Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Miraklet i LEGO fortæller den utrolige historie om en verdensberømt dansk virksomhed, som var døden nær, men overvandt krisen og nu har større succes end nogensinde før. Det er historien om ejerens søn, Kjeld Kirk Kristiansen, som skabte en blomstrende succes i LEGO, mens han kæmpede med sin far om magten. Om hans livslange stræben efter at løfte virksomheden til at tjene et højere formål. Og om hans smertefulde nederlag, da LEGO blev ramt af en livstruende krise, og han måtte overlade ansvaret til den blot 35-årige Jørgen Vig Knudstorp. Det er også historien om den unge topchef, som forstod, at han kun kunne redde LEGO, hvis han søgte ind i virksomhedens sjæl for at finde svaret på det afgørende spørgsmål: Hvorfor eksisterer LEGO? Hans mission lykkedes. LEGO’s såkaldte turn around har vakt international opsigt. Bogen løfter også sløret for LEGO’s nye projekt for fremtiden, hvor virksomheden vil udføre det samme kunststykke, som Apple har gjort med computere, mobiltelefoner og musikafspillere: LEGO vil revolutionere verdens syn på børns leg og læring. Bogen er skrevet af Børsens journalistiske chefredaktør, Niels Lunde, som har gennemført flere end hundrede interview med nøglepersoner i og uden for LEGO. Om forfatteren Niels Lunde (f. 1962) er uddannet cand.scient.pol. og journalistisk chefredaktør på Børsen. Han har i mere end 20 år været en skarp iagttager af dansk erhvervsliv som embedsmand i Dansk Arbejdsgiverforening, som erhvervsredaktør, ansvarshavende chefredaktør og direktør på Berlingske Tidende og som erhvervskommentator på Politiken. Niels Lunde har skrevet en række bøger om ledelse og erhvervsliv – senest den anmelderroste biografi om Mærsk-chefen Nils Smedegaard Andersen, Hr. Møllers nye mand samt 100 topchefer – en guide til dansk erhvervsliv.
Samfundet har tilrettelagt uddannelserne på en måde, der i stigende grad adskiller den teoretiske viden om et emne fra den praktiske udførelse af håndværket, faget. Det afspejler sig på jobbet, hvor arbejdet ofte tilrettelægges af folk, der udelukkende har en boglig tilgang til arbejde, og det mærker så forskellige fag som pressefotografer, sygeplejersker og tømrersvende i deres dagligdag. Problemet for både samfundet og mennesket er, at hverken hænderne eller hovedet kan udvikle sig, hvis ikke de arbejder tæt sammen i gensidig respekt.I denne bog diskuterer Mattias Tesfaye velunderbygget og med stort overblik og skarp sans for både humor og logik påstanden om, at teori og praksis ikke er hinandens modsætninger, men tværtimod hinandens forudsætninger.
Renée Toft Simonsen har levet et liv ud over det sædvanlige. Nu fortæller hun for første gang fuldstændig åbent om hele sin tilværelse. Om barndommens truende landskaber i Randers og Aarhus, om at gøre supermodelkarriere i 1980'ernes dekadente New York City, og om livet derefter, som psykolog, børnebogsforfatter og mor. En vild og rørende fortælling, om først sent i livet at finde ud af, hvem man egentlig er, om at være kvinde, og om at insistere på det ordentlige og poetiske i os alle. På trods. For inde bag alle anekdoterne om stjerner og stoffer, catwalks og karrierevalg, skilsmisser og sex, mænd og millioner, er den genkendelige kerne i Renée Toft Simonsens livshistorie altid at være fanget mellem angst og kærlighed. På den ene side, den grundlæggende usikkerhed, der er rodfæstet dybt i hende. På den anden side, et ønske om at leve fuldt ud. I bogen medvirker desuden en række af de personer, der er tættest på Renée Toft Simonsen, blandt andre ekskæresten John Taylor fra popgruppen Duran Duran, modelverdenens grand old lady, Eileen Ford, eksmanden og faderen til to af hendes børn, Kristian Sandvad, hendes forældre og søstre og ikke mindst ægtefællen gennem snart 15 år, Thomas Helmig.
