Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Universet er på én gang vores hjem og en verden af enormt komplekse begreber. Så hvordan skal alle vi, der ikke har en grad i fysik, forstå det? Den berømte amerikanske astrofysiker Neil deGrasse Tysons lille, charmerende bog Astrofysik for travle mennesker er skrevet, så du og jeg kan få en fornemmelse af vores vilde og smukke hjem, mens vi venter på bussen eller morgenkaffen brygger færdig. Her er alle de vigtigste idéer og opdagelser, der ligger til grund for vores moderne forståelse af universet, serveret med liv, vid og en humoristisk pen. Fra Big Bang til sorte huller, fra kvarker til kvantemekanik og mørkt stof og jagten på at opdage exoplaneter og finde andet liv i universet. Neil deGrasse Tyson er en stor formidler, der ikke alene kan forklare astrofysik, så vi alle kan forstå det, men også formår at sætte videnskaben ind i et større perspektiv – og give stof til undren og eftertanke. Han opfordrer os til så ofte som muligt at træde ud, læne nakken tilbage og kigge op i nattehimlen. Fortabe os i, hvor storslået vores univers er og sætte livet og kloden i et kosmisk perspektiv. Astrofysik for travle mennesker er grundlæggende godt selskab – og efterlader en både klogere, mere nysgerrig og fuld af forundring.
En moderne klassiker, som har slået alle udgivelsesrekorder med 237 uger på bestsellerlisten. ”Denne bog er en forening af et barns undren og et genis intellekt. Vi rejser med ind i Hawkings univers med dyb fascination.” Sunday Time ”En af de mest fremragende videnskabelige begavelser siden Einstein.” Daily Express ”Hawking forklarer kompleks kosmologisk fysik med en medrivende blanding af klarhed og humor … en hjerne af usædvanlig kraft.” Observer
Den 20. juli 1969 kl. 03.56 dansk tid satte Neil Armstrong som det første menneske sin fod på Månen. I denne bog med mere end 100 fotos fortæller Danmarks førerende astrofysiker, Anja C. Andersen hele den spændende historie om Jordens nærmeste nabo i rummet; kendsgerninger og konspirationsteorier, myter, fup og fakta. Frem til 1972 gennemførte NASA yderligere 5 bemandede månelandinger, og i alt 12 astronauter har betrådt Månen. Derudover har der været et utal af ubemandede månelandinger - senest den 3. januar 2019, da et kinesisk rumfartøj landede på Månens bagside. Men der er stadig meget, vi ikke ved: Hvordan er Månen opstået, og hvorfor har den kun vand på den side, der vender mod Jorden? Hvordan påvirker Månen os mennesker?
Tag på en rejse hen over nattehimlen og lær at forstå de forskellige stjernemønstre.Rejs til Månen, Solen, planeterne og endnu længere ud i universet via de flotte fotografier, fascinerende fakta, sjove aktiviteter og en guide til stjernehop.Hvad venter du på? Der er et helt univers at udforske!
Alle stjernetosser kan være med her. Bogen fokuserer på de stjernebilleder, som kan ses med det blotte øje.Denne enkle guide til stjernehopning bruger stjerner, der er lette at få øje på, til at skabe ruter rundt til nattehimlens mest kendte stjernebilleder.Opdag de fascinerende historier bag ved stjernebillederne og lær at spotte nogle af de betagende planeter, galakser og stjernetåger der er i vores univers.
Astrofotografering er en helt særlig disciplin, der kræver viden, tålmodighed og ikke mindst en masse af teknisk snilde. 'Himlen set fra Jorden' samler de bedste af astrofotograf Jakob Arthur Andersens fotografier og viser os, hvor utroligt og endeløst fascinerende universet er.Fotografierne er taget af den mørke nattehimmel over os, men de viser os alt det, der ikke kan ses med det blotte øje. 'Himlen set fra Jorden' præsenterer detaljerede fotografier af månen, solen, mælkevejen, stjernetåger og fjerne galakser og lader læseren drømme sig væk til de fjerneste afkroge af universet.Bogen indledes af et essay af astrofysiker og stjerneforsker professor Anja C. Andersen, der også har skrevet bogens tematekster, der gør os klogere på, hvad det er vi ser på fotografierne.
