Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Den islamiske verden er i stigende grad præget af krig, terror, økonomisk misvækst og manglende demokrati. Kvinder, homoseksuelle og religiøse mindretal undertrykkes og forfølges. Stadig flere muslimer flygter derfor til Vesten, hvor integrationen af dem ofte fører til nye konflikter. Hvad er grunden til den elendige forfatning, ”Islams Hus” befinder sig i?Den hollandske sociolog Ruud Koopmans fremlægger i bogen resultaterne af den mest omfattende indsamling hidtil af statistisk materiale og andre facts og foretager den første sammenligning på empirisk grundlag af muslimske og ikke-muslimske lande og migrantgrupper verden over.Han når frem til, at en stor del af problemerne skyldes de fundamentalistiske strømninger i islam, som har bredt sig de seneste 40 år og i dag holder en stor del af den islamiske verden i et kvælertag.Koopmans mener ikke, at problemerne er uløselige, men det vil kræve et opgør med fundamentalismen, hvis udviklingen i de islamiske lande skal vendes.Bogen er derfor en forfriskende modvægt til såvel dem, der mener, at islam ikke kan reformeres, og som ser alt islamisk som problematisk, som dem, der på den anden side giver Vesten skylden for problemerne på grund af imperialisme, racisme og de krige, vestlige lande har været involveret i.Sagt om bogen:Netmediet Pio:"Bogen er datatung, men velskrevet og flydende i sproget. Den bør være pligtlæsning for alle, der for alvor ønsker at beskæftige sig med drøftelsen af integration i Europa."Fagbladet Religion:"Bogen er et must for alle religionslærere - og den er fyldt med statistikker, som er lige til at bruge ..."Ayaan Hirsi Ali:”Et standardværk for alle, der beskæftiger sig med udfordringerne i den islamiske verden og integrationen af muslimer i Europa.”
Jacksons bog med undertitlen Grundlaget for morgendagens økonomi er blevet en rettesnor for økonomer verden over, og en række af tidens mest indflydelsesrige samfundsdebattører anbefaler den, f.eks. Naomi Klein, Yanis Varoufakis, ærkebiskoppen i Canterbury og den økologiske økonomis første mand Herman Daly. Når den grønne revision af nationaløkonomien i dag oplever et gennembrud efter 30 års tilløb skyldes det, at Ressource-, miljø- og de såkaldte klimaproblemer i dag er i færd med at indhente os. Tim Jackson har i en årrække ledet den engelske bæredygtigheds–kommission (CUSP). Senere er han blevet tilknyttet Kommissionen i Bryssel, hvor han er beskæftiget med at rammesætte den efter-vækst økonomi, som bliver vores vilkår, sideløbende med at vi lægger, hvad Jackson kalder ”ødelæggelsernes økonomi” (den traditionelle neo-liberale vækstøkonomi) bag os. Den store udfordring for eftervækst-samfundene bliver, siger Jackson, at omstille økonomierne, således at opbremsningen af væksten bliver forenelig med en bevarelse af det almene velstandsniveau, uden at geråde i en situation som f.eks. i 1930’erne, hvor minus-væksten førte til økonomisk depression - til oprustning og krig. Kulturkamp: Som et led i den nødvendige” idemæssige” omstilling fremhæver Jackson, at begrænsninger og grænser - stedet for at betragtes i et universalistisk og ekspansionistisk perspektiv – som hæmninger, snarere må ses som nødvendige rammebetingelser for et bæredygtig ligevægtssamfund.
