Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Kosmologi og universet

Her finder du spændende bøger om Kosmologi og universet. Nedenfor er et flot udvalg af over 339 bøger om emnet.
Vis mere
Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
 • af Anja C. Andersen
  314,95 kr.

  Der sker hele tiden noget nyt og spændende inden for rumforskningen. I 2022 lykkedes det forskerholdet Event Horizon Telescope Collaboration at optage et billede af det sorte hul i Mælkevejen. James Webb Teleskopet leverer billeder af galakser, der ligger 13 milliarder lysår borte. De opdagelser, som den danske forsker Albert Sneppen har gjort omkring neutronstjerners sammenstød, kan måske bruges til at beregne universets udvidelseshastighed. I ”Det gådefulde univers” giver Danmarks mest anerkendte astrofysiker et overblik over himmelrummet fra Solsystemet og ud til de fjerneste galakser og over universets udvikling fra Big Bang frem til i dag.Universet blev skabt for 13,7 milliarder år siden. Et lysår er ca. 9,5 billioner kilometer, og afstanden til de fjerne kvasarer er 12 milliarder lysår. Når man beskæftiger sig med universet, handler det om svimlende tidshorisonter og afstande; men Anja C. Andersen formår at gøre det uoverskuelige begribeligt. Stor gavebog med fantastisk billedmateriale.

 • af Neil deGrasse Tyson
  73,95 - 187,95 kr.

  Universet er på én gang vores hjem og en verden af enormt komplekse begreber. Så hvordan skal alle vi, der ikke har en grad i fysik, forstå det? Den berømte amerikanske astrofysiker Neil deGrasse Tysons lille, charmerende bog Astrofysik for travle mennesker er skrevet, så du og jeg kan få en fornemmelse af vores vilde og smukke hjem, mens vi venter på bussen eller morgenkaffen brygger færdig. Her er alle de vigtigste idéer og opdagelser, der ligger til grund for vores moderne forståelse af universet, serveret med liv, vid og en humoristisk pen. Fra Big Bang til sorte huller, fra kvarker til kvantemekanik og mørkt stof og jagten på at opdage exoplaneter og finde andet liv i universet. Neil deGrasse Tyson er en stor formidler, der ikke alene kan forklare astrofysik, så vi alle kan forstå det, men også formår at sætte videnskaben ind i et større perspektiv – og give stof til undren og eftertanke. Han opfordrer os til så ofte som muligt at træde ud, læne nakken tilbage og kigge op i nattehimlen. Fortabe os i, hvor storslået vores univers er og sætte livet og kloden i et kosmisk perspektiv. Astrofysik for travle mennesker er grundlæggende godt selskab – og efterlader en både klogere, mere nysgerrig og fuld af forundring.

 • af Stephen Hawking
  237,95 - 257,95 kr.

  Den verdenskendte kosmolog og bestsellerforfatter til En kort historie om tid har efterladt os sine sidste tanker om universets største spørgsmål i dette betagende posthume værk. Hvordan opstod universet? Kan menneskeheden overleve på Jorden? Findes der intelligent liv uden for vores solsystem? Kommer kunstig intelligens til at udkonkurrere os? Igennem sin enestående karriere udvidede Stephen Hawking vores forståelse af universet og opklarede nogle af dets største mysterier. Men selv når hans teoretiske arbejde med sorte huller, imaginær tid og multivers førte hans tanker til rummets yderste grænser, troede Hawking fuldt og fast på, at videnskaben skulle spille en rolle i løsningen af Jordens største problemer. Nu hvor vi står over for potentielt katastrofale forandringer – herunder klimaforandringer, truslen om atomkrig og udviklingen af kunstig super-intelligens – har Stephen Hawking rettet sin opmærksomhed mod menneskehedens mest presserende anliggender. Med en fascinerende argumentation og karakteristisk humor er 'Korte svar på de store spørgsmål' den sidste bog fra en af historiens største begavelser, en intellektuelt stimulerende tour de force fra universets uendelige vidder til de allermest vedkommende udfordringer, som vi og vores klode står over for. En procentdel af indtægterne fra bogen går til velgørende formål.

