Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Galakser og stjerner

Her finder du spændende bøger om Galakser og stjerner. Nedenfor er et flot udvalg af over 20 bøger om emnet.
Vis mere
Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
 • af Stephen Hawking
  220,95 - 236,95 kr.

  Den verdenskendte kosmolog og bestsellerforfatter til En kort historie om tid har efterladt os sine sidste tanker om universets største spørgsmål i dette betagende posthume værk. Hvordan opstod universet? Kan menneskeheden overleve på Jorden? Findes der intelligent liv uden for vores solsystem? Kommer kunstig intelligens til at udkonkurrere os? Igennem sin enestående karriere udvidede Stephen Hawking vores forståelse af universet og opklarede nogle af dets største mysterier. Men selv når hans teoretiske arbejde med sorte huller, imaginær tid og multivers førte hans tanker til rummets yderste grænser, troede Hawking fuldt og fast på, at videnskaben skulle spille en rolle i løsningen af Jordens største problemer. Nu hvor vi står over for potentielt katastrofale forandringer – herunder klimaforandringer, truslen om atomkrig og udviklingen af kunstig super-intelligens – har Stephen Hawking rettet sin opmærksomhed mod menneskehedens mest presserende anliggender. Med en fascinerende argumentation og karakteristisk humor er 'Korte svar på de store spørgsmål' den sidste bog fra en af historiens største begavelser, en intellektuelt stimulerende tour de force fra universets uendelige vidder til de allermest vedkommende udfordringer, som vi og vores klode står over for. En procentdel af indtægterne fra bogen går til velgørende formål.

 • af Anja C. Andersen
  66,95 - 186,95 kr.

  Teorien om Big Bang er den bedste model, vi i øjeblikket har om universets skabelse; men det betyder ikke, at det er den endelige sandhed. Men hvorfor er der stort set enighed om, at universet for 13,7 milliarder år siden blev skabt af en tætpakket klump, der rummede al energi og alt stof? Og eksisterede der noget inden Big Bang? Astrofysikeren Anja C. Andersen formidler teorier og forskningsresultater udogmatisk og letforståeligt.

 • af Børge Svanhof
  91,95 kr.

  Gyldendals stjernekort er et let anvendeligt redskab til at orientere sig i stjernevrimlen. Kortet kan bruges året rundt: Den øverste plastskive drejes, således at dato og klokkeslet kommer til at stå ud for hinanden, og den aktuelle stjernehimmel for det pågældende tidspunkt fremkommer. Sammen med kortet følger en grundig vejledning, som giver eksempler på de for årstiden karakteristiske stjernebilleder. Kortet er tegnet til at kunne bruges i Danmark, men kan med god nøjagtighed anvendes i det øvrige Skandinavien.

 • - Historien om opdagelsen af exoplaneter og jagten på verdener som vores
  af Gunver Lystbæk Vestergård
  116,95 - 232,95 kr.

  Der er ikke otte, men milliarder af planeter i Universet, og mange af dem ligger i et lunt smørhul, hvor de potentielt kan huse liv. Den opdagelse er en af de største i den moderne astronomi, og vi er kun lige begyndt at forstå, hvad der egentlig gemmer sig derude i kosmos af bizarre kloder. 'Fjerne kloder' beskriver erkendelsesrejsen, fra Giordano Bruno blev brændt på bålet i år 1600 for sin kætterske idé om uendelig mange planeter – og til konstruktionen af små satellitter, som måske kan besøge de nærmeste af disse exoplaneter og lede efter livstegn på dem. Undervejs møder vi forskerne ved fronten, som kigger hinsides solsystemet og kæmper for at besvare det ultimative spørgsmål: Er vi alene?

 • - En guide til kosmos
  af Brian Cox & Jeff Forshaw
  273,95 kr.