Kapitalismen har ført mange positive udviklinger med sig, men vi må vinke farvel til den, hvis vores samfund skal undgå at kollapse i fremtiden. Sådan lyder det i et klart og tydeligt sprog fra den respekterede tyske finansredaktør Ulrike Hermann. I denne bog behandler hun tidens to mest presserende emner på tværs af grænser og generationer: økonomi og klimakrise. Med sit kritiske og konstruktive blik på både klimakrise og kapitalisme leverer den internationale bestseller-forfatter tankevækkende bog, der forklarer, hvorfor hverken vindmøller eller solenergi vil redde planeten, og hvorfor en afslutning på kapitalismens tidsalder er nødvendig. For kapitalismens fokus på vækst er ikke bæredygtigt. Men hvordan skaber vi så en ny, global og grøn økonomi? Og hvordan undgår vi at ødelægge vores liberale demokratier i processen? Svaret skal ifølge Ulrike Herrmann findes i historien, hvor hun peger hun på cirkulær økonomi og afvækst. Vi skal simpelthen alle sammen på forbrugsskrump - med den britiske krigsøkonomi som forbillede, mener forfatteren.
For et par hundrede år siden sker der noget afgørende i menneskets historie. Lige pludselig bliver vores levealder fordoblet og velstanden stiger eksplosivt. Op til da levede de fleste mennesker gennem tusindvis af år et liv, der kunne sammenlignes med deres forfædre. En landmand i begyndelsen af det 16. århundrede havde stort set samme levevilkår som en egyptisk landmand for 5.000 år siden eller en hyrde i Jeriko for 11.000 siden.Hvad forklarer den næsten utænkelig forvandling af livskvaliteten både hvad angår sundhed, rigdom og uddannelse? En ændring, der totalt overgår alt andet siden fremkomsten af homo sapiens.I DA MENNESKEHEDEN BLEV TIL tager den anerkendte økonomiprofessor Oded Galor os med ud på en rejse fra menneskehedens tidlige eksistens og frem til i dag. Han undersøger hvorfor mennesket er den eneste art, som nyder en levestandard, der langt overstiger andre arter. Samtidig går han i dybden med, hvorfor vi alligevel ser så megen ulighed verden over.
Livet er underlagt fysiske og materielle begrænsninger, sådan er livet, sådan er verden. Begrænset og i skarp modsætning til den dominerende myte om ubegrænset vækst. Vi synes imidlertid låst fat i denne myte, i forbrugermentalitetens jernbur. Tidsalderens ideologi. Men vi har selv bygget buret. Skriver Tim Jackson – og bruger store dele af bogen på et videnskabeligt og lidenskabeligt opgør med denne myte.Jackson var i en årrække formand for den britiske Sustainable Development Commission, og han har siden, for Kommissionen i Bryssel udarbejdet mulige scenarier for en umiddelbar fremtid. En af bogens omdrejningspunkter er Robert Kennedys profetiske tale til studenterne i Kansas i 1968. Gennem analyser af så forskellige skikkelser som Thomas Aquinas, Stuart Mill, Hannah Arendt, Wangari Mathai, der startede en gen-beplantning i Østafrika for at reparere på kolonialismen, og Lynn Marquilis, der punkterede myten om evolutionen som survival of the fittest, argumenteres logikken om vækstens nødvendighed i stykker.Tim Jacksons analyser er helt centrale, fordi opgøret med vækstsamfundet er forudsætningen for at løse miljø- og klimaproblemerne.Dette Opgør er i fuld gang: lave eller negative vækstrater er, når vi ser bort fra casino- og finanskapitlernes digitale transaktioner, for længst blevet ”den ny normalitet”. Det amerikansk-genererede lykkeindeks har siden 1970 peget nedad!Verden efter væksten – livet i post-kapitalismens tid er en invitation til at lære og tage ved lære af historien og et forsøg på at formulere en optimistisk form for i morgen i den øjeåbnende bog.