 • - fra big bang til sorte huller
  af Stephen Hawking
  230,95 - 257,95 kr.

  En moderne klassiker, som har slået alle udgivelsesrekorder med 237 uger på bestsellerlisten. ”Denne bog er en forening af et barns undren og et genis intellekt. Vi rejser med ind i Hawkings univers med dyb fascination.” Sunday Time ”En af de mest fremragende videnskabelige begavelser siden Einstein.” Daily Express ”Hawking forklarer kompleks kosmologisk fysik med en medrivende blanding af klarhed og humor … en hjerne af usædvanlig kraft.” Observer

 • af Anja C. Andersen
  92,95 - 205,95 kr.

  Teorien om Big Bang er den bedste model, vi i øjeblikket har om universets skabelse; men det betyder ikke, at det er den endelige sandhed. Men hvorfor er der stort set enighed om, at universet for 13,7 milliarder år siden blev skabt af en tætpakket klump, der rummede al energi og alt stof? Og eksisterede der noget inden Big Bang? Astrofysikeren Anja C. Andersen formidler teorier og forskningsresultater udogmatisk og letforståeligt.

 • af Anja C. Andersen
  138,95 - 177,95 kr.

  Den 20. juli 1969 kl. 03.56 dansk tid satte Neil Armstrong som det første menneske sin fod på Månen. I denne bog med mere end 100 fotos fortæller Danmarks førerende astrofysiker, Anja C. Andersen hele den spændende historie om Jordens nærmeste nabo i rummet; kendsgerninger og konspirationsteorier, myter, fup og fakta. Frem til 1972 gennemførte NASA yderligere 5 bemandede månelandinger, og i alt 12 astronauter har betrådt Månen. Derudover har der været et utal af ubemandede månelandinger - senest den 3. januar 2019, da et kinesisk rumfartøj landede på Månens bagside. Men der er stadig meget, vi ikke ved: Hvordan er Månen opstået, og hvorfor har den kun vand på den side, der vender mod Jorden? Hvordan påvirker Månen os mennesker?

 • - Historien om opdagelsen af exoplaneter og jagten på verdener som vores
  af Gunver Lystbæk Vestergård
  118,95 - 247,95 kr.

  Der er ikke otte, men milliarder af planeter i Universet, og mange af dem ligger i et lunt smørhul, hvor de potentielt kan huse liv. Den opdagelse er en af de største i den moderne astronomi, og vi er kun lige begyndt at forstå, hvad der egentlig gemmer sig derude i kosmos af bizarre kloder. 'Fjerne kloder' beskriver erkendelsesrejsen, fra Giordano Bruno blev brændt på bålet i år 1600 for sin kætterske idé om uendelig mange planeter – og til konstruktionen af små satellitter, som måske kan besøge de nærmeste af disse exoplaneter og lede efter livstegn på dem. Undervejs møder vi forskerne ved fronten, som kigger hinsides solsystemet og kæmper for at besvare det ultimative spørgsmål: Er vi alene?

 • - En guide til kosmos
  af Brian Cox & Jeff Forshaw
  287,95 kr.

  Vi vover at forestille os en tid før Big Bang, hvor hele universet var presset sammen til et område mindre end et atom. Og nu kan vi, som Brian Cox og Jeff Forshaw viser, gøre mere end blot at forestille os: Vi kan forstå. Gennem århundreder har den menneskelige trang til at opdage afdækket en utrolig mængde viden. Hvad den afslører for os, gør os åndeløse.UNIVERSEL tager os med på en storslået videnskabelig opdagelsesrejse og afslører undervejs, hvordan vi kan forstå nogle af de mest grundlæggende spørgsmål omkring vores Jord, Sol og solsystem og de stjernefyldte galakser længere væk. Nogle af disse spørgsmål – hvor stort er vores solsystem? Hvor hurtigt udvider rummet sig? - kan besvares fra vores baghave; svarene på andre – hvor stort er universet? Hvad er det lavet af? - trækker på forbløffende informationer, som netop nu indsamles af hold af astronomer, der arbejder i grænselandet af det kendte univers.I centrum af alle disse spørgsmål – fra de tidligste forsøg på at måle tyngdekraften til vores bestræbelser på at forstå, hvad mørkt stof er, og hvad der virkelig skete ved universets fødsel – står den videnskabelige proces. Videnskaben afslører en dybere skønhed, forbinder os med hinanden, med vores verden og med vores univers, og rækker ved at forstå andres banebrydende arbejde ind i det ukendte. Ydermere viser UNIVERSEL os, at hvis vi tør bruge vores forestillingsevne, kan vi alle gøre det.