Selvom ordet ´håndværk´ måske leder tankerne hen på en livsform, der har været aftagende siden begyndelsen af det industrielle samfund, argumenterer Richard Sennett for, at håndværksmæssighed er et aspekt af og en tilgrundlæggende kvalitet ved alle former for arbejde, der rummer blivende værdi. Dermed afgrænser Sennett håndværket - ikke fra det kreative arbejde, men fra alle former for spekulative, abstrakte, ideologiske aspekter i den moderne verden, som først og fremmest tjener til at undertrykke mennesker og natur. Værdien af godt håndværk trænger, betoner Sennett, til at blive fremhævet: computerprogrammører, læger, forældre, kunstnere og borgere har alle brug for det.I sin mest ambitiøse bog til dato udforsker en af vor tids store intellektuelle håndværkets fortid og nutid; hans pointe kommer frem, når han forbinder fysisk arbejde med etiske værdier.I Håndværkeren fører Richard Sennett læseren over tid og rum, fra oldtidens romerske murstensbyggere til renæssancens guldsmede og videre til oplysningstidens bogtrykkere i Paris og industrifabrikkerne i London. Historien har skelnet mellem praksis og teori, teknik og udtryk, håndværker og kunstner, producent og forbruger; det moderne samfund lider stort under denne splittelse mellem hånd og ånd, der er et resultat af denne historiske arv. Men håndværkets og håndværkeres forgangne liv leder også tankerne hen på måder at bruge værktøj, organisere arbejdet og reflektere over livet på. Læst på den måde bliver Håndværkeren en anvisning på, hvordan man kan håndtere livet.Richard Sennett er professor i sociologi ved New York Universitet og London School og Economics. Før han blev sociolog, studerede han musik. Han har fået tildelt megen hæder, senest Hegel-prisen i 2006, for sin præsentation inden for humaniora og samfundsfag.
"Hjem" er titlen på tredje nummer af HÅNDVÆRK bookazine. I bookazinet har Rigetta Klint fordybet sig i fænomenet hjemme, som kan have så mange betydninger og individuelle kendetegn. Det handler om at føle sig hjemme, hvad enten det drejer sig om et hjem i bogstavelig forstand eller om i overført betydning at have hjemme i et håndværk, et materiale eller et landskab. HÅNDVÆRK bookazine no. 3 byder dig velkommen hjem!
En kvalitetsbog om pileflet- og hvordan du starter helt fra 0. Det er en bog som alle kan være med til. En god begynderbog. Beskriver også hvad de forskellige fagtermer betyder.
For snart hundrede år siden blev der ved en arkæologisk udgravning på Herjolfsnæs i Grønland gjort et sensationelt fund af tekstiler. Dette fund blev dengang betegnet som den største tekstil-historiske begivenhed i Europa. Heroppe højt mod nord havde man fulgt den europæiske mode ligesom tilfældet var sydpå i Europa. Med Herjolfsnæsfundet kunne man se velbevarede eksempler på middelalderens dragter, og se hvordan børn og voksne gik klædt for 8-900 år siden. Denne bog er en praktisk, og længe ventet bog for alle som vil sy sin egen nordbodragt. Boen indeholder snitmønstre af alle fundne hele dragter, hætter og strømper fra Herjolfsnæs, tegnet af Lilli Frandsen. Af praktisk information, skriver væver Anna Nørgård om spinning af tråd, farvning, væveteknikker, tilskæring og syning. Bogen kommer også i en engelsk udgave.
