Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Mads Pramming er – med egne ord – Danmarks nok mest tabende advokat. Han tager sagerne, som andre advokater for alt i verden vil undgå, fordi de er tidskrævende og besværlige, og fordi succesraten er lav. Men han kan ikke lade være, drevet som han er af en god portion social indignation og en utæmmelig nysgerrighed efter at flytte juraens hegnspæle. Og når han vinder, rydder det forsider og får betydning for masser af hårdtprøvede mennesker.Mads Pramming igennem årene ført en stribe højtprofilerede sager, der har givet genlyd både i jurakredse og i medierne. Han har blandt andet ført sager mod myndighederne på vegne af:• Drengene fra børnehjemmet Godhavn• Flere hundrede danske krigsveteraner• De grønlandske eksperimentbørn• De forældreløse søstre Sapran, Nanna og Amal, som kommunen anbragte i familiepleje hos en pædofil• De mange syge borgere, der kan fremlægge lægeerklæringer på, at de ikke har nogen arbejdsevne, men alligevel tvinges i aktiveringSom advokat kæmper Mads Pramming utrætteligt for at afprøve lovgivningens grænser og for at sikre retfærdighed for en stribe udsatte borgere, som har fået deres helt rimelige krav tilsidesat af myndighederne. Dette er fortællingen om en utraditionel advokat og en række af de svære sager, han har ført – og som har været med til at gøre det danske retssystem en lille smule mere retfærdigt.
"With almost 3 million copies sold worldwide, this new edition of a leadership classic brings a refreshing perspective on healing our professional and personal relationships. Updated throughout with 25% new material. Over two decades since first being published, Leadership and Self-Deception continues to inspire readers with its central insight-that the key to leadership lies not in what we do but in who we are. This engaging story reveals how, as leaders, we all too often blame others to justify our own self-worth. We fall into this trap of self-deception and self-betrayal which makes us see others as barriers to our own success. The vicious cycle of in-the-box thinking then spreads to those in both our professional and personal lives. So how do we get out? The answer lies in thinking outside the box and not resisting the humanity in the people around us. With over 25% new material, the fourth edition is the biggest revamp yet and features: A second, younger, female protagonist relevant for a broader and more diverse audience; Updated stories and perspectives with the removal of outdated examples; Individual and group study guides with guided discussion questions; And practical advice for applying these lessons on a personal, team, and organization-wide level. Learn how this time-tested story has helped millions of people and thousands of organizations achieve less objectifying and more compassionate results"--
Håndbog for forsvarereI denne bog deler Thomas Rørdam ud af sine omfattende erfaringer med forsvarergerningen, som han har beskæftiget sig med i næsten 30 år.Bogen er tænkt som en håndbog for forsvarere og giver en omfattende beskrivelse af forsvarerens opgaver.Bogen beskriver regelgrundlaget for forsvarerens rolle i straffeprocessen, og den indeholder både praktiske anvisninger til forsvareren og gennemgår en række straffeprocessuelle problemstillinger af særlig betydning for forsvarsgerningen.Bogen er den første håndbog for forsvarere i Danmark.MålgruppeBogen henvender sig til forsvarere, men kan også have interesse for andre, som i praksis og teori beskæftiger sig med straffesager, navnlig anklagere, dommere og universitetsjurister.Om forfatterenHøjesteretsdommer Thomas Rørdam har mange års erfaring med strafferet, straffeproces og straffesager. Inden han i 2002 blev dommer i Højesteret, beskæftigede han sig som advokat i 17 år (1985-2002) og fungerede i særlig grad som forsvarer i straffesager, herunder i flere stærkt medieomtalte sager. Inden da var han ansat i Justitsministeriet og har også fungeret som anklager, dels som politifuldmægtig i Ringsted og dels som medhjælper for den daværende statsadvokatur for Sjælland. Thomas Rørdam virker desuden som underviser på efteruddannelseskurser om straffeproces og strafferet m.v. og er hovedredaktør på Karnovs Lovsamling.