Hvorfor er vores univers, som det er? Hvordan begyndte alting? Hvordan vil det ende? Fysikeren Thomas Hertog granskede disse store spørgsmål sammen med Stephen Hawking og fik derved et helt særligt kendskab til de forbløffende indsigter, som Hawking, trods enorme fysiske udfordringer, arbejdede med sent i livet. Denne yderst velskrevne bog af Hawkings tætteste samarbejdspartner gennem 20 år giver et unikt indblik i et ekstraordinært menneske, hvordan kreative processer fungerer, samt omfanget og begrænsningerne af vores nuværende forståelse af kosmos. Tidens oprindelse er en tankevækkende beretning om videnskaben og de personligheder, der medvirkede i Stephen Hawkings ihærdige forsøg på at forstå kosmos.
Familiens store bog om rummet er den ultimative faktabog om rummet.Den er proppet med viden og flotte billeder af universets vidundere – fra Big Bang og Jordens indre til sorte huller og planetfødsler. Ved du, hvad en komets hale består af? Hvorfor det hedder en sommerfugletåge? Eller hvorfor det er dødbringende at tage på rumvandring uden en rumdragt? Du kan finde svarene i denne bog. Her er alt, hvad du vil vide om solsystemet, planeterne og månerne. Om stjernerne, fjerne galakser og nattehimlen. Om raketter, månebiler og rumstationer… og meget, meget mere. Rigtig god fornøjelse!Niveauet og fagligheden er høj, og bogen lægger sig fint i tråd med de andre leksika i samme serie fra Forlaget Globe.
Det er noget mærkeligt noget, universet. Det indeholder alt fra hønsefødder og gulerødder til enorme galaksehobe, der strækker sig over millioner af lysår. Og hvordan gik det nu til? Endnu har vi vist ikke opdaget de helt rigtige naturlove til at forstå, hvordan et lille, varmt og tætpakket punkt udviklede sig til alt mellem himmel og jord. Her hjælper desværre ingen kære Einstein. Godt at vi har Steen Hannestad, stjerneforsker ved Aarhus Universitet, til at forklare os, hvordan verden hænger sammen.
De grundstoffer, vi alle består af, er skabt i det indre af glohede stjerner og spredt ud i rummet ved voldsomme stjerneeksplosioner for først derefter at indgå i komplekse molekyler, der har dannet levende organismer - i hvert fald et sted i universet. Denne bog er en moderne fortælling om vores ophav, vores tætte forbindelse til universet og de stjerner, der måtte dø, for at vi kunne leve. Med til fortællingen hører også jagten på liv på andre planeter og mulighederne for at foretage lysår lange rejser til nye horisonter og fremmede stjerneegne for at besøge ukendte naboer.Læs og bliv klogere på Gigantiske stjerneeksplosioner, der beriger rummet med livgivende stof Big Bang og universets udvidelse Opdagelsen af tusindvis af planeter i kredsløb omkring fjerne stjerner Jagten på en fjern planet lig vor egen – en Jorden 2.0 Kontakt med fremmede, fjerne civilisationer – og et muligt svar til dem Muligheden for at rejse til Solens nærmeste nabostjerne Proxima Centauri med lyssejl eller laserenergi
At stå ved en strand eller ved en åben mark en aften i september, mens solen går ned, og fuglene langsomt går til ro, er et magisk øjeblik. Vinden lægger sig, himlen får først et orange og senere et rødt skær, skygger og konturer udviskes. Og efterhånden toner de første, klare stjerner op på himlen. Langsomt dukker de op - en efter en - og pludselig myldrer det frem med stjerner.En observationsaften kan begynde - med genbesøg hos gamle himmelske bekendtskaber og måske nogle nye, som man ikke har hilst på før.Bogen giver praktiske råd til, hvordan man bedst studerer stjernehimlen, hvor de bedste dark sky-områder er, og om hvilke typer håndkikkert, der er bedst egnet.Hovedafsnittet er inddelt i årstider: sommer, efterår, vinter, sommer, og det beskrives grundigt, hvordan man bedst pejler sig frem til de enkelte stjernebilleder og galakser.