En lys og lykkelig fremtid - Historien om FDB-MøblerEn lys og lykkelig fremtid – historien om FDB møbler For første gang nogensinde fortælles hele historien om FDB-møbler, de folkelige designmøbler, der er en del af vores fælles baggrund. Bogen indeholder unikt arkivmateriale og 50 nyoptagne fotos af FDB-møbler af bl.a. Børge Mogensen, Hans Wegner m.fl.Bogen tager udgangspunkt i de fem perioder, der har været afgørende for udviklingen af FDB-møbler som dansk kulturfænomen. Fra oprettelsen af FDB Møbler i 1942 med arkitekten Børge Mogensen som drivende kraft – over FDB-møblernes storhedstid fra ca. 1950 til midten af 1960’erne – frem til den begyndende nedgangstid fra 1965 til 1980, som bl.a. var forårsaget af IKEAs åbning i Danmark i 1969. Femte og sidste kapitel handler om FDB’s satsning med relanceringen i 2013 af en håndfuld FDB-klassikere (fire stole og et bordsystem) – og den modtagelse, de fik hos forbrugere og offentlighed.Flettet ind i den kronologiske fortælling fokuserer bogen på forskellige aspekter af møblernes, møbelarkitekternes og forbrugernes rolle. I storhedstiden rykkede FDB-møblerne ind i de nye parcelhuse hos lærere, sygeplejersker og bibliotekarer. Men de vandt også indpas i offentlige institutioner som kollegier, skoler og sygehuse og medvirkede på den måde til at møblere velfærdssamfundet. Bogen peger også på de ændringer i livsstil, materialepræferencer og produktionsmetoder, som senere var med til at gøre FDB-møbler umoderne igen. Nu er møblerne som bekendt blevet moderne igen, og det har også fået betydning for FDB-møblerne, der nu er eftertragtede vintagefund hos marskandisere og på Lauritz.com.En lys og lykkelig fremtid er skrevet af professor ved CBS, historikeren Per H. Hansen, der tidligere har beskæftiget sig med dansk møbelarkitektur, bl.a. i Da danske møbler blev moderne og Moderne dansk møbeldesign (med Klaus Petersen).
En bog om nye innovative fletteteknikker indenfor rangleflet. Nemt og overskueligt step-by-step manual udført med billed -og tekst trin.
Denne bog er skrevet til dig, som er håndværker og leder, og som ønsker at sætte mere fokus på ledelse i dagligdagen. At udvikle sig fra at være en fagligt dygtig håndværker til også at være god leder kan være en stor udfordring. Som håndværker har du en tydelig professionel identitet, både over for dig selv og for omgivelserne. Som leder skal du finde en anden identitet, som selvfølgelig er baseret på din faglighed, men som er mere end bare en overbygning til den. Ledelse er ikke venstrehåndsarbejde ved siden af det "rigtige" arbejde, håndværket. Det er et andet fagområde, hvor du også skal opbygge en professionel identitet. Uanset om du er håndværker, sjakbajs, mester, indehaver, formand, teamleder eller projektleder i et håndværksmiljø, så er dette en ledelsesbog, som du kan identificere dig med. Den bygger på din dagligdag og anviser værktøjer og praktiske løsninger, som er lige til at gå til. Der indgår cases fra og interviews med en række personer fra håndværksmiljøet, der beskriver de udfordringer, som du måske også står med til daglig. Med forord af Ane Buch, adm. direktør i Håndværksrådet
For tre år siden bragte dagbladet Børsen nogle bemærkelsesværdige foto-portrætter af en række håndværkere, usædvanlige håndværkere, usædvanligt smukke fotos.I bogen Dansk håndværk har fotojournalisten Simon Jeppesen udvidet kredsen af portrætterede håndværkere, således at det færdige resultat fremstår som et signalement af hvorledes Håndværker-Danmark har det i dag.Sådan som udviklingen synes at skride frem med absolut dominans af abstrakt akademisk arbejdskraft, er vi i færd med at sætte det kreative arbejde og mulighederne for fremtidig værdiskabelse i skammekrogen.I det perspektiv fremstår Jeppesens håndværkere som deltagere i en kulturkamp, hvor problemstillingen er klar. En kamp om hvorledes arbejdslivet og værdiskabelsen kommer til at foregå. Bogens perspektiv er således: Hvorledes sikrer vi, at de kvaliteter og værdier, som håndværker-Danmark rummer, at de ikke kun forbliver en del af en smuk fortid, men at det kreative, det personlige, det ikke-akademiske får lov at præge nutiden og fremtiden såvel i vores uddannelser som i produktionsliv og økonomi.Bertel Haarder har skrevet forordet Kunst og håndværk, hvori han – bemærkelsesværdigt – gør op med de herskende trends i uddannelsessystemet og med skiftende undervisningsministres bestræbelser. Haarder skriver bl.a.”I Danmark er det en del af problemet, at gymnasiet i den offentlige debat har monopol på begrebet almen dannelse. Den dominerende snakkende akademikerklasse forveksler ord med virkelighed. Almen dannelse gøres til noget med at kunne ord og have ordet i sin magt. Men almen dannelse er også at kunne noget til bunds, f.eks. et håndværk - at kunne øve sig og koncentrere sig og lære af dem, der kan noget særligt.”
