Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Industrialisering og industrihistorie

Her finder du spændende bøger om Industrialisering og industrihistorie. Nedenfor er et flot udvalg af over 85 bøger om emnet.
Vis mere
Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
 • - 1. Bind
  af Jan Guillou
  107,95 - 218,95 kr.

  Jan Guillous mest omfattende bogprojekt nogensinde! Da havet tog deres far og farbror, måtte de tre drenge drage til Bergen for at skaffe sig føden. Mange år senere blev de uddannet til ingeniører ved universitetet i Dresden. Året var 1901, og menneskehedens teknisk mest avancerede århundrede var netop begyndt. Meningen var nu, at brødrene skulle vende tilbage til Norge for at bidrage til byggeriet af jernbanen mellem Oslo og Bergen, et storslået norsk ingeniørprojekt. Men kærligheden vendte op og ned på planerne. Med BROBYGGERNE indleder Jan Guillou sin nye romanserie Det Store Århundrede. Første bind af Jan Guillous romanserie ”Det Store Århundrede” fanger læseren fra starten./Jydske Vestkysten. Guillou skriver flydende, og han fokuserer på indlysende interessante begivenheder i et indlysende interessant århundrede ... underholdende./ Dagbladenes Bureau Første bind i Jan Guillous nye romanserie om det 20. århundrede er glimrende underholdning./Ekstra Bladet. En rustikt underholdende og sidevendende roman ... Første bind af en effektivt fascinerende romanserie./Politiken Jan Guillou kommer godt fra start med sit ambitiøse projekt ... Han fortæller levende og interessant./Kristeligt Dagblad

 • af Flemming Søeborg
  269,95 kr.

 • af Hanne Fabricius
  190,95 - 228,99 kr.

  Istedgade er ikke en hvilken som helst storbygade i Danmark. For alle kender Istedgade, og alle har en holdning til gaden, der er berømt og berygtet fra Gedser til Skagen og fra Blåvands Huk til Gudhjem.Gennem tiden har Istedgade afspejlet et mini-Danmark, placeret i hovedstaden og med alle befolkningsgrupper repræsenteret. I takt med samfundets udvikling har Istedgade ændret sig og er fulgt med tiden. Gaden spejler både glæden og gruen i det danske samfund og er som en levende organisme i bestandig forandring. Her ser vi de samfundsforhold, byudviklinger, strømninger i tiden og kulturhistoriske fænomener, som findes overalt i det danske samfund og i enhver dansk provinsby.Bogen fortæller om gadens udvikling lige fra etableringen af pesthuset på Vester Fælled i 1665 og hovedbanegården uden for voldene i 1847 over Ellehammers værksted og senere besættelsestiden med det berømte slogan ”Istedgade overgi´r sig aldrig”. Vi møder artisterne, de prostituerede, lommetyvene og lurendrejerne, slagterne, forlystelserne og de ganske almindelige vesterbroere, der voksede op i kvarteret.Men bogens nuancerede billede fortæller også om fremdriften i området, om cafeerne, digterne og alle de farverige mennesker, der alle dage har holdt til i deres yndlingskvarter.Bogen er gennemillustreret i farver.

 • - Fra selvforsyning til globalisering
  af Jens Christensen
  267,95 - 387,95 kr.

  Forretningshistorien er historien om organisationers og virksomheders indsats for at skabe værdi under skiftende samfundsmæssige sammenhænge. Det strækker sig lige fra de ikke-markedsbaserede før-industrielle samfund via overgangen fra landbrugs- til industrisamfund og gennem industrialiseringens tre historiske faser frem til nutiden i begyndelsen af det 21. århundrede. Det er historien om, hvordan der er drevet forretning til all tider.

 • - The Definitive Visual History
  af DK
  251,95 kr.

  Definite visual history and glorious celebration of all things train and trackThe Train Book traces the history and role of trains from the first steam engines to diesel engines and then to today's high-speed bullet trains. You'll take a journey through the most important trains of each period and see iconic trains such as the Orient Express, the Fairy Queen, the Mallard and the Javelin in incredible detail, discovering the anatomy of these legendary engines. The Train Book gives you a truly international view of trains, exploring some of the world's most impressive rail routes from South Africa to Siberia, including the Darjeeling Himalayan Railway and the high-speed Japanese Tokaido Shinkansen line. You'll discover the stories of key innovators, designers and engineers who advanced rail travel, the challenges they faced and the cultural backdrop against which the railways were built.The Train Book is the perfect gift for train enthusiasts of all ages.

