Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Bæredygtighed og ESG er på alles læber i disse år, både i det offentlige, det private, blandt investorer, forbrugere og i interesseorganisationer mv. Den nye regeltsunami inden for bæredygtighed har skabt et enormt behov for øget viden om og forståelse for den samlede regulering af bæredygtighed og det komplicerede samspil mellem de forskellige regelsæt. Denne bog har fokus på bæredygtighedsretten, dvs. reglerne om bæredygtighed og ESG. Bogen behandler de centrale globale, EU-retlige og nationale regelsæt på området. Bogen benyttes som lærebog til jurastuderende, men vil også være anvendelig for en lang række personer, der arbejder med bæredygtighed i praksis, f.eks. på advokatkontorer, i den finansielle sektor, i virksomheder, organisationer og andre steder. Linda Nielsen, professor, dr. jur. ved Det Juridiske Fakultet på Københavns Universitet, har bred viden inden for regulering af bæredygtighed og finansret. Er formand for Mæglings- og Klageinstitutionen for Ansvarlig Virksomhedsadfærd, NCP Danmark og har via EFRAGs European Lab fulgt arbejdet med standardisering i relation til EUs bæredygtighedsrapporteringsdirektiv (CSRD). Har erfaring som bestyrelsesformand for en pensions-kasse, en bank og som viceformand for en investeringsfond. Lone Wandahl Mouyal, lektor, ph.d., LL.M. ved Det Juridiske Fakultet på Københavns Universitet, har en bred viden inden for erhvervsret og bæredygtighed samt erfaring som advokat fra et større globalt advokatkontor og i den finansielle sektor. Flemming Pristed, partner og advokat hos SIRIUS advokater. Han er tidligere chefjurist hos Danske Bank og KMD og har international erfaring fra den finansielle sektor og IT/Tech-branchen. Han er leder af SIRIUS’ speciale inden for Compliance og Finansielle Virksomheder, og han beskæftiger sig blandt andet med ESG i den finansielle sektor.
Jorden skrider under os – både i figurativ og bogstavelig forstand. Naturens mange kriser tvinger os til at sætte spørgsmålstegn ved den måde, vi behersker og udnytter vores naturlige miljøer, andre dyrearter og andre menneskers livsformer, rettigheder og arbejdskraft. Under strømmen af naturkatastrofer vokser samtidig en afgrund af sorg, pessimisme og lammelse i både tænkning og handling. Vi har akut brug for nye og mindre besidderiske greb om vores natur, nye måder at se og behandle den på. Her kan den humanistiske og politiske tænkning være med til at skabe en intellektuel orientering og tænke tidens betingelser i nye konstellationer og mønstre, som ligger hinsides det, vi kender. Jordskred og dens 15 kapitler, skrevet fra vidt forskellige perspektiver og kritiske positioner, er et kollektivt led i tidens bevægelse mod at udfordre og gentænke menneskers forhold til naturen. Jordskred er redigeret af Paradoks – tidsskrift for filosofi og teori
Er vi ikke blandt de rigeste nationer på kloden, og har vi ikke verdens bedste naturfredningslov? Hvordan gik det så til, at det yndige land alligevel endte med en natur, der er blandt de ringeste i Europa? Bogen afslører, hvordan millioner af kroner er spildt på nyttesløse fredninger som for eksempel i Tøndermarsken, Varde Ådal, Rold Vesterskov og Værnengene i Vestjylland. I dag har naturen det værre, end før de kostbare fredninger blev gennemført. Bogen konkluderer, at staten har spillet fallit som naturens beskytter, mens private fonde og naturforeninger i stigende grad tager ansvaret på sig.
»Law and Economics in all his facets«: The Festschrift pays tribute to Klaus Mathis' invaluable contribution at the interface of law and economics and constitutes a coherent reference work for the economic analysis of law. Fundamental thoughts on efficiency, justice and interdisciplinarity are followed by contributions in five areas of application of a law and economics perspective: corporate responsibility, environment, digitalization, economic and social policy, and consumer and insurance protection
What is law, and why does it matter? Scott Hershovitz says that law is a moral practice-a tool for adjusting our moral relations. This claim is simple on its face, but it has stark implications for the rule of law. At once erudite and entertaining, Hershovitz's argument engages with the most important legal and political controversies of our time.
This book discusses the concept of natural law. It explores the notion of morality and citizen obedience. It also examines the concept of authority. There is an ongoing debate between natural law and positive law. This book argues that natural is not understood as the law of the natural. Instead, it is understood as divine law. The principal argument echoed throughout the text is that if we understand natural law as God's law, then it is positive law, though disguised as the law of the natural. This is a short compilation. It does not delve in complicated philosophical concepts. This is a must-read for legal theorists, students of the law, and legal practitioners.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.