Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Verner Panton er internationalt kanoniseret på linje med Wegner, Mogensen og Kjærholm. Samtidig er han uegal og ekspressiv i forhold til den danske designkanon og dens klassiske nøgterne funktionalisme. Bogen tager udgangspunkt i Panton som pioner for vigtige nybrud i efterkrigstidens designhistorie, ligesom hans værk placeres i forhold til en nutidig kontekst.Panton spillede en central rolle som en af samtidens mest innovative nytænkere af produktionsteknologi, materialer og af de oplevelsesmæssige og æstetiske sider af design. Både i et designhistorisk og samtidigt lys er Verner Panton en af de store internationale design-figurer, men på trods af hans enorme betydning både designhistorisk og i forhold til nutiden, findes der endnu ikke en udfoldet bog om hans værk.Lektor og Ph.d. ved Kunstakademiets Designskole, Ida Engholm, og lektor og Ph.d. ved Københavns Universitet, Anders Michelsen, har skabt et tankevækkende og mangfoldigt portræt af én af Danmarks mest toneangivende designere.
Designfaget gennemgår en transformation i disse år. Før gik designeres arbejde hovedsagligt ud på at formgive objekter og håndtere specifikke designopgaver. Nu er designere ikke kun formgivere, men også projektledere, og de skal kunne indgå i alle dele af en designproces fra første idé til endeligt resultat. Designfaget er blevet mere interdisciplinært, og nutidens designere konfronterer anderledes krav end deres forgængere. Design What ?#%! dokumenterer og præsenterer den historiske udvikling, som har fundet sted indenfor designfaget fra de tidlige forsøg på at dokumentere designprocedurer ved Bauhaus-skolen i 1920’erne til nyere trends og forskning i designprocesser. Design What ?#%! er den første faglitterære tegneserie, der ndes om dette emne. Lektorer ved Danmarks Designskole, Ida Engholm og Nanna Norup, vil både fortælle og vise læseren, hvad der rører sig i designfeltet. De formidler designhistorie i overensstemmelse med tidens tværdisciplinære tendenser.
Hvad er ophavsret, og hvad går de ophavsretlige regler egentlig ud på? Bogen giver et overblik over loven og henvender sig ikke til jurister, men forfattere, forskere, arkitekter, kunstnere m.fl. Bogen behandler bl.a.: – Hvor står de ophavsretlige regler henne? – Hvad kan beskyttes ophavsretligt? – Hvad indebærer det at have ophavsret? – Hvad må man gøre med et værk uden tilladelse fra ophavsmanden? – Aftaler om ophavsret – Hvem har ophavsret til en ansats værk, den ansatte eller arbejdsgiveren? – Hvornår er ophavsretten krænket? – Hvilke sanktioner er der, hvis nogen krænker ens ophavsret? Bogen er udgivet med støtte fra Udvalget til Beskyttelse af Videnskabeligt Arbejde (UBVA). Indholdsoversigt Forord Kapitel 1. Hvad er ophavsret? Kapitel 2. Ophavsrettens historie. Hvorfor har man en ophavsret? Kapitel 3. Hvad kan være ophavsretligt beskyttet? Kapitel 4. Hvem kan være ophavsmænd? Kapitel 5. Hvilke rettigheder har ophavsmanden? Kapitel 6. Hvad må man uden tilladelse fra ophavsmanden? Kapitel 7. Overdragelser af ophavsret Kapitel 8. Hvornår er et værk krænket? Kapitel 9. Hvor længe varer ophavsretten? Kapitel 10. Ophavsretslovens beskyttelse af produkter, der ikke er »værker« Kapitel 11. Ophavsretlige spørgsmål, der har relation til udlandet Kapitel 12. Hvad sker der, hvis man krænker ophavsretsloven? Bilag. Ophavretsloven Litteratur- og forkortelsesliste Stikord
Advokaterne Frank Bøggild og Kolja Staunstrup har udgivet bogen EU-varemærkeret. Bogen er den første danske fremstilling, der giver et samlet overblik over EU-varemærkeretten.Med introduktionen af EU-varemærket i 1996 blev der skabt et helt nyt og selvstændigt varemærkesystem med egne retskilder, egne processer og egne såvel administrative som dømmende organer.Praksis fra OHIM, herunder Board of Appeals, Retten og EU-Domstolen er i dag helt central for dansk og europæisk varemærkeret. Denne bog giver for første gang en samlet, dansk fremstilling af EU-varemærkeretten og den ofte vanskeligt tilgængelige praksis, der gennem årene er skabt på området.Bogens hovedfokus er de materielle aspekter af EU-varemærkeretten, og bogen foretager en grundig gennemgang af retspraksis først og fremmest fra Domstolen og Retten, men også praksis fra OHIM og national domspraksis inddrages.Fremstillingen giver endvidere et overordnet indblik i den revidering af Varemærkeforordningen og Varemærkedirektivet, der p.t. pågår.MålgruppeBogen er skrevet af praktikere og henvender sig til advokater og andre, som beskæftiger sig med varemærkeretlige problemstillinger, EU-retlige såvel som nationale.Om forfatterneForfatterne er Frank Bøggild og Kolja Staunstrup. De er og har i adskillige år været tilknyttet advokatfirmaet Kromann Reumert. Begge har omfattende praktisk erfaring med behandling af både nationale og EU-retlige varemærkeproblemstillinger og har ført en række retssager på området.