 • af Malcom Harris
  195,95 - 294,95 kr.

 • af Søren E. Jensen
  252,95 kr.

  Første del af den dokumentariske fortælling om Carmen Curlers storhed og fald. Andet bind udkommer i efteråret 2023. Efter DR’s serie om Carmen Curlers fra 2022 kender mange til historien om hvordan Arne Bybjerg ofrede både sin formue og sit ægteskab for at få succes med sine nyopfundne elektriske papillotter. Men færre ved at hans karriere på mange måder var et bedrag, og at der faktisk var hold i det, når de lokale i Kalundborg kaldte Bybjerg for “Fiduskrøllen”.På basis af interviews, mangeårig research og en systematisk gennemgang af Det Kgl. Biblioteks arkiver fortæller Søren E. Jensen – en af inspirationskilderne til DRs Carmen-serie – den utrolige historie om en lokal radio- og tv-forhandler som måtte lyve og låne sig frem, indtil han takket være cykelrytteren Willy Bechmann omsider brød igennem med sit krølleapparat. Det er også fortællingen om frygten for kommunisternesbly midt i junglen, en nærdødsoplevelse nytårsaften, en libanesisk prinsesse, en gul Rolls-Royce og et bryllup så overdådigt at Holbæk aldrig før eller siden har set magen.Søren E. Jensen, født 1965, er teolog, forfatter og radiomedarbejder hvor han navnlig har beskæftiget sig med Polen, musik og cykelsport. Som journalist på Holbæk Amts Venstreblad og Kalundborg Folkeblad blev han af en læser i 2010 opfordret til at skrive om Carmen Curlers, hvad der kom en lang artikelserie ud af, som senere blev samlet i en bog.Carmen Curlers, Da papillotterne blev elektriske, er en ny og grundig dokumentarisk skildring af den sande historie om Carmen Curlers storhed og fald.

 • - historien om de danske udvandrere og deres postkort, billeder og breve
  af Lene Nørgaard Munch
  235,95 kr.

  Hilsen fra Amerika inviterer læseren med på en rejse gennem historien – en rejse, der starter i 1800-tallets Danmark og følger dem, der emigrerede til Amerika. Bogen fortæller om en gruppe danskere, der havde modet til at slippe alt og drage på en ofte farlig og strabadserende rejse mod et nyt liv på den anden side af Atlanten. Undervejs fortælles der om skibene, forholdene ombord, ulykkerne og glæderne. Gennem beretninger og billeder mærker man rejsen, mens man læser: Man ser de store dampere glide ud fra havnene, hører råbene fra mange spændte, angste og forventningsfulde emigranter og ser de viftende hænder og ulykkelige ansigter hos dem, der blev tilbage.Læseren får et unikt indblik i livet som emigrant i USA i årene omkring 1900 gennem de mange breve og postkort, danskere sendte til deres venner og familie i hjemlandet. Beretningerne placeres i en fremstilling af grundig historisk research, som fremlægges i et lettilgængeligt og levende sprog. Tilsammen udgør det en fascinerende og levende skildring af et stykke danmarkshistorie, der stadig er relevant for nutidens læsere.Gennem en omfattende research og med hjælp fra et kæmpe netværk af interesserede historikere og mennesker med interesse for udvandringshistorien er der fundet unikke og spændende ting frem fra gemmerne – beretninger, der nu bliver offentliggjort for første gang sammen med de billeder og postkort, der illustrerer dem.

 • - Da verden blev moderne
  af Helle Folkersen
  407,95 kr.

  Industrialiseringen. Da verden blev moderne dækker perioden 1700-1914 og tager udgangspunkt i den industrielle revolution i 1700-tallets Storbritannien og behandler dernæst industrialiseringens udbredelse til en række andre lande i løbet af 1800-tallet, herunder Tyskland, USA, Danmark og Japan. De tematisk anlagte kapitler om fx fagbevægelsen, demokratisering og forbrugsmønstre gør det muligt at arbejde komparativt med cases fra de forskellige lande. Udgivelsen tydeliggør de historiske linjer og gør emnet vedkommende og sætter eleverne i stand til at arbejde selvstændigt og kritisk med opgaver og kildemateriale. Bogen henvender sig til historie på hf, stx og hhx og idéhistorie på htx og kan også bruges i tværfaglige samarbejde med fx samfundsfag.dk

 • - The Digital Transformation of Global Business
  af Jens Christensen
  187,95 - 561,95 kr.

