Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Folkemord og etnisk udrensning

Her finder du spændende bøger om Folkemord og etnisk udrensning. Nedenfor er et flot udvalg af over 408 bøger om emnet.
Vis mere
Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
 • af Markus Zusak
  Stream i AppenFysisk bog

  Det er 1939. Nazityskland. Landet holder vejret. Døden har aldrig haft så travlt før, og det ser ikke ud til at blive bedre. Liesel Memingers liv ændres, da hun ved sin brors grav får fat på en lille ting, der ligger begravet i sneen. Det er "Håndbog for kirkegårdsgravere". Bogen er blevet glemt der, og det bliver Liesels første bogtyveri. Derefter begynder en kærlighedsaffære med bøger og ord, efterhånden som Liesel lærer at læse af sin plejefar. Snart stjæler hun bøger fra nazisternes bogbrændinger, fra borgmesterens kones bibliotek, fra hvor der overhovedet kan findes bøger. Men det er farlige tider. Da Liesels plejefamilie skjuler en jøde i kælderen, både åbner og lukker det verden for Liesel."Bogtyven" er fortalt af Døden. Det er en historie om ordenes magt og bøgernes evne til at være sjælens føde. Markus Zusak har med sin fantastiske og intense fortælleevne givet os en bog, der vil blive stående længe.Markus Zusak (f. 1975) er en australsk forfatter. Han blev født i Tyskland og er især blevet kendt for den prisbelønnede ungdomsbog "Bogtyven", der skildrer en ung piges liv i en lille tysk by under krigen.

  Stream i AppenFysisk bog
 • af Jesper Clemmensen
  137,95 - 288,95 kr.

  Søndag den 24. juli 1960 hoppede Jan Rocek sammen med sin kone, svigermor og to små drenge over rælingen på den østtyske færge "Seebad Ahlbeck" og ned i vandet i Gedser Havn, hvorfra de blev reddet i land. Dagen efter gjorde familiens gode venner dem kunststykket efter og sluttede årtiers undertrykkelse af to jødiske familier i Østeuropa.AFHOPPERNE er den utrolige historie om at overleve nazisternes uhyrligheder i udryddelseslejren i Auschwitz, blive fanget på Jerntæppet i Prag og til sidst undslippe kommunismen via Danmark. Her kom de to familier kun i land, fordi heltemodige danskere forhindrede det østtyske mandsskab i at stoppe familiernes flugt. Senere kunne de immigrere til USA med hjælp fra den berømte danske videnskabsmand Niels Bohr, der kastede sig ind i deres sag.AFHOPPERNE er en storslået fortælling om at gennemleve totalitære regimer, se det meste af sin familie blive udslettet og selv søge friheden med en dristig og hårrejsende flugt fra Prag og op gennem Østtyskland. Bogen er blevet til gennem interviews med hovedpersonerne dengang - bl.a. Jan Rocek, der stadig lever - og et omfangsrigt arkivarbejde i Danmark, USA, Tyskland og flere østeuropæiske lande.

 • af Lars-Martin Sørensen
  137,95 - 313,95 kr.

  Beretningen om hvordan danske journalister dækkede de gruopvækkende begivenheder der fandt sted under Hitlers regime fra 1933. Bogen undersøger, hvordan begivenheder som Hitlers magtovertagelse, De Olympiske Lege i Berlin og Krystalnatten videreformidles til de danske avislæsere. Sidste nyt fra Berlin præsenterer et vigtigt historisk vidnesbyrd, der viser, hvor svært det er at berette om store historiske begivenheder, mens de finder sted. Læseren får et indblik i journalisternes hverdag og arbejdsforhold, hvor det gjaldt om at holde gode miner til slet spil for overhovedet at få lov til at skrive noget som helst. I en evig slingren mellem Goebbels? propagandaministerium og von Ribbentrops udenrigsministerium forsøger de udsendte journalister alle at få deres del af sandheden. Lars-Martin Sørensen er ph.d. og forskningsleder ved Det Danske Filminstitut. Han har tidligere skrevet Dansk film under nazismen, der afslørede den danske filmbranches samarbejde med Nazityskland.

 • - Holocaust før gaskamrene
  af Simon Schultz van Engeland
  218,94 - 218,95 kr.