  Vi vover at forestille os en tid før Big Bang, hvor hele universet var presset sammen til et område mindre end et atom. Og nu kan vi, som Brian Cox og Jeff Forshaw viser, gøre mere end blot at forestille os: Vi kan forstå. Gennem århundreder har den menneskelige trang til at opdage afdækket en utrolig mængde viden. Hvad den afslører for os, gør os åndeløse.UNIVERSEL tager os med på en storslået videnskabelig opdagelsesrejse og afslører undervejs, hvordan vi kan forstå nogle af de mest grundlæggende spørgsmål omkring vores Jord, Sol og solsystem og de stjernefyldte galakser længere væk. Nogle af disse spørgsmål – hvor stort er vores solsystem? Hvor hurtigt udvider rummet sig? - kan besvares fra vores baghave; svarene på andre – hvor stort er universet? Hvad er det lavet af? - trækker på forbløffende informationer, som netop nu indsamles af hold af astronomer, der arbejder i grænselandet af det kendte univers.I centrum af alle disse spørgsmål – fra de tidligste forsøg på at måle tyngdekraften til vores bestræbelser på at forstå, hvad mørkt stof er, og hvad der virkelig skete ved universets fødsel – står den videnskabelige proces. Videnskaben afslører en dybere skønhed, forbinder os med hinanden, med vores verden og med vores univers, og rækker ved at forstå andres banebrydende arbejde ind i det ukendte. Ydermere viser UNIVERSEL os, at hvis vi tør bruge vores forestillingsevne, kan vi alle gøre det.

 • - Beretningen om det første tegn på intelligent liv i rummet
  af Avi Loeb
  116,95 - 198,95 kr.

  Avi Loeb, ledende astrofysiker ved Harvard University, fremlægger sin kontroversielle teori om, at vores solsystem for nylig blev besøgt af avanceret og fremmed teknologi fra en fjern stjerne. I slutningen af 2017 fik nogle forskere på et observatorium i Hawaii øje på et objekt, der kom flyvende gennem vores indre solsystem og bevægede sig så hurtigt, at det nødvendigvis måtte stamme fra en anden stjerne. Avi Loeb påviste, at det ikke kunne være en asteroide. Objektet bevægede sig ganske enkelt for hurtigt og langs en underlig bane – og det forsvandt sporløst. Bogen er en tankevækkende rejse til videnskabens og den menneskelige forestillingsevnes yderste grænser.

 • - 50 ting, du kan se med en almindelig kikkert
  af Anja C. Andersen & Sune Hermit
  139,95 - 199,95 kr.

  At stå ved en strand eller ved en åben mark en aften i september, mens solen går ned, og fuglene langsomt går til ro, er et magisk øjeblik. Vinden lægger sig, himlen får først et orange og senere et rødt skær, skygger og konturer udviskes. Og efterhånden toner de første, klare stjerner op på himlen. Langsomt dukker de op - en efter en - og pludselig myldrer det frem med stjerner.En observationsaften kan begynde - med genbesøg hos gamle himmelske bekendtskaber og måske nogle nye, som man ikke har hilst på før.Bogen giver praktiske råd til, hvordan man bedst studerer stjernehimlen, hvor de bedste dark sky-områder er, og om hvilke typer håndkikkert, der er bedst egnet.Hovedafsnittet er inddelt i årstider: sommer, efterår, vinter, sommer, og det beskrives grundigt, hvordan man bedst pejler sig frem til de enkelte stjernebilleder og galakser.

 • af Anja C. Andersen
  310,95 kr.

  Danmarks mest anerkendte astrofysiker giver et overblik over himmelrummet fra Solsystemet og ud til de fjerneste galakser og over universets udvikling fra Big Bang frem til i dag.Universet blev skabt for 13,7 milliarder år siden. Et lysår er ca. 9,5 billioner km, og afstanden til de fjerne kvasarer er 12 milliarder lysår. Når man beskæftiger sig med universet, handler det om svimlende tidshorisonter og afstande; men Anja C. Andersen formår at gøre det uoverskuelige begribeligt.Stor gavebog med fantastisk billedmateriale.

 • - Astrologi og varselstagning i Oldtidens Mesopotamien
  af Ulla Koch
  112,95 kr.