  In the 2010s, new technological and business trends threaten, or promise, to disrupt multiple industries to such a degree that we might be moving into a new and fourth industrial revolution. The background and content of these new developments are laid out in the book from a holistic perspective. Based on an outline of the nature and developments of the market economy, business, global business industries and IT, the new technological and business trends are thoroughly dealt with, including issues such as internet, mobile, cloud, big data, internet of things, 3D-printing, the sharing economy, social media, gamification, and the way they transform industries and businesses

 • af Ronald Hoppe
  196,95 kr.

  Ab der zweiten Hälfte des 18. Jahrhunderts ersetzten Dampfmaschinen zunehmend die Muskelkraft und ermöglichten eine zunehmende Mechanisierung der bis dahin handwerklich geprägten Güterproduktion. Der Abbau von Handelshemmnissen und neue Verkehrswege eröffneten überregionale Märkte, immer mehr Produkte mussten immer schneller und billiger produziert werden. Arbeitsteilung und Spezialisierung veränderten ganze Wirtschaftszweige. Die historischen Originalbeiträge und Abbildungen in diesem Buch geben einen unverfälschten Einblick in die Wirtschaft des 19. Jahrhunderts.

 • af Lars K. Christensen
  277,95 kr.

  Skibsværfternes historie sætter ord og billeder på det 20. århundredes værftshistorie. Engang var mange tusinde mænd – og senere også en hel del kvinder – beskæftigede i en industri, som var med til at definere Danmark. Gennem 150 år blev der hamret, svejset og bygget skibe af jern og stål i næsten alle større danske kystbyer. I dag ligger værfterne tyste hen, revet ned eller ombygget til andre formål.Men i denne bog lever historien om dengang, vi byggede skibe, fortalt i både tekst og billeder. Lige fra dengang i 1912, hvor det danske skibsværft B&W byggede det første oceangående skib i verden, som er drevet af en dieselmotor og dermed lagde grunden til en international førerposition som producent af både skibe og skibsmotorer op gennem det 20. århundrede. Og til 2006, hvor Lindø-værftet byggede det, som dengang var verdens største containerskib: det næsten 400 meter lange Emma Mærsk. Men blot seks år senere må også Lindø lukke, som det sidste af de store, danske skibsværfter.Lars K. Christiansen er museumsinspektør ved Roskilde Museum (ROMU) og historiker, dr.phil. Han har skrevet flere bøger om arbejdsliv og industrihistorie i Danmark samt medvirket i flere TV-udsendelser om samme emne.

 • af Julia Thurston
  117,95 kr.

  Some say the streets of New York City are paved with gold, full of wealth and opportunity. In 1911, five young immigrant women search for their promise of the American Dream while working at the Triangle Shirtwaist Factory.But battling poverty and dangerous working conditions, can they keep their dreams alive?Or will it all turn to ashes?

 • af Manuela Brocksieper
  326,95 - 394,95 kr.

 • af Andrea Komlosy
  147,95 kr.

  Tracing the complexity and contradictory nature of work throughout history

 • af Andreas Gonschior
  192,95 kr.

  It's all about combustion engines and hydraulic pumps at this factory, at all the various companies from USA to China, that are proceeding production here.Let's join the team of the Berlin based companies when they walk their way through history.Intense research efforts are basis for (mostly) objective presentation. Brief anecdotes and adventures of the team members as well as emotions of the author will round off the whole picture.

 • af Hermann Selchow
  206,95 - 402,95 kr.

 • af Dennis Sasseville
  237,95 kr.

  Granite Fizz: The Untold Story of Spring Water and Flavored Tonic in New Hampshire explores the roots of the soft drink and water bottling industries and the historic and current roles these ventures play in all of our lives today.

 • af Richard Williams
  167,95 kr.

  A unique perspective on the 1984?85 UK Miners'' Strike from a husband-and-wife team who reported on it in person at the time. Press photographer Williams'' striking images and journalist Powell''s text give an in-depth look at life in the South Wales Coalfield before and after this momentous period.

 • af Claude Chevaleyre
  392,95 kr.

