Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Denne bog udkom første gang i 2007, men der er sket en del på ekspropriationsområdet siden da. Ekspropriation i praksis, 2. udgave,er en opdatering af 1. udgaven, der både indeholder ajourføring med relevant lovgivning og praksis, samt en udvidelse af visse emner og inddragelsen af nye.Bogen forholder sig især til de mange praktiske problemstillinger,som opstår i ekspropriationssager af såvel materiel som formel karakter.Relevante spørgsmål bliver besvaret ud fra den gældende lovreguleringog den righoldige praksis på området.Bogen er fortsat inddelt i fire overordnede afsnit:– Ekspropriationsindgrebet– Erstatningsfastsættelsen– Ekspropriationsprocessen– TaksationsprocessenBogens målgruppe er fortsat praktikere, som fra tid til anden beskæftiger sig med ekspropriation, herunder anlægsmyndigheder, kommuner,landinspektører, advokater og andre rådgivere.Ekspropriation i praksis, 2. udgave er skrevet af advokat Hanne Mølbeck, advokat Jens Flensborg og professor dr.jur. Søren Højgaard Mørup. Alle tre har i vidt omfang beskæftiget sig med såvel statslige som kommunale ekspropriations- og taksationssager. Hanne Mølbeck og Jens Flensborg har navnlig repræsenteret statslige og kommunaleanlægsmyndigheder i ekspropriationsprocessen og Søren Højgaard Mørup har bl.a. en baggrund som formand for flere taksationsmyndigheder.
Hvert år kommer godt 100.000 danskere til skade på en måde, der muligvis er egnet til at udløse en godtgørelse eller erstatning. Det kan være på arbejdspladsen, hvor skaderne kan være både fysiske og psykiske. Det kan også være som patient på et hospital, som offer i en voldssag eller i færdslen.Men reglerne for erstatning for personskade er komplicerede. Derfor får mange med reelle krav ofte ikke den erstatning eller godtgørelse, som de er berettiget til. Denne bog hjælper dig med at få overblik over junglen af regler og lovgivning.Bogens forfatter, Leif Donbæk Thomsen, forklarer juraen på en letforståelig måde. Du får et grundlæggende indblik i reglerne og i sagsforløbet, når du som skadelidt skal have erstatning. Især betones vigtigheden af, at du fra dag 1 efter en skade sikrer dokumentation, for eksempel fra din læge. Uden fyldestgørende dokumentation risikerer du at miste tusindvis af kroner.Leif Donbæk Thomsen er advokat. Han skriver jævnligt for Berlingske og Ekstra Bladet.
”Færdselsansvar” er en ajourført og detaljeret fremstilling af færdselslovens regler om ansvar for skader forvoldt af motordrevne køretøjer, og er opbygget som en praktisk håndbog til brug for advokater, domstole, forsikringsselskaber mv.Problemstillingerne belyses ved hjælp af et betydeligt antal domme samt kendelser fra Ankenævnet for Forsikring.IndholdsoversigtKapitel 1. IndledningKapitel 2. Det geografiske områdeKapitel 3. Begrebet motordrevet køretøjKapitel 4. Den ansvarspådragende begivenhedKapitel 5. Årsagsforbindelse og adækvansKapitel 6. Ansvarsfrihedsgrunde – nødret og nødværgeKapitel 7. Egen skyld ved påkørsel af cyklister, fodgængere mv.Kapitel 8. Egen skyld ved sammenstød mellem motordrevne køretøjerKapitel 9. Egen skyld/accept af risiko ved skade på passagerer mv.Kapitel 10. Flere erstatningsansvarligeKapitel 11. Den ansvarlige personkredsKapitel 12. Færdselsuheld i udlandetForkortelserBilag 1: RegresaftaleBilag 2: Medlemmer af Regresaftalen pr. 1.1.2014DomsregisterStikordsregister
Erstatningsansvarsloven med kommentarer foreligger nu i en ny og gennemrevideret udgave. Værket er skrevet af tre af landets førende erstatningsretlige eksperter: kommitteret, adjungeret professor Jens Møller, advokat Michael S. Wiisbye og advokat Karsten Høj.Siden 6. udgave er loven blevet ændret ikke mindre end 12 gange på en række centrale områder, herunder bl.a. reglerne om tortgodtgørelse, reglerne om godtgørelse til efterladte ved dødsfald, reglerne om tabt arbejdsfortjeneste samt ændringer som følge af ny forældelseslov. Der er desuden fremkommet flere end tusinde nye centrale afgørelser, der alle er grundigt behandlet.Værket indeholder omfattende registre, som gør bogen til et yderst anvendeligt og lettilgængeligt opslagsværk.Om bogens forfattereJens Møller er kommitteret (og tidligere direktør) hos Folketingets Ombudsmand samt adjungeret professor ved Københavns Universitet.Michael S. Wiisbye er advokat (H) og partner hos Nielsen Nørager. Michael har i mere end 30 år arbejdet med erstatningsret og forsikringsret.Karsten Høj er advokat (H) og partner hos Elmer Advokater. Karsten har i 30 år været advokat for skadelidte i personskadesager og har ført et stort antal retssager.