Hvorfor er nogle mennesker gode til at løse konflikter? Hvordan får man mod til at turde gå ind i en konflikt? Hvilke reskaber kan man med fordel anvende, når man står midt i kaos? »Lær at løse konflikter« definerer hvad en konflikt er og beskriver forskellige konflikttemaer og -modeller, desuden beskrives de forhold, der typisk ligger bag en konflikt. Hvad der er den typiske konfliktadfærd. Hvad det vil sige at være hjælper i andres konflikter og hvordan man kan bearbejde sin måde at møde konflikter på, således at det giver udviklingsmuligheder både på det personlige og det arbejdsmæssige plan.
»God konfliktløsning handler både om at tage ansvar for at opnå den og om faglig viden om metoder – det giver bogen en supergod og klog hjælp til. Derfor er det klart en bog, der kan anbefales til alle, der lever i en familie og arbejder på at gøre den bedre«.Per Schultz Jørgensen, professor emeritus, dr.phil.Nogle familier er gode til at sætte sig sammen og få talt konflikter igennem, andre familier ønsker ’fred for enhver pris’, og i atter andre råber og skriger man ad hinanden. Det, man lærer i sit barndomshjem, vil man for det meste bringe videre med sig ud i livet. Selvom man har lyst til at prøve noget andet, end det man lærte i barndommen, er det svært at finde ud af, hvilken vej man så skal gå.LÆR AT LØSE KONFLIKTER – I FAMILIEN giver råd og vejledning til, hvad man kan gøre, når der opstår konflikter i en familie, og den giver indblik i, hvordan konflikter opstår og udvikler sig. Bogens grundtanke er, at man ikke skal forsøge at ændre modparten. Men man kan påvirke den anden og situationen ved selv at gøre noget klogt.Bogens råd giver svar på spørgsmål som: Hvad stiller jeg op med min vrede og frustration? Hvorfor skal jeg blive på min egen banehalvdel? Hvad gør man, når man helt har mistet tilliden til den anden? Hvilke strategier er hensigtsmæssige?Marion Thorning er selvstændig konsulent og master i Konfliktmægling (KU). Hun har arbejdet med konflikthåndtering og -mægling i over 20 år og har erfaring med mægling på arbejdspladser, i organisationer og familier. Hun er forfatter til flere artikler, kronikker og bøger om arbejdsliv, familie, vejledning og konflikthåndtering.
Billedrig udgivelse om Højesterets første 100 år på det tredje Christiansborg. Tine Hardens imponerende fotografier står side om side med tekststykker fra 25 af landets fremmeste kulturpersonligheder og forfattere.
"Konfliktmægling - en refleksiv model er en lærebog", som behandler konfliktforståelse og konfliktmægling i sammenhæng. Den praktiske fremgangsmåde, bogen anbefaler, bygger på centrale begreber som sandhed, retfærdighed, tillid, magt mm. Dette fundament giver et billede af den kobling mellem værdier, form og indhold, som er nødvendig, når mægling behandles som en seriøs profession, der fordrer, at mægleren løbende reflekterer over, hvorvidt der er sammenhæng mellem det underliggende værdigrundlag og den praktiske udøvelse. I forhold til tidligere udgaver af bogen er kapitlerne udbygget med mange relevante eksempler, og det er yderligere præciseret, hvori det refleksive består og forholdet mellem mægling og terapi. Kapitlet om internationale konflikter er meget omarbejdet, bl.a. med fokus på kønnenes rolle i disse konflikter. Bogen er herudover opdateret ift. retsmægling, konfliktråd og mægling i familiekonflikter. "Konfliktmægling" henvender sig til alle, der er interesserede i – eller har behov for at lære noget om mægling. Vibeke Vindeløv er professor, dr.jur. fra Det juridiske Fakultet, Københavns Universitet og initiativtager til fakultetets masteruddannelse i konfliktmægling, der startede i 2002. Hun har såvel teoretisk som praktisk erfaring fra mægling og konfliktløsning i ind- og udland