 • af Søren Flott, Anja C. Andersen, Pia Søltoft & mfl.
  237,95 - 247,95 kr.

  Tre af Danmarks dygtigste fagfolk og bedste formidlere, astrofysikere Anja C. Andersen, biolog Anders Kofoed og teolog Pia Søltoft, sætter nye og aktuelle perspektiver på, hvad det vil sige at være et menneske i en verden, der både er præget af nye opdagelser og gamle forestillinger. De diskuterer forskellen mellem tro og videnskab og forholder sig fra hvert deres faglige ståsted til spørgsmål, der knytter sig til liv og eksistens. Resultatet er en tankevækkende, overraskende og morsom bog, som sætter tilværelsen i perspektiv.Søren Flott er journalist, foredragsholder og forfatter og har blandt andet skrevet bøgerne "Danmarks Titanic", "Rejsen mod syd – de danske udvandrere til Argentina" og "Ondskabens psykologi". Han er især begejstret for glemte historier og almindelige mennesker med usædvanlige fortællinger.Anja C. Andersen er astrofysiker og professor ved Københavns Universitet. Hun var fra 2005 til 2017 ansat som lektor ved Dark Cosmology Centre ved Niels Bohr Instituttet, Københavns Universitet, og siden 2017 som professor for offentlighedens forståelse af naturvidenskab og teknologi samme sted. Forfatter til bl.a. "Stjernehimlen. 50+ ting du kan se med en almindelig kikkert", "Big Bang, rummissioner og liv på Mars", "Hvad skal vi med videnskaben?", "En lille bog om Månen" og "En lille bog om universet".Anders Kofoed er evolutionsbiolog og zoolog. Han har arbejdet i Zoo i København og var en af drivkræfterne bag etableringen af Den Blå Planet, det nye udvidede Danmarks Akvarium. Som naturekspert medvirker han ofte i Go’ Morgen Danmark på TV2. Forfatter til bl.a. "Meningen med livet – fra fødsels til død og lidt efter", "Anders Kofoeds store bog om naturen", "Naturen kalder – store oplevelser med Kofoed & Klein" og "Zombiemyren og den hostende snegl".Pia Søltoft er ph.d. i teologi og sognepræst ved Esajas Kirke på Østerbro og Christians Kirke på Christianshavn. Hun var i en årrække leder af Søren Kierkegaard Forskningscenteret og lektor i etik og religionsfilosofi. Hun formidler sin viden om Kierkegaard gennem bøger, foredrag, workshops og kurser. Forfatter til bl.a. "Kunsten at blive et ordentligt menneske", "Kierkegaard og kærlighedens kendetegn", "10 ting ledere kan lære af Kierkegaard" og "Kierkegaards kabinet. En nutidig introduktion".

 • - Stephen Hawkings sidste teori
  af Thomas Hertog
  267,95 - 269,95 kr.

  Hvorfor er vores univers, som det er? Hvordan begyndte alting? Hvordan vil det ende? Fysikeren Thomas Hertog granskede disse store spørgsmål sammen med Stephen Hawking og fik derved et helt særligt kendskab til de forbløffende indsigter, som Hawking, trods enorme fysiske udfordringer, arbejdede med sent i livet. Denne yderst velskrevne bog af Hawkings tætteste samarbejdspartner gennem 20 år giver et unikt indblik i et ekstraordinært menneske, hvordan kreative processer fungerer, samt omfanget og begrænsningerne af vores nuværende forståelse af kosmos. Tidens oprindelse er en tankevækkende beretning om videnskaben og de personligheder, der medvirkede i Stephen Hawkings ihærdige forsøg på at forstå kosmos.

