Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Politikens store fuglebog er en fascinerende bog skrevet af den talentfulde forfatter Tommy Dybbro. Udgivet i 2019, dette mesterværk giver en dybtgående forståelse af fugleverdenen. Bogen er en del af det anerkendte Politikens Forlag, der er kendt for sine høj kvalitetsbøger. Dybbro tager læseren med på en unik rejse gennem fuglenes verden, deres adfærd, levesteder og meget mere. Denne bog er en must-have for enhver fugleentusiast eller naturinteresseret person. Tag et dyk ned i Tommy Dybbros fugleunivers med Politikens store fuglebog.
Bogen omhandler samtlige 40 ynglende rovfugle i Europa, idet den vha. over 500 fotos og udførlig tekster indeholder afsnittene:Generel indledning om rovfuglenes topografi og generelle biologi.Hver art inden for slægterne: Gribbe, Glenter, Våger, Høge, Kærhøge, Ørne og Falke er beskrevet og illustreret mht. jizz; forekomst og udbredelse; fældning, dragter og racer; forvekslingsmuligheder; træk og biologi samt flugtopslag medf fritlagte individer og pilehenvisninger.12 sammenligningstavler, hvor arter, der er svære at skelne fra hinanden, er vist sammen
Fantastisk gavebog til alle fugleinteresserede. Smukt illustreret med akvareller og over 200 fotos.Faktabokse og kort giver et totalt og systematiseret overblik over udbredelse og bestand af de danske ynglefugle.Bogen udgives i samarbejde md Dansk Ornitologisk Forening og bygger på næsten 1500 ornitologers observationer. "Bogen er en guldgrube af viden og informationer, der kommer til at stå som et fyrtårn og en milepæl i de næste mange årtier." - Egon Østergaard, formand for Dansk Ornitologisk Forening
NORDEUROPAS FUGLE beskriver samtlige ynglefugle og almindelige trækgæster samt over 130 sjældne strejfgæster. I alt 420 arter illustreret med over 1200 farvefotos, udbredelseskort og QR-koder med 340 fuglestemmer, som kan scannes med smartphone i felten.For første gang i en felthåndbog kan du via silhuetter på bogens forsats hurtigt finde din fugls familie eller slægt. Herfra guides du med sidehenvisning til oversigtstavler med de enkelte arter og de vigtigste feltkendetegn samt sidehenvisning til den fyldige artbeskrivelse. En ny, nem og sikker metode til korrekt identifikation.Rovfugle, vadefugle og måger er desuden sat op i 23 sammenligningstavler, der ud over vigtige feltkendetegn også viser dragtforskelle.NORDEUROPAS FUGLE er den seriøse felthåndbog for både begynderen og den erfarne feltbisse.
En praktisk guide til 267 fugle i hele Skandinavien. Hver art beskrives med kendetegn, forekomst, levevis, træk og overvintring. De mange smukke og livagtige tegninger gør det nemt at kende de forskellige arter fra hinanden - også for begyndere.
En ny, omfattende og rigt illustreret udgivelse om de 83 vadefuglearter, der yngler, optræder regelmæssigt eller blot er sjældne trækfugle og gæster i Europa.Bogen indeholder: Sammenligningstavler der peger på vigtige detaljer, der karakteriserer den enkelte art i forhold til de andre; en rigt illustreret gennemgang af hver af de 83 arter, deres forekomst, økologi, adfærd, ynglebiologi, stemme og udbredelse; en generel beskrivelse af vadefuglenes topografi, træk, fældningsfaser mv.Bogen indeholder desuden silhuetter af alle arter stående såvel som flyvende for hurtig identifikation.
