Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
PÅ GRÆNSEN er en øjenåbnende, forargende og underholdende historie om et utraditionelt politiliv bag kulisserne i KØBENHAVNS LUFTHAVN. Som veteran fra den navnkundige Uropatrulje mavelandede JOHNNY ROBIN JØRGENSEN i lufthavnen i 1992, på nederste hylde i politiets hierarki. Men han fandt ud af, at man kan gøre den største forskel, der hvor ingen andre gider at være. Han blev en del af den SPECIALENHED I POLITIET, som forvaltede den stramme danske udlændingepolitik i et pivåbent EU. Han blev ekspert i at profilere illegale immigranter og MENNESKESMUGLERE. Han spottede falske pas og papirer. Og fik dyb indsigt i de ofte groteske forhold bag de tonede ruder på DANMARKS MÅSKE VIGTIGSTE POLITISTATION. Bogen er skrevet i samarbejde med journalist Søren Baastrup, der står bag flere true crime-bestsellere.
Flemming Sloth Andersen var indbegrebet af jysk politimand.Med moderigtigt overskæg og stonewashed jeans slog han sit navn fast som ”Betjenten” i Københavns Politis Uropatrulje og blev kendt for sit dedikerede politiarbejde. Flemming Sloth Andersen var landet på rette hylde i dansk politi. Men den 18. maj 1993 forandrede alt.For 30 år siden udbrød de værste uroligheder, der havde ramt Danmark siden krigens tid. I en regulær gadekamp endte desperate betjente med at affyre 113 skud mod demonstranter og ballademagere ved Sankt Hans Torv på Nørrebro, og siden fulgte hele seks officielle undersøgelser, som skulle afdække forløbet og ikke mindst den famøse skydeordre, som siden er gået over i Danmarkshistorien: "Skyd efter benene."En af dem, der trak sit tjenestevåben – og brugte det – var Flemming Sloth Andersen. Han kom på avisernes forsider i cowboyjakke og med pistolen hævet. Han blev selve symbolet på 18. maj 1993. Som manden, der havde startet det hele.I denne bog fortæller Flemming Sloth Andersen sin version. Hvad der gik forud for den dag, og hvad der gjorde ham til den, han er i dag. Om efterspillet, eksponeringen i pressen og de mange voldsomme hændelser, som i sidste ende gjorde, at han gik ned med PTSD – og fandt ud af, at man også kan have et meningsfuldt liv uden for dansk politi.
NY OG OPDATERET 2022 UDGAVEAnstalt og menneske må betragtes som et af tidens hovedværker inden for den sociologiske analyse af livet i den totale institutions lukkede verden, således som vi kender den fra f.eks. fængsler, kaserner, skibe, kostskoler, klostre, alderdomshjem, opdragelseshjem m.m. Anstalt som menneske skildrer, hvad disse institutioner »får ud af« klienterne, og hvad klienterne »får ud af« tilværelsen inden for murene – på godt og ondt, måske navnlig det sidste… Opmærksomheden rettes i særlig grad mod statshospitalet med udgangspunkt i forfatterens studier i marken gennem 1 år som medarbejder ved et stort amerikansk statshospital. Erwing Goffman fremlægger i bogen den hovedtese, at den mest betydningsfulde faktor i den sindslidende patients udvikling under opholdet ikke så meget er hans sygdom, men selve institutionen og alt, hvad den indebærer. Anstalt og menneske har derfor bud til enhver, som er beskæftiget – eller anbragt – i disse institutioner, samt til alle, der ønsker at vide besked med en af vort samfunds skyggesider.Bogen er senest udkommet i 14 oplag i oktober i en opdateret udgave.
FYRRE ÅR BAG TREMMER er en personlig og fængslende fortælling om livet som ansat i det danske fængselsvæsen fra 1970’erne og frem til i dag. Kom med på en rejse gennem fire årtiers fængselshistorie, når tidligere fængselsfunktionær, overvagtmester og personalechef Kaj Rasmussen fortæller både de små, sjove anekdoter og de mere alvorlige historier fra sin tid i bl.a. Horsens Statsfængsel og Sønder Omme Statsfængsel. Du kommer til at høre om gidseldramaer, fangeoprør, rockere og barske fængselsbetjente. Om 70’ernes spektakulære flugtkonger og om 80’ernes højteknologiske sikkerhedssystemer. Om Stammheim-nøgler og om skarpladte våben bag murene. Om alle de små og store dramaer, der udspiller sig i det lille, komprimerede miljø og den lukkede verden, som et fængsel er.
