Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Har De brug for inspiration til at fornærme Deres fjender? I så fald findes ingen bedre læremester end kaptajn Haddock. Gennem årtier har den berømte og berygtede søulk kultiveret et ordforråd, der savner sidestykke. Selv Olsen-bandens Egon Olsen kommer til kort over for kaptajn Haddock. Velkommen til vredens ABC. Grænseløse tal-udbrud, talemåder – og ikke mindst de mangfoldige decideret fornærmende, hånende og krænkende skældsord, eder og forbandelser, som Hergé via sin mest beåndede figur, Archibal Haddock, har indskrevet i verdens ordforråd – og som foreløbig er versioneret til mere end 100 sprog. Her forklares de danske ord for første gang leksikalsk. Om bogen Kaptajn Haddocks ordbog er konceptuelt baseret på Le Haddock illustré, udgivet på fransk første gang i Belgien 1988, skrevet af den franske forfatter, humorist og Tintin-ekspert Albert Algoud (f. 1950). Da de mange skældsord, udbrud og talemåder, som Hergé har lagt i munden på kaptajn Haddock, ikke lader sig ”oversætte”, er de i det store og hele gendigtet på de mere end hundrede sprog, Tintin er udgivet på. Det gælder naturligvis også dansk. 2005-2007 genoversatte Niels Søndergaard (f. 1947) hele Hergés værk, og det er skældsordene, udbruddene og talemåderne fra denne nye fordanskning, som bogen her er en ordbog over. Kaptajn Haddocks ordbog er skrevet af forfatteren Kristian Bang Foss (f. 1977), som debuterede i 2004 med romanen Fiskens vindue. I 2008 fulgte romanen Stormen i 99 og i 2012 Døden kører Audi, der blev hans internationale gennembrud. I september 2019 udkom romanen Frank vender hjem. Kristian Bang Foss har modtaget flere priser – bl.a. EU's Litteraturpris og Det danske Akademis Beatrice-pris.
Tidligere bestyrelsesmælem proffesor Elin Fredsted ha evesotten denne børnebogch tæ synnejysk. Som det fremgeh af æ titel indeholde den 1000 oe å synnejysk. Hver sie i æ bogch indeholde forskellich situatione i æ hverdau, som f.eks. Køkken, stue, skole o.s.v.
TommyInnit Says...The Quote Book is an exciting collection penned by none other than Tom Simons. Published recently on the 13th of October, 2022, this book has quickly made its mark in the literary world. The genre of this book is hard to pin down, as it encapsulates a range of emotions and experiences that are universal yet uniquely presented. The book is a testament to Simons' wit and wisdom, as it captures his most memorable quotes in a beautifully designed package. Published by Quercus Publishing Plc, this book is a must-have for fans of Simons and those who appreciate thought-provoking quotes. With TommyInnit Says...The Quote Book, each page turn brings a new insight, a new laugh, or a new perspective. Grab your copy today and dive into the mind of Tom Simons.
Asterix har gennem årtier bidraget til utallige danskeres første møde med klassiske latinske citater. Med René Goscinnys mesterlige sans for humor blev historierne om de gæve gallere krydret med bevingede ord på latin som en vittig replik i handlingen – og ofte som en finurlig satirisk kommentar til samtiden.Latinbogen samler og forklarer på underholdende vis mere end 70 af citaterne fra de populære tegneserier med Asterix og Obelix. Alle naturligvis illustreret med Albert Uderzos vidunderlige tegninger. Bogen indeholder også fakta om oldtidens klassiske forfattere, digtere og talere, der griflede citaterne ned eller deklamerede dem allerede for et par tusind år siden, samt om det latinske sprogs historie og Romerrigets storhed og fald.