  Den uhyggelige historie om den kaotiske første fase af Holocaust, hvor tyske soldater og politifolk likviderede over en million civile ved nedskydninger bag Østfronten."Da den første lastbil ankom, rystede min hånd en smule. Men mens jeg skød, blev jeg vant til det. Efter den tiende lastbil sigtede jeg roligt og skød med præcision på de mange kvinder og børn – ja endda spædbørn. Jeg huskede mig selv på, at jeg også har to børn derhjemme, og at disse horder ville behandle dem på præcis samme måde – måske ti gange værre."Walter Mattner, politisoldat og familiefar på 36 år, skrev disse linjer hjem til sin kone i Tyskland den 5. oktober 1941. Han var havnet ved en muddergrøft i Hviderusland, midt i nedskydningen af 2.208 jøder. Med blod på hænderne skrev han om sin dagligdag. Om indkvartering og feltrationer. Om rusen under et massemord. Kan ondskab på én gang være så banal og brutal?Gennem øjenvidneberetninger og skæbneskildringer introducerer denne bog patronernes Holocaust – den første kaotiske fase af folkedrabet bag Hitlers Østfront, hvor skrig og skud lød i afsides slugter og skove, og hvor over en million ofre forsvandt i den løse jord mellem Karelske Næs i nord og Krimhalvøen i syd. Journalist og historiker Simon Schultz van Engeland skildrer fem berygtede enheder i den 35.000 mand store hær af dødsgrupper, som udryddelsesarkitekten Heinrich Himmler sendte mod øst, i hælene på det nazistiske felttog mod Sovjet. Det er nådesløs historieskrivning om et barbarisk blodbad af ubegribelige dimensioner – og et absolut lavpunkt i den menneskelige moral.

 • af Armando Lucas Correa
  102,95 kr.

  1939 - Berlin: Gaderne i den tyske hovedstad er hyllet i sort, rødt og hvidt; familien Rosenthals ejendele bliver konfiskeret, og de er ikke længere velkomne i den by, hvor de altid har hørt til. Ruteskibet SS St. Louis giver håb om en sikker vej ud af Tyskland til det solrige Cuba. Livet ombord er en hvirvelvind af maskeballer, udsøgte måltider og høflig opvartning, der føles som en surrealistisk ferie for unge Hannah Rosenthal og de øvrige flygtninge. Men ude på åbent hav når ildevarslende rygter fra Havana frem til passagererne, og deres skrøbelige tryghed begynder at smuldre.2014 - New York: På Anna Rosens 12-års fødselsdag dukker en uventet pakke op. Den viser sig at være fra en ukendt slægtning på Cuba, og det særprægede indhold sender Anna og hendes mor på en opdagelsesrejse til Havana, tilbage til familiens tragiske fortid.Den tyske pige tager læseren med til Berlin og de tyske jøders flugt fra byen under optakten til 2. verdenskrig, over Cuba på tærsklen til revolution og til New York i efterveerne af 11. september, før den når sin slutning i nutidens omtumlede Havana.”Et enestående indblik i modet, rædslen, æresfølelsen og overlevelseskraften hos mennesker, der er blevet afskrevet.”THOMAS KENEALLY, forfatter til Schindlers Liste ”En uforglemmelig roman, der vil indtage sin fortjente plads blandt de allerstørste romaner, der er skrevet om 2. verdenskrig.”KIRKUS REVIEWS ”Jeg kunne ikke lægge bogen fra mig, for nu kunne jeg jo se, hvordan min far og mor måtte have haft det, både i Tyskland og om bord på det skib.”JUDITH KOEPPEL STEEL, passager på SS St. LouisArmando Lucas Correa er en prisvindende journalist og chefredaktør på det spanske magasin People en Español, der storsælger i USA. Han har modtaget adskillige journalistiske priser fra National Association of Hispanic Publications og Society of Professional Journalism. Den tyske pige er hans første roman.

 • - Bolsjevismen fra Moses til Lenin
  af Dietrich Eckart
  197,95 kr.

  I sit skrift Bolsjevismen fra Moses til Lenin. Samtale mellem Adolf Hitler og mig (1924) fremlægger Dietrich Eckart, Hitlers faderlige ven, åndelige læremester og skaberen af førermyten, med besnærende argumenter sin og Hitlers antisemitiske og antikristne verdensanskuelse og historieopfattelse.Dietrich Eckarts optegnelser fra de fortrolige samtaler med den senere Fører er et enestående personligt og historisk dokument, der indeholder så afslørende og ekstreme udtalelser, at Hitler efter sin magtovertagelse sørgede for, at bogen forsvandt fra offentligheden.Først nu - med dette initiativ fra Forlaget Helikon - gøres Eckarts værk og åndelige testamente tilgængeligt for et dansk og skandinavisk publikum. En bog, ingen kommer uden om, der vil forstå baggrunden for holocaust.

 • af Sinclair McKay
  137,95 - 347,95 kr.

  Man kan ikke forstå det 20. århundrede uden at kende Berlins historie. Og man kan ikke forstå Berlin uden at kende til de oplevelser, byens indbyggere har været udsat for. Gennem det meste af 1900-tallet var Berlin centrum for en kaotisk verden: Første Verdenskrigs lidelser, mellemkrigstidens dyrkelse af videnskab, kultur og seksuel frihed, derefter depression og økonomisk kaos, nazismens opståen, Anden Verdenskrigs ødelæggelser og en by opdelt mellem to verdener - øst og vest.Sinclair McKay trækker i sin fortælling om Berlins moderne historie på personlige beretninger, breve og dagbøger fra alle samfundslag. Her søger han svar på, hvorfor ideologier som fascisme og kommunisme trivedes så godt i Berlin. Følgerne kunne mærkes over hele den vestlige verden lige indtil den bemærkelsesværdige aften i efteråret 1989, hvor Berlinmuren - det sidste symbol på den totalitære undertrykkelse - omsider blev væltet.