  In welchem Verhältnis steht die Sprache zum Sozialen? Wie erfassen Historiker*innen die sozialen Dimensionen hinter den semantischen Ausdrucksweisen historischer Dokumente, und welche Analysesprache finden sie dafür, ohne anderen Gesellschaften die eigene Denkordnung überzustülpen? Während die historische Semantik in denSprachwissenschaften und den Area Studies schon lang ein etabliertes Teilfach ist, wird sie in den Geschichtswissenschaften vor allem im Zuge der jüngeren Diskussion um den Nutzen digitaler Analysetools diskutiert. Ein grundsätzliches Verständnis der Spezifika, der Vielfalt und des Potentials historisch-semantischen Arbeitens für die Geschichtswissenschaften fehlt jedoch weitgehend. Der vorliegende Band möchte zu einer Klärung beitragen, indem er ein programmatisches Vademecum mit empirischen Fallstudien zum Thema Arbeit und Zwang und einem die Herangehensweise reflektierenden Interview kombiniert. Das Heft ist Ergebnis von Diskussionen der Arbeitsgruppe "Grammars of Coercion" der COST Action CA18205 "Worlds of Related Coercions in Work".

 • af Søren E. Jensen
  207,95 - 354,95 kr.

  I 1967 var Arne Bybjerg en succesfuld mand. Pressen elskede ham, han var nygift, og hans firma, Carmen Curlers, blev bare større dag for dag. Men det gik hurtigt galt. Først forsøgte Bybjerg sig forgæves som politiker, så drog han i skattely i Schweiz, og til sidst måtte han sælge Carmen Curlers. Samtidig sørgede hans kompagnon, Willy Bechmann, for at Carmen Curlers blev verdens hurtigst voksende virksomhed, men væksten skete først for alvor, da Arne Bybjerg var sat ud af spillet. Bogen er andel del af Søren E. Jensens fortælling om Carmen Curlers' storhed og fald.

 • af Luca Zavagno
  2.227,95 kr.

  Organized into four sections, this book covers: Theory and Historiography, Geography and Economy, Architecture and the Built Environment, and Daily Life and Material Culture.

 • af Fabrice Langrognet
  473,95 - 1.648,95 kr.

 • - Industrialiseringen i Svendborg fra 1800-2021
  af Torsten Johnsen
  277,95 kr.

  Gennem tiden har Svendborg dannet hjemsted for utallige førende virksomheder inden for landets grænser og internationalt set. FRA MØLLE TIL MODERNE TEKNOLOGIVIRKSOMHED undersøger udviklingen i Svendborgs virksomheder siden år 1800. Undersøgelsen har fokus på initiativtagerne og på de idéer og patenter, som har resulteret i et bredt udbud af arbejdspladser. Denne udvikling sættes i relation til forskellige energiformers indførelse i Danmark. Der er fokuseret på udsving i antal arbejdspladser og på ”holdbarheden” af andelsvirksomheder sammenholdtmed holdbarheden af virksomheder i privatregi. Forfatteren er født i Odense i december 1944. Han er uddannet speciallæge i øre-næse-halssygdomme og har virket i sundhedssektoren i 45 år som forsker, overlæge og praktiserende speciallæge. En stor del af sin barndom har han tilbragt hos sine bedsteforældre i Svendborg, hvor hans morfar drev glødepærefabrik. Sammen med forfatterens store historiske interesse har disse oplevelser dannet baggrund for hans undersøgelse af Svendborgs spændende erhvervsliv. Bogener blandt andet blevet til med stor hjælp fra Svendborg Museum.

 • af Blair Mirau
  267,95 kr.

  Since time immemorial, rain has defined life on Kaien Island, now known as the townsite of Prince Rupert. As the rainiest and cloudiest city in Canada, Prince Rupert is the perfect environment for rainbows—and the rainbow is an apt metaphor for the city: a symbol of diversity and inclusion, a supernatural gateway between worlds, and a universal sign of hope and calm after a storm.From its original Ts’mysen inhabitants to the first European explorers and fur traders, the building of dozens of salmon canneries to the construction of the transcontinental railway, the global upheaval of two World Wars to decades of industrial boom and bust, Kaien Island, and Prince Rupert, has always been a rich, multicultural trading hub that has weathered countless storms.By weaving together historical events illustrated by compelling archival photographs, The City of Rainbows strives to tell the story of Prince Rupert from a modern perspective, one that confronts the impact of colonization head-on and moves away from a romanticized account of the development of a “pioneer” town. Balancing the histories of Indigenous Peoples, European and Asian settlers, and recent immigrants, this book reveals powerful, intriguing, uncomfortable, and beautiful truths about an undoubtedly colourful city.