Med sit velkendte fipskæg, sin alt for store grønne regnfrakke og udstyret med en ramponeret hat og paraply er professor Tournesol kendt og anerkendt af enhver Tintinlæser over hele verden. Men samtidig må man paradoksalt nok konstatere, at han er et ukendt eller ligefrem miskendt geni! For videnskabsmanden Tournesol, den overordentlig store videnskabsmand, er ubegribeligt nok fraværende i encyklopædier og leksika, og hvad værre er: Videnskabshistorien lader fuldstændig hånt om ham. Og det er en skandale! Professor Tournesols konversationsleksikon bringer alt frem i lyset – lige fra professorens personlighed til hans banebrydende opdagelser og fænomenale opfindelser. Hvor kommer hans fornavn og efternavn fra? Har han eksisteret i virkeligheden? Hvordan var hans liv, før han mødte Tintin og kaptajn Haddock? Hvem var de øvrige professorer, Tintin mødte på sin vej? Hvilke videnskabsgrene forsker Tournesol egentlig i? Disse og mange andre spørgsmål bliver her besvaret fyldestgørende. Alt om professorens psykologiske profil, hans brug af penduler og søgekviste, hans tunghørhed, kejtethed, hans raserianfald og nærtagenhed, der går hånd i hånd med hans enestående genialitet. Vi inviteres indenfor i Tournesols laboratorier og præsenteres for hans forbløffende opfindelser, lige fra klædebørstemaskinen og udklapssengen over undervandshajen, måneraketten og ultralydssenderen til SuperTournesol-fjernsynet, rosen Bianca Castafiore og de motoriserede rulleskøjter. Kort sagt en enestående hyldest til et videnskabeligt universalgeni, som helt ubegribeligt aldrig har modtaget Nobelprisen. Rigt illustreret og med fyldestgørende bibliografiske referencer til Tintinalbummene. Om forfatteren Albert Algoud (f. 1950 i Frankrig) er forfatter, humorist, radiovært og Tintin-ekspert og har ud over Professor Tournesols konversationsleksikon udgivet en række andre bøger, som desværre endnu ikke er oversat til dansk, bl.a. Tintinolâitre, Petit dictionnaire énervé de Tintin og Dictionnaire amoureux de Tintin, ligesom konceptet til Kaptajn Haddocks ordbog er skabt af Algoud.
Hjemmesiden www.godt-ord-igen.dk skaber nye ord ved at sætte to tilfældige ord sammen – fx ”stræber” og ”trevl” – og brugerne giver de nye ord deres forklaring. Stræbertrevl er selvfølgelig bare et andet ord for slips. Ordbogen har nu over 23.000 ord, og denne bog er en samling af de sjoveste og mest originale ord og ordforklaringer. Fx kan du finde forklaringen på de nye ord millimeteralmægtig, ædedolkasfalt og morfar-efeu.
Den enorme interesse for Mien føst tusi or på wæjlbomol (2022) viser, at vi mangler bøger til dem, der gerne vil tage de yngste vendelboer med på sproglig opdagelsesrejse i det dialektlandskab, de selv er vokset op i.Til både små og store lancerer vi derfor 29 finurlige rim på vendelbomålet med fokus på dialektord og -udtryk og med kærlighed til det nordjyske lune. Flere scener inviterer til samtale i alle aldre om dilemmaer og opførsel i mødet mellem mennesker.På lydbogen kan alle remserne høres med den dialektale udtale. De er indtalt af Ingrid Carlsen og forfatteren selv. To af dem er indsunget af Ib Grønbech og en af Sæby Friskole – Vær og lær v/ Peter Kastrup Krogh.Vi håber, at denne ABC for mange vendelboer vil få samme betydning og status, som Halfdans ABC har for de fleste dansktalende.Modersmål-Selskabet har til formål at bevare og udvikle modersmålet – med respekt for dialekterne. Læs mere i vores antologi Dialekter i rigt mål (2019).