 • af John Sweeney
  122,95 - 165,95 kr.

 • af Hédi Fried
  97,95 - 112,95 kr.

  Hvad betød det for dig at have din søster med i Auschwitz? Var I sultne hele tiden? Hvornår forstod du, at det var et folkemord, der var i gang? Kan det ske igen? Psykologen og holocaustoverleveren Hedi Fried har gennem hele sit voksenliv holdt oplæg for skoleelever om Holocaust. Bogen indeholder nogle af de mange spørgsmål, hun har fået, og de svar, hun har givet. Spørgsmålene afspejler en naturlig nysgerrighed på både de praktiske forhold og de menneskelige konsekvenser, og svarene gør i al deres enkelhed og gru det ubegribelige begribeligt. Bogen kan læses af alle med interesse for emnet, men bogens enkle, knivskarpe form gør den særdeles velegnet til unge, der på egen hånd eller i uddannelsessammenhæng vil vide mere om Holocaust.

 • af Anders Otte Stensager
  269,95 kr.

  Rystende portrætter af de almindelige mennesker som udførte nazisternes mord.Denne bog præsenterer læserne for et katalog af udvalgte nazistiske gerningsmænd og kvinder, der deltog i mordet på regimets sindslidende og handikappede og på de europæiske jøder i de tre udryddelseslejre Belzec, Sobibor og Treblinka fra 1940-43.I denne periode ledede ’T4’ i Berlin ’eutanasi’-aktionen og ’Aktion Reinhardt’ indtil organisationens officielle ophør som ’mordcentral’ i 1943. Anders Otte Stensager gør detaljeret rede for nazisternes morderiske organisation. Hvordan var den indrettet? Hvilke opgaver skulde udføres? Men han sætter samtidig ansigt på de mennesker, som havde mord som deres daglige arbejde. Hvem var de, og hvad var deres baggrund?

 • - Erindringer om min fars krig og det, der blev bevaret
  af Ariana Neumann
  207,95 kr.

  Om en jødisk-tjekkisk families historie – den historie, forfatterens far aldrig ville fortælle hende: om årene i et krigshærget Berlin, udryddelsen af mange familiemedlemmer under Holocaust, og den komplicerede beslutning om at starte forfra.I 1941 i det tyskbesatte Tjekkoslovakiet arresteres det første medlem af familien Neumann, fordi han svømmer i en flod, der er forbudt for jøder. Han bliver transporteret til Auschwitz. Atten dage senere indskrives hans fangenummer i lighusets logbog.Ud af fireogtredive medlemmer af Neumann-familien bliver de femogtyve myrdet af nazisterne. En af de overlevende er Hans Neumann, forfatterens far, som for at undslippe tyskerne flygter ad en ganske usandsynlig vej, ind i Berlin, hvor han lykkes med at leve og arbejde under falsk identitet, lige for næsen af Gestapo. Oplevelserne i den sønderbombede storby er så horrible, at Hans sidenhen nægter at tale om dem. Ved sin død i Venezuela efterlader han sig en kasse med breve, dagbogsnotater og andre dokumenter. Mange år senere finder hans datter Ariana Neumann endelig modet til at få brevene oversat fra tjekkisk, hvilket bliver begyndelsen på flere års research, rejser verden rundt, samtaler med familiemedlemmer, forskere og fjerne slægtninge.Da tiden gik i stå er en fængslende detektivhistorie og en gribende familiememoir, der krydser oceaner og ni årtier. En beretning om familiebånd, mod og overlevelse, om erindringens og identitetens natur.

 • af Ilan Pappé
  287,95 kr.

  Israelerne kalder den palæstinensisk-israelske krig i 1948 for ”Uafhængighedskrigen”, men for palæstinenserne vil den for altid være Nakbaen, ’katastrofen’. Samtidig med oprettelsen af staten Israel førte krigsafslutningen til en af de største tvungne udvandringer i nyere tid. Under tvang blev omkring en million mennesker fordrevet fra deres hjem, civile blev massakreret, og hundreder af palæstinensiske landsbyer blev med koldt overlæg ødelagt. Selvom sandheden om massefordrivelsen systematisk er blevet fordrejet og undertrykt, ville man, hvis den havde fundet sted i det enogtyvende århundrede, ikke have tøvet med at kalde den for ’etnisk udrensning’.Den fremtrædende israelske akademiker Ilan Pappe slår lidenskabeligt til lyd for international anerkendelse af denne tragedie. Hans banebrydende og kontroversielle arbejde kaster nyt lys over den palæstinensisk-israelske konflikts oprindelse og udvikling ved at stille spørgsmål, som verden hidtil har forsømt at stille, for at afsløre den virkelige historie bag begivenhederne i 1948. På grundlag af omhyggelig forskning, herunder i israelsk arkivmateriale, der først for nogle år siden blev frigivet, bærer Pappes levende og betimelige beretning på afgørende vis vidnesbyrd om at ’forflyttelse’ – en eufemisme for etnisk udrensning – lige fra begyndelsen var en integreret del af en omhyggeligt tilrettelagt strategi, og roden til nutidens fortsatte konflikt i Mellemøsten.