  Det er et uforanderligt vilkår for os mennesker ikke at vide, hvad fremtiden vil bringe. Det er ikke et let vilkår at leve med, og gennem hele den menneskelige historie har vi på alskens måder forsøgt at finde måder at forudsige fremtiden på. Blandt de tidligst kendte af disse er at se på stjerner, læse i teblade og olier eller undersøge offerdyrs indvolde og fortolke bestemte observerbare tegn som gode eller onde varsler. Denne slags spådomme går helt tilbage til Oldtidens Mesopotamien, og de ældste, der findes bevaret, er over tre årtusinder gamle.I dag vil de færreste nok tro på, at stjernernes bevægelser eller markeringer på dyreindvolde har nogen egentlig indflydelse på vores hverdag – vi forlader os i stedet på meteorologer, statistikere, politiske eksperter og deslige for at se ind i fremtiden. Men i Mesopotamien var disse ritualer noget, der blev taget dybt alvorligt. Ved hofferne var der ansat professionelle varselstagere, og man foretog sig intet af vigtighed, før man havde fået et positivt varsel og vidste, at guderne var på ens side – selv konger drog ikke i krig foruden.Det kan måske virke fjernt for en moderne verdensborger, men i virkeligheden er forskellen på en varselstager, der fortolker varsler i fårelevere, og en børsmægler, der bruger statistik til at forsøge at forudsige markedssvingninger, slet ikke så stor. Sandsynligheden for, at de tager fejl, er omtrent lige stor, og fra et psykologisk synspunkt er begge blot tilgange til at løse et behov, vi har haft så længe vi kender til: at afdække fremtidens mysterier.I Hvad er værre end uvished? fortæller Ulla Koch på indlevende, tilgængelig og spændende vis om varselstagningens og astrologiens historie fra deres oprindelse i Oldtidens Mesopotamien, med inddragelse af nobelpristageren, adfærds- og økonomipsykologen Daniel Kahnemans forskning.

 • - lær at læse nattehimlen stjerne for stjerne
  af Robin Kerrod
  166,95 kr.

  Alle stjernetosser kan være med her. Bogen fokuserer på de stjerner, planeter, stjernebilleder og andre himmellegemer, som kan ses med det blotte øje eller en almindelig håndholdt kikkert. Du behøver ikke noget særligt udstyr andet end evnen til at være vågen, når det er mørkt.Bag i bogen er der et drejeligt stjernekort, som viser himmelen på et hvert tidspunkt hele året rundt. Stjernekortet er tilpasset vore breddegrader.

 • af Martin Rees
  362,95 kr.

  Ihre Reise ins Universum startet jetzt! Entdecken Sie die unermesslichen Weiten des Weltraums! Diese von einem Team aus führenden Wissenschaftlern erstellte fundierte Enzyklopädie beschäftigt sich mit der Geschichte der Astronomie und Raumfahrt sowie der Entstehung des Alls. Von Andromeda bis Ursa Major - detaillierte Profile porträtieren Himmelskörper und Galaxien, Himmelskarten zeigen die Sternkonstellationen Monat für Monat. Dazu gibt es spannende Zusatzinfos zu Astronomen und Physikern sowie Mythen und Geschichten. So haben Sie das Universum noch nie gesehen: . Spektakuläre Weltall-Bilder: 2.500 faszinierende Fotos und Illustrationen entführen Sie auf eine einmalige Reise durch das Universum.. Spannendes Wissen: Informative Texte fassen alles zusammen, was Sie jemals über das Weltall wissen wollen: Was besagt die Urknalltheorie? Wie funktioniert ein Teleskop? Wie entsteht ein Stern? Dazu erfahren Sie Interessantes zu den Biografien populärer Astronomen & Physiker sowie zu Mythen und Geschichten - z.B. zur Erforschung des Weltalls.. Detaillierte Porträts von Sternbildern: 88 ausführlich beschriebene Sternbilder und monatliche Sternkarten zeigen Sterne und andere Himmelskörper und dokumentieren ihre Konstellationen sowie ihren Verlauf. Die Inhalte aus dem Weltraum-Buch im Überblick  . Das All und seine Erforschung: Das Kapitel erklärt die wichtigsten Theorien zur Entstehung, dem möglichen Ende des Universums und zu den im Weltall befindlichen Objekten. Zudem erfahren Sie, wie die Bewegungen der Erde unser Bild des Alls beeinflussen und erhalten eine kurze Geschichte der Astronomie und Raumfahrt. . Das Weltall: Erhalten Sie einen umfassenden U¿berblick über unser Sonnensystem, die Milchstraße und die Galaxien jenseits unserer eigenen. Mit einführenden Erläuterungen zu den verschiedenen Himmelskörpern und detaillierten Einzelprofilen der Planeten, Sterne, Sternenhaufen, Galaxien usw. . Der Sternenhimmel: Das Schlusskapitel enthält einen umfassenden Sternenatlas mit Einträgen zu den Sternenkonstellationen, von Andromeda bis Ursa Major, und den jeweiligen Himmelskörpern. Im zweiten Abschnitt finden Sie Himmelskarten für jeden Monat des Jahres, von der nördlichen und südlichen Hemisphäre aus betrachtet. Das erfolgreichste Standardwerk zum Universum neu aufgelegt - eine einzigartige Kombination aus wissenschaftlich präziser Information und spektakulärer Bilddokumentation!

