet, men også får ryddet op i unødvendig lovgivning og bureaukrati. Målet er at gå fra systemvelfærd til relationsvelfærd.Bogen henvender sig alle, der engagerer sig i det sociale arbejde og har en tro på, at vi sammen kan gøre det bedre – i særdeleshed beslutningstagere, ledere og medarbejdere.
A renowned economic historian traces women's journey to close the gender wage gap and sheds new light on the continued struggle to achieve equity between couples at homeA century ago, it was a given that a woman with a college degree had to choose between having a career and a family. Today, there are more female college graduates than ever before, and more women want to have a career and family, yet challenges persist at work and at home. This book traces how generations of women have responded to the problem of balancing career and family as the twentieth century experienced a sea change in gender equality, revealing why true equity for dual career couples remains frustratingly out of reach.Drawing on decades of her own groundbreaking research, Claudia Goldin provides a fresh, in-depth look at the diverse experiences of college-educated women from the 1900s to today, examining the aspirations they formed-and the barriers they faced-in terms of career, job, marriage, and children. She shows how many professions are "e;greedy,"e; paying disproportionately more for long hours and weekend work, and how this perpetuates disparities between women and men. Goldin demonstrates how the era of COVID-19 has severely hindered women's advancement, yet how the growth of remote and flexible work may be the pandemic's silver lining.Antidiscrimination laws and unbiased managers, while valuable, are not enough. Career and Family explains why we must make fundamental changes to the way we work and how we value caregiving if we are ever to achieve gender equality and couple equity.
All hail the new masters of Capitalism: How asset managers acquired the world
The New York Times bestseller, which for 10 years has been a must-have for women in business, is now completely revised and updated. In this new edition, internationally recognized executive coach Lois P. Frankel reveals a distinctive set of behaviors-over 130 in all-that women learn in girlhood that ultimately sabotage them as adults. She teaches you how to eliminate these unconscious mistakes that could be holding you back and offers invaluable coaching tips that can easily be incorporated into your social and business skills.
De fleste af os er godt klar over, at hyppig udskiftning i garderoben kan være problematisk, og at farvning af tekstiler kan svine. Men hvorfor er det tilfældet? Og hvad får det helt konkret af konsekvenser for naturen og mennesker, der arbejder i industrien? Problemerne i tekstilindustrien er desværre meget komplekse, da der er virkelig mange aktører, der ud fra ganske forskellige dagsordener tilsammen udgør industrien. Det er endt med at give en lang række problemer, der ikke lader sig løse uden handling hos brands, forbrugere og lovgivere. Vi er ved at drukne i tekstiler, særligt dårligt producerede og ubæredygtige af slagsen. Men hvor skal vi begynde, og hvor skulle vi gerne nå hen, når vi skal ændre tekstilindustrien og få den i en ansvarlig og grøn retning? Vores tøj – verdens ressourcer er en fag- og debatbog om tekstilindustriens problemer, og hvordan vi kommer dem til livs. På baggrund af flere års faglig research giver tekstilentreprenørerne Markus Hatting og Esben Licht en let tilgængelig indsigt i den komplekse industri. Først gives et faktabaseret overblik over industrien. Derefter dykkes der ned i problemerne og de komplekse relationer mellem aktørerne, der forårsager dem, inden en række forslag til handling fremsættes. Til sidst i bogen er den en guide til, hvad du som forbruger kan gøre for at hjælpe tekstilindustrien i den rigtige retning.
Integration eller isolation handler om opdelingen mellem etniske minoriteter og danskere. Bogen analyserer, hvordan de aktuelle udviklingstendenser på arbejdsmarkedet påvirker etniske minoriteters placering på arbejdsmarkedet.Som noget nyt i dansk forskning peger bogen på ændringer i arbejdsmarkedsstrukturen som en af de væsentligste årsager til indvandreres manglende integration. Det globaliserede og netværksbaserede arbejdsmarked stiller store krav til både virksomheder og ansatte om fleksibilitet og omstillingsparathed.I kombination med forskellige sociale processer i virksomhederne fører denne arbejdsmarkedsstruktur til en marginalisering af etniske minoriteter. Konsekvensen er, at etniske minoriteter fastlåses i de laveste manuelle job i servicesektoren med mindre udsigt til forfremmelse eller efteruddannelse. De arbejder sammen med andre indvandrere eller alene og får derfor ikke noget dansk netværk.Som professor Steen Scheuer fremhæver i bogens forord, så anskueliggør bogen et paradoks:På den ene side bliver integration på arbejdsmarkedet betragtet som det væsentligste middel til at integrere etniske minoriteter i samfundet. Men på den anden side er de virksomheder, der ansætter særligt mange medarbejdere med anden etnisk baggrund end dansk, og de afdelinger, som disse medarbejdere fortrinsvis er beskæftiget i, kendetegnet ved ufaglært enkeltmandsarbejde, der kun i ringe grad bidrager til integration i samfundet.I den offentlige debat betragtes indvandreres beskæftigelsesgrad som en central målestok for integration i samfundet. Denne undersøgelse viser imidlertid, at den type job og den type virksomheder, indvandrere bliver ansat i, ikke bidrager så meget til integrationen i samfundet, da medarbejderne ofte arbejder i job, der hverken skaber kontakt til danskere eller til medarbejdere, der kan hjælpe dem til bedre job.Bogen er et resultat af ph.d. og adjunkt Anders Ejrnæs afhandling om etniske minoriteters placering på arbejdsmarkedet.