Snit - Industrialismens tøj i Danmark belyser, hvilken rolle tøj spiller i forhold til vor kulturelle arv og selvforståelse. Antologien stiller skarpt på det 20. århundredes tøjproduktion og forbrug i Danmark. Særlig tiden efter 2. Verdenskrig og frem til i dag er i fokus. I denne periode vokser den nationale beklædnings- og modeindustri frem og viser sig at være afgørende for ikke alene velstandsudvikling og fremkomsten af eksportindustri, men også for, at nye forbrugsmønstre og beklædningskulturer opstår. De enkelte artikler beskriver alt fra trendforecasting-fænomenets fremkomst over JBS’ og Salomon Davidsens respektive virksomhedshistorie til ungdomsmodens opståen, pelsindustriens udvikling og kunsthåndværkertøjets frembrud i opposition til det voksende marked for massefremstillet tøj.
Mads Christensen er kendt som en af landets flittigste og mest populære foredragsholdere, som stemmen med de kontante råd på P3 og som forfatter til Den store blærerøv, der i mere end en forstand klædte en generation af danske mænd på. Blærerøven vender tilbage (igen, igen...) er en genudgivelse af Blærerøven vender tilbage fra 2007, der var en opdateret udgave af bestselleren Den store Blærerøv fra 1998. Efter utallige opfordringer besluttede Mads Christensen sig for at genudgive Blærerøven vender tilbage, som har været udsolgt fra forlaget i årevis. Det gav ham også mulighed for at tilføje et nyt kapitel, hvor den i dag noget ældre blærerøv reflekterer over bogen, der gjorde ham verdensberømt i Danmark.
Dyk ned i fire årtiers dansk møbeldesign med SE42.Siden 1981 har SE, Snedkernes Efterårsudstilling, årligt slået dørene op med det formål under skiftende temaer at vise ”nye og eksperimenterende møbeltyper af høj brugsmæssig, håndværksmæssig og kunstnerisk kvalitet”.Bogen SE42 præsenterer samtlige udstillinger siden 1981 med talrige billeder af de mere end 1400 møbler, som har været udstillet gennem årene, og dokumenterer, hvordan landets førende designere, håndværkere og producenter har eksperimenteret frit i forhold til fremtidige møbeltyper og koncepter. Bogen indeholder desuden tekster af en række designere, arkitekter og forskere, der hver belyser SE’s historie og betydning for dansk designhistorie.
Short introduction to the amazing finds of garments from the Norse settlement of Herjolfnes in Greenland by Else Østergård. Chapters on technique: production of the tread, dyeing, weaving techniques, cutting and sewing by Anna Nørgaard. Measurements and drawing of garments, hoods, and stockings with sewing instructions by Lilli Frandsen. A practical guide to making your own Norse Viking garment!
En kvalitetsbog om pileflet- og hvordan du starter helt fra bunden. Det er en bog som alle kan være med til. En god begynderbog.