 • af Jenn Bennett
  99,95 kr.

  Witzig, romantisch und mitreißend - eine wunderbare Liebesgeschichte mit Suchtgefahr! Früher waren Zorie und Lennon beste Freunde - und kurze Zeit sogar mehr als das. Doch seit dem Homecoming-Ball letztes Jahr herrscht zwischen ihnen Funkstille, und auch ihre Familien haben sich nichts mehr zu sagen. Dann wird ein Campingtrip mit Freunden zum Desaster und Zorie strandet in der Wildnis. Zusammen mit dem Jungen, der ihr das Herz gebrochen hat: Lennon. Auf sich allein gestellt und ohne die Möglichkeit, einander aus dem Weg zu gehen, kommen endlich all ihre Gefühle zum Vorschein. Aber haben Zorie und Lennon den Mut, einen Neuanfang zu wagen? Die perfekte Mischung aus Abenteuer- und Liebesgeschichte. Und außerdem die beste Medizin gegen Fernweh!

 • af Jeanne Willis
  121,95 kr.

  Alles ist aus Sternenstaub ... Ein kleines Mädchen blickt in den leuchtenden Sternenhimmel und fragt sich, wo ihr Platz in der Welt ist. Immer steht sie im Schatten ihrer großen Schwester und zweifelt daran, jemals richtig von den anderen wahrgenommen zu werden. Doch dann erzählt ihr der Großvater eine Geschichte - die Geschichte über die Anfänge des Universums, die zeigt, dass wir alle miteinander verbunden sind, denn wir alle sind aus Sternenstaub gemacht ... Ein Bilderbuch voller Wunder, Wärme und Weisheit, das zeigt, dass jeder auf seine eigene Art besonders und brillant ist und Großes vollbringen kann, solange man nur an sich glaubt und seinen Weg geht! Das Bilderbuch für Kinder ab 4 Jahre mit dem Vorwort der Astronautin Frau Dr. Insa Thiele-Eich erzählt in wunderschönen Farben und Illustrationen eine Geschichte rund um das Universum und seine Sterne.

 • af Jenn Bennett
  128,95 kr.

  Früher waren Zorie und Lennon beste Freunde - und kurze Zeit sogar mehr als das. Doch seit dem Homecoming-Ball letztes Jahr herrscht zwischen ihnen Funkstille, und auch ihre Familien haben sich nichts mehr zu sagen. Dann wird ein Campingtrip mit Freunden zum Desaster und Zorie strandet in der Wildnis. Zusammen mit dem Jungen, der ihr das Herz gebrochen hat: Lennon. Auf sich allein gestellt und ohne die Möglichkeit, einander aus dem Weg zu gehen, kommen endlich all ihre Gefühle zum Vorschein. Aber haben Zorie und Lennon den Mut, einen Neuanfang zu wagen?Witzig, romantisch und mitreißend - eine wunderbare Liebesgeschichte mit Suchtgefahr!

 • af Neil DeGrasse Tyson
  99,95 kr.

  Was ist das Wesen von Raum und Zeit? Wo ist unser Platz im Universum? Und steckt der Kosmos in uns? Neil deGrasse Tyson, der Popstar unter den Astrophysikern, beantwortet die existenziellen Fragen - mit Witz, Charme und Leidenschaft. Sein Nr.-1-New-York-Times-Bestseller ist der ultimative Reiseführer durch das Universum. »Wenn irgendjemand Sie für Astrophysik begeistern kann, dann Neil deGrasse Tyson.« The Sunday Times

 • af Scott Kelly
  200,95 kr.