I sin ærlige og bramfri erindringsbog tegner tidligere beredskabs- og narkobetjent Michael Molin et nærportræt af hverdagens politiarbejde og det psykiske pres og intense arbejdsmiljø på Danmarks bedste og værste arbejdsplads.Michael Molin skabte sig et navn i politiets frontlinje.Han var Knogleknuseren fra Vestegnen. Han blev Pac-Man i Pusher Street.Han delte vandene med sin kontante stil på gadeplan, og han fik bunker af klager. Ikke én gang gik han længere, end loven tillader. Men under terrornatten den 15. februar 2015 slog hans panser revner efter tretten år i tjeneste.Michael Molin lærte, hvad alle politifolk godt ved inderst inde:En dag bliver rygsækken for tung, når man hver dag balancerer på en tynd blå linje.PANSER er historien om en rodløs knægt fra betonblokkene i Brøndbyøster, der blev betjent og brød sit sociale mønster. En praktiker i uniform, der var bedre til at slås end til at skrive på maskine. En holdspiller, der higede efter anerkendelse og fandt sin flok i politiet – men glemte undervejs, at man ikke kan passe på andre, hvis man ikke passer på sig selv.I dag arbejder Michael Molin ikke længere i politiet efter at være diagnosticeret med PTSD. Han har siden uddannet sig som psykoterapeut med speciale i bl.a. traumeterapi og arbejder med behandling af mennesker, der er kommet til skade på deres arbejde i velfærdssamfundets frontlinje. Han er desuden aktiv som projektleder i politiets veteranforening Thin Blue Line.
Erhvervs- og finansmanden Klaus Riskær Pedersen (f. 1955) blev i 2007 kendt skyldig i bedrageri og idømt syv års fængsel. Han flytter fra sin herskabslejlighed i det indre København til en celle på 6 m2 i statsfængslet i Sønder Omme. Efter fem års afsoning rammes han af den uundgåelige følelse af afmagt og skriver denne bog. Om fornedrelse og skyld om ret og uret om tab af virkelighed kærlighed frihed. Spærret inde i 64.800 timer får tiden en ny betydning dagene et nyt indhold. Som bogen skrider frem afløses overvejelser over fængselslivets vilkår af spørgsmål af mere etisk karakter. Forretningsmanden må vende blikket indad og stille sig selv sig selv til regnskab. Størst bliver problemet at genstarte sit eget liv. Kan han komme ud på den anden side med tavlen visket ren?
I forbindelse med politireformen skete der en revision af politilovgivningen med henblik på at luge de bestemmelser ud, der ikke hørte til politiets naturlige opgaveportefølje, eller ikke blev anvendt i praksis. Dette arbejde udmøntede sig i ordensbekendtgørelsen fra 2005. Efter revisionen indeholder ordensbekendtgørelsen nu kun ganske få bestemmelser, der ikke direkte henviser til orden og sikkerhed. Hertil kommer, at hovedsigtet med revisionen har været at luge ud i de bestemmelser fra normalPVT, der ikke burde videreføres i ordensbekendtgørelsen. Nærværende værk indeholder kommentarer til ordensbekendtgørelsen og er et effektivt og nyttigt opslagsværk. Om forfatteren Ib Henricson er tidligere vicepolitimester og politiadvokat og nuværende lektor i politiret på Aarhus Universitet. Han har tidligere bl.a. udgivet Politiloven med kommentarer, Politiret og International Politiret.