Velkommen til planeternes museum! Her kan du finde en række udstillinger af kosmiske fænomener, fra Solen og Solsystemet til stjernernes livscyklus, Mælkevejen og universet som helhed. Tag en tur gennem museets udstillinger, når som helst du vil – det er altid åbent! Ledsaget af oplysende tekst indeholder kapitlerne smukke illustrationer af en lang række himmellegemer og fænomener i rummet, og du kan lære om alle de fascinerende ting, der får universet til at fungere.
Tina Ibsen og Anders Høeg Nissen fortæller levende om Danmarks indsats i rumforskningen og interviewer forskere, ingeniører, forretningsfolk og en enkelt astronaut.Danmark har været langt fremme inden for astronomi, siden Tycho Brahe etablerede sit forskningscenter på Hven i 1500-tallet. Og vi har leveret både teknologi og forskning til en lang række videnskabelige missioner.DTU Space har udviklet og leveret teknologi til James Webb-teleskopet, der blev opsendt i december 2021, og som leverer billeder af universet for 13 milliarder år siden.Forskere på Niels Bohr Institutet har bygget instrumenter, som kører rundt på Mars, installeret på NASA’s rovere. En række danske virksomheder har formået at udnytte den forskningsmæssige knowhow. Det gælder fx Terma, Weibel, Space Inventor og Gom-Space er producenter og eksportører af avanceret forsvars- og sikkerhedsteknologi til det internationale marked.
Richly illustrated with a luminous and informative collection of maps, photographs, and graphics, this atlas is the perfect companion for exploring the wonders of the universe as viewed from Earth.
Tag af sted på en fantastisk rejse gennem universet! Besøg alle planeterne i Solsystemet og spænd så sikkerhedsselen til en tur videre ud i rummet, forbi vores nærmeste stjerner og ud til fjerne galakser, mystiske stjernetåger og enorme sorte huller. Hvor mange stjerner er der i Mælkevejen? Findes der liv på exoplaneter? Hvad er et sort hul?Find svarene på disse spørgsmål og mange flere, mens du rejser fra Jorden ud i det uendelige univers.Bogen er oversat og bearbejdet af astrofysiker Michael Linden-Vørnle.
En engageret og letforståelig introduktion til universet, skrevet med de fysisk-astronomiske briller på. Forfatterne Helle og Henrik Stub fortæller om stjerner og planeter; galakser og kvasarer; stjernefødsel og stjernedød; de fysiske love og spekulationerne, også sat ind i et historisk perspektiv. Desuden beskrives astronomernes målemetoder. Nye opdagelser og teorier om alt fra universets opståen til dets endeligt er beskrevet levende og medrivende. De mere videnskabelige og tungere emner er gjort letforståelige. Bogen er beregnet til gymnasiets valgfag Astronomi, men kan læses af alle, der interesserer sig for emnet. Helle og Henrik Stub er begge formidlere af astronomi og rumfart og har skrevet en lang række bøger om emnet og skriver regelmæssigt om rumfart i magasinet Illustreret Videnskab.
Teorien om Big Bang er den bedste model, vi i øjeblikket har om universets skabelse; men det betyder ikke, at det er den endelige sandhed. Men hvorfor er der stort set enighed om, at universet for 13,7 milliarder år siden blev skabt af en tætpakket klump, der rummede al energi og alt stof? Og eksisterede der noget inden Big Bang? Astrofysikeren Anja C. Andersen formidler teorier og forskningsresultater udogmatisk og letforståeligt.
In the late fifteenth century, the earth stood motionless at the center of a small, ordered cosmos. Around us, it was believed, the moon, the sun, and the planets revolved in crystalline spheres, their orbits perfect, eternally unchanging circles. Just over a century later, the sun was now the center of creation; the earth just another planet hurtling through empty, near-infinite space. This is the story of an astonishing change, a transformation in human thought, about both the universe and our place within it, told through the words of the astronomers and mathematicians at its heart.