 • - På sporet af min far og de flyvende tallerkener
  af Frederik Dirks Gottlieb
  197,95 kr.

  En dag befinder Frederik Dirks Gottlieb sig i sin fars gamle sommerhus. Han er taget derop, fordi faren er død, og midt i alt flytterodet finder han nogle gamle kasser med farens efterladte papirer og bunker af ufo-blade. Uden at vide det, er det begyndelsen til en ny og vild drejning i Frederiks liv.Kasserne gemmer nemlig på hemmeligheder, Frederik ikke kendte til. Nu begynder han en intensiv jagt efter svar på, hvem faren var, og før han aner det, har han kilder i røret fra Pentagon. Hvad er det, faren vidste? Og holder nogen noget hemmeligt for os?Ufo-mysteriet er en virkelig fortælling om mystik og dybe hemmeligheder. Det er en historie om mennesker, der hele deres liv er blevet hånet for at have troet på liv i rummet, men som endelig får oprejsning.Mens Frederik Dirks Gottlieb søger efter svar, tager han læserne med gennem ufoernes historie og fortæller om de folk, der gennem tusindvis af år har søgt svar på spørgsmålet over alle spørgsmål: Er vi alene?

 • af Neil deGrasse Tyson
  112,95 - 172,95 kr.

 • - Beretningen om det første tegn på intelligent liv i rummet
  af Avi Loeb
  118,95 - 247,95 kr.

  Avi Loeb, ledende astrofysiker ved Harvard University, fremlægger sin kontroversielle teori om, at vores solsystem for nylig blev besøgt af avanceret og fremmed teknologi fra en fjern stjerne. I slutningen af 2017 fik nogle forskere på et observatorium i Hawaii øje på et objekt, der kom flyvende gennem vores indre solsystem og bevægede sig så hurtigt, at det nødvendigvis måtte stamme fra en anden stjerne. Avi Loeb påviste, at det ikke kunne være en asteroide. Objektet bevægede sig ganske enkelt for hurtigt og langs en underlig bane – og det forsvandt sporløst. Bogen er en tankevækkende rejse til videnskabens og den menneskelige forestillingsevnes yderste grænser.

 • af Andrew Cohen
  117,95 - 242,95 kr.

  Every night, above our heads, a drama of epic proportions is playing out. Diamond planets, zombie stars, black holes heavier than a billion Suns. The cast of characters is extraordinary, and each one has its own incredible story to tell.

 • af Henry Nørgaard
  247,95 kr.

  De grundstoffer, vi alle består af, er skabt i det indre af glohede stjerner og spredt ud i rummet ved voldsomme stjerneeksplosioner for først derefter at indgå i komplekse molekyler, der har dannet levende organismer - i hvert fald et sted i universet. Denne bog er en moderne fortælling om vores ophav, vores tætte forbindelse til universet og de stjerner, der måtte dø, for at vi kunne leve. Med til fortællingen hører også jagten på liv på andre planeter og mulighederne for at foretage lysår lange rejser til nye horisonter og fremmede stjerneegne for at besøge ukendte naboer.Læs og bliv klogere på Gigantiske stjerneeksplosioner, der beriger rummet med livgivende stof Big Bang og universets udvidelse Opdagelsen af tusindvis af planeter i kredsløb omkring fjerne stjerner Jagten på en fjern planet lig vor egen – en Jorden 2.0 Kontakt med fremmede, fjerne civilisationer – og et muligt svar til dem Muligheden for at rejse til Solens nærmeste nabostjerne Proxima Centauri med lyssejl eller laserenergi

 • af Thomas Hertog
  142,95 - 164,95 kr.

