Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
I Jyllands hjerte ligger Limfjorden. Et smukt og snørklet stræde, der strækker sig fra Thyborøn i vest til Hals i øst og forbinder to af Danmarks have, Vesterhavet og Kattegat. Bogens skribenter og fotografer tager i ord og billeder læseren med fra de vindblæste bredninger nær Vesterhavet, gennem det betagende, bakkede istidslandskab med stille fjorde og vige, ø-perler og købstæder - til smeltediglen Aalborg, hvor gammel industri og arbejderklasse møder moderne turisme og storbystemning.De kendte danskere, der fortæller om deres forhold til det jyske fjordlandskab, er blandt andre: Kim Blæsbjerg (forfatter) Lemvig. Ghita Nørby (skuespiller) Thisted. Preben Kristensen (skuespiller) Skive. Lotte Kirkeby (forfatter) Skive. Kasper Harboe (journalist og radiovært) Livø. Christian Mejdahl (tidl. formand for Folketinget) Løgstør. Søren Vester (designer og tv-vært) Salling.Kristian Geo Heltboe (komiker) Aalborg. Niels "Niarn" Roos (rapper) Aalborg.
Seikatsu – japansk hverdag er en uundværlig rejsebog for enhver, der skal besøge den opgående sols land, men bogen er også meget læseværdig for alle, der interesserer sig for asiatisk kultur, eller bare har lyst til at få et nyt perspektiv på den verden, der omgiver os. Bogen beskriver en bred vifte af kulturelle forhold i dagens Japan, og forfatteren giver desuden skildringerne sit eget personlige præg og tager læseren i hånden i en tour de force gennem den japanske hverdags både særprægede, overraskende og smukke detaljer. Man kan bruge bogen til opslag eller læse den fra ende til anden. Hvert kapitel fungerer for sig, men man vil hurtigt opleve, at det ene giver appetit på flere. Fakta om forfatteren Asger Røjle Christensen er en erfaren journalist, forfatter og foredragsholder. Han har de sidste mange år boet i Japan, hvor han har stiftet bekendtskab med japansk kultur og gjort den japanske hverdag til sin egen. Han har over årene publiceret adskillige klummer om japansk hverdag i POV International, og det er et bearbejdet udvalg af disse klummer, suppleret med nye og aktuelle emner, der nu er omsat til bogform i Seikatsu – japansk hverdag.
Tøndermarsken ligger i den vestlige ende af Sønderjylland, længst ud mod Vesterhavet. Marsken ligger lavt, der er kun få højdedrag, der løfter sig mere end 40 m over havet. På grund af de hyppige oversvømmelser, som efterlod masser af næringsstoffer, er området meget frugtbart, og desuden hjemsted for et meget rigt og varieret dyre-, ikke mindst fugleliv. Det er et meget specielt område af Danmark, og fotografen Henrik Saxgren og kunsthistorikeren Hans Edvard Nørregård-Nielsen er her gået sammen om at beskrive den i billeder og tekst.
Himalaya bugter sig gennem fem vidt forskellige lande. Her blandes verdensreligionerne islam, buddhisme og hinduisme med ældgamle shamanreligioner og skikke. Her støder modernitet og tradition sammen, mens stormagterne kæmper om indflydelse. Fatland lader os møde egnens beboere på nært hold og folder deres fortællinger ud – fortællinger om nedarvede traditioner og moderne politik, om krig og klimaforandringer.Højt er en svimlende rejse gennem Himalayas utrolige landskaber og dramatisk, ukendt verdenshistorie – helt frem til dagens ulmende konflikter.Erika Fatland (f. 1983) blev i 2016 udnævnt af Literary Europe Live til at være en af de ti mest interessante unge litterære stemmer i Europa. Hun har en kandidatgrad i socialantropologi fra Universitetet i Oslo og Københavns Universitet. Hun taler otte sprog, inklusiv russisk. Hendes bøger Sovjetistan (2016) og Grænsen (2018) er oversat til mere end 20 sprog.