 • - Fra fangenskab til frihed
  af Edith Eger
  227,95 kr.

  “En gave til menneskeheden. En af de sjældne og evige historier, som efterlader dig for altid forandret.” – Desmond TutuI 1944 bliver Edith Eger som 16-årig deporteret til koncentrationslejren Auschwitz. Ved ankomsten bliver hun adskilt fra sine forældre, der bliver sendt direkte i døden i gaskammeret. Få timer efter kommanderer lejrlægen, Dr. Mengele, Edith til at danse for sig. På mirakuløs vis overlever hun rædslerne i lejrene og dødsmarchen til Gunskirchen. Da lejren bliver befriet, bliver Edith fundet – knap i live – i en bunke af lig.Edith Eger overlevede, men i årtier led hun i stilhed af posttraumatisk stress og skyldfølelse. Hun uddannede sig til psykolog og blev personlig ven og elev af Viktor Frankl, stærkt inspireret af hans berømte værk Psykologi og eksistens. Det blev et afgørende vendepunkt i Edith Egers liv.I Valget væver Edith Eger sin personlige historie sammen med bevægende historier om de mennesker, hun har hjulpet gennem årene i sit arbejde som psykolog. Hun viser os, at vi i livet altid har friheden til at vælge. Vi kan vælge, hvordan vi forholder os til fortiden og til tilværelsen i det hele taget. Hun illustrerer forskellige faser af heling og viser, hvordan mennesker kan vælge at undslippe det fængsel, de bygger i deres sind – låst af frygt, bekymringer eller fortiden – og finde frihed uanset omstændighederne.“Dr. Egers liv vidner om menneskets evne til at overleve selv de mest forfærdelige rædsler og bruge den lidelse til gavn for andre. Hun har fundet ægte frihed og tilgivelse og viser os, hvordan vi kan gøre det samme.” – Desmond Tutu, Nobelpristager“Jeg kan ikke forestille mig et vigtigere budskab til nutiden. Egers bog er en triumf og bør læses af alle, som er optaget af deres indre frihed og menneskehedens fremtid.” – Lori Gottlieb, New York Times Book Review"Årets vigtigste bog." – Camilla Kjems, Femina"En stærk og velskrevet bog, som alle bør læse." – Louise H. A. Trankjær"Hvis jeg kunne udskrive én eneste bog på recept, ville det være denne." ­­­­– Birgitte Sølvstein, Psykolog"Den stærkeste og mest inspirerende bog, jeg længe har læst … en af de sjældne læseoplevelser, hvor bogens personer kommer helt ind under huden på en." – Mellem Linjerne ★★★★★★"En gribende og bevægende fortælling, som på trods at sin dystre baggrund, er en gribende og positiv fortælling om håb." – Lektørudtalelse, DBC“Et mesterværk af holocaustlitteratur. Hendes erindringer er, ligesom hendes liv, ekstraordinært, rystende og inspirerende.” – The Times Literary Supplement“Eger er stærk i sin viden om, hvad der gør livet bedre for de af os, der er villige til at give slip på fortidens ‘fortrydelse og uforløste sorg’ og ‘nyde livet fuldt ud’ … Et gribende, indsigtsfuldt studie i intens mental heling og selvaccept via tilgivelse af lidelse og grusomheder.” – Kirkus Reviews“Valget er en påmindelse om, hvad det vil sige at være modig i de værste stunder, og at vi alle kan vælge at rette vores opmærksomhed mod det, vi har mistet, eller mod det, vi stadig har.” – Oprah“Af dette begavede menneske, denne ukuelige overlever, denne dygtige terapeut, har jeg personligt lært mere om menneskelighed, lidelse og modstandskraft end af alle mine videregående uddannelser tilsammen.” – U.S. Navy Captain Robert Koffman“Enestående … hænger ved længe efter, du har læst den.” – Bill Gates“Fænomenal … gribende … et universelt budskab om håb.” – Philip Zimbardo, Prof. emeritus i psykologi, Stanford UniversityEdith Eger (f. 1927) er en amerikansk-ungarsk psykolog og forfatter. I 1944 blev hun som 16-årig deporteret til koncentrationslejren Auschwitz. Hun overlevede holocaust og emigrerede sidenhen til USA med sin mand og opbyggede en ny tilværelse. Mange år senere uddannede hun sig til psykolog, specialiseret i behandling af posttraumatisk stress. Hun har behandlet veteraner, militært personale og ofre for fysiske og psykiske traumer. I 2017 i en alder af 90 år udgav hun denne sin første bog, som er blevet en international bestseller. Sidenhen har hun udgivet endnu en bestseller, The Gift, og har fortsat sit virke som psykolog og foredragsholder.