En pragtbog om nogle af naturens mest lyssky og sjældne fugle, uglerne. Bogen illustrerer og beskriver de 7 danske uglers udseende,deres skjulte liv og uhyggelige lyde, som ofte har sat vores fantasi igang og forbinder dem med visdom såvel som mørkets kræfter. Læs om Stor hornugle, Natugle, Kirkeugle, Slørugle, Perleugle, Skovhornugle og Mosehornugle, men også de sjældnere gæster fra nord og øst: Høgeugle, Spurveugle og Sneugle
Ny, revideret udgave af alle danske fuglekiggeres foretrukne felthåndbog. Der er i denne 3. danske udgave af Fugle i felten foretaget en række rettelser og opdateringer samt ajourføring af forekomstkoder, så de svarer til status i Danmark ved udgangen af 2003. Fugle i felten omfatter samtlige ca. 850 arter, som kan ses i Danmark, det øvrige Europa, Nordafrika og dele af Mellemøsten. Bogen er indbundet i slidstærkt og bøjeligt flexi-cover.
Håndbogen hjælper de mange fugleinteresserede til at komme tættere på havens fugle og få indblik i deres hemmelige liv. Hver af de 64 almindelige havefugle er illustreret med flere tegninger og et foto, inkl. plancher med de fugle, der besøger fuglebrættet sommer og vinter. Med bogen følger en cd med fuglestemmer af havens fugle.
Urfuglen er væk. Det er ikke længe siden, men uddød er den. Urfuglens fremgang og succes var båret af hedebondens ydmyge kår, men med det moderne, teknologiske landbrug forsvandt en århundredgammel bondekultur – og dermed også urfuglen.Den jyske hede er en fortælling om naturværdier baseret på et kulturlandskab, som var tæt forbundet med en forholdsvis uberørt natur. Gennem et smukt samspil mellem tekst, tegninger og akvareller skildrer bogen hedenaturen med dens smukke og særegne dyr, fugle og planter.Det var en rig natur, som man i dag tilstræber at komme tilbage til gennem naturgenopretning og naturpleje, som en kontrast til det intensivt opdyrkede landskab. Det har vist sig, at man kan få ørne, traner og ulve tilbage ved en målrettet indsats, og bogen argumenterer for at oprette Hedelandets Nationalpark i Midtjylland, evt. med udsætning af urfugle. Det er blevet mere klart, at selv om landet er opdyrket, kan der godt være plads til alt det, som tidligere fandtes. Det er det stadie, som forfatteren kalder urfuglenes tid.
Er den første fuglebog, som lærer digfuglen at kende , før du ser den. Bogen er inddelt i 3 afsnit. Første del fortæller og viser dig, hvad du skal lægge mærke til for at kunne bestemme hvilken art, du iagttager. Anden del udgøres af forskellige nyudviklede plancher af de fleste europæiske arter, opsat efter størrelse og lighed. Tredje del beskriver de europæiske fugleordener, familier og slægter ud fra jizz, flugt, adfærd, biotop, stemme og føde. • silhuetter af 500 europæiske fugle i størrelse fra XS til XL • karakteristiske hoved og næbformer • Look-a-likes (lignende arter) • arter med unikke silhuetter
Carl Christian Tofte - kendt fugletegner og ornitolog har om nogen indprentet sig fuglenes udseende og adfærd. I denne bog fortæller han om de fugle, som flest mennesker ser og har glæde af at iagttage. ”Muligvis er jeg miljøskadet af at have kigget på fugle det meste af mit liv. Fugle fylder haven, landskabet og himmelrummet, hvad enten man befinder sig i byen eller på landet. De er overalt, og det må være underligt, tænker jeg, at gå gennem livet uden at kende de fugle, man ser. Man møder dem jo hele tiden. De lyder og synes overalt. Mange kender i virkeligheden flere fugle, end de måske er klar over; mangler måske blot et navn at hæfte på. Det kan forekomme uoverkommeligt at lære så meget, men et navn er nu vigtigt. Det åbner op for den dybe oplevelse og sætter jagten i gang efter nyt og atter nyt.” - Carl Christian Tofte.