I BORNHOLM fortæller en række kendte danskere om deres helt særlige forhold til øen i Østersøen krydret med lokale portrætter og storslåede billeder af kyst og hav året rundt.Øens varme klipper i sensommeren, en skumfyldt Østersø i vinterstorm, fortællinger om overnaturlige væsener der lever i skovenes klippesprækker og en stærk lokalkulturel identitet, der forgrener sig ud i kunstlivet og øens nye status som Danmarks gourmetmekka udenfor hovedstaden. Alt dette er Bornholm og meget, meget mere.De fleste danskere har minder om skoleture til Bornholm. Om synet af landets bedst bevarede middelalders ruin - Hammerhus og om smagen af nyrøget sild på et af øens røgerier. Og har man først tabt sit hjerte til Bornholm, så er det en forelskelse, der varer hele livet. Bidragydere:Anita Bay Bundegaard, Klaus Bondam, Bertel Haarder, Dennis Gade Kofod, Anders Kofoed, Nicolai Nørregard, Ursula Munch-Petersen,Sandie Westh. Med fotos af Thomas A og de to dygtige bornholmske fotografer Anders Beier og Martin Birk.
Nordkysten er for København, hvad Normandiet er for Paris. Her tager københavnerne hen, når de vil have fred - "oppe på landet", som det hedder. Kysten mod Kattegat med det særlige lys og de maleriske skrænter er en lise for sjælen og har i generationer draget både velhavere og kunstnere mod de små fiskerlejer. I landet bag ligger nogle af Danmarks dybeste løvskove og største søer: Gribskov og Tisvilde Hegn, Arresø og Esrum Sø, naturperler, som alle er en del af Kongernes Nordsjælland, Danmarks seneste bidrag til verdenskulturarven på Unescos liste. Men Nordkysten er ikke kun for livsnydere. Fra Hundested til Helsingør pulserer provinshverdagen som i resten af Danmark.Det almindelige, driftige Nordsjælland summer af liv bag kystlinjen, og det rundes også i flere af fortællingerne i denne bog. Blandt bidragyderne er filminstruktør Mehdi Avaz, opvokset i Tisvildeleje. Helsingør-drengen Joachim Boldsen, rundet af Nordsjællands håndboldhovedstad. Stine Bosse fra Gilleleje, en af dansk erhvervslivs førstedamer. Musiker og forfatter Alberte Winding, hvis slægt af kunstnere i generationer har været knyttet til Tisvilde-egnen. I bogen tager lokale fotografer desuden læseren med gennem landet mellem Isefjorden, Kattegat og Øresund, og sammen med portrætter af lokale ildsjæle tegnes i ord og billeder en karakteristik af den særlige ånd ved Nordkysten.
Fortællingerne om 100 af de mest interessante bygninger, monumenter, statuer og steder af særlig betydning for Frederiksbergs historie. Om Frederiksberg Have, Bakkehuset, K.B. Hallen, teatre, kirkegårde, gadebelysning, lindetræer, bænke og meget mere. Siden 2016 har forfatter og politiker Nikolaj Bøgh jævnligt skrevet historiske klummer for Lokalavisen Frederiksberg og Frederiksberg Bladet. I denne bog har han udvidet de første 100 historier, som der er taget helt nye billeder til af fotograf Thomas Howalt Andersen. Bogen indeholder også et kort over Frederiksberg med markering af de 100 steder .
Det Rom, du ikke kender "Hvordan er romernes Rom? Hvordan er det at leve i byen? Hvad taler romerne om, og hvilke problemer står deres by overfor? Hvad er deres forhold til fortiden, og hvilke forhåbninger har de til fremtiden? Kort og godt: Hvordan ser byen og dens indbyggere ud, når man skærer turistklichéerne væk, river de perfekte postkort i stykker og vælger turistattraktionerne fra for i stedet at fokusere på la realtà romana, den romerske virkelighed?" DET USYNLIGE ROM er et nøgternt blik bag de kulisser, som turisterne forveksler med det virkelige Rom. Det Rom, som inkompetente politikere er ved at køre i graven, men som fortvivlede borgere forsøger at overleve i og holde kørende. Jesper Storgaard Jensen interviewer kulturpersonligheder, journalister og almindelige borgere og tilsætter egne observationer og erfaringer for at tegne et kærligt, kritisk og realistisk portræt af den evige stad.