 • af Roxane van Iperen
  199,95 kr.

  Søstrene fra Auschwitz er en sand historie om to jødiske søstres modstand mod den nazistiske overmagt. Det er en hyldest til to kvinders heltemod og næstekærlighed – og en påmindelse om menneskets evne til at overleve. En barsk fortælling til dig, der kunne lide Bibliotekaren fra Auschwitz.I 1940 invaderer nazisterne Holland. Blandt dem, der kæmper mod besættelsesmagten, er to modige kvinder, de jødiske søstre fra Amsterdam, Janny og Lien Brilleslijper. Søstrene risikerer den visse død, men det forhindrer dem ikke i at yde deres medmennesker beskyttelse på et hemmeligt og sikkert tilflugtssted i skoven med livet på spil – i et hus ved navn Fuglereden.Omtrent halvfjerds år senere flytter Roxane van Iperen ind i Fuglereden. Her begynder hun arbejdet med at bringe den glemte historie frem i lyset. Historien om da stedet og dets beboere bliver forrådt, og Janny og Lien bliver sat på det sidste tog til Auschwitz sammen med Anne Frank og hendes familie. Hvad der herefter sker udfordrer søstrene ud over den menneskelige forestillingsevne, da de berøves alt på nær deres mod, ukuelighed og deres kærlighed til hinanden.

 • af Katja Petrowskaja
  221,95 kr.

  Var hendes navn virkelig Esther? Faderens bedstemor der blev alene tilbage da familien flygtede fra det af Nazi-Tyskland besatte Kiev i 1941? Katja Petrowskaja følger de personer der huserer i hendes familiehistorie. Et mangfoldigt fragmentarisk og til tider selvmodsigende materiale: Foruden Esther hendes fars bedstemor der i 1941 bliver skudt af tyske soldater i det besatte Kiev er der studenten Judas Stern en grandonkel som i 1932 myrder en tysk seniordiplomat i Moskva. Hans bror en revolutionær fra Odessa tager dæknavnet Petrowski. Og så er der en Simon som grundlægger et hjem for døvstumme børn i Warszawa. Kiev og Mauthausen Warszawa og Auschwitz: Petrowskaja fortæller om sine rejser til de steder og byer hvor hendes familie levede deres utydelige liv imens hun reflekterer over det traumatiserende århundrede der skiller dem ad. Hun forsøger at huske ansigter der truer med at gå tabt. Og igen og igen føres hun tilbage til den forfærdelige massakre ved Babyn Jar i Kievs udkant hvor tyske SD-officerer skød 33.000 mennesker. Måske Esther er et forsøg på at få brikkerne i en familiehistorie til at lægge sig i en forståelig mosaik. Striben af lapidariske brudstykker giver ikke et fuldstændigt billede. Men hvem kender vores histories sandhed? Hvordan fortæller man hvad man ikke ved eller når ikke engang navnene ligger fast? Katja Petrowskaja er født 1970 i Kiev studerede litteraturvidenskab i Estland og Moskva. Bosat i Berlin siden 1999. Måske Esther er hendes anden roman (og hendes første i dansk oversættelse). For romanen modtog hun den vigtige tyske litteraturpris Ingeborg-Bachmann-Preis i 2013.

 • - Fortalt gennem steder og genstande
  af Anders Otte Stensager
  187,95 - 227,95 kr.

  25 nedslag tegner et billede af holocaust – fra undervisningsmateriale i den nationalsocialistiske racelære over effekter fra drabene på sindslidende i Tyskland til tomme zyklon B-dåser fra udryddelseslejrene i Polen.Holocaust beskrives oftest gennem skriftlige kilder, mens de fysiske efterladenskaber kun i mindre omfang inddrages. Arkæologer har igennem de senere år bidraget til genfortællingen af katastrofen gennem nye og opsigtsvækkende fund, så vi får mulighed for at lære mere om ofrenes liv og død og om de gerningsmænd, der begik en af de mest forfærdende forbrydelser i det 20. århundrede.Anders Otte Stensager har i samarbejde med museer og samlinger i ind- og udland udvalgt de 25 fysiske steder og genstande i bogen her i et forsøg på at øge vores forståelse af det nazistiske folkedrab på jøderne og det, der ledte op til det.

 • - De danske jøders flugt og fangenskab
  af Simon Kratholm Ankjærgaard
  230,95 - 314,95 kr.