  340 Tage im All - eine überirdische AbenteuergeschichteEin Jahr lebte Scott Kelly ohne Unterbrechung im Weltraum, auf der ISS, viermal flog er ins All. Jetzt blickt er zurück auf ein Leben voller Gefahren und Abenteuer - mit der Hoffnung, dass der blaue Planet zu retten ist: »Ich habe begriffen, dass Gras wunderbar riecht und dass Regen ein Wunder ist.« Aus der kalten Ferne des Universums und der Internationalen Raumstation hat der Raumfahrt-Veteran Scott Kelly wie kein anderer gefühlt, wie kostbar das Refugium Erde ist. In seiner persönlichen Geschichte nimmt er den Leser mit in eine lebensfeindliche Welt; er erzählt von den Herausforderungen eines Langzeitflugs im All und den dramatischen Folgen für Körper und Seele. Doch im Zentrum stehen die überwältigenden Eindrücke und Erlebnisse, die Begeisterung und der Wille, mit denen Menschen ihre Träume verwirklichen. Mit dieser Kraft können sie, so mahnt Kelly, auch die Schönheit ihres einmaligen Heimatplaneten bewahren.

 • af Harriet Russell
  135,95 kr.

  Den Urknall krachen hören, das Sonnensystem in Form von Früchten gestalten, Sternbilder nach Zahlen und Zwiebelringe um den Saturn malen: »Malen im All« erklärt Sonne, Mond und die Gestirne, das gesamte Planetensystem, UFOs und schwarze Löcher, Milchstraße und Kometen, aber auch komplexe Phänomene wie die Ausdehnung des Alls, Umlaufzeiten und Lichtgeschwindigkeit.Die Seiten dieses Buches sind lehrreich und anschaulich, witzig und poetisch - und sie laden ein zum Spielen und Lachen, Denken und Begreifen, Fantasieren und Weitermalen. Eine faszinierende Erkundung des Weltalls, die Mädchen und Jungs Spaß macht.

 • af Mary Pope Osborne
  92,95 kr.

  Der Mond scheint hell über dem magischen Baumhaus. So spät sind Philipp und Anne noch nie hier gewesen. Aber wohin sie das Baumhaus bei dieser aufregenden Reise trägt, hätten sich die beiden nicht in ihren kühnsten Träumen ausgemalt. Denn ein ganz und gar außerirdisches Abenteuer erwartet Philip und Anne: ihr erster Spaziergang auf dem Mond. Komm mit auf die Reise im magischen Baumhaus! Rätselhafte Abenteuer in fremden Welten und längst vergangenen Zeiten erwarten dich auch in den anderen Bänden.Die beliebte Kinderbuch-Reihe von Bestsellerautorin Mary Pope Osborne! Die Geschwister Anne und Philipp reisen mit dem magischen Baumhaus durch die Zeit. Sie erleben spannende Abenteuer, entdecken ferne Länder und lernen viele berühmte Persönlichkeiten kennen.Mehr Infos zur Reihe und tolle Extras unter:

 • af Gill Lewis
  102,95 kr.

  Sidste bind i den spændende og lyriske serie, der hylder børns fantasi og leg i naturen og sættes fri i en fortælling om venskaber.Med de skønne og udtryksfulde illustrationer vil VILMA VILDBASSE opmuntre børn til at udforske, til at være nysgerrige og eventyrlystne.Serien vil desuden med sine flotte omslag, sin overskuelige tekstmængde og mange illustrationer også appellere til de mere modvillige læsere.VILMA VILDBASSE OG TRYLLEFORMULARENDa Vilma møder VILBASSERNE, forstår hun øjeblikkeligt, at hendes liv aldrig bliver det samme igen.Vilma længes efter at vise sin lille bror Vildnisset, så han også kan blive en Vildbasse. Men Vildnisset er i fare, og kun en meget stærk trylleformular kan redde det.Det er blevet tid for VILDBASSERNE til at skrive en besværgelse og skabe lidt magi.

 • af Gill Lewis
  102,95 kr.

  I denne spændende og lyriske serie hyldes børns fantasi og leg i naturen og sættes fri i en fortælling om venskaber.Med de skønne og udtryksfulde illustrationer vil VILMA VILDBASSE opmuntre børn til at udforske, til at være nysgerrige og eventyrlystne.Serien vil desuden med sine flotte omslag, sin overskuelige tekstmængde og mange illustrationer også appellere til de mere modvillige læsere.VILMA VILDBASSE OG STJERNESKUDDETDa Vilma møder VILBASSERNE, forstår hun øjeblikkeligt, at hendes liv aldrig bliver det samme igen.Der sker magiske ting i Vildnisset, og selvom regnen har skyllet VILDBASSERNES lejr væk, skal det ikke forhindre dem at kigge efter stjerneskud om natten.Men da tre af stjerneskuddene daler ned på jorden, får VILMA noget helt andet at se til, end det hun havde ønsket sig.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.