I denne udgave af Forsikringsret behandles reglerne om forældelse og fortolkning af begunstigelseserklæringer samt de relevante arveretlige regler. Herudover er praksis ved domstolene og Ankenævnet for Forsikring ført ajour. Bogen indeholder en fremstilling af de regler, der regulerer forsikringsaftale, og en beskrivelse af dækningen ved udvalgte forbrugerforsikringer.Bogen er inddelt i en almindelig del og en speciel del. Almindelig del indeholder en fremstilling af de regler, der regulerer forsikringsaftaler.Almindelige del indeholder en fremstilling af de regler, der regulerer forsikringsaftaler. Denne del af bogen er opbygget således, at læseren efter en kort introduktion i retskilder, relevante EU-retlige regler mv. kan følge det retlige og faktuelle forløb fra forsikringsaftalens indgåelse til forsikringskravets forældelse. Speciel del indeholder en beskrivelse af udvalgte basale dækningsområder inden for motorkøretøjsforsikring, ulykkesforsikring og livs- og pensionsforsikring. Indholdsoversigt Forkortelsesliste ALMINDELIG DEL Kapitel 1. Indledning Kapitel 2. Den retlige regulering og faktiske styring af privatforsikring Kapitel 3. Forsikringsaftalen Kapitel 4. Forsikringstiden Kapitel 5. Forsikringsbegivenheden Kapitel 6. Forhold der kan føre til nedsættelse eller bortfald af forsikringsydelsen Kapitel 7. Tilbagebetalingskrav, identifikation og modregning Kapitel 8. Forsikring af tredjemands interesse Kapitel 9. Erstatningens opgørelse – grundlæggende regler, dobbeltforsikring, renter og sagsomkostninger Kapitel 10. Forældelse af forsikringskrav Kapitel 11. Forsikring og erstatningsansvar selskabets regresret og lempelsesregler Kapitel 12. Mulighederne for at få prøvet selskabets afgørelse SPECIEL DEL: UDVALGTE FORSIKRINGSTYPER Kapitel 13. Motorkøretøjsforsikring Kapitel 14. Ulykkesforsikring Kapitel 15. Livs- og pensionsforsikring Bilag 1. Ankenævn for Forsikring Bilag 2. Dobbeltforsikringssaftalen af 1. april 2011Bilag 3. Regresfrafaldsaftalen 2010 Bilag 4. Vikår gældende for deklarationer, der er noteret 1. september 2010 eller senere Bilag 5. Panthaverdeklaration for livsforsikring Litteraturliste Doms- og ankenævnsregistre mv.Stikordsregister
Bogen er opdateret og væsentligt udvidet i forhold til 1. udgave fra 2008.Bogen giver en samlet fremstilling af reglerne om erstatning for behandlings- og lægemiddelskader og er opbygget som en lovkommentar til kapitel 3-6 i lov om klage- og erstatningsadgang inden for sundhedsvæsenet.I bogen gives en aktuel status på patienterstatningsordningen med fokus på lovændringer samt den omfattende retspraksis og administrative praksis, der har udviklet sig de senere år.
Bestyrelsesarbejdet har ændret sig væsentligt de senere år og er blevet mere omfattende og komplekst. Samtidig er der kommet større fokus på bestyrelsesansvaret, og antallet af ansvarssager stiger. Frygten for ansvar kan være ødelæggende for gode initiativer, gøre det sværere at rekruttere kvalificerede bestyrelsesmedlemmer og lægge en dæmper på den forretningsmæssige udvikling. Det gælder, hvad enten frygten er berettiget eller ej. Hvem har lyst til at blive mødt med ruinerende personlige erstatningskrav og langvarige retssager? Men hvad er baggrunden for stigningen i ansvarssager?Ledelsesansvaret og ansvarsbegrænsninger beskriver de seneste års udviklingstendenser, herunder påvirkningen fra udlandet. Udviklingen er bl.a. påvirket af muligheden for gruppesøgsmål, for inddragelse af såkaldt litigation funding, øget aktionæraktivisme samt helt nye sagstyper. Det øgede fokus på bestyrelsesansvaret rejser spørgsmålet, om bestyrelsen har mulighed for at blive friholdt fra ansvar i forhold til selskabet og kapitalejerne. I bogen diskuteres behovet for konkret at kunne indgå en aftale om friholdelse for ansvaret, ligesom de konkrete muligheder analyseres. Der synes at være langt større muligheder for sådanne friholdelsesaftaler end normalt antages. Bogen sætter desuden fokus på de ikke uvæsentlige faldgruber i bestyrelsesansvarsforsikringerne.Ledelsesansvaret og ansvarsbegrænsninger henvender sig til erhvervsadvokater, virksomhedsjurister og bestyrelsesmedlemmer.Carsten Fode er adjungeret professor ved Juridisk Institut, Aarhus Universitet og advokat med speciale i selskabsret. Han har ført eller som faglig rådgiver været involveret i en lang række af de sager om ansvarspådragelse, der har været de seneste år.