En fotografisk guide til de 860 fuglearter, du kan se i Europa inkl. Tyrkiet, den vestlige del af Nordafrika og Rusland ind til Uralbjergene, dvs. samtlige yngelfugle, træk- og strejffugle samt sjældne gæster fra Asien, Afrika og Nordamerika. Hver eneste art er illustreret, selv om den evt. kun er set en gang eller forventes at blive registreret i området. Hver art beskrives med oplysninger om stemme, habitat og udbredelse. Ligesom den illustreres med et eller flere fotos, hvor pile viser nøgle-karakteristika, der kan hjælpe dig til identifikation. Ved arter, der kan forveksles med andre er disse vist med fotos. På denne måde er bogen med de langt over 2000 fotos den hidtil mest omfattende guide, udgivet om Europas fugle.Alle fotos er optaget i naturen og ikke ved redested
Rovfugle i felten er den ultimative bog til bestemmelse af rovfugle i naturen. Den er rigt illustreret og pædagogisk opbygget, så den kan bruges både af begynderen og af feltbissen.• Bogen dækker de 39 arter af rovfugle, der kan ses i Europa• Grundig tekst om genkendelse af fuglene i naturen, udbredelse og biologi• Over 400 illustrationer af voksne og unge fugle i flugt og siddende, samt dragtvariationer• Særlige plancher med rovfugle man nemt kan forveksle.Tegneren Carl Christian Tofte har tilbragt lang tid i felten sammen med forfatteren for at tegne fuglene i flugt så naturtro som muligt. Han har tidligere illustreret bl.a. Politikens store fuglebog, Fugle i farver og Fuglene på foderbrættet.
FUGLE VED KYSTEN er til alle fugle og naturinteresserede – og til dem, der blot nyder at gå ture langs den danske (og nordeuropæiske) kyst og gerne vil vide, hvilke fugle de møder på turen. Bogen er let at have med og let at anvende. Den indeholder en miniguide i fuglekikning og silhuetter for let identifikation af de mest karakteristiske arter. Med 500 billeder introduceres og beskrives 161 fuglearter, der kan ses ved kysten i de skandinaviske farvande og langs den europæiske atlanterhavskyst året rundt.
Bogen er fortællingen om en mand og en falk. Gennem 50 år følger Niels Peter Andreasen vandrefalken på Møns Klint og skildrer den i ord og billeder. Han fortæller om de første møder med verdens hurtigste fugl, om dens perfekte beherskelse af luftrummet, hvor dens styrtdyk er målt til en tophastighed på 389 kilometer i timen, om tyveriet af de sidste unger i Danmark, om bevogtningen og miljøgiftenes udryddelse af arten som ynglefugl her i landet, og om 30 års ventetid og rejser til andre natur- og fuglelokaliteter, indtil et falkepar igen slår sig ned på de mønske kridtklinter. Fra år 2000 og frem til 2011 følger vi sæson for sæson vandrefalkens dagligdag i yngleperioden gennem forfatterens personlige forhold til den hanfalk, der gennem hele perioden sørger for, at nye generationer af vandrefalke kommer på vingerne i Danmark. Under de mange timer, dage og uger med falkene er der god tid til at tegne og male, og tid til at tænke på det liv, det samfund og den natur, både menneske og falk er en del af.
På stranden kan vi finde spændende ting til vindueskarmen, gode ingredienser til mad, og vi kan gå ture alene eller sammen med børn og børnebørn. Bogen Stranden Dyr & Planter beskriver de mest almindelige dyr, planter og tangarter, der vokser eller skyller op langs vores næsten 9000 km lange kyststrækning.Derudover indeholder bogen en række spændende madopskrifter, hvor havdyr, tang og strandplanter indgår samt en beskrivelse af, hvordan de indsamles.Bogen Stranden Dyr & Planter er den ideelle bog at have stående i sommerhuset og at have med på turen langs stranden.Bogen er skrevet af de to havbiologer Michael Bo Rasmussen og Annette Bruhn og illustreret med fotos samt Susanne Weitemeyers smukke tegninger af strandens dyr og planter. I tilknytning til bogen er også udgivet en række plakater: Stranden, Havets muslinger og snegle, Strandens planter, Havets fisk og Spiselig tang
Danmarks Natur – Fugle i haven er en ud af 5 titler i en ny serie lettilgængelige og overkommelige håndbøger, der beskriver og illustrerer de mest almindelige dyr og planter, du kan finde i den danske natur. Fugle i haven beskriver og illustrerer 62 af de mest almindelige fugle, du kan se i din have med relevante oplysninger om deres udseende, udbredelse, levevis og trækforhold.