Den offentlige sektor skal slankes, er der nogen, der mener. Interesserer man sig lidt for den slags, kan jeg bidrage med denne bog, hvor det vil fremgå, at der er store muligheder for besparelser i en organisation som politiet, hvor der foregår et kæmpe spild af ressourcer, økonomisk som menneskeligt. Det skyldes blandt andet en ledelseskultur, der efter min klare opfattelse tangerer russiske tilstande, hvor løgn, trusler, straf, chikane og krænkelser sætter rammerne for, hvordan medarbejderne har det, og hvad de er i stand til at præstere. I marts 2019 blev jeg afskediget fra Københavns Politi, og jeg klagede efterfølgende til Justitsministeriet over den afgørelse og skrev samtidig, at Københavns Politi såvel som Rigspolitiet ville blive udleveret og udstillet detaljeret for det, de står for, hvis ikke der blev grebet ind overfor ledelsens opførsel. Justitsministeriet greb ikke ind, men valgte standardproceduren at henholde sig til Københavns Politis udtalelse. De gad ikke at undersøge nærmere, så de daværende overgreb på medarbejderne kunne være blevet stoppet.Det må vel være politikernes ansvar, at ledelsen i politiet er usund og ødelæggende for omgivelserne. Umiddelbart virker det ikke, som om der er nogen hjælp at hente fra den front, for vi har desværre erfaret, at det er pinlige ting, der foregår i Folketinget, og ikke mindst i den nuværende regering, hvor det umiddelbart virker, som om løgn og magtmisbrug er helt legitim opførsel.Der må være tale om en svag ledelse i politiet, for det virker ikke, som om de er i stand til at klare sig igennem arbejdsdagen uden brug af løgn, trusler, straf, chikane og krænkelser. Ud over at ødelægge medarbejderne, hindrer de en effektiv produktivitet og forringer ikke mindst den service, borgerne har betalt for.Med venlig hilsenAnna Sui KofodTidl. ansat i Københavns Politi
Hvem skal løfte bevisbyrden i en civil sag? I udgangspunktet er det den, der fremsætter krav, der har bevisbyrden - men der afviges ofte fra denne almindelige bevisbyrderegel.Bevisbyrden i civile sager undersøger nogle betydningsfulde procesretlige problemstillinger, der er helt uomtalt i retsplejeloven: Navnlig hvornår den almindelige bevisbyrderegel fraviges ved omvendt eller delt bevisbyrde på grundlag af præsumptioner eller formodninger. Bogen vurderer desuden modbevis, herunder hvilken forskel der er på modbevis og omvendt bevisbyrde, ligesom den analyserer bevisstyrkekravet i dansk retspraksis. Endelig påpeger bogen det bemærkelsesværdige forhold, at domstolene som alternativ til omvendt bevisbyrde til dels ud fra de samme synsvinkler kan lempe de almindelige bevisstyrkekrav.Erik Hørlyck er advokat og fungerer ofte som voldgiftsdommer. Han blev i 2015 æresdoktor ved Aarhus Universitet.
Konfliktløsning gennem mediation bliver mere og mere udbredt i Danmark. Mediation - ret og rammer beskriver etiske rammer og eksisterende regelsæt for mediation og kommer med bud på, hvad der bør gælde på de områder, hvor de eksisterende regler ikke slår til. Bogen behandler spørgsmål om, hvilke krav der bør stilles til mediators uddannelse, om en kontraktbestemmelse om mediation tvinger parterne til at mediere, om oplysninger givet under mediation altid skal hemmeligholdes og hvornår en mediators interesser medfører inhabilitet.Bogen introducerer god mediationsskik, giver bud på, hvordan forligsaftalen skal udfærdiges og rådgiver om, hvordan mediator skal aflønnes.
Nogle mener, debatten om udlændinge i Danmark er forbi. Rasmus Stoklund viser, at den er mere nødvendig end nogensinde.Danmark kan ikke slippe af med udlændinge, der har begået alvorlige forbrydelser mod danskere. Og det er ikke konventionernes skyld. Ansvaret ligger hos dommerne i Strasbourg, som har gjort Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol til de hårdkogte forbryderes beskytter. Hensynet til seriekriminelle voldsmænds ret til familieliv og sundhedsbehandling vægtes alt for ofte højere end hensynet til forbrydernes ofre og de lande, som gæstfrit har taget imod dem.Men nu er grænsen nået.Med tanke på, at Den Europæiske Menneskerettighedskonvention blev til som følge af en af verdenshistoriens største forbrydelser, Holocaust, er det tragisk, at Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol ved vidtløftige fortolkninger underminerer sin egen legitimitet. Og alt imens dommerne i Strasbourg tiltager sig større politisk magt, ser Europas demokratier passivt til, mens det yderste venstre affejer enhver kritik som højrepopulistisk og fremmedfjendsk.