Kastellet Frederikshavns fængselshistorie gennem 250 årDenne bog er en moderniseret, opdateret version af Victor Krohns ”Kastellets Fængselshistorie” der oprindeligt udkom i blot 100 spritduplikerede eksemplarer i 1926. Bogen har lige siden været hovedværket for denne både spændende og tragiske del af Kastellets 350-årige historie, men grundet sin sjældenhed har den været svær at opdrive. Derfor har ”Kastellets Venner & Historisk Samling” valgt at fejre Kastellets 350 års jubilæum ved at genudsende bogen, men i Krohns ånd i en stærkt udvidet, opdateret og moderniseret udgave. Victor Krohn stræbte selv efter at bestandigt forbedre sine publikationer – vi tror, han ville have kunnet lide denne nye version.
Udvalgte delikter i straffeloven er skrevet til jurastuderende, som har brug for et overblik over og en kort indføring i grundtrækkene for de mest anvendte delikter i straffeloven.Delikterne, der er udvalgt med henblik på undervisningen på bacheloruddannelsen ved Det Juridiske Fakultet, Københavns Universitet, kommenteres kort med hensyn til nogle af de objektive og subjektive gerningsbetingelser samt enkelteudmålingsmæssige forhold.
Pete Earley's The Hot House gave America a riveting, uncompromising look at the nation's most notorious prison--the federal penitentiary in Leavenworth, Kansas--a book that Kirkus Reviews called a "fascinating white-knuckle tour of hell, brilliantly reported." Now Earley shows us a different, even more intimate view of justice--and injustice--American-style.In Monroeville, Alabama, in the fall of 1986, a pretty junior college student was found murdered in the back of the dry cleaning shop where she worked. Several months later, Walter "Johnny D." McMillian, a black man with no criminal record, was tried, convicted, and sentenced to death for the crime. As McMillian sat in his cell on Alabama's death row, a young black lawyer named Bryan Stevenson took up his own investigation into the murder of Ronda Morrison. Finding a trial tainted by procedural mistakes, conflicting eyewitness accounts, and outright perjury, he was determined to see McMillian go free--even if it took the most unconventional means...
Das vorliegende Buch veranschaulicht die Problematiken, welche dann auftreten können, wenn uneinbringliche Geldstrafen im Wege der Ersatzfreiheitsstrafe vollstreckt werden. Das Aufzeigen von Sanktionsalternativen zur Ersatzfreiheitsstrafe, wie die Geldverwaltung und die gemeinnützige Arbeit verdeutlichen, dass es bereits in einigen Bundesländern erprobte Handlungsalternativen bei uneinbringlichen Geldstrafen gibt. Den Schwerpunkt des Buches bildet eine umfangreiche Rückfalluntersuchung, welche sich zum Ziel gesetzt hat, die Legalbewährung von Personen, die Ersatzfreiheitsstrafen verbüßt haben, mit derjenigen nach den o. g. Haftvermeidungsmaßnahmen zu vergleichen und daraus Folgerungen für die Wirksamkeit dieser Maßnahmen zu ziehen. Zuvor wird die Gruppe der Geldstrafenschuldner, die ihre Geldstrafe trotz Mahnung nicht gezahlt haben und die die Androhung einer Ersatzfreiheitsstrafe erhalten haben, die sie später entweder antreten mussten oder aber durch eine der oben genannten Maßnahmen abwenden konnten, u. a. differenziert nach den demographischen Variablen wie Geschlecht, Alter, Nationalität etc. dargestellt. Abschließend wird unter Berücksichtigung der Reform des Sanktionenrechts aus dem Jahr 2023 der für die Verfasserin weiterhin bestehende Reformbedarf verdeutlicht und ein kriminologischer und kriminalpolitischer Ausblick geboten. Die Verfasserin betont dabei eine notwendige flächendeckende Etablierung von Haftvermeidungsmaßnahmen, um Menschen, die in prekären finanziellen Verhältnissen leben, eine gerechtere und auch unter spezialpräventiven Aspekten überzeugendere Möglichkeit zur Tilgung bzw. Erledigung der Geldstrafe anzubieten.