  Natten mellem 1. og 2. oktober 1943 slog tyskerne til mod de danske jøder. Aktionen blev startskuddet til en dramatisk, nervepirrende og følelsesladet måned, hvor det lykkedes for omkring 7.000 jøder at flygte til Sverige, mens lige under 500 ikke slap væk i tide og endte i bugen på et transportskib eller i en kreaturvogn med retning mod Theresienstadts mørke indre.I "OKTOBER 1943 - de danske jøders flugt og fangenskab" fortæller Simon Kratholm Ankjærgaard om den skelsættende periode under den tyske besættelse af Danmark. Dag for dag, uge for uge folder han begivenhederne ud og følger en række historiske skikkelser, der på hver deres måde er centralt placeret midt i begivenhederne. Aktionen mod de danske jøder har i eftertiden fået et ikonisk skær - hjemme såvel som i udlandet - og er blevet fremstillet utallige gange. Simon Kratholm Ankjærgaards greb er imidlertid unikt; han træder ind i historien på samtidens præmisser og fortæller og forstår med afsæt det, der skete, i den rækkefølge, det skete, med den forforståelse, der var, og med de konsekvenser, det havde - på kort såvel som lang sigt.Med "OKTOBER 1943" får læserne - også de nyeste - en samlet, nuanceret fortælling og forklaring på dét efterår, der satte sig så markant i den danske identitet og nationale fortælling. Det sker via helt nye kilder og øjenvidner, der aldrig har været fremme før.Bogen er rigt illustreret.

 • af Morten Severin
  213,95 kr.

  Folkedrabet i Rwanda er en lærebog til faget historie på ungdomsuddannelserne. Bogen sætter fokus på folkedrabet i Rwanda i 1994 og kan bruges som alternativ til holocaust og De røde Khmerer, når undervisningstemaet er folkemord, dets årsager og konsekvenser. Bogen indeholder også kernestof som de store ideologier, koloniseringen og dens konsekvenser samt kulturmøder og -forskelle.Bogen analyserer landets udvikling fra før og under kolonitiden til det selvstændige Rwanda. Den giver en række forklaringer på, hvorfor og hvordan et af historiens mest effektive folkedrab kunne finde sted over blot tre måneder med 800.000 dræbte til følge. Folkedrabet i Rwanda går i dybden med såvel de internationale som de nationale konsekvenser af folkemordet og ikke mindst med, hvordan man i Rwanda har forsøgt at forsone en befolkning, hvor naboer fra den ene dag til den anden blev dødelige fjender.Den kronologiske gennemgang af folkedrabet og tiden efter rammes ind af teori- og metodekapitler om, hvordan eleverne kan arbejde med folkedrab, hvad et folkedrab er, historien bag FN’s folkedrabskonvention, perspektiveringer til andre folkedrab og forslag til undervisningsforløb, der kan spænde fra en enkelt til tyve lektioner.Morten Severin er historielærer ved Vesthimmerlands Gymnasium og HF. Han har gennem mange år undervist i emnet folkedrab og har skrevet lærervejledninger til emnet for folkedrab.dk/DIIS.

 • - Et eventyr
  af Jean-Claude Grumberg
  190,95 kr.

  DET DYREBARESTE STYKKE JERNBANEGODS er et eventyr for voksne og større børn. Et eventyr, der her i 75-året for befrielsen af Auschwitz slår til lyd for større tolerance mellem mennesker og alle menneskers ret til at leve – skrevet med lune midt i alle grusomhederne og i en anden form, end vi er vant til. Under anden verdenskrig er et godstog med deporterede franske jøder på vej mod en grusom skæbne, da faderen til et par nyfødte tvillinger i afmagt beslutter at kaste den ene tvilling ud fra toget. En beslutning, der bliver ved at hjemsøge ham, men barnet, det lille stykke jernbanegods, bliver opfostret af et fattigt skovhuggerpar, som kommer til at elske det over alt på jorden. Bogen har siden januar 2019 solgt over 73.000 eksemplarer i Frankring.

 • af Gaël Faye
  187,95 kr.

  Burundi 1992. Bogens fortæller, Gaby er 10 år. Han bor sammen med sin lillesøster og sin franske far og rwandiske mor i hovedstaden og fortæller om drengestreger og kammeratskab. To år senere bliver tutsier i Rwanda myrdet, og Gabys mor tager af sted for at finde overlevende. Forgæves. Myrderierne breder sig til Burundi, og pludselig en ven ikke en ven, men en tutsi, hutu eller hvid. Gaby er vidne til forældrenes skilsmisse og til den forvandling, der sker med hans elskede land.

 • af Tahir Hamut Izgil
  114,95 - 185,95 kr.

 • af Roger Moorhouse
  114,95 - 245,95 kr.

 • af Abdulkadir Ali
  361,95 kr.