Bogen giver en beskrivelse af, hvordan du udfører og tolker de forskellige undersøgelser der er i en synsprøve. Desuden bliver der dykket ned i glasteknologien og hvad der eventuelt kan være årsag til, at nogle patienter ikke kan vænne sig til progressive glas. Tilsidst vil bogen give en gennemgang af samsynet, øvelser til synstræning, og info om de hyppigste sygdomme vi støder på når vi arbejder i butikken.
I en tid hvor modeindustrien globaliseres, og masseproducerede forbrugsvarer sælges verden over, er modens distinkte, nationale identitet blevet relevant som et unikt særkende. Som aldrig før tales der om dansk mode i modeindustrien, i medierne, på Christiansborg, på landets designuddannelser og blandt modeforskere.Denne bog handler om, hvordan fænomenet dansk mode er opstået, og hvordan dets forskellige betydninger er blevet til. Det er en bog om tøj, modedesign, identitet og historie i og omkring den danske modebranche i perioden fra midten af det 20. århundrede til begyndelsen af det 21. århundrede.Marie Riegels Melchior tager afsæt i en historisk analyse af dansk modes historie fra 1950’erne og frem og fortsætter helt ind i lokalerne hos den københavnske modevirksomhed Mads Nørgaard-Copenhagen, hvor dansk mode i dag opstår og markedsføres. Desuden undersøger bogen den politiske opmærksomhed omkring dansk mode, som den tager sig ud i den forrige regerings globaliseringspolitik. Endelig indeholder bogen en diskussion, som med udgangspunkt i et større interviewmateriale med danske modedesignere omhandler de potentialer og begrænsninger, der kan være ved at formulere dansk mode og gøre den til genstand for nationalstatens imageopbygning. Indeholder mere end 100 illustrationer, bl.a. fra danske designeres scrapbøger. Marie Riegels Melchior (f. 1974) er cand.mag. i europæisk etnologi og ph.d. i design og fashion history fra Kunstakademiets Arkitektskole. Hun er medredaktør af antologien Snit. Industrialismens tøj i Danmark, som udkom i 2011.
En kvalitetsbog omkring nye og nemme ting i pileflet som alle kan være med til. En god begynderbog.
The Joinery Compendium ist eine Sammlung mit über 400 handwerklich hergestellten Holzverbindungen aus aller Welt. Die einzigartige Zusammenstellung gibt Einblicke in die faszinierende Vielfalt dieser Verbindungen, ihrer Geschichte und Anwendung.In einer Zeit, in der die Sensibilität für bestehende Bausubstanzen und Holzkonstruktionen wächst, erlangen historische und einfache Bautechniken eine neue Relevanz. Holz findet nicht nur im Bauwesen und Möbelbau Anwendung, sondern auch vermehrt in nachhaltigen Produkten, denn Holzverbindungen ohne Nägel oder Klebstoff dienen der Inspiration für Reparaturfähigkeit und Lebenszyklusbetrachtung. Die Einleitung des Buches bietet grundlegendes Wissen über Holz und traditionelle Handwerkzeuge. Ein illustriertes Regelwerk zur Benennung der Verbindungen leitet zum Hauptteil über. Jede Verbindung wird durch einen Steckbrief mit axonometrischen und plangraphischen Zeichnungen, sowie einer Schritt-für-Schritt-Anleitung für ihre Herstellung präsentiert. Die vereinfachte graphische Darstellung mit viel Weißraum ermöglicht das Hinzufügen von Maßverhältnissen und Notizen im eigenen Schaf- fensprozess. Am Ende des Buches ermöglicht ein illustriertes Glossar eine Vergleichbarkeit in Gestaltungsprozessen und erleichtert gleichzeitig den Zugang zu digitalen Suchplattformen. Die Terminologie ist in Deutsch, Englisch und Japanisch verfügbar.The Joinery Compendium bietet eine leicht verständliche Übersicht durch sprachneutrale Illustrationen, welche eine zeitgenössische Auseinandersetzung mit dem Thema fördert und die Leidenschaft für traditionelle Holzverbindungen wecken soll.