Anhand von Archiv- und zeitgenössischen Literaturquellen analysiert Nils Hauser die nicht eindeutige Aufgabenstellung der Kriminalpolizei zwischen Justiz und Polizei. Nach einem rechtshistorischen Überblick über die Entstehung von Polizei und Kriminalpolizei wendet er sich den (kriminal-)polizeilichen Rechtsgrundlagen zu. Sodann untersucht er den Aufbau und die personelle Zusammensetzung der Berliner Kriminalpolizei in den Jahren 1925 bis 1937 und insbesondere die personellen Veränderungen durch "Preußenschlag" und "Machtergreifung". Er betrachtet die sich wandelnde Kriminalpolizeipraxis, insbesondere die Verfolgung von "Berufsverbrechern", "Asozialen" und Juden sowie die Entstehung einer polizeilichen Justiz. Abschließend fügt Nils Hauser diese drei Teile in einem Überblick über die Wechselwirkungen zwischen Polizeirecht, Strafrecht und Kriminalpolizeipraxis zu einem Ganzen zusammen.
Im Juli 2017 wurde in Deutschland die Möglichkeit der selbstständigen Vermögensabschöpfung eingeführt. Dabei handelt es sich um ein Novum unter den Abschöpfungsinstrumenten, denn der von der Einziehung Betroffene muss einer Straftat nicht überführt sein. Es genügt der Verdacht, dass der sichergestellte Gegenstand aus einer Straftat herrührt. In der vorliegenden Arbeit wird dieses neue Abschöpfungsinstrument auf seine Vereinbarkeit mit strafprozessualen und verfassungsrechtlichen Prinzipien und Garantien überprüft. Im Fokus stehen dabei die Spannungen mit der Unschuldsvermutung, dem Eigentumsgrundrecht, der freien richterlichen Beweiswürdigung und dem Rückwirkungsverbot. Zudem wird der Frage nachgegangen, ob diese neue Maßnahme eine strafähnliche Wirkung zeitigt.
"In 1989, Ben Spencer was convicted of murdering businessman Jeffrey Young-a crime he didn't commit. Spencer to spent more than half his life in prison until independent investigators, the foreman of the jury that convicted him, and a new district attorney convinced a judge that Spencer had nothing to do with the killing. He was released from prison in 2022. Journalist Barbara Bradley Hagerty spent years immersed in Spencer's case. She combed police files and court records, interviewed dozens of witnesses, and had extensive conversations with Spencer. In Bringing Ben Home, she weaves together two narratives: how an innocent Black man got caught up in and couldn't escape a legal system that refused to admit its mistakes; and what Texas and other states are doing to address wrongful convictions to make the legal process more equitable for everyone"--
"A former prosecutor provides an essential guide to ensuring that Donald Trump -- and other oligarchs of his ilk -- no longer beat the rap and face serious jail time for their crimes"--
The Federal Sentencing Guidelines are rules that set out a uniform sentencing policy for individuals and organizations convicted of felonies and serious (Class A) misdemeanors in the United States federal courts system. This 2022-2024 Edition includes all amendments to the Guidelines through November 1, 2023. Also includes the sentencing table on the inside covers for quick reference.An excellent quick-reference manual for the federal criminal-law attorney.
This book is a 'cautionary tale' for all women and girls over the age of 16 who may find themselves, quite innocently, on the wrong side of the law. This is the book I wish I'd read before my life was turned upside down and inside out. I had no idea how the British police can treat you as a woman, arresting you before even considering whether you are innocent or guilty. Being brutally made to strip and change clothing in front of four male officers; having my phone and computer taken from me (for five months); being released 17.5 hours later; in the middle of the night with no access to transport.This experience was one of the most horrifying and frightening things that ever happened to me. Followed by being utterly humiliated in the press coverage of the case, published suspiciously mere hours after I'd said 'Not Guilty' in a court room. Not to mention losing my job, accommodation, all my savings and pensions, my good name and reputation. Everything, gone. With this Manifesto, I am trying to ensure that no other woman in the UK ever has to go through this again, but if she does, to help prepare her for what may sadly happen. It is dedicated to providing women with the knowledge, resources, and support they need to navigate the complexities of the British police and court system. I am not a lawyer, but my mission is to empower women to assert their rights, seek justice, and overcome the challenges they may face within the legal system. I believe that every woman deserves a fair and just experience when interacting with law enforcement and the courts, and I am committed to facilitating this through information and guidance. For more details: info@empowerherjustice.com
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.