  The Covert Genocide is the first comprehensive account of the horrors that befell Ethiopia's Somali region during the reign of Abdi Mohamoud Omar-commonly known as Abdi iley-who ruled over the Somali inhabited parts of Ethiopia between 2010 and 2018. In this book Abdulkadir Ali 'Bureida' offers an incisive assessment of the Abdi iley years. His reign of terror claimed the lives of thousands of Somalis in Ethiopia. It lastingly damaged-physically, mentally and socially-a good part of the community. As the federal government's main pillar of the counter-insurgency against the reel Ogden National Liberation Front (ONLF) Abdi iley acted as a state within the state. On his and his officials' orders countless civilians, political competitors and suspected and real ONLF supporters were arrested, tortured and killed across the region. Drawing over 700 interviews with witnesses and survivors, The Covert Genocide provides the reader with an insider's account of the atrocities, arbitrary violence and terror that were the hallmark of the Abdi iley period. Making use of history, philosophy, psychology and his first-hand observations as a prisoner of conscience in the infamous Jail Ogaden, the author sheds light both on the systematic human rights abuses by Abdi iley's officials and paramilitary 'Liyu' or special police and the broad political context, which enabled it. Equal part historical account, political account, political analysis and human rights reporting, the book offers crucial testimony of the Abdi iley period. A powerful tribute to the victims of state sponsored violence, the Covert Genocide is a reminder that accountability for the many injustices committed continues to be wanting. Some readers will be tempted to discard or downplay the findings of this book as essentially a Somali problem. Nothing could be further from the truth. Ethiopia' former EPRDF government not only tolerated, but enabled the many atrocities against civilians that took place as part of the governments' counterinsurgency. The ongoing impunity of former and current officials and security forces-including parts of the ONLF-continues to be a major obstacle for reconciliation and healing not only in Somali region, but in Ethiopia altogether. Recent atrocities by warring parties in the Tigray conflict are a spark reminder that Ethiopia has so far failed to address or learn from its recent past. The Covert Genocide is a stark reminder that as long as political elites refuse to acknowledge these past injustices and their victims, they are likely to repeat themselves in the future.Tobias Hagmann, visiting professor, Roskilde University (Denmark) and Senior Programme Officer, Swisspeace (Switzerland).

 • af Ralph Shayne
  234,95 kr.

  ”I nødens stund – De danske jøders farefulde flugt under Anden Verdenskrig” fortæller den sande historie om modstanden mod nazisterne i Danmark under Anden Verdenskrig, og de helte der reddede de danske jøder ved at hjælpe dem med at flygte til Sverige. I H.C. Andersens eventyr fortælles det, at hvis faren nogensinde kommer til Danmark, vil den mægtige kriger Holger Danske vågne op af sin århundreder lange dvale for at beskytte sit folk. Da nazisterne planlægger en razzia mod de danske jøder for at deportere dem til koncentrationslejre i 1943, er livet for den snart 9-årige Mette, hendes familie og andre danske jøder i alvorlig fare. Men den legendariske Holger Danske rejser sig i form af en modig, medfølende skolelærer, der er blevet modstandsleder, og de andre almindelige borgere som trodser nazisterne for Mette og andre jøder i nødens stund. Det er historien om, hvordan befolkningen i en besat nation – fra konge til fisker– satte deres liv på spil for at hjælpe deres jødiske landsmænd til Sverige i små fiskerbåde. ”I nødens stund – De danske jøders farefulde flugt under Anden Verdenskrig” er en hyldest til de helte, der reddede de danske jøder, og hvordan menneskeheden triumferer i de mørkeste timer.”Der er gået 80 år siden aktionen mod jøderne i Danmark, og vi står nu ved en skillevej, hvor det bliver endnu vigtigere at høre og bevare vidnesbyrdene og huske, hvad der skete. Ralph Shayne har forvandlet sin mors oplevelser til en velfortalt grafisk roman (hjulpet af Tatiana Goldbergs smukke kunstværk), der åbner historien op for et yngre publikum og hjælper os alle til at huske på en nuanceret måde.” - Signe Bergman Larsen Museumsinspektør, Dansk Jødisk Museum.

 • af Américo Moreira
  176,95 kr.

  A Segunda Guerra Mundial, um dos eventos mais impactantes da história moderna, é desvendada de forma profunda e abrangente neste livro fascinante. Ao longo das suas páginas, o leitor é conduzido por uma análise multifacetada que explora as origens profundas do conflito, as estratégias das potências envolvidas e as consequências duradouras que moldaram o nosso mundo.

 • af Rishab Kapoor
  130,95 kr.

  This book is about the 1971 indo pak war and conspiracy. And the beginning of a new era for East Pakistan which later known as bangladesh. The brutality and hinious behaviour by West pakistan to their another continent and the dedication and sacrifices done by Mukti bahini is the main plot of the story.. Arround 25 lakh people were killed and 5 lakhs woman were dead. World media and UN strictly refused to help Bangladesh and restricted India to do any movement but India bravely moved an moment with support of Russia and Israel.

 • af Azhar Ul Haque Sario
  188,95 kr.