Den teknologiske udvikling i de sidste årtier har givet anledning til nye aftaleindgåelsesmåder, og der er kommet stadigt mere fokus på behovet for forbrugerbeskyttelse. Som følge heraf er forbrugeraftaleloven ændret flere gange siden 1978, hvor den første forbrugeraftalelov blev vedtaget i Danmark. Flere af ændringerne er udtryk for gennemførelse af EU-direktiver, senest ved implementering af forbrugerrettighedsdirektivet i dansk ret ved lov nr. 1457 af 17. december 2013, som trådte i kraft den 13. juni 2014.Denne lovkommentar indeholder en omfattende, opdateret og videnskabelig gennemgang og analyse af forbrugeraftaleloven, dens forarbejder, tilhørende retningslinjer, dansk og EU-retlig praksis osv. Også tilgrænsende regelsæt, f.eks. markedsføringsloven og e-handelsloven, samt almindelige formueretlige regler inddrages i fremstillingen.Fremstillingen følger lovens systematik. Kommentarerne er knyttet til de konkrete, sproglige udtryk i lovens enkelte bestemmelser, men er også problemorienteret. Indholdet af kommentarerne til lovbestemmelserne fremgår af en oversigt under hver enkelt paragraf.
Professor Torsten Iversen analyserer i sin afhandling dansk rets gældende principper for erstatningsberegning i kontraktsforhold særligt vedrørende ikke-opfyldelse af aftaler om køb, leje og entreprise. Spørgsmålet om erstatningens udmåling rummer en lang række vanskelige og uafklarede juridiske problemer, der ikke tidligere har været særlig dyrket i dansk retslitteratur.Afhandlingen er opdelt i en række selvstændige afsnit om erstatningsudmåling ved køb, leje og entreprise, men behandler også tværgående problemstillinger som tabsbegrænsningspligt, compensatio lucri cum damno og konkurrerende skadesårsager i kontraktsforhold.
Ansvarssuccession ved forurenede ejendomme- med kommentarer til Jordforureningslovens kapitel 4 B & Miljøbeskyttelseslovens § 35 c om basistilstandsrapportI hvilken udstrækning kan en ny ejer af en ejendom eller en virksomhed blive gjort ansvarlig for en forurening, der er forvoldt af tidligere ejere?Problemstillingen betegnes ansvarssuccession og retsstillingen er kompliceret, bl.a. fordi planlovgivningen og forureningslovgivningen følger to forskellige systemer, hvortil kommer, at miljøbeskyttelsesloven og jordforureningsloven indeholder forskellige successionsordninger.Senest er der på baggrund af EU’s direktiv om industrielle emissioner (IE-direktivet) indført en helt særlig successionsordning, der har vidtgående konsekvenser ved overtagelse af større industrielle anlæg.Bogen giver et overblik over de forskellige successionsordninger med analyse af nyere retspraksis. I bogen belyses bl.a.:Hvem er forurenerenEr en ny ejer efter planloven forpligtet til at fjerne ulovligheder begået af tidligere ejerJordforurening og grundejeransvarAnsvarssuccession for affaldHvem er påbudsadressat for forurening ved dødsboerHvem er påbudsadressat, når der er flere forurenereHvem har ansvaret for ældre forureningHvornår overtager ny ejer ansvaret for tidligere ejers forurening efter IE-direktivetHvornår kan man forpligtes til at undersøge en forurening.MålgruppeBogen er relevant for alle, der beskæftiger sig med køb og salg af fast ejendom, ligesom aktører på boligmarkedet som ejendomsselskaber og rådgivende ingeniørfirmaer kan have gavn af bogen.Om forfatterenPeter Pagh har siden 1999 været professor i miljøret ved Københavns Universitets Juridiske Fakultet.