Økonomer forstår alt – undtagen kapitalismen. Sådan lyder det fra cand.polit. Karen Helveg Petersen. I 'Rentekapitalismen' undersøger hun, hvad der driver det kapitalistiske verdenssystem fremad, de politiske institutioners rolle i processen og om globaliseringen er ved at være nået en grænse i vækstens og profitjagtens navn.Den kapitalistiske økonomi har muliggjort frihed fra tvang og materiel nød, men bliver ved med at trampe naturgrundlaget og autonome sociale strukturer under fode og skabe nye former for fattigdom og elendighed.Helveg Petersen ser på den moderne, globale kapitalisme, og hun giver et indblik i den moderne imperialistiske situation: Råvarer hentes i Det Globale Syd, industriproduktionen er flyttet til Øst- og Sydasien, og de vestlige konsumsamfund bæres oppe af stadig mere hektiske finansmarkeder.Med udgangspunkt i klassisk-marxistiske grundbegreber analyserer Karen Helveg-Petersen de modsætninger og kriser, der driver det kapitalistiske verdenssystem fremad, og de politiske institutioners rolle i processen.Karl Marx' og John Maynard Keynes' teorier kombineres med neoklassisk teori og stilles kritisk op mod hinanden. Og forfatteren dykker ned i, hvordan de økonomiske hovedskoler begriber den virkelighed, de er sat i verden for at forklare og forudsige.Første del gennemgår konkrete udviklingstendenser i verden – ikke kun i Vesten. Anden del behandler grundbegreber i økonomisk teori, vare, værdi, pris, penge og kapital i alle dens mange former. Tredje del stiller skarpt på, hvordan grundrente, prisfastsætning på jord og naturressourcer kan forstås i sammenhæng ud fra arbejdsværditeorien. Fjerde og sidste del diskuterer krisen i 2007-2008 som et finansielt udtryk for underliggende dårligdomme, modsætninger i ’realøkonomien’ samt den nye imperialisme, hvor Vesten dominerer verdens produktion og råstofudvinding og skaber marginalisering og arbejdsløshed.Bogen giver en troværdig forbindelse mellem teori og virkelighed. Målet er – forhåbentlig – at bibringe læseren en bedre forståelse af det kapitalistiske samfund.Karen Helveg Petersen er ph.d. i økonomi fra State University of New York og har haft talrige konsulentopgaver i energi og offentlige finanser i ikke mindst Afrika. Hun har tidligere undervist på RUC samt været programrådgiver for FN’s Udviklingsprogram i Kenya, EU’s udviklingsprogram i Congo-Brazzaville og Den Interamerikanske Udviklingsbank.
Boost dine børns opsparing med investering i f.eks. aktier eller fonde. Alt du skal vide om børneopsparing giver dig lige præcis den information og de værktøjer du har brug for. Bogen går i dybden med de to primære muligheder du har for, at spare op og/eller investere til dit barn, nemlig 1: Den traditionelle børneopsparingskonto i banken og 2: Opsparing til børn for frie midler (herunder for eksempel et depot for mindreårige, en Aktiesparekonto eller en Aldersopsparing). Hvad enten du vil investere alle, eller blot nogle af pengene, giver bogen dig den information, du har brug for, for at tage de valg som passer dig bedst. F.eks. information omkring aktier, fonde, skat og risikoprofil. Udover dette indeholder bogen også Moneypennys egne prioriteringer og motiverende udregninger på, hvad en opsparing kan blive til gennem årene. Ydermere giver den en grundig gennemgang af de gave- og skatteregler som du skal kende til. Bogen er god til både forældre, bedsteforældre og andre som vil spare op til børn og unge helt op til 21 år. Bogen afsluttes med to personlige historier til inspiration.
Rasmus Lund har tidligere haft digte i Hvedekorn, moder vækst er hans prosadebut. Uddrag fra bogen: ”kom, kære væsen, kom og vis mig det vækstropocentriske, kom og vis mig de unge vækster og lad mig gøde deres udvikling. lad mig se dem vokse op som mellemstore vækster og sige: vi er private vækstsomheder, kom og spejl jer i vores runde glasfacader! kom og styrk vores brand og plej vores image, kom og gå vores ærinder og begå vores ærinder! kom og vær en del af vækstskabet. sprøjt talvæksten så den muterer på bundlinjen, smag væksticiderne når de fester i grundvæksten. forvækst dig i mine vækstgrå øjne og den vækstblå himmel. tro på vækstligheden, elsk din vækste.”