 • af Adrian Weir
  105,95 kr.

  The last two decades of the T&G, the essential left of centre union in Britain, were turbulent years. After a decade of neo-liberalism, and the defeat of miners, printers and dockers, the union responded by turning to organising and merger, out of which came Unite.

 • af Atakan Büyükda¿
  486,95 kr.

  When the German Industrial Revolution is mentioned, some unanswered questions like ¿when?¿, ¿how?¿, ¿by whom?¿ comes to mind. This book opens the curtain of unanswered questions about German Industrialization. Unlike previous studies on German Industrialization, this book, which reveals a highly integrated framework, also examines original areas such as the importance of education in German Industrialization and the pioneering German banking models in the 19th century. Moreover, this book offers the reader a new perspective by examining Turkish-German relations from the perspective of German Industrialization. Making use of Turkish, German and American archive documents, this book aims to provide the reader with rational inferences about German industrialization and the behind-the-scenes of Turkish-German relations with its in-depth literature review and intense analysis.

 • af Manuela Rienks
  1.257,95 kr.

  Von Tante Emma zur Schlecker-Frau und schließlich zur Computer-Kasse im menschenleeren Supermarkt des 21. Jahrhunderts - diese Entwicklungen im Einzelhandel seit den 1950er Jahren zeichnet "Ausverkauft" empirisch dicht, mit hohem Detailgrad und mit neuartigem methodischen Zugriff nach. Durch den praxeologischen Zugang auf raum-zeitliche Phänomene wie Selbstbedienung, Computerisierung der Kassen, Rationalisierung, Teilzeitarbeit und Ladenschluss gelingt es, das komplexe Bild der geschlechtsspezifischen Arbeitszusammenhänge und Hierarchien im Einzelhandel zu erklären. Die Verkäuferinnen spielen in dieser Geschichte die Hauptrolle: Sie dienen als weibliche Arbeitskräfte allen außer sich selbst: ; den Kundinnen und Kunden im Laden unter hohem Zeitdruck, und den Unternehmen, für die sie arbeiten und die sie tagtäglich repräsentieren; und ihren Familien mit ihrem Zuverdienst und ihrer Care-Arbeit. Individuelle Beispiele von jungen Filialleiterinnen und altehrwürdigen Kassiererinnen können die geschlechtsspezifische Diskriminierung im Einzelhandel, und der gesamten Dienstleistungsbranche, nicht aufwiegen. Und so zeigt diese Studie, wie die Arbeitswelt des 20. Jahrhunderts die geschlechtsspezifische Ungleichheit in der Gesellschaft stets aufs Neue hervorbrachte und verfestigte.

 • af Winfried Schulze
  312,95 kr.

  Das Buch erzählt die Geschichte des deutschen Juristen Helmut Schneider (1910-1968). Der NS-Gegner wird leitender Mitarbeiter im Personalbereich der IG Farben, die 1941-1945 in unmittelbarer Nachbarschaft zum KZ Auschwitz mit Hilfe von Tausenden jüdischer Häftlinge und Zwangsarbeitern ein großes Chemiewerk aufbaute. Er ist in dieser Funktion ein indirekter Mitorganisator des Systems der Zwangsarbeit von KZ-Häftlingen und damit der "Vernichtung durch Arbeit" in diesem Lager. Zugleich wird er zum Beschützer einer großen Gruppe französischer Zwangsarbeiter, deren Aktivitäten für die Résistance er unterstützt und die er im Januar 1945 auf dem gefährlichen Marsch nach Westen begleitet. Das trägt ihm in Frankreich den Titel des "anti-nazi assesseur Schneider" ein. Mit den jungen Franzosen schließt er eine lebenslange Freundschaft, die u. a. zu einer deutsch-französischen Städtepartnerschaft führt. Nach seiner Zeugenaussage im Nürnberger Prozess gegen die IG Farben, einem langwierigen Entnazifizierungsverfahren und einem Strafprozess wird er 1949 Oberstadtdirektor von Goslar, Verfasser politisch-philosophischer Texte und Briefpartner und Freund von Ernst Jünger. Schneiders Biografie zeigt exemplarisch, wie sich in einem durch den Nationalsozialismus belasteten Leben Opposition, Mittäterschaft und Verdrängung miteinander verknüpften.

 • af Professor Jon Mee
  314,95 - 1.167,95 kr.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.