Erik den Rødes efterkommere, de norrøne grønlændere, beboede det sydvestlige Grønland i et halvt årtusinde indtil midten af 1400-årene, hvor de sidste nordboere af endnu uopklarede grunde forsvandt. Den grønlandske jord har bevaret den unikke kulturarv efter nordboerne, og Woven into the Earth præsenterer et fuldstændigt katalog over de norrøne tekstilfund fra 28 lokaliteter udgravet af danske arkæologer igennem de sidste par hundrede år.
I denne bog viser Moa Brännström Ott, hvordan du kommer i gang med at snitte, hvordan du får fat i træ, og hvilke snittegreb du skal kunne. Trin for trin lærer du at snitte lige skeer, bøjede skeer, smørknive, spatler og kopper, du kan have med på tur. Du lærer også, hvordan du holder kniven skarp og plejer din økse.”Når jeg snitter, bliver jeg rolig indeni. Det er min måde at slappe af på, og samtidig minder det mig om skoven – et sted, jeg altid savner, når jeg ikke er der. Skeer, grydeskeer og salatbestik er ting, jeg tit bruger i køkkenet, og hver gang minder de mig også om, hvor vigtigt det er for mig at skabe noget. Selv noget så beskedent som en smørkniv i birketræ,” fortæller forfatteren.
The book explores Ireland's seasonal festivals and customs from New Year through Christmas, such as St Brighid's cross-making, marriage divinations, and the unique celebration of Lunasa, offering a rich insight into Irish folk tradition.
Learn all about the process of making rope from bearded seal skin in this bilingual book! Rope is a very useful tool and is used by Inuit for many things. From removing the blubber to hanging the rope to dry, this introductory guide takes readers through a step-by-step process for making rope from bearded seal skin.
Ein Buch für alle.Dieses Buch ist ein echter Ratgeber sowohl für Kunden als auch für selbstständige Handwerker. Aber nicht nur das: Wer sich selbstständig machen will, findet hier wertvolle Tipps und Tricks.Wer kennt sie nicht, die schwarzen Schafe im Handwerk, die einem für einen kurzen Einsatz horrende Summen abknöpfen. Aber auch unter den Kunden gibt es schwarze Schafe.Wer träumt nicht davon, den Traumjob bei einem renommierten Unternehmen zu ergattern? Dieses Buch führt Sie Schritt für Schritt durch die Hürden und Herausforderungen.Auch für Erfinder, die ihre Ideen vermarkten wollen, ist dieses Buch eine Fundgrube. Hier erfahren Sie, wie Sie vorgehen müssen, um Ihre Erfindung erfolgreich zu vermarkten.Wie werde ich Sachverständiger und welche Aufgaben hat ein Sachverständiger?Kurzum: Ein Buch für jedermann, das Ihnen hilft, Ihre Ziele zu erreichen und erfolgreich durchs Leben zu gehen.
A fascinating look at the world of small-scale textile farms along the Salish Sea and their pivotal role in sustainable, artisanal textile production and the slow fashion movement.Vancouver Island and the Gulf Islands are a part of a unique geographical region that can grow and process its own raw textile materials with transparency. This book explores the region¿s vibrant fleece and fibre community and introduces the public to this growing land-based textile economy. Richly illustrated with captivating photography, Fleece and Fibre presents the many fibre types produced along the Salish Seäincluding sheep wool, llama, alpaca, mohair, cashmere, linen, flax, and hemp¿and explains where and how they are currently being grown, processed, and used. At a time when the global textile industry is one of the most unsustainable and exploitative industries on the planet, the public is looking for local alternatives to fast fashion. Part sourcebook, part stunning coffee table book, and part call to action, Fleece and Fibre creates new connections between farmers, raw materials, makers, designers, dyers, and wearers.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.