Henrik Christoffersen er tidligere forskningschef i den liberale tænketank CEPOS og mangeårig iagttager og kritiker af det danske velfærdssamfund. I sin nyeste bog går han i rette med de faste forestillinger om lighedens velsignelser og statens monopol på velfærd.Lighed har været velfærdsstatens sande dna siden velfærdsstatens dannelse. Frem til 1980’erne blev den økonomiske ulighed mellem danskerne da også stadig mindre. Herefter, og altså i mere end fire årtier, er uligheden imidlertid øget år for år. Bogen eftersøger, hvad der ligger bag.Det var ikke realistisk fortsat at øge skattetrykket efter begyndelsen af 1980’erne, og der opstod nye prioriteringer i dansk politik. Stort set alle økonomiske reformer i de senere år har i sig selv øget den økonomiske ulighed. Det er en udvikling, som sætter spørgsmålstegn ved, om ligheden overhovedet har været en grundlæggende værdi for danskerne, eller om udviklingen blot har været drevet af trangen til økonomisk vinding for det bestemmende flertal.
This volume focuses on core topics of economic disruption caused by the Covid-19 pandemic: changes in socio-cultural relationships, behavioural patterns and psychological attitudes governing human interaction, and government policies to stabilize the Indian economy and contribute to sustainable growth.
Die in ihrer Radikalität seit dem Zweiten Weltkrieg nicht mehr erfahrenen Krisen und deren Neuheit und Gefährdungspotenzial motivieren eine Suche nach einem vertiefenden und verändernden Umgang mit der Wirtschaft.Stefan Schleicher, Professor an der Karl-Franzens-Universität in Graz, offeriert unter "Wirtschaft neu denken" eine Einladung, dafür gemeinsam zukunftsfähige Spuren zu legen.Robert Coen, Professor an der Northwestern University, unterstützt diese Suche aus der Perspektive eines Amerikaners.Tex Rubinowitz liefert für diese Suche hintergründige Cartoons.Die Spurensuche erfolgt in mehreren Dimensionen. Die inhaltliche Basis liefern vom Autor verfasste Kolumnen für die Wiener Zeitung, wodurch eine enge Verbindung mit der Praxis der Wirtschaftspolitik seit 2020 entsteht. Die dazu erstellten faktenbasierten Analysen sind innovativ, sowohl hinsichtlich der gewählten Daten als auch deren leicht zugänglichen Aufbereitung.Zusätzliche Aufmerksamkeit provozieren die begleitenden Cartoons. Die unter "Wirtschaft neu denken" gelegten Spuren verweisen auf neue Bausteine für ein vertieftes Verständnis der Wirtschaft, auf die notwendigen Updates für die Konzepte der Wirtschaftspolitik, auf Tests für deren Praxis, auf ein neues Verständnis für den Umgang mit dem Klimaproblem, sowie auf die Notwendigkeit eines Reset für den Umgang mit Energie.
This book presents an overview of the development of China-Europe express train in the broader context of BRI. It analyzes the benefits to the regions along the route from the safe, smooth and stable operation of the train in recent years, involving the strong impetus for building a new pattern of dual cycle development and driving the recovery of the economy in the post-pandemic era. Based on in-depth case studies of the operations in many regions, this book proposes measures in order to promote the high-quality development of China-Europe train: to improve infrastructure and enhance port capacity; to unify international standards and improve the efficiency of train customs clearance; to open up the European market and actively organize the return source of goods; to standardize government administrative intervention according to market orientation; to strengthen the construction of digital infrastructure with the focus on connectivity; to cultivate international logistics talentsand build a high-quality China-Europe express train talent team.
This book focuses on the key issues around Chinese reform in the past 40 years, including economic structure upgrading, finance reform, enterprise ecology, village modernization, ecological development, income structure, global governance, BRI, and governance model. It collects the most important concerns and reveals the deep logic behind the reform. By reading this book, it helps readers to grasp the engine of China's continuous growth toward modernization in the four decades.