Kunstmaleren Erik A. Frandsen begav sig i 2014 sammen med vennen og forfatteren Thomas Boberg ud på en vandring fra Schweiz til Italien, fra Gran San Bernardo i nord til Rom i syd, en tur på i alt 35 dage og 1.050 km, i sol og regn, vindstille og orkan. Der var ikke planlagt noget kunstnerisk projekt på turen; men Erik A. Frandsen fotograferede undervejs, og han begyndte at tegne, med pen og tusch, en disciplin, Frandsen aldrig tidligere har dyrket. Tegningerne blev til i små hæfter, tegnede landskaber, byer, træer, floder, huse, gader, torve, marker, i en hurtig, på én gang præcis og ekspressiv streg, der indfangede både steder og stemninger og fastholdt dem i en overrumplende umiddelbarhed og friskhed.Erik A. Frandsens tegninger og fotografier fra vandreturen kan nu oplevelse i kunstbogen VIA FRANCIGENA, der er med efterord af Thomas Boberg.
Fotografen Ole Akhøj har siden 1992 fotograferet Christiansfelds huse og steder og det er der kommet en smuk fortælling ud af om herrnhuter-byen, der er fuld af betydninger. Thomas Bredsdorff har skrevet et essay om herrnhuterne og om tiden, da Christiansfeld blev anlagt i slutningen af 1700-tallet.
I Ligurien står tiden stille. Maden er rustik og fyldt med smag, vandet er livgivende og krystalklart og menneskene er fulde at historier om en svunden tid. Tag med deltidsitalieneren Pia Scharling, madkritiker Helle Brønnum Carlsen og fotograf Flemming Gernyx til det uopdagede Ligurien hvor vi får opskrifter og historier af bedstemødre, køkkenchefer og glade gastronomer. Vi tager også på markedet i Ventigmilia og handler, hvorefter vi tilbereder de skønne råvarer hjemme i eget køkken. Ligurien er kendt for sin unikke olivenolie, sine fantastiske krydderurter og naturligvis en masse lokale grøntsager og friske fisk fra Middelhavet. Mød fx Sandra der gennem hele sit liv har lavet et foccaciabrød med friske løg og en lokal friskost. Den bliver bagt i familiens meget meget varme stenovn og når det spises helt friskbagt med et glas lokal rossese vin til er du meget tæt på at føle dig lykkelig. Bogen rummer over 50 autentiske opskrifter, en masse gode historier og nogle inspirerende billeder der giver dig lyst til at tage af sted til Ligurien lige med det samme. Om forfatterne Helle Brønnum Carlsen er lektor i Madkundskab på Københavns Professionshøjskole med en ph.d. i mad og æstetik. Hun har skrevet 20 kogebøger og 5 undervisningsbøger til madkundskab i både grundskolen og på læreruddannelsen. Er desuden madanmelder på 30. år, nu for White Guide, og skriver videnskabelige fødevareartikler for Weekendavisen. Hun underviser også i grundskolen i både madkundskab og andre fag og er ressourceperson i Undervisningsministeriet, når der skal skrives fagformål. Pia Scharling har siden 2009 arrangeret kursus- ophold i Castelvittorio og har i et tæt samar- bejde med landsbyerne i Nervia dalen i Ligurien, skabt en professionel og stærk ramme omkring ophold og kurser for dels mad- og musikglade danskere og dels en årlig musikfestival Festival dell’ALta val Nervia. Pia er oprindeligt uddannet sangpædagog fra Det Kongelige Danske Musik- konservatorium og har arbejdet som stemme- coach og sanger hele sit liv. Efter mødet med landsbyen Castelvittorio overtog udlængslen og iværksætterånden og på få år har Pia via sit specielle rejsebureau Pust Rejser formået at gøre dette vidunderlige hjørne af Italien synligt, til stor glæde for både tilrejsende og fastboende. Pia bor –når hun altså ikke er i Italien – på Østerbro i København med mand og børn.