Hvad ville du gøre, hvis du sad i fængsel for en forbrydelse, du ikke havde begået?Danske Jane Fisher-Byrialsen er en højt profileret forsvarsadvokat i USA. I Min kamp for retfærdighed fortæller hun med afsæt i otte kriminalsager - fra den danske pædagogstuderende Malthe Thomsen til The Central Park Five - om sit arbejde og sin mission, som er at hjælpe uskyldigt dømte.Om tvivlsomme afhøringsmetoder, en kriseramt politistyrke, politisk motiverede dommere og statsanklagere, et fængselssystem, der er iskold forretning, og mennesker, ofte fra socialt dårlige kår, som fanges i et brutalt system.En beretning fra et retssamfunds bagside og et opråb fra en ildsjæl, for hvem lighed for loven er altafgørende.
Politi- og domstolsreformen af 1. januar 2007 har medført betydelige ændringer på civilprocessens område. F.eks. er der indført: ændring af domstolenes saglige kompetence, så de fleste sager nu behandles ved byret i første instans, nye regler om kollegial domstolsbehandling i byret og Sø- og Handelsretten, ændring af sagsbehandlingen, især sagernes forberedelse i første instans nye regler om medvirken af sagkyndige dommere. en særlig småsagsproces fra 1. janaur 2008 Foruden politi- og domstolsreformens nye regler er der siden 5. udgaven udkom i år 2000, gennemført adskillige ændringer i de civilprocessuelle regler, som denne udgave også tager højde for. Det gælder blandt andet nye regler om offentlighed i retsplejen og om sagsomkostninger, retshjælp og fri proces. Bogen henvender sig især til fagjurister, men kan også anvendes som lærebog ved universiteterne. Forfatterne er professor og dr.jur. Bernhard Gomard, der er ansat ved Institut for Finansiering på Copenhagen Business School og landsdommer Michael Kistrup, der også i en årrække har fungeret som ekstern lektor i proces ved Københavns Universitet.
Denne lovsamling er bestemt til brug for undervisningen i grundlæggende erhvervsret på universiteter og handelshøjskoler samt på erhvervsakademier og professionshøjskoler. Lovsamlingen indeholder kun de vigtigste love og konventioner m.m. Undervisningsmæssige hensyn har været afgørende for udvælgelsen.
A comprehensive history of the people and cases that have changed history, this is the definitive account of the nation's highest courtRecent changes in the Supreme Court have placed the venerable institution at the forefront of current affairs, making this comprehensive and engaging work as timely as ever. In the tradition of Howard Zinn's classic A People's History of the United States, Peter Irons chronicles the decisions that have influenced virtually every aspect of our society, from the debates over judicial power to controversial rulings in the past regarding slavery, racial segregation, and abortion, as well as more current cases about school prayer, the Bush/Gore election results, and "enemy combatants." To understand key issues facing the supreme court and the current battle for the court's ideological makeup, there is no better guide than Peter Irons. This revised and updated edition includes a foreword by Howard Zinn."A sophisticated narrative history of the Supreme Court . . . [Irons] breathes abundant life into old documents and reminds readers that today's fiercest arguments about rights are the continuation of the endless American conversation." -Publisher's Weekly (starred review)
Forveksler du mediation med meditation? Tror du, at mediationer en blød og hippieagtig måde at løse konflikter på? Noget medindisk musik, stearinlys og hjemmebagte småkager.Så tro hurtigt om igen. Mediation er en kontant og effektiv metode, som flere og flere advokater har fået øje på og bruger som alternativ til sure og dyre retssager. I Løsningens labyrint fortæller en række garvede advokater om deres erfaringer med mediation og om, hvorfor metoden er en gave til erhvervslivet.Der er skrevet mange teoretiske bøger om alternativ konfliktmægling, men intet taler så klart som eksempler, intet er så lærerigt som at høre om folks praktiske erfaringer. Om hvordan det lader sig gøre at få hidsige, stridende parter til at tale sammen igen. Finde en løsning og måske bevare et samarbejde. Og modsat: hvad der sker, når det hele kikser for dem og mediatoren. Løsningens Labyrint handler om fordomme, faldgruber, fantastiske forsoninger og forlig.