This book aims to reveal the dynamic mechanism of China's economic system innovation. It measures the efficiency of Chinäs economic growth under the New Normal with the tools of DEA, SFA, and PCA. The book analyzes the contribution of capital, labor, and productivity to China's economic growth by Solow residual value method and the power source of China's economic development under the New Normal. In this book, it adopts the vertical integration of logical thinking, combined with the horizontal diversification of topics, to show a brand-new research method.
Der Klimawandel, ist er die Ursache für die Bedrohungen auf unserem Planeten? «Nein, so der Ökonom Hartmut Stieger, der Klimawandel ist nicht Ursache, der Klimawandel ist Folge. Folge der irrwitzigen Vorstellung, dass wir wirtschaftliches Wachstum und Wohlstand beliebig mehren können, ohne Ende.»Die Erde ist erschöpft. Wir, die Menschen, die sie ausgepowert haben, sind es auch. Was ist da falsch gelaufen? Hartmut Stieger stellt neue Denkanstöße zur Diskussion: Es ist der faszinierende Verlauf der Turgot-Kurve, die überraschend einfach erklärt: So greifen Konkurrenz und grenzenloses Effizienzstreben ineinander und drohen das bewährte Marktsystem und letztlich das Leben auf unserem Planeten zu zerstören. In Salon-Manier ergänzt Stieger wertvolle Informationen aus Wirtschaft und Umweltforschung um autobiografische Episoden und rüttelt als Vater, Großvater und Urgroßvater und somit Vertreter der vor-vor-letzten Generation auf mit «Neun Provokationen». Gibt es einen Ausweg aus der Misere? Für die Zukunft sieht Stieger eine überraschende Perspektive, die bereits in aller Munde ist: Künstliche Intelligenz. Sie sei nicht nur Gefahr, wie von vielen befürchtet, sie könnte Teil der Lösung werden
This book addresses labour market participation issues of youth in India, and follows an inter-disciplinary approach. It carries out both quantitative and qualitative assessments for an in-depth understanding of these issues. It collates a wide range of concerns both from supply and demand side, and instead of reflecting on the empirical questions only, the book reflects on various analytical questions as well. Some other challenges being discussed here are inadequacy of skill and compulsion to participate in the labour market, concentration in activities with excess supplies of labour, unrecognised work experience, lack of upward mobility, and working with information asymmetry. Caste and gender disadvantages are an instrumental part of the book. Problems of educated and uneducated youth are quite different and the book analyses them separately. Besides, it refers to a wide range of issues relating to occupational flexibility. It also discusses skill imparting institutions and themajor lacuna associated with their functioning. Social unrest and threats to the prospects of future growth in the absence of adequate youth employment are some of the economic and political issues which the book covers. Unraveling the threads of the concerns mentioned above, the book finally comes up with policy suggestions. It is a great resource for researchers, industry watchers, and policy makers who are interested in inclusive and sustainable growth.
Die langjährige Stabilität und der ökonomische Erfolg Deutschlands sind gefährdet wie noch nie. Eine Kombination von Krisen droht, das Fundament unserer Wirtschafts- und Gesellschaftsordnung zu erschüttern. In diesem Kontext treten fünf Schlüsselthemen hervor: Die EU-Krise, die Schuldenfalle, die Inflation, die Energiekrise und der Fachkräftemangel. Gemeinsam stellen sie nicht nur erhebliche Herausforderungen für die erfolgreiche Weiterentwicklung der europäischen Staatenunion dar, sondern gefährden auch den Wohlstand und die Wettbewerbsfähigkeit Deutschlands. Dieses Buch analysiert, wie diese Krisen unseren Wohlstand untergraben und zeigt Lösungsansätze auf.