The stories behind NASA's 140 Space Shuttle program flights, as told through each mission's most exceptional image, curated by celebrated space photographer Roland Miller.
Tag med på rejse ud i rummet, se stjernerne og planeterne,mød de mange rumfartøjer, kom så langt ud i universet som du aldrig har været før.
Kom med ud i rummet fortæller om solsystemet, planeterne og stjernerne. Lær om de forskellige planeter. Find ud af, hvordan mennesker er rejst ud i rummet og hvilke opdagelser, de har gjort. Lær at finde stjernebilleder på himlen og få at vide, hvad stjerner er lavet af. Billederne er farverige med mange detaljer, teksten er opbygget som korte "faktaboks"-opslag. Bagerst er der findeopgaver til hvert opslag.Flapsystemet og illustrationerne vil appellere til børn fra ca. 5 år i selskab med en voksen oplæser og til selvlæsning fra ca. 9 år
I IDEALE BEGIVENHEDER er det Signe Gjessings ambition at nærme sig det ikke-værende gennem det værende.Som i sine to forrige digtsamlinger er Signe Gjessing på én gang helt nede i det allermindste og helt ude i det allermest åbne. Men hvor hendes digte tidligere har været præget af en stærk, næsten utæmmelig, horisontal bevægelse udad, er bevægelsen i IDEALE BEGIVENHEDER vertikal. Alt er rykket tættere på, mens versene med stor sensualitet og fin humor kigger ud over skrænten, ned i afgrunden og op i himlen – dér hvor både livet og døden bliver nære.
Et ganske alvorligt opgør med myter i naturvidenskaben - i særdeleshed myten om Big Bang. Opgøret baserer sig på naturvidenskabelige opdagelser af fejl i det hidtidigt anerkendte forsøgs- og logikgrundlag.
Som globetrotter og tidligere formand for Eventyrernes Klub har Klaus Aarsleff i mere end et kvart århundrede foretaget ekspeditioner Jorden rundt for at undersøge mysterier, myter og fortidsgåder fra de ældste kulturer.I sin nye bog rejser Klaus Aarsleff længere væk end nogensinde før og går i clinch med verdensrummets største mysterier. Han beretter om de nyeste og ældste nærkontaktoplevelser og mest uforklarlige ufo-observationer, han rejser til ufo-kultens arnesteder og fortæller om kvæglemlæstelser, sælsomme rum-objekter og budskaber til og fra universets dybder. Og han kigger videnskaben i kortene og fremlægger forskernes chokerende og dristige teorier om fremmede livsformers udseende og universets sande natur.Første oplag af bogen er vedlagt en DVD med sensationelt film- og fotomateriale, blandt andet fra Skandinavisk UFO Informations arkiver. Meget af materialet har aldrig tidligere været offentliggjort.
Mennesket har altid kigget ud over den næste bakketop og det næste bjerg. Vi er af natur nysgerrige og vil vide, hvad der gemmer sig langt ude i horisonten. Med sit kamera udforsker stjerneeventyrer, astrofotograf og foredragsholder Jakob Arthur Andersen universet og viser os Mælkevejen og himlens fænomener, som de opleves om natten ude i naturen. Det er muligt at se Mælkevejen med det blotte øje, men det menneskelige syn er begrænset i sin evne til at samle lys. Her kan kameraet gøre underværker, når der langtidseksponeres mod Mælkevejen hen over nattens landskaber. Med sit kamera åbner fotografen et vindue til uendeligheden – en visuel tidsmaskine langt ud i det uendelige rum kombineret med den natlige magi, man kan opleve med fødderne plantet på Jorden. Om forfatterenJakob Arthur Andersen er selvlært astrofotograf og har høstet international anerkendelse for sine billeder af rummet. Flere af hans billeder har vundet store internationale konkurrencer og har blandt andet modtaget førsteprisen i International Photography Awards i 2022 og 2023 – en af de største og mest prestigefyldte konkurrencer i verden.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.