Mejserne har flere hemmeligheder, end man forestiller sig. De er hinanden utro, de dræber flagermus, fordi deres hjerner smager godt, og de opfører sig på mange måder som små flyvende dinosaurer i luften. Sociologen Andreas Tjernshaugen har passioneret observeret mejsernes liv og afslører en fascinerende verden, der findes lige for øjnene af os. I mejsernes hemmelige liv følger vi musvitten og blåmejsen gennem et kalenderår og ser, hvordan de overlever den hårde vinter.Har mejserne hverdagsproblemer? Ja, der er nabostridigheder, jalousidramaer, forskelle i børneopdragelsen – det lyder næsten bekendt. Og ingen mejser er ens: nogle er bange, andre modige og praktiske, når de møder det nye og ukendte. Efter læsningen af Mejsernes hemmelige liv ser man anderledes på fuglene uden for vores vinduer. Bogen er flot illustreret.
SPOR I NATUREN er den uundværlige felthåndbog, der på en enkel og oplysende måde beskriver meget af det spændende, man kan opleve i naturen. Bogen er nem at slå op i og er skrevet i et let, forståeligt sprog. De mange fine illustrationer og den kortfattede tekst giver en god indføring i naturens forunderlige verden.Tag bogen med ud i naturen eller i haven og se, hvilket dyr der har efterladt sig spor, hvilken fugl der har bygget rede, hvilket insekt der har gnavet i træet og meget mere.Bogen beskriver også en del af de underlige svampedyr, svampe og planter, man kan møde i naturen. Håndbogen gør skovturen mere interessant ved at vise de mange sportegn, man ellers let kan overse. Teksten er skrevet af Lars-Henrik Olsen, zoolog og naturformidler. Forfatter til mere end 100 bøger, de fleste om dyr og natur. Han har arbejdet i udstillingsafdelingen på Zoologisk Museum i København, i Verdensnaturfonden og har grundlagt fondens Panda Klub. Har desuden holdt mange foredrag, været faglig konsulent for DR og produceret en hel del naturudsendelser i radio og tv. Modtaget flere litterære priser, blandt andet Dansk Forfatterforenings Naturvidenskabelige Pris.Illustrationerne og bogens design er udført af Michael Petersen, dyrlæge, billedkunster og grafisk designer samt tidligere udstillingsdesigner og illustrator i København Zoo i næsten 20 år. Han har også stået for en helt ny type naturskiltning i Utterslev Mose, Nordhavnstippen mv.Forfatter og tegner til bl.a. bogen: ”SØ & Å – livet over og under vandspejlet”.
En let anvendelig og overskuelig guide til 280 fugle, der hører hjemme i Danmark og Nordeuropa.• Beskrivelse af fuglenes vigtigste kendetegn samt deres udbredelse• Gennemgang af fuglenes levevis, vaner og stemmer• Vellignende farvefotos af alle bogens fuglearter• Indledning med gode råd om, hvordan man identificerer fugle• Ideel både for begynderen og den mere erfarneBogen er skrevet af Peter Goodfellow og har fotos af Paul Sterry.