Klimakrisen er en omfattende samfunds- og naturkrise, og hvis den skal løses, må den måde, vi producerer og lever på, ændres. I Vækstparadigmet ved vejs ende sættes der fokus på den store omstilling, der skal til for, at vi kan komme på rette spor igen.Vi er nødt til at gøre noget nu – og for at forstå, hvor vi er på vej hen, og hvad vi kan gøre for at ændre det, bliver vi nødt til også at forstå den krise, som vi netop står i. Sammenhængen til vores produktions- og livsmåde er blevet et tabu: Vedvarende øget vækst anses for at være forudsætningen for rigdom og fremskridt, mens mennesker og naturen betragtes som ressourcer, der kan og skal optimeres i det uendelige. Dette vækstparadigme dominerer verden og har ført til et fremskridt, der er blindt. Det kan vi ikke fortsætte med. Men den aktuelle teknokratiske omstilling sigter mod, at alting skal fortsætte, nu blot på grøn energi. Det er en illusion.Grundlaget for en virkelig omstilling vil være, at borgerne begynder at tage ansvar for de fælles anliggender. Vi skal omstille vores økonomi og livsmåde til noget, der ikke ødelægger naturen og eroderer det samfundsmæssige fællesskab, men hjælper det til at vokse. Det er unægteligt op ad bakke, men ikke umuligt – og det er klimabevægelsens opgave at bidrage til, at det sker.Birger Steen Nielsen (f. 1946), professor emeritus ved RUC, har arbejdet med fremtidsværksteder, aktionsforskning, lokalsamfundsudvikling og naturbeskyttelse, arbejdsliv og social læring. Han har tidligere bl.a. udgivet bøgerne Prekarisering – og akademisk arbejde (Frydenlund, 2018, m. Janne Gleerup, Peter Olsén og Niels Warring) og oversættelsen af Oskar Negts Demokrati og dannelse (Frydenlund, 2019, introduktion m. Karen Sonne Jakobsen).
Lokale Energiemärkte können zukünftig eine der zentralen Maßnahmen der Energiewende sein, sind bisher jedoch kaum verbreitet. Durch die Einbindung einer Vielzahl von Letztverbrauchern in den Energiehandel, sind lokale Energiemärkte in der Lage, die Akzeptanz der Bevölkerung gegenüber der Energiewende zu steigern und somit die Transformation der Energiesysteme zu beschleunigen. Dieses Buch definiert erstmals die verschiedenen Arten lokaler Energiemärkte, grenzt andere Marktkonzepte ab und unterscheidet dabei zwischen verschiedenen Energieformen. Bestehende Konzepte für Peer-to-Peer Märkte, Community Self Consumption Märkte und lokale Systemdienstleistungsmärkte werden analysiert und darauf aufbauend Gestaltungsmöglichkeiten zukünftiger Marktkonzepte identifiziert. Mithilfe des entwickelten Energiemarkt Reengineering Frameworks können lokale Energiemärkte nach einem Baukastenprinzip konzeptioniert werden. In einem nachgelagerten Schritt können die Konzepte auf verbleibende technischeund rechtliche Hürden untersucht werden. Jan N. Tockloth stellt ein umfangreiches Werk zur Verfügung, das einen niederschwelligen Einstieg in lokale Energiemärkte ermöglicht und diese im energiewirtschaftlichen Kontext einordnet. Die detaillierten Inhalte und entwickelten Methoden bieten gleichzeitig einen praktischen Nutzen für Leserinnen und Leser aus den Bereichen Forschung, Energiewirtschaft und Politik.