  NEW YORK TIMES BESTSELLER • Stephen Hawking’s closest collaborator offers the intellectual superstar’s final thoughts on the cosmos—a dramatic revision of the theory he put forward in A Brief History of Time.“This superbly written book offers insight into an extraordinary individual, the creative process, and the scope and limits of our current understanding of the cosmos.”—Lord Martin ReesPerhaps the biggest question Stephen Hawking tried to answer in his extraordinary life was how the universe could have created conditions so perfectly hospitable to life. In order to solve this mystery, Hawking studied the big bang origin of the universe, but his early work ran into a crisis when the math predicted many big bangs producing a multiverse—countless different universes, most of which would be far too bizarre to ​harbor life. Holed up in the theoretical physics department at Cambridge, Stephen Hawking and his friend and collaborator Thomas Hertog worked on this problem for twenty years, developing a new theory of the cosmos that could account for the emergence of life. Peering into the extreme quantum physics of cosmic holograms and venturing far back in time to our deepest roots, they were startled to find a deeper level of evolution in which the physical laws themselves transform and simplify until particles, forces, and even time itself fades away. This discovery led them to a revolutionary idea: The laws of physics are not set in stone but are born and co-evolve as the universe they govern takes shape. As Hawking’s final days drew near, the two collaborators published their theory, which proposed a radical new Darwinian perspective on the origins of our universe. On the Origin of Time offers a striking new vision of the universe’s birth that will profoundly transform the way we think about our place in the order of the cosmos and may ultimately prove to be Hawking’s greatest legacy.

 • - 50 ting, du kan se med en almindelig kikkert
  af Anja C. Andersen & Sune Hermit
  138,95 - 247,95 kr.

  At stå ved en strand eller ved en åben mark en aften i september, mens solen går ned, og fuglene langsomt går til ro, er et magisk øjeblik. Vinden lægger sig, himlen får først et orange og senere et rødt skær, skygger og konturer udviskes. Og efterhånden toner de første, klare stjerner op på himlen. Langsomt dukker de op - en efter en - og pludselig myldrer det frem med stjerner.En observationsaften kan begynde - med genbesøg hos gamle himmelske bekendtskaber og måske nogle nye, som man ikke har hilst på før.Bogen giver praktiske råd til, hvordan man bedst studerer stjernehimlen, hvor de bedste dark sky-områder er, og om hvilke typer håndkikkert, der er bedst egnet.Hovedafsnittet er inddelt i årstider: sommer, efterår, vinter, sommer, og det beskrives grundigt, hvordan man bedst pejler sig frem til de enkelte stjernebilleder og galakser.

 • af Holger Nielsen & Holger Nielsen
  307,95 kr.

 • af Will Kinney
  182,95 kr.

  What happened before the primordial fire of the Big Bang: a theory about the ultimate origin of the universe.In the beginning was the Big Bang: an unimaginably hot fire almost fourteen billion years ago in which the first elements were forged. The physical theory of the hot nascent universe—the Big Bang—was one of the most consequential developments in twentieth-century science. And yet it leaves many questions unanswered: Why is the universe so big? Why is it so old? What is the origin of structure in the cosmos? In An Infinity of Worlds, physicist Will Kinney explains a more recent theory that may hold the answers to these questions and even explain the ultimate origins of the universe: cosmic inflation, before the primordial fire of the Big Bang.Kinney argues that cosmic inflation is a transformational idea in cosmology, changing our picture of the basic structure of the cosmos and raising unavoidable questions about what we mean by a scientific theory. He explains that inflation is a remarkable unification of inner space and outer space, in which the physics of the very large (the cosmos) meets the physics of the very small (elementary particles and fields), closing in a full circle at the first moment of time. With quantum uncertainty its fundamental feature, this new picture of cosmic origins introduces the possibility that the origin of the universe was of a quantum nature. Kinney considers the consequences of eternal cosmic inflation. Can we come to terms with the possibility that our entire observable universe is one of infinitely many, forever hidden from our view?

 • af Thomas Hertog
  187,95 kr.

 • af William Sidis
  111,95 - 197,95 kr.

 • af Brian Thomas Swimme
  165,95 kr.