Godt Ord Igen er en helt specielt ordbog, som du kan finde på inter- nettet. Alle ord er nemlig genereret af en computeralgoritme, mens det er hjemmesidens brugere, som finder på, hvad ordene betyder.Når man besøger www.godt-ord-igen.dk, sætter algoritmen to ord sammen til et nyt, sammensat ord. Det kunne fx være “bjerg” og “jolle”. Herefter kan man give det nye ord bjergjolle en forklaring og gemme den i ordbogen.Bogen her er den tredje samling af de bedste og sjoveste af hjemmesidens over 26.000 ord. Den første samling, “Godt ord igen - Egernrygning”, udkom i 2018 og den anden, “Godt ord igen - Landmandsflygel”, i 2019.Denne gang kan du finde uundværlige nye ord som backslashcoupé, øseskrædder, boksesolbrille, smældkarbonade, nougatkaleche og gymnastikhavre. Og bjergjolle; en bjergjolle er en kælk.Bogen er den anden samling af de bedste og sjoveste ord og ordforklaringer ud af de godt 25.000, som ordbogen rummer. Den første samling udkom i 2018: “Godt ord igen - Egernrygning”.
Godt Ord Igen er en ordbog på internettet, hvor ordene er skabt af en algoritme, men hvor hjemmesidens brugere har givet ordene deres mening. Hvis man går ind på hjemmesiden www.godt-ord-igen.dk, sætter den to tilfældigt valgte ord sammen, så man får et spritnyt, sammensat ord. Det kunne fx være “drible” og “piphans”, som hjemmesiden sætter sammen til “driblepiphans”. Herefter kan man give det nye ord en forklaring og gemme ord og ordforklaring i ordbogen.Bogen er den anden samling af de bedste og sjoveste ord og ordforklaringer ud af de godt 25.000, som ordbogen rummer. Den første samling udkom i 2018: “Godt ord igen - Egernrygning”.
Alle ved fra Asterix, at hele Gallien i år 50 f.Kr. var besat af romerne – men passer det? I tegneserierne bevidner vi historiske hændelser og møder personer fra oldtiden, men hvad er fup, og hvad er fakta? Smovsede gallerne faktisk i helstegt vildsvin og bar deres høvdinge rundt på skjolde? Var det virkelig populært at være bautastenhugger? Tilbragte romerne al deres tid på badeanstalter og i teatret, før de proppede sig ved daglige orgier – mens gallerne gik rundt og var bange for, at himlen skulle falde ned om ørerne på dem? Førte alle veje til Rom, og fik Cæsar rent faktisk en søn med Kleopatra? Bernard-Pierre Molin, som også har skrevet bestselleren Asterix: Latinbogen, har gransket mere end 70 myter og mere eller mindre sande fakta og anakronismer fra Asterix-serien og afslører her, hvad der er op og ned. Vær forberedt på en underholdende og lærerig historietime!Ekstra: Tidsoversigt, historiske landkort, galliske, romerske og andre byer – og kundskabens kilder: hvor ved man egentlig hvad fra?
Nichts verunsichert mehr, als während eines flüssigen Gesprächs auf Englisch plötzlich angegrinst zu werden. Dabei haben Sie doch gar nichts Lustiges gesagt. Oder doch? Sprachliche Fettnäpfchen gibt es leider mehr als genug. Don't eat the menu! ( Iss die Speisekarte nicht! ) bewahrt Sie davor, sich den Magen zu verderben. Lassen Sie sich in diesem Buch von Eric T. Hansen auf charmante, liebenswürdige Art anleiten, wie Sie typisch deutsche Fehler im Englischen zukünftig gekonnt umgehen.
The follow-up to Ian Allen's uproarious Embarassing Dad Jokes, Even More Embarrassing DAD JOKES takes the 'dad joke book' to new dimensions!