Advances in Pacific Basin Business, Economics, and Finance is an annual publication designed to focus on interdisciplinary research in finance, economics, and management among Pacific Rim countries. All articles published are reviewed and recommended by at least two members of editorial board. Topics of interest include, but are not limited to, the following:1. Policy and management on financial markets and financial institutions 2. Options, futures and other derivatives markets Corporate finance and investment decisions4. Insurance and risk management5. Accounting, auditing and taxation Marketing, management, and business policies of the Pacific Rim countries Interdisciplinary issues on supply chain, finance, and marketing8. Monetary and foreign exchange policy9. Income, employment and other economic policies among the Pacific Rim countries
This book explores certain social and environmental drivers of sustainable economic growth for European Union countries (EU-27) and United Kingdom (UK) in the context of the UN 2030 Agenda for Sustainable Development. The author provides a comprehensive overview of the factors that impact and facilitate sustainable economic growth and discusses the complex set of factors involved in sustainable economic development. Special attention is given to quantitative frameworks and empirical modelling, with the main focus on panel data regression models and vector error correction model approach. Furthermore, the book develops ratings of sustainable economic growth for each of the explored countries, by employing data mining techniques such as principal component analysis. Also, the data envelopment analysis non-parametric methodology towards assessing sustainable economic growth is investigated, as well as the cluster analysis in order to classify the selected nations according to sustainable economic growth. The book appeals to policy-makers and academics targeting to learn more about the characteristics of sustainable economic growth.
It has been said that, in the light of ecological overshoot, that human civilization faces two future possibilities: a Great Decoupling or a Great Collapse. In this book, two distinct positions to achieve the Great Decoupling are critically evaluated: Green Growth and Degrowth. It is concluded that neither Green Growth nor Degrowth will be able to achieve the Great Decoupling. The possibility for society to collapse is then raised, with the potential for a civilizational rebound pondered. Whether collapse may be a feature, and not a bug, of the long-run evolution of complex civilization is discussed.This book offers a thought provoking and unique perspective on the economic and ecological challenges faced by modern societies. It will be relevant to students, researchers, and policymakers interested in environmental economics and economic policy.
"Drawing on extensive empirical studies of firms and industries around the world, this book presents a rich menu of development pathways, including a new role by a Schumpeterian state to initiate detours and leapfrogging in not only manufacturing but also resource or IT- service sectors"--
This book outlines the origins of Danish Capitalism and prosperity, from a poor and devastated minor state in the 19th century to a consolidated universal mixed economy welfare state at the end of the 20th century. The book argues that firm-based innovation drove Danish prosperity and redistributive capacity. It is a comprehensive but manageable examination of the institutions and choices that shaped a highly innovative and wealthy nation. The book relies on history and economic theory, presents commonly accepted narratives and theories, and contributes new explanations. Therefore, the book also traces both antecedents and the current state of 20th-century capitalism in Denmark and particular outcomes and critical institutions such as firm age, the labor market, and pension schemes. The book will be of interest to academics in business history and economic policy, as well as policymakers and all those interested in mixed economy studies.
< p="">This book is a machine-generated literature overview that explores the impact of the World Trade Organization (WTO) on international trade and its development. It looks at international trade before and after 1995 when WTO was established. It highlights the journey of the reciprocity-based reforms under WTO that were expected to help the developing and less developed countries (LDCs) more vis-à-vis their developed counterparts, given the existence of systemic and structural bottlenecks in the latter territories. The enabling steps were further expected to promote exports from developing countries and LDCs in line with their comparative advantage patterns, enhance the wage level and in turn, facilitate development of local population. The book showcases how during the first decade after WTO inception, a considerable progress was made for facilitating exports from the lower and lower-middle income countries through crucial provisions like less than full reciprocity (LTFR), Generalized System of Preferences (GSP), support measures under Aid for Trade, zero duty preferences under Special and Differential Treatment (SDT) and so on. However, the pace of WTO reforms has slowed down in the aftermath of the sub-prime crisis in 2008-09 and subsequent focus on formation of regional trade agreements (RTAs). In particular, in the aftermath of Covid-19, a trend towards de-globalization has been noticed, with considerable ramifications for the development of lower-income countries. In this background, there is a need to analyze how the deepening of trade flows and the subsequent de-globalization waves in the global canvas have traversed different paths in different continents and draw the appropriate lessons for the understanding the trade-development interlinkage therein. With insightful observations from the human editors, this machine-generated overview would be of interest to academicians, policy research community, advisory research community, and students ofinternational trade globally.^
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.