En samlet fremstilling om praktisk digital retssagsførelse inden for proceslitteraturenIndførelsen af domstolenes sagsportal – minretssag.dk - har for alle, der arbejder med civile sager, skabt nye rammer og måder at behandle sagerne på.Gennem bogen giver forfatterne deres bud på håndteringen af hele den digitale retssag – fra udformning og indlevering af stævning til gennemførelse af hovedforhandling og indlevering af appel. Herudover er der i bogen tekstafsnit om alle trin i forberedelsen og hovedforhandlingen af en retssag. Disse afsnit indeholder praktiske råd og domshenvisninger, der gør bogen velegnet som opslagsværk.MålgruppeDenne bog er tiltænkt alle, der repræsenterer parter i civile retssager. Bogen kan både bruges til undervisning og til folk i det praktiske retsliv.Om ForfatterneBogens forfattere er partner Håkun Djurhuus, retspræsident Christian Lundblad og dommerfuldmægtig, ph.d. Mette Mortensen.
Trods den store indsats for at udbrede kendskabet til mediation i Danmark som en fast mulighed for konfliktløsning, har der været en vis tilbageholdenhed med at anvende mediation; navnlig inden for erhvervsområdet. En del af forklaringen kan være, at partsadvokater er tilbageholdende med at anbefale klienten at anvende mediation, da de er usikre på effekten af mediation og deres egen rolle i mediationsforløbet.Denne bog beskriver partsadvokatens rolle i mediation, og giver således partsadvokater et bedre kendskab til mediation og et bedre grundlag for at forstå deres egen rolle både inden, under og efter mediationen. Bogen er udgivet med støtte fra Margot og Thorvald Dreyers Fond.IndholdsoversigtOptaktaf Pia DeleuranKapitel 1. Rammer og mulighederaf Lars Økjær Jørgensen Kapitel 2. Mediation, paradigmeskift og fremtiden - en dybere forståelse af mediation i forhold til den tid vi lever iaf Tina Monberg Kapitel 3. Mindfulness i mediationsforløbaf Inger Høedt-Rasmussen Kapitel 4. Spørgsmålet er måske ikke: Hvordan man har det - men hvordan man tager det?af Erik SchulzKapitel 5. Valg af mediator - hvor svært kan det være?af Mogens Yde Knudsen Kapitel 6. Negotiation - The Heart of Conflict Managementby Lawrence Kershen Kapitel 7. Undskyldningen - et redskab til konflikthåndtering?af Finn Frandsen & Winni Johansen Kapitel 8. Erfaringer fra mediationer - tips og tricks til partsadvokatenaf Allan Ohms Kapitel 9. Erhvervsmedaition og konflikttypologi - et eksempelaf Birthe BruceKapitel 10. Hvad er mediation? En ping-pongaf Mads Bryde Andersen, Claus Kaare Pedersen, Henry Brown & Lawrence Kershen ForfatteroplysningerBilag 1. Danske Mediatoradvokaters standardmediationsaftaleBilag 2. Danske Mediatoradvokaters standardmediationsklausulBilag 3. Etiske regler for mediatoradvokaterBilag 4. Etiske retningslinjer for retsmæglereMediation som mulighed- er en bogserie, som består af en række antologier med essays om flere forskellige temaer, der alle knytter sig til konflikthåndtering i forhandlinger. Seriens udgivelser giver et bredt indblik i filosofien bag mediationsmetoden og på hvordan mediation kan bruges til konfliktløsning.I serien er foreløbigt udkommet:- Konflikthåndtering I IT projekter - Konflikthåndtering af sager om fast ejendom og byggeri - Conflict Management in the Family Field and Other Close Relationships
How does mediators keep their enthusiasm and prevent their work from becoming dull and just a job like any other job? How do they avoid falling into the trap of doing exactly the same as those they want to provide an alternative to? How do they maintain the qualities of mediation?The author of this book believes it is time for mediators to look further than merely discussing skills, techniques and models, and to take up the personal challenge and responsibility of being conscious of the deeper values and beliefs that drive them, and then constantly, during and after each mediation, to evaluate what they did and how they did it. Just as they, in mediation, believe that the ultimate responsibility for reaching a satisfactory outcome to a conflict belongs to the parties, so the mediators must be willing to take the