Der er sket en stor forandring i naturen. Den mægtige havørn har bredt sig til næsten hele Danmark. Den er igen blevet en del af det danske landskab. I tekst og billeder fortæller Jens Gregersen i denne bog historien om havørnen, som for 100 år siden var stort set udryddet gennem ihærdig indsats med gift, fælder og jagtgevær. En skæbne, som overgik næsten alle rovfugle i den danske natur, der enten forsvandt helt eller kun overlevede i meget lille antal.Bogen følger et havørnepar, som lever på øen Vorsø i Horsens Fjord, hvor Jens er eneste menneskelige beboer. Han har fulgt ørneparret gennem mere end ti år, fra de slog sig ned på øen og begyndte at yngle der – en periode, hvor havørnebestanden i Danmark er vokset fra 40 til 175 par.Bogen følger ørneparret, fra de begynder at udbedre reden først på vinteren, til de lægger æg i februar – og hele forløbet frem til højsommeren, hvor ungerne flyver hjemmefra. Og den beskriver alle de ændringer i naturen, som er udløst af havørnenes tilbagekomst – hvordan skarvkolonierne er flyttet væk fra ørnenes skov, og hvordan det nye ørneterritorium tiltrækker fiskeørne, skrigeørne og kongeørne – foruden mange andre rovfugle, som også er med i bogen.Jens Gregersen (f. 1952), er tegner, maler og forfatter. Han er eneste beboer på den lille ø Vorsø i Horsens Fjord. Han har i årtier arbejdet med naturovervågning overalt i landet og undervejs beriget menneskenes verden med sine tekster og billeder fra fuglenes og naturens verden. Han har udgivet en lang række bøger om især dansk natur, bl.a. Den jyske hede – I urfuglens tid (2018) og Det store Vadehav (2020) og Årstiderne (2022).
* Farvefotos af de fugle, man kan møde om vinteren – enten ved foderbrættet derhjemme eller på foderpladser i skoven, på marken og ved vandet.* Udførlige beskrivelser af de enkelte arters udseende, stemme, tilholdssteder og deres adfærd ved foderpladserne.* Angivelse af velegnet foder til alle arter.* Tips om forskellige foderanordninger og fremstilling af foderblandinger.
Der findes mange smukke fugle i Danmark og resten af Norden. Kom tæt på det rige fugleliv i denne bordkalender med 365 imponerende fugle. Hver dag indeholder en illustration af en fugl samt en tekst, hvor man kan læse om fuglens kendetegn, levesteder og trækvaner.Tekster af Axel Kielland og tegninger af Jens Frimer Andersen.
Hver årstid har sin karakter – og sine fugle. De stille vintermåneder går over i de forårsmånedernes hektiske aktivitet, hvor fuglesangen tager til. Så kommer sommerens jagt på føde til de små unger, og når efteråret sætter ind, er det tid for mange fugle til at bryde op for at drage mod varmere himmelstrøg.Denne kalender løber parallelt med fuglenes liv – her kan aftaler skrives op side efter side med notater om fugle i haven eller i naturen.Den perfekte kalender for naturinteresserede og de mange, der følger fuglenes liv på foderbrættet.
Hver årstid har sin karakter – og sine fugle. De stille vintermåneder går over i de forårsmånedernes hektiske aktivitet, hvor fuglesangen tager til. Så kommer sommerens jagt på føde til de små unger, og når efteråret sætter ind, er det tid for mange fugle til at bryde op for at drage mod varmere himmelstrøg.Denne kalender løber parallelt med fuglenes liv – her kan aftaler skrives op side efter side med notater om fugle i haven eller i naturen.Den perfekte kalender for naturinteresserede og de mange, der følger fuglenes liv på foderbrættet.
Bogen fortæller om 40 forskellige fuglearter, som er almindelige gæster ved vore foderbræt. den giver gode råd om foder og fodertyper, selve foderbrættet og hvilke arter, man kan tiltrække med forskellige fodertyper. Bogen er i lommeformat, laminerede sider og spiralryg.
DYR OG SPOR er med sine udførlige beskrivelser og illustrationer af over 200 europæiske pattedyr og fugle, deres fodspor, ædespor, gnavespor, gravespor, reder, ekskrementer, skjul osv. den ultimative håndbog til bestemmelse af spor i naturen.Læseren får desuden den nyeste viden om de mange arters levevis, udseende og udbredelse.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.