  "The discovery that the universe has been expanding from its fiery beginning fourteen billion years ago and has developed into stars, galaxies, life, and human consciousness is one of the most significant of human history. It is taught throughout the world and has become our common creation story for every culture with modern educational processes. It holds the promise of a new human unity. In terms of this story of the universe's development, we humans are not primarily French or Chinese, Democrat or Republican. We are primarily cosmological beings. Though An Unveiling of the Expanding Universe narrates the same cosmological events as thousands of other books, it has one unique feature. It tells the story of the universe while simultaneously telling the story of the storyteller. If indeed cosmogenesis is one of the greatest discoveries of human history, it will necessarily have an immense impact on humanity, at least as profound as the Copernican revolution. And yet, to my knowledge, none of the science books published in English explores the effects cosmogenesis has on human consciousness. An Unveiling of the Expanding Universe tells the story of how my mind was deconstructed by the impact of this new story and then reassembled. In shorthand: I began with the mind of a cartesian scientist and ended with a mind aligned with the creativity of the universe"--

 • af Nicolaus Copernicus
  165,95 kr.

  New to Penguin Classics, the astonishing story of the Copernican Revolution, told through the words of the ground-breaking scientists who brought it aboutA Penguin ClassicIn the late fifteenth century, the earth stood motionless at the center of a small, ordered cosmos. Around us, it was believed, the moon, the sun, and the planets revolved in crystalline spheres, their orbits perfect, eternally unchanging circles. Just over a century later, the sun was now the center of creation; the earth just another planet hurtling through empty, near-infinite space. This is the story of an astonishing change, a transformation in human thought, about both the universe and our place within it, told through the words of the astronomers and mathematicians at its heart. Encompassing the most evocative excerpts from the works and letters of Copernicus, Galileo, Kepler, Descartes, Newton, and others, and including guiding notes from renowned historian of science, Aviva Rothman, The Dawn of Modern Cosmology is the definitive record of one of science's greatest achievements.

 • af Sean Carroll
  198,95 kr.

  "The most trusted explainer of the most mind-boggling concepts pulls back the veil of mystery that has too long cloaked the most valuable building blocks of modern science. Sean Carroll, with his genius for making complex notions entertaining, presents in his uniquely lucid voice the fundamental ideas informing the modern physics of reality. Physics offers deep insights into the workings of the universe but those insights come in the form of equations that often look like gobbledygook. Sean Carroll shows that they are really like meaningful poems that can help us fly over sierras to discover a miraculous multidimensional landscape alive with radiant giants, warped space-time, and bewilderingly powerful forces. High school calculus is itself a centuries-old marvel as worthy of our gaze as the Mona Lisa. And it may come as a surprise the extent to which all our most cutting-edge ideas about black holes are built on the math calculus enables. No one else could so smoothly guide readers to grasping the very equation Einstein used to describe his theory of general relativity. In the tradition of the legendary Richard Feynman lectures presented sixty years ago, this book is an inspiring, dazzling introduction to a way of seeing that will resonate across cultural and generational boundaries for many years to come"--

 • af Thomas Hertog
  240,95 kr.

  "Stephen Hawking's closest collaborator offers the intellectual superstar's final thoughts on the cosmos-a dramatic revision of the theory that made him the heir to Einstein's legacy. Perhaps the biggest question Stephen Hawking tried to answer in his extraordinary life was how the universe could have created conditions so perfectly hospitable to life. Pondering this mystery led Hawking to study the big bang origin of the universe, but his early work ran into a crisis when the math predicted many big bangs producing a multiverse-countless different universes, most far too bizarre to harbor life. Holed up in the theoretical physics department at Cambridge, Stephen Hawking and his friend and collaborator Thomas Hertog worked shoulder to shoulder for twenty years on a new quantum theory of the cosmos. As their journey took them deeper into the big bang, they were startled to find a deeper level of evolution in which the physical laws themselves transform and simplify until particles, forces, and even time itself fades away. Once upon a time, perhaps, there was no time. This led them to a revolutionary idea: the laws of physics are not set in stone but are born and co-evolve as the universe they govern takes shape. On the Origin of Time takes the reader on a quest to understand questions bigger than our universe, peering into the extreme quantum physics of black holes and the big bang and drawing on the latest developments in string theory. As Hawking's final days drew near, the two collaborators developed a final theory proposing their radical new Darwinian perspective on the origins of our universe. Hertog offers a striking new vision that ties together more deeply than ever the nature of the universe's birth with our existence. This new theory profoundly transforms the way we think about our place in the order of the cosmos and may ultimately prove Hawking's biggest legacy"--

 • - En fortælling om venskab og fysik
  af Leonard Mlodinow
  167,95 - 237,95 kr.