Henrik Christoffersen er tidligere forskningschef i den liberale tænketank CEPOS og mangeårig iagttager og kritiker af det danske velfærdssamfund. I sin nyeste bog går han i rette med de faste forestillinger om lighedens velsignelser og statens monopol på velfærd.Lighed har været velfærdsstatens sande dna siden velfærdsstatens dannelse. Frem til 1980’erne blev den økonomiske ulighed mellem danskerne da også stadig mindre. Herefter, og altså i mere end fire årtier, er uligheden imidlertid øget år for år. Bogen eftersøger, hvad der ligger bag.Det var ikke realistisk fortsat at øge skattetrykket efter begyndelsen af 1980’erne, og der opstod nye prioriteringer i dansk politik. Stort set alle økonomiske reformer i de senere år har i sig selv øget den økonomiske ulighed. Det er en udvikling, som sætter spørgsmålstegn ved, om ligheden overhovedet har været en grundlæggende værdi for danskerne, eller om udviklingen blot har været drevet af trangen til økonomisk vinding for det bestemmende flertal.
Claus Jensen – formand for Dansk Metal – er udnævnt til Danmarks mest magtfulde mand, den person i Danmark, der har mest indflydelse på dansk økonomi og arbejdsmarked.Det stod ikke svejset i jern, at Claus Jensen skulle befinde sig i midt i magten. Fra sit middelklassehjem på Fyn fulgte han i sin far og farfars fodspor og blev som tusindvis af andre unge mænd uddannet smed på Odense Stålskibsværft.Han var hverken optændt af en faglig flamme eller politisk ideologi, men en blanding nysgerrighed, evner og tilfældigheder gjorde, at han kom ind i fagbevægelsen. Her arbejdede han sig op, og i 2012 overtog han posten som formand for Dansk Metal. Og med den post følger magt. Meget magt. ?Claus Jensen er en uomgængelig person, når der skal træffes store beslutninger i det politiske og organisatoriske Danmark. Han er som hovedforhandler for 600.000 privatansatte en central figur på det danske arbejdsmarked, og som medlem af et væld af råd, nævn, kommissioner og bestyrelser er hans netværk og indflydelse enestående i dansk erhvervsliv.?Modsat sin magt, netværk og indflydelse er metalformanden med det pæredanske navn dog langt fra en person, der vækker genkendelse i den brede befolkning.Men det burde han. Bogen her er Martin Flinks historie om ham.
In light of the resurgence of inflation in developed industrialised countries following a period of inordinately low inflation, this book analyses the causes and devastating effects of inflation by drawing lessons from the past. Focusing on the German hyperinflation of the 1920s and the inflationary waves of the 1970s, it examines the resulting economic crises and their influence on the subsequent periods of social and political turmoil, namely the fascism of the 1930s and the neoliberal revolution of the 1980s. Featuring five detailed case studies on inflationary waves in various countries in the 1970s, the book identifies economic policy errors of the past, seeking to prevent their recurrence. Offering empirical and theoretical insights alike, the authors present strategies for effectively combating inflation and deflation. In turn, the book assesses the complex ties between wage increases, income distribution, and price changes, ultimately providing valuable recommendations on how wage policy can be used to stabilise price level increases at a low level in a world characterised by diverse and extreme economic shocks.¿The Resurgence of Inflation¿ fosters a vital discourse on wage and price dynamics, economic development and the role of trade unions, making it an essential read for policymakers, economists, and anyone seeking a deeper understanding of today¿s economic challenges.