Han har tænkt på, om Kirstens den lille en dag vil lære at ride, nede hos morfar. De kunne trække hende rundt ude på folden, hun ville ikke engang behøve saddel. – Du er jo glad for den hest. – Vi bruger hende ikke mere. Der er ikke det, traktoren ikke kan gøre bedre end hende. Hunden er det eneste firbenede væsen på en gård, der har brug for et navn, det sagde far altid, og hvor mange gange har han ikke selv sagt det til børnene, når de græd over en kalv, der skulle slagtes. Skulle de lege med dem, så skulle de også være klar til at spise dem, når den tid kom. Men svin og kreaturer er nu noget andet. Det er upraktisk med numre til heste. Sofie Jørgensens novelle Hesten er en stærk tekst fra en bondekultur, som ikke er mere. Centralt i handlingen står Anton, som må træffe et valg. Der er følelsesmæssigt meget på spil. Hvad vælger han? Stilhed før storm består foruden Hesten af 16 andre kortprosatekster fra både udvalgte debutanter og etablerede forfattere. De berører temaer som opvækst, ungdom, livets gang og ikke mindst menneskers møde med hinanden og deres konflikter et sted, som er underrepræsenteret i litteraturen, selvom vi tilbringer de fleste af vores vågne timer der: arbejdspladsen. Indhold Sofie Jørgensen: Hesten Sinus Reuss: Når far kommer hjem Julie Thinggaard Callesen: Vildspor Liloz Ali: Et håb Charlot Roslev: Engang, en barndom Martin Kristensen: Høstfest Malte Simon Christensen: Stilhed før stream Charlotte Meng Kristensen: Det mindste job Lone Vitus: Svanesang Emilie Søndergaard: En eftermiddag på kontoret Mikkel Ramskov: Stille på jobbet Lars Reinholt Nielsen: Knud bliver den sidste jeg slår ihjel Ditte Svane: Nu du alligevel er dernede Michael Bach Ipsen: Grådighed og griskhed Sofie Malmborg: Instituttet Maylis Roßberg: Storm Cecilie Lind: Tre sandaler
Tema: Finurligheder i sproget, underforståelser og talemåder, der gør sproget morsomt.Indhold:Forord ved Gerda Thastum Leffers (s. 7-10)Frederik Dessau: “Den sproglige legelyst” (s. 11-17)Peter Borberg: “En tilstand af opstemt fortvivlelse” (s. 19-24)Ole Togeby: “Historier med omslag” (s. 25-36)Poul Einer Hansen: “Lige lovlig verbalt” (s. 37-48)Georg Metz: “Den udvalgte humor” (s. 49-54)Henning Kirk: “Det går ikke an at smitte dronningen” (s. 55-61)Erling Olsen: “Sjov med sprog i politik” (s. 63-68)Lars Barfoed: “Humor og politik” (s. 69-75)Lasse Harkjær: “Humor i forsvaret” (s. 77-87)John P. A. Jensen: “Sjov med sprog – læger” (s. 89-95)Pia Jarvad: “Sproglig kreativitet og nye ord” (s. 97-101)Jeppe Søe: “Jeg tager sjov alvorligt!” (s. 103-115)Jesper Klein: “Og saadan skal det selvfølgelig være” (s. 117-125)Jørgen Chr. Wind Nielsen: “Pristale til Susse Wold” (s. 127-129)Susse Wold: Takketale (s. 131-133)
Frederik Schütts lollandske eventyrunivers er mest for voksne. Her vrimler det med gæve lollikker og talende dyr af alle slags. Historierne springer til højre og venstre - sommetider i et rasende tempo og med plads til både gys og romantik. Det hele foregår i en ramme, der er særdeles velkendt for lollikker og andre sydhavsboere. Og det er ikke engang løgn ... ikke det hele i hvert fald. Til gengæld er det sjovt - rigtigt sjovt.Bemærk at 1. oplag blev udgivet og fik lektørudtalelse under et andet ISBN, nemlig 9788799632510.
Endnu en veloplagt samling af lystige, lollandske løgnehistorier fra Frederik Schütts hånd. 16 historier skrevet på lollandsk sender os på rejse på Lolland, Falster og for første gang på Møn, hvor bogens titelhistorie "Vandvejen til Månen" foregår. Der er stadig fuld af skønne lollikker og talende dyr med tvivlsomme personligheder. Vi bliver dog også sendt på flere ture langt tilbage i historien, hvor vi møder både vikinger, vendere og en enkelt mauer. Først og fremmest er de fleste af løgnehistorierne både finurlige og forrygende morsomme. Der har dog også sneget sig lidt alvor ind med et par rørende eventyr, der taler lige til hjertet.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.