  In a world that is often marred by conflicts, strife, and misunderstandings, the question that rings in the air is "War or No War?" This groundbreaking book dives deep into the complexities that surround this dilemma. The meticulously organized chapters unravel the various facets of war and peace, laying a pathway for informed decisions and constructive dialogues. What makes this work particularly compelling is its blend of rigorous research with heartfelt narrative, inviting readers from all walks of life to engage with the content.Chapter 1 sets the stage by providing an in-depth yet accessible introduction to the subject. Here, the reader is eased into the contours of debates around war and peace. It serves as a prelude to the riveting exploration that follows, making it a gripping opening for both experts and newcomers alike.The second chapter hits hard by showcasing the "Human Cost of War." The sorrow, the pain, and the loss - they are more than numbers or statistics. These are stories that need to be told, for they bear testament to the impact of war on individuals, families, and communities. This chapter serves as a crucial emotional and ethical checkpoint for anyone contemplating the viability of armed conflict.However, the book is not merely a critique of war; it also glorifies the gifts that peace can offer. In Chapter 3, the focus shifts to the "Economic Benefits of Peace," shedding light on how tranquil times can not only mend but elevate society. This chapter works to build a strong, evidence-based case for peace, using data, case studies, and compelling arguments.The chapters that follow are equally enlightening. They cover topics from diplomacy, international organizations, and even nonviolent resistance. Do you ever wonder how leaders negotiate to prevent wars? Chapter 4 delves into the art of "Diplomacy and Negotiation," demystifying the skills and strategies employed by statesmen around the world. This chapter is a guidebook in itself, providing a deeper understanding of how peaceful resolutions can be achieved even in the face of towering disagreements.The discourse further widens to include subjects like gender equality, environmental sustainability, and youth engagement in peacebuilding. Chapter 16, focusing on "Youth Engagement in Peacebuilding," is a heartening reminder that the younger generation is not just the future but also the active present. Their voices and actions can sculpt the peace landscapes of tomorrow.Religion, education, grassroots movements, and even technology make appearances in this extensive work, each contributing unique insights and solutions to the ever-important question of war or peace. For instance, Chapter 11 on "Technology and Conflict Resolution" is a futuristic outlook on how modern innovations can be used as tools for peace."War or No War" is more than just a book; it is an invitation to think, question, and contribute to a subject that touches us all. The final chapter, Chapter 21, serves as a conclusion but also as a call to action, urging us all to partake in creating a world where peace isn't just an option but a priority.So, if you are someone who believes that the complexities of war and peace need to be dissected, discussed, and understood, then this book is for you. Embark on this enlightening journey and let us explore together the avenues through which war can be avoided, and peace can be embraced.

 • af Davis Truman
  148,95 kr.

  "Dark Destinations: A Journey through Dark Tourism and Death Adventures" explores the world's most intriguing and morbid travel experiences. In this thought-provoking book, readers embark on a chilling journey to destinations associated with death, tragedy, and the macabre. From haunted locations and infamous crime scenes to eerie catacombs and bone-chilling museums, this book delves into the darker side of tourism, offering a unique perspective on the allure of morbid curiosity and the stories surrounding these ominous places.As you turn the pages of "Dark Destinations," you'll discover the fascinating history, legends, and motivations behind these eerie spots, making it a fascinating read for anyone intrigued by the mysteries of the human psyche and the allure of the macabre.

 • af Roberto Miguel Rodriguez
  212,95 kr.

  "Unmasking al-Qaeda Role" presents a meticulous exploration of the extremist group's profound influence on the political, social, and military landscapes of Afghanistan, Iraq, and Syria. As one of the most formidable and influential jihadist organizations, al-Qaeda's ideologies and operations have significantly shaped the trajectories of conflicts in these nations, leaving an indelible mark on their histories.Central facets of the book include:Origins and Ideology: A deep dive into the emergence, foundational beliefs, and objectives of al-Qaeda, setting the groundwork for understanding its global ambitions.Afghanistan and the Birthplace of al-Qaeda: Exploration of the group's early days, its relationship with the Taliban, and its role in shaping the Afghan conflict post-Soviet invasion.Iraq After Saddam: Detailed analysis of al-Qaeda's infiltration into Iraq following the U.S. invasion, its evolving strategies, and its transformation into ISIS, resulting in a complex web of insurgency and sectarian violence.Syria's Civil War: Examination of al-Qaeda's infiltration and influence amidst the Syrian uprising, its rivalries with other jihadist factions, and its role in the broader Syrian conflict landscape.Tactics and Strategies: A look into al-Qaeda's evolving modus operandi, including its recruitment techniques, propaganda outlets, and its ability to adapt and regroup in the face of setbacks.Global and Regional Ramifications: Understanding the wider implications of al-Qaeda's actions on international relations, regional alliances, refugee crises, and global counter-terrorism initiatives.The Future of al-Qaeda: Speculative insights into the potential trajectories of al-Qaeda as global dynamics shift, counter-terrorism efforts intensify, and regional conflicts evolve.Combining comprehensive historical research with current events analysis, "Unmasking al-Qaeda Role" offers readers an insightful journey into the complex interplay of extremism, geopolitics, and regional conflict. The book stands as a critical resource for policymakers, security experts, historians, and anyone seeking a deeper understanding of the persistent challenge posed by extremist groups in the quest for regional stability and global peace.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.