Der Beschluss ist als Verfahren kollektiver Willensbildung im Privatrecht durchweg etabliert. Anders als die einzelne Willenserklärung oder der Vertrag hat er allerdings keine allgemeine Regelung erfahren. Der Autor weist nach, dass für privatrechtliche Beschlüsse stets die gleichen Funktionsvoraussetzungen gelten und diese daher auf einer einheitlichen Dogmatik basieren. Aufbauend hierauf arbeitet er diese Dogmatik heraus und ordnet die Entfaltung privaten Handelns in Beschlussform in generalisierender Weise. In der Gesamtschau entsteht ein Koordinatensystem, das als eine allgemeine Beschlusslehre ein strukturiertes Navigieren durch die Entscheidungsfindung im Kollektiv ermöglicht.
"This Cambridge Handbook is the first dedicated treatment of the interface between AI and private law, and the challenges that AI poses for private law. The Handbook brings together a global team of private law experts and computer scientists to examine the interface, identify the problems, and propose solutions"--
This concise and accessible guide to the law of torts offers students and practitioners a comprehensive overview of this complex area of law. Covering topics such as negligence, strict liability, and intentional torts, this book provides a clear and straightforward account of the principles that govern civil liability for harm caused by wrongful acts. With numerous case examples and practical tips, this book is an ideal resource for anyone studying or practicing tort law.This work has been selected by scholars as being culturally important, and is part of the knowledge base of civilization as we know it.This work is in the "public domain in the United States of America, and possibly other nations. Within the United States, you may freely copy and distribute this work, as no entity (individual or corporate) has a copyright on the body of the work.Scholars believe, and we concur, that this work is important enough to be preserved, reproduced, and made generally available to the public. We appreciate your support of the preservation process, and thank you for being an important part of keeping this knowledge alive and relevant.
Der Begriff des leitenden Angestellten ist gesetzlich nicht einheitlich definiert. Einigkeit besteht dahingehend, dass ein leitender Angestellter auf Grundlage eines Arbeitsvertrages tätig ist und für den Arbeitgeber unternehmerische Funktionen in eigener Verantwortung und mit einem erheblichen eigenen Entscheidungsspielraum übernimmt. Angesichts dieser Zwitterstellung stellt sich die Frage nach der Haftung des leitenden Angestellten. Anna Kuhn untersucht, ob das Arbeitnehmerprivileg und die Business Judgment Rule jeweils auf leitende Angestellte Anwendung finden und in welchem Verhältnis diese Haftungsbeschränkungen zueinander stehen. Anschließend analysiert sie, ob eine Pflicht oder eine Obliegenheit zum Abschluss einer D&O-Versicherung besteht und ob sich das (Nicht-)Bestehen der Versicherung auf die Haftung auswirkt.
The current state of the law regarding material contribution in clinical negligence appears complicated and uncertain. This book charts the evolution of material contribution as a concept in causation from its original application in occupational disease cases to its more recent analysis in the context of clinical negligence.As with many areas of common law, the courts have attempted to define the factual characteristics of cases where material contribution causation can apply. It is commonly plead in clinical negligence where there are a range of potentially causative agents in operation and where the limitations of medical science prevent the application of traditional 'but for' causation. The courts have sought to categorise injuries and diseases in respect of their characteristics of 'divisibility' and 'indivisibility'. These terms have not however been applied and interpreted consistently. It is anticipated that clarification will be provided by the Supreme Court in due course.The aim of this book is to set out the legal landscape as it stands and provide practical assistance to enable claimants and defendants to argue their cases in causation.ABOUT THE AUTHORRhodri Jones is a barrister at St John's Chambers. He specialises in clinical negligence and inquests, acting for both claimants and defendants. Before retraining as a barrister Rhodri practiced as a medical doctor for 18 years, principally in A&E and general practice.CONTENTSIntroductionChapter One - Fundamentals of Material ContributionChapter Two - Categories of Disease and InjuryPART ONE: ORIGINS OF MATERIAL CONTRIBUTION IN OCCUPATIONAL DISEASE Chapter Three - A Single Causative Agent From Two SourcesChapter Four - Material Contribution to the RiskChapter Five - Recent Occupational Disease Cases Considering Material ContributionPART TWO: CLINICAL NEGLIGENCEChapter Six - Unsuccessful Application of Material Contribution in Clinical NegligenceChapter Seven - Successful Application of Material Contribution in Clinical NegligenceChapter Eight - ApportionmentChapter Nine - Consecutive and Concurrent Causative AgentsChapter Ten - Limitations on the Application of Material ContributionChapter Eleven - Material Contribution in Birth Injury CasesChapter Twelve - Material Contribution in Brain Injury CasesChapter Thirteen - Material Contribution in Psychiatric Injury CasesChapter Fourteen - Overall Conclusions
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.