responsibility for preserving mediation as a unique process, as it was when they started.Even though, naturally, mediation cannot save the world , an approach to conflicts in which one recognises the needs both of the individual and of society and the essential connection between them - in both major and minor conflicts - is a necessary development. The reflexive model thereby takes a longer view and has a sustainable perspective.Table of ContentsForewordChapter 1. Conflict mediation with a reflexive approach an introductionChapter 2. Underlying values and assumptionsPart 1. Key concepts for mediationChapter 3. An overviewChapter 4. Conflicts and their escalationChapter 5. Truth, dialogue and cultureChapter 6 Active listening and movement in communicationChapter 7. NegotiationChapter 8. Voluntariness and confidentialityChapter 10. Power and justice Chapter 11. ReconciliationChapter 12. Mediation in international conflicts and the link between major and minor conflicts .Chapter 13. Ethics and liabilityPart 2. A practical step by step description of mediationChapter 14. Before the meetingChapter 15. Stage 1: Opening - The first joint meetingChapter 16. Stage 2: The submissions of the parties and dialogue Chapter 17. Stage 3: Defining the problem areas and setting the agenda Chapter 18. Stage 4: Generating possible solutions Chapter 19. Stage 5: Negotiating the agreementChapter 20. Stage 6: The agreement must be checked and approvedChapter 21. After the meetingChapter 22. The parties do not keep to the agreementChapter 23. Problematic mediations Chapter 24. Lawyers and other professional advisers in mediations Postscript. Mediation in the Nordic countries - past, present and futureAnnexesLitteratureIndexFigures
Civile retssager gennemgår de processuelle regler for anlæggelse og behandling af retssager, både processens formelle regler og den konkrete håndtering af sagernes førelse. Beskrivelsen af reglerne er suppleret med udførlige henvisninger til domspraksis og praktiske eksempler, herunder på udformning af påstande og fremgangsmåde ved vidneafhøringer. Den er opdateret med de seneste ændringer i civilprocessen, navnlig reglerne om syn og skøn og ændringerne i appelreglerne.IndholdsoversigtForordForord, 2. udgaveKapitel 1. CivilprocesKapitel 2. Domstolene, saglig kompetenceKapitel 3. Stedlig kompetenceKapitel 4. Overvejelser før sagens anlægKapitel 5. Sagens forberedelseKapitel 6. Sagens gang efter indlevering af svarskriftKapitel 7. Hovedforhandling, dom og retsforligKapitel 8. PræklusionKapitel 9. UdeblivelseKapitel 10. Partshabilitet, proceshabilitet og partspræsentationKapitel 11. KumulationKapitel 12. Forhandlingsprincippet og materiel procesledelseKapitel 13. Fuldbyrdelses- og anerkendelsessøgsmålKapitel 14. BeviserKapitel 15. Vidne- og partsforklaringerKapitel 16. Dokumentbeviser, editionKapitel 17. Syn og skøn og anden sagkyndig bistandKapitel 18. RetsafgørelserKapitel 19. AnkeKapitel 20. KæreKapitel 21. RetskraftLitteraturAfgørelserStikord
Dette er en studieudgave af ”Dansk Privatret”, som nu foreligger i en revideret og ajourført 19. udgave.Denne udgave til studiebrug er primært tænkt som undervisningsgrundlag på HA(jur.)-uddannelsen. Den omfatter kapitlerne 13 til 16, kapitel 18 samt kapitlerne 20 til 23 fra den samlede udgave.Manuskriptet til bogen er afleveret i maj 2016, og materiale fremkommet efter den 1. maj 2016 er ikke inddraget. IndholdsoversigtForord Oversigt over lovforkortelser DEL 3. Køb og transportaftaler Kapitel 13. Køb af fast ejendom DEL 4. Fordringer Kapitel 14. Fordringer Kapitel 15. Personskifte i skyldforhold Kapitel 16. Negotiable fordringer DEL 5. Kreditret Kapitel 18. Pant DEL 6. Tvangsfuldbyrdelse, konkurs og rekonstruktion Kapitel 20. Introduktion Kapitel 21. Udlæg og anden individualforfølgning Kapitel 22. Konkurs og gældssanering Kapitel 23. Rekonstruktion Stikordsregister