Kompendium i Immaterialret er et systematisk overblik over de immaterialretlige kerneområder - Ophavsret, Varemærkeret, Designret, Patentret og Brugsmodelret. Foruden dette indeholder kompendiet tillige opgaveløsningsmodeller til brug for eksamen.
Denne lovsamling er bestemt til brug for undervisningen i grundlæggende erhvervsret på universiteter og handelshøjskoler samt på erhvervsakademier og professionshøjskoler. Lovsamlingen indeholder kun de vigtigste love og konventioner m.m. Undervisningsmæssige hensyn har været afgørende for udvælgelsen.
Beskyttelse af personoplysninger har fået stadig større betydning i nutidens samfund, men det er kontroversielt hvor omfattende og intensiv beskyttelsen bør være. I bogen beskrives de almindelige hensyn og værdier, der har betydning ved udformningen og anvendelsen af den retlige regulering.Fremstillingen er baseret på den nye persondataret, som følger af persondataforordningen og databeskyttelsesloven. Den er derfor væsentligt revideret i forhold til forrige udgave af bogen.I bogens kapitler behandles:Personen og det privateRetskilder og aktørerDet teknologiske og retlige miljøPersondatarettens grundtrækRettighederDen offentlige sektorDen private sektorInternationale dataoverførslerInternettetPrivatliv v. informationsfrihedOvervågningDatabeskyttelsens fremtid Peter Blume er professor ved Det Juridiske Fakultet, Københavns Universitet.
Meget immaterialretligt beskyttet stof skabes af ansatte som led i deres arbejde for en arbejdsgiver. Det er derfor et vigtigt spørgsmål, i hvilket omfang rettighederne går over til arbejdsgiveren – et spørgsmål, som løses forskelligt fra disciplin til disciplin.Bogen giver en samlet, opdateret beskrivelse af reglerne og den seneste retspraksis. Du får en behandling af i hvilket omfang arbejdsgivere får del i retten til immaterialretligt beskyttet stof skabt af ansatte, og hvilke betingelser der skal være opfyldt i den forbindelse. Fremstillingen er fokuseret på ophavsret, patentret, brugsmodelret, designret, kendetegnsret og halvlederbeskyttelse.Indholdsoversigt.ForordKapitel 1. Oversigt over immaterialrettighederneKapitel 2. Ansattes ophavsrettighederKapitel 3. Lov om arbejdstageres opfindelserKapitel 4. Lov om opfindelser ved offentlige forskningsinstitutionerKapitel 5. Andre immaterialrettigheder i ansættelsesforholdBetænkninger, rapporter mv.HjemmesiderDomsregisterStikordsregister
Ophavsretsloven tildeler fysiske personer eneret til frembringelser af forskellig karakter. Andre kan bruge frembringelserne, hvis der er hjemmel hertil i en af lovens undtagelses-, tvangslicens- eller aftalelicensbestemmelser. Den praktiske betydning af tvangs- og aftalelicensordningerne er enorm, og det er vigtigt at vide, hvilke udnyttelser af ophavsret der kan cleares på hvilke områder efter hvilke licensordninger. Licensering af ophavsrettigheder giver læseren en indføring i ophavsretslovens tvangs- og aftalelicensordninger, forholdet mellem rettighedshavere, forvaltningsorganisationer og brugere samt lovgivningens konfliktløsningsmuligheder. Bogen behandler blandt andet samtlige kendelser afsagt af Ophavsretslicensnævnet siden 1965 og samspillet mellem konkurrencerettens regler og den kollektive forvaltning og licensering af ophavsrettigheder. Bogen er relevant for alle, der arbejder med ophavsret. Licensering af ophavsrettigheder er skrevet af advokat Henrik Schütze, der i mere end 20 år har arbejdet med immaterial- og konkurrenceret hos Lassen Ricard.
Patentretten og brugsmodelretten er væsentlige søjler inden for immaterialretten og har som grundlæggende formål at fremme teknisk innovation. Med denne lovkommentar gives en grundig indføring i de enkelte bestemmelser i patentloven og brugsmodelloven, reglernes baggrund, indbyrdes systematik og tilknyttet praksis.Bogen er skrevet af førende praktikere og universitetsjurister og er relevant for alle, der beskæftiger sig med patentretlige eller brugsmodelretlige spørgsmål, hvad enten dette er som praktiserende advokat, dommer, universitetsjurist eller jurist i en myndighed.