  Stephen Hawking var et enestående menneske. På én gang en ikonisk skikkelse i vores populærkultur, skelsættende forfatter og formidler af videnskabeligt stof til den almene læser, en dreven spøgefugl – og sidst, men ikke mindst en helt afgørende forsker, der bidrog med grundlæggende indsigter til vores forståelse af, hvordan den verden og det univers, som har skabt os, er dannet og fungerer.Fysikeren og forfatteren Leonard Mlodinow mødte første gang Stephen Hawking, da de skrev deres første bog sammen. Leonard og Stephen blev venner – og Mlodinow har været personligt og professionelt tæt på både Hawking, menneskene omkring ham og hans videnskabelige resultater. I ‘Stephen Hawking’ beskriver Leonard Mlodinow i seks kapitler, hvorfor Stephen Hawking var så stor og vigtig en videnskabsmand – og forklarer det, så vi alle kan være med. Det bliver en rejse, hvor vi bevæger os med Hawking ind i det mærkværdige og de vilde sorte huller, ser ham bevise, at tiden måske slet ikke findes og følger ham i hans arbejde med teorien om, at der findes mange verdener og parallelle universer. Og hvor vi samtidig møder ham som menneske. Medrivende, bevægende og storslået. Et indblik i et rigt sind og en stor ånds univers.

 • af Horatiu Nastase
  713,95 kr.

  This graduate textbook covers the basic formalism of supergravity, as well as its modern applications, suitable for a focused first course. Assuming a working knowledge of quantum field theory, Part I gives the basic formalism, including on- and off-shell supergravity, the covariant formulation, superspace and coset formulations, coupling to matter, higher dimensions and extended supersymmetry. A wide range of modern applications are introduced in Part II, including string theoretical (T- and U-duality, AdS/CFT, susy and sugra on the worldsheet, superembeddings), gravitational (p-brane solutions and their susy, attractor mechanism, Witten's positive energy theorem) and phenomenological (inflation in supergravity, supergravity no-go theorems, string theory constructions at low energies, minimal supergravity and its susy-breaking). The broader emphasis on applications than competing texts gives Ph.D. students the tools they need to do research that uses supergravity and benefits researchers already working in areas related to supergravity.

 • af Brian Clegg
  104,95 - 185,95 kr.

 • af Brian Cox
  232,95 kr.

  By the star physicist and author of multiple #1 Sunday Times bestsellers, a major and definitive narrative work on black holes and how they can help us understand the universe. At the heart of our galaxy lies a monster so deadly it can bend space, throwing vast jets of radiation millions of light years out into the cosmos. Its kind were the very first inhabitants of the universe, the black holes.Today, across the universe, at the heart of every galaxy, and dotted throughout, mature black holes are creating chaos. And in a quiet part of the universe, the Swift satellite has picked up evidence of a gruesome death caused by one of these dark powers. High energy X-ray flares shooting out from deep within the Draco constellation are thought to be the dying cries of a white dwarf star being ripped apart by the intense tides of a supermassive black hole ? heating it to millions of degrees as it is shredded at the event horizon.They have the power to wipe out any of the universe's other inhabitants, but no one has ever seen a black hole itself die. But 1.8 billion light years away, the LIGO instruments have recently detected something that could be the closest a black hole gets to death. Gravitational waves given off as two enormous black holes merge together. And now scientists think that these gravitational waves could be evidence of two black holes connecting to form a wormhole ? a link through space and time. It seems outlandish, but today's physicists are daring to think the unthinkable ? that black holes could connect us to another universe.At their very heart, black holes are also where Einstein's Theory of General Relativity is stretched in almost unimaginable ways, revealing black holes as the key to our understanding of the fundamentals of our universe and perhaps all other universes.Join Professors Brian Cox and Jeff Forshaw in exploring our universe's most mysterious inhabitants, how they are formed, why they are essential components of every galaxy, including our own, and what secrets they still hold, waiting to be discovered.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.