Nyt i 3. udgave Systematikken svarer til den, der kendes fra 2.-udgaven. De lovændringer, som er gennemført siden 2.-udgaven, er behandlet med inddragelse af relevant retspraksis.GrundlovsforhøretAnholdelse, varetægtsfængsling og isolationGrundlovsforhør er den populære betegnelse for det retsmøde, der afholdes, når politiet fremstiller en anholdt for en dommer for at få den anholdte varetægtsfængslet.Denne bog omhandler retsplejelovens bestemmelser om anholdelse og om sigtedes fremstilling i et grundlovsforhør. Reglerne om dørlukning, navneforbud og referatforbud er beskrevet, ligesom der er redegjort for reglerne om, hvornår der kan ske varetægtsfængsling, herunder varetægtsfængsling i isolation. Bogen indeholder også en oversigt over øvrige straffeprocessuelle tvangsindgreb, såsom telefonaflytning, ransagning, legemsundersøgelse mv.Herudover indeholder bogen en fremstilling af reglerne for frihedsberøvelse i henhold til politiloven, tilbageholdelse af unge under 15 år, reglerne om erstatning i anledning af ulovlig frihedsberøvelse og om klager over og straffesager mod politipersonale.MålgruppeBogen henvender sig til jurister, som arbejder med straffeprocessuelle spørgsmål, journalister, som dækker retssager og refererer fra retsmøder, og andre, der interesserer sig for retsgrundlaget for de afgørelser, der dagligt bliver truffet af domstolene vedr. varetægtsfængsling.Om forfatterneLotte Helms er uddannet cand.jur. og ph.d. i strafferet og ansat som adjunkt ved Syddansk Universitet, hvor hun underviser og vejleder bachelor- og kandidatstuderende i strafferet og straffeproces.Lars Lindencrone Petersen er advokat og complianceansvarlig i advokatfirmaet Bech-Bruun samt adjungeret professor ved Aarhus Universitet. Han er forfatter til en række fremstillinger inden for navnlig insolvens- og procesretten og selskabsretten. Han er desuden mangeårig underviser.Lars og Lotte viderefører denne 3. udgave efter nu afdøde landsdommer Jørgen Jochimsen. Jochimsen formåede at forfatte en imponerende mængde bøger, som alle er særdeles praksisnære og relevante for den, der i sit daglige virke har brug for hurtigt og sikkert at finde de informationer, der er væsentlige for det spørgsmål, der måtte være til afgørelse.
This Element offers a comprehensive examination of forensic linguistics in China. It traces the origins of the field in the 1980s and 1990s, and highlights the progress made in the 2000s, with a focus on the work of influential scholars such as Pan Qingyun, Wang Jie, Du Jinbang, Liao Meizhen, Yuan Chuanyou, and Wang Zhenhua. It discusses the development of Discourse Information Theory, the Principle of Goal, Functional Forensic Discourse Analysis, and Legal Discourse as a Social Process. It also analyses studies on language evidence and explores legal translation. It discusses emerging research areas, including cyberbullying language research, internet court discourse analysis, authorship analysis, expert assistance systems, and speaker identification and evidence of forensic phonetics. This Element provides valuable insights into the growth and potential of forensic linguistics in China, serving as a comprehensive resource for scholars, researchers, and practitioners interested in the intersection of language and law.
Diese Arbeit befasst sich mit der seit jeher umstrittenen Frage nach der Zulässigkeit der Vergleiche im Steuerrecht; dies im Schwerpunkt mit der gänzlich unbeantworteten Frage nach der Zulässigkeit von Vergleichen vor der Finanzgerichtsbarkeit. Das Feld für den finanzgerichtlichen Prozessvergleich ist weit. Die Möglichkeiten zur konsensualen Streitbeilegung innerhalb der Finanzgerichtsbarkeit sind, trotz der, im Vergleich zur allgemeinen Verwaltungsgerichtsbarkeit überproportional konsensual erledigten Fälle, unterausgeprägt. Unter empirischen Gesichtspunkten zeigt sich, dass einvernehmliche Verfahrensbeendigungen im finanzgerichtlichen Verfahren die Mehrheit der erledigten Fälle bilden, obschon deren rechtliche Möglichkeiten unter verfahrensvergleichenden Gesichtspunkten eingeschränkt sind. Diese Arbeit macht es sich unter anderem zum Gegenstand zu prüfen, welche nationalen und internationalen Auswirkungen die Einführung eines finanzgerichtlichen Prozessvergleichs mit sich bringt.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.