This book shows that basic income is a powerful tool for realizing economic justice in our modern society. Through an interdisciplinary investigation of basic income in Korea, involving theological and social scientific perspectives, the book covers the topic of basic income on an academic basis, an economic basis, and in terms of its institutionalization potential.Although modern society is a global one, centered on the economic ideology of neo-liberalism, the negative effects of social polarization caused by this are quite severe. It is also urgent to come up with alternative solutions to the problems of labor reduction and wage labor. Moreover, the expansion of productivity through collaboration between humans and artificial intelligence also presents a challenge. An interdisciplinary study on the meaning and restructuring of labor is therefore needed.This book traces themes supporting the concept of basic income appearing in the Old and New Testaments, as well as precedents relating to basic income in the context of capitalism in the thought of the Reformers. Within the framework of Christian ethics, the book looks at the ideological basis for basic income and its applicability to the current situation in order to pursue economic justice. Additionally, the book examines the practical feasibility and rationale for basic income by discussing the economics of basic income financing and the political economy implications for how it can be applied to real politics.
This volume explores the implications of student mobility on higher education across the Asia Pacific Region. Student Mobility has become a major feature of higher education throughout the world, and most particularly over the past two decades within the Asia Pacific Region. This system of mobility is entering a period of profound predicted change, created by the social and economic transformations being occasioned by the rapid increased uses of artificial intelligence (AI), a process that is being increasingly framed as the ¿Fourth Industrial Revolution¿ or Work 4.0, a process that is widely predicted to evoke fundamental changes in the ways that work is performed and who does it. This volume explores various dimensions of this process, examining various aspects of the process as they are affecting national and regional economies even as the phenomenon produces a wide variety of engagements with the global economy as a whole.
Real-world solutions to America's thorniest social problems--from housing to retirement to drug addiction--based on original reporting from around the world A new generation of Americans has declared that another world is possible. And yet, the stubborn problems of inequality, climate change, and declining health seem as intractable as ever. Where might different answers lie?Intrepid journalist Natasha Hakimi Zapata has traveled around the world, from Costa Rica to Uganda, and Estonia to Singapore, uncovering how different countries solve the problems that plague the United States. Through in-depth reporting, including interviews with senior government officials, activists, industry professionals, and the ordinary people affected by their policies, Another World Is Possible examines innovative programs that address public health, social services, climate change, housing, education, addiction, and more.In each instance Hakimi Zapata provides a clear-eyed assessment of the history, challenges, cost-effectiveness, and real-world impact of these programs. The result is a compelling, frame-shifting account of how we might live differently and create a safer, healthier, more sustainable future.A work of keen analysis as well as enormous heart and optimism, Another World Is Possible is destined to crack the mold of current debates, and to refresh our sense of what might be possible tomorrow.
A meticulous exposé of who profits from incarceration, culminating in a compelling case for abolitionBased on years of research by the criminal justice organization Worth Rises--best known for campaigns that have revolutionized prison telecom and made prison and jail communication free in cities and states around the country--The Prison Industry maps the range of ways in which private corporations, often with their government partners, make money off incarceration. It further details the gross extraction of wealth from incarcerated people and their families, who have been brutalized by overpolicing and mass surveillance.Chapters on labor, telecom, healthcare, community corrections, and more explore the origin story of privatization for each sector and how much money is in it for the corporations involved. Stretching far beyond private prisons to look at all the sectors that benefit from incarceration, the authors illuminate the methods used to extract resources from public coffers and communities, which corporations are most active and how they partner with governments, and the harms these profit-based approaches to justice cause people, families, and communities.Ultimately, The Prison Industry makes a compelling case for dismantling the prison industry and prison abolition more broadly. It serves as a tool for the tearing down of our wholly oppressive carceral system--the ashes of which we can use to create a better world built on care, not cages.
Intellectual history of leisure and the use of that history to grapple with its potential future.
Looks at how digitalization has changed the way we produce and interact, and the implications for working classes and countries of the Global South.
This book provides an insightful guide to the economic challenges currently defining Europe. With a particular focus on the Czech economy, it examines the impact of rampant inflation, the war in Ukraine, and the energy crisis and evaluates the social impacts of them. Through an empirical analysis, the asymmetric effects of these shocks are highlighted in relation to different social groups. Furthermore, it engages with related issues such as migration and integration policies, the evolution of the labour market, disparities in inflation¿s impact, and household energy expenditure.This book presents a practical policy framework for addressing inflation, the impact of the Ukraine conflict, and the energy crisis. It will be relevant to scholars, researchers, and policymakers interested in the political economy, labour economics, and economic policy in general.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.