Copyright is everywhere. Your smartphone incorporates thousands of items of intellectual property. Someone owns the reproduction rights to photographs of your dining table. At this very moment, battles are raging over copyright in the output of artificial intelligence programs. Not only books but wallpaper, computer programs and cuddly toys are now deemed to be intellectual properties - making copyright a labyrinthine construction of laws covering almost all products of human creativity.Copyright has its roots in eighteenth-century London, where it was first established to limit printers' control of books. Principled arguments against copyright arose from the start and nearly abolished it in the nineteenth century. But a handful of little-noticed changes in the late twentieth century concentrated ownership of immaterial goods into very few hands.Who Owns This Sentence? is an often-humorous and always-enlightening cultural, legal, and global history of the idea that intangible things can be owned, and makes a persuasive case for seeing copyright as an engine of inequality in the twenty-first century.
Am 25.05.2018 ist die europäische Datenschutz-Grundverordnung (DSGVO) in Kraft getreten. Mit Artikel 15 DSGVO wurde ein Auskunftsrecht für betroffene Personen hinsichtlich der sie betreffenden personenbezogenen Daten, welche durch einen Verantwortlichen verarbeitet werden, eingeführt. Bereits kurze Zeit nach Inkrafttreten der DSGVO entstanden ¿ insbesondere auch im arbeitsrechtlichen Kontext ¿ grundsätzliche Fragestellungen zur rechtlichen Reichweite und praktischen Umsetzung des Auskunftsrechts nach Art. 15 DSGVO. Unter Heranziehung der aktuell existierenden Rechtsprechung sowie Meinungen innerhalb der juristischen Literatur setzt sich der Autor vertieft mit diesen grundsätzlichen Fragestellungen auseinander. Ziel des Autors war es hierbei, die juristische Methodik mit stetigem Blick auf eine praxisfreundliche Lösungsfindung anzuwenden.
Everything you need to protect your invention nowThe provisional patent application (PPA) is a quick, inexpensive and legal way to claim your invention-and buy yourself time to determine whether it's worthwhile to pursue a regular patent. Learn how to: conduct a patent search online complete all the necessary forms evaluate potential hurdles prepare informal drawings file your application, and file a new PPA to reflect modifications. The book also includes important legal forms to help you preserve your rights when showing or selling your invention: nondisclosure agreement patent assignment prototype-maker agreement joint-ownership agreementThe 7th edition incorporates changes from the "e;America Invents Act,"e; as well as recent revisions to patent rules and regulations. Thousands of people have used Patent Pending in 24 Hours successfully. You can, too!
Kompendium i immaterialret er en kortfattet gennemgang af de immaterialretlige regler, som beskrives i dybden i Immaterialret af Jens Schovsbo, Morten Rosenmeier og Clement Salung Petersen fra 2024. Formålet med kompendiet er at give jurastuderende et overblik over og viden om de helt grundlæggende og mest basale regler inden for immaterialret og kan benyttes som et eksamensunderstøttende værktøj.
How IP is inspiring and fuelling the next wave of high growthGrowth is ever more centred on intellectual property. In tech. In innovation. In people. In disruptive models. In data. In value propositions. Those who integrate IP into their strategy, culture and mindset are significantly more likely to grow at pace. This book highlights how entrepreneurs, innovators, executives and investors can source the right ideas, create intellectual assets of value, negotiate the best deals for themselves and knock back any challengers. It draws on the knowledge and experience of 20 leading IP players of today and tomorrow, including the high-growth team at the EPO's patent academy, to give a series of insights and lessons into how IP inspires and fuels growth of 10 percent, 20 percent, 50 percent and more, not just this year, but next year and into the future.
"This Cambridge Handbook is the first dedicated treatment of the interface between AI and private law, and the challenges that AI poses for private law. The Handbook brings together a global team of private law experts and computer scientists to examine the interface, identify the problems, and propose solutions"--
Die umfassende Einräumung von urheberrechtlichen Nutzungsrechten im internationalen Kontext wird zuweilen als Überlassung und nicht als Übertragung interpretiert. Dies kann nach deutschem Einkommenssteuerrecht zu ungewollten Ergebnissen für den Vergütungsschuldner führen. Im Rahmen einer dogmatischen Analyse setzt sich der Autor mit den Auswirkungen urheberrechtlicher Vorschriften, die auch bei vollständiger Einräumung von Nutzungsrechten einen Verbleib von Rechten beim Urheber begründen, auf die einkommenssteuerrechtliche Bewertung ebensolcher Rechteeinräumungen auseinander. Bei der Untersuchung stellt der Autor klassische urheberrechtliche Werke und Computerprogramme gegenüber, um die Analyse des Rechteverbleibs zu veranschaulichen.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.