”Den bedste fotograf, du aldrig har hørt om”, skrev det britiske magasin Creative Review i 2007 om Keld Helmer-Petersen (1920-2013). Han var den første dansker, der for alvor arbejdede med kameraet som kunstnerisk redskab til at skabe fotografier, der skulle beundres for deres æstetiske og grafiske kvaliteter. Han omsatte sine iagttagelser af den moderne verden til iøjnefaldende, nytænkende billeder. Da han som 28-årig udgav den banebrydende 122 Farvefotografier (1948) vakte det opsigt verden over, og et uddrag blev bragt i det amerikanske LIFE magazine. Bogen blev Keld Helmer-Petersens visitkort til fotografiets førende land, som efter Anden Verdenskrig, var USA.Keld Helmer-Petersen – Photographs 1941-2013giver et retrospektivt blik på fotografen Keld Helmer-Petersens imponerende karriere, der strakte sig over syv årtier. Keld Helmer-Petersen fotograferede den moderne verdens arkitektur, industri og strukturer – fra de største former til de mest undseelige detaljer. Tilsammen bliver hans billeder et slags visuelt opslagsværk over en æra. Keld Helmer-Petersen havde et særligt blik for den skjulte skønhed og værdi, som ligger i den verden, vi ellers troede vi kendte.Keld Helmer-Petersen eksperimenterede livet igennem med fotografiets grænser. Han samarbejdede med en lang række arkitekter, billedkunstnere og forfattere – og dyrkede fotografiet i grænsefeltet mellem maleri, grafik, arkitektur og design. Dog formåede han livet igennem at fastholde en tydelig visuelle identitet. Bogen demonstrerer, hvordan hans værker er enestående, både i en dansk og en international kontekst.Keld Helmer-Petersen er repræsenteret i samlinger i både Danmark og udlandet, bl.a. andet Museum of Modern Art (New York), Museum Folkvang (Essen), Moderna Museet (Stockholm), Brandts (Odense), Statens Kunstfond og en serie af hans værker udsmykker togstationen i Københavns Lufthavn. Fra den 14. juni 2019 og frem til den 18. januar 2020 kan Helmer-Petersens værker opleves på udstillingen Finding Beauty i Den Sorte Diamant.Bogen indeholder en introduktion af Mette Sandbye, professor og institutleder ved Institut for Kunst- og Kulturvidenskab, et essay skrevet af tidligere leder af Museet for Fotokunst i Odense, Finn Thrane. Hvert kapitel introduceres kort af fotografen selv, og hans nære ven og kollega fotograf, Jens Frederiksen, der har bidraget med teksten Black Noise. Afslutningsvis bringes et interview med Keld Helmer-Petersen af den verdenskendte engelske fotograf Martin Parr.Keld Helmer-Petersen – Photographs 1941-2013er en ny, opdateret og revideret udgave af Keld Helmer-Petersen – Photographs 1941-1995, der udkom i 2007.
- Der er et dyr i Tibet, som jeg har forfulgt i seks år, sagde Munier. Det lever på højsletterne. Man må gå langt for at se det. Jeg skal tilbage dertil til vinter, tag med mig. - Hvad er det for et dyr?- En sneleopard, sagde han.- Jeg troede, den var forsvundet, sagde jeg. Det er det, den vil have os til at tro.Sylvain Tesson er en berejst fransk forfatter. Uddannet geograf. I 1991 begiver han sig ud på sin første ekspedition i Island, efterfulgt af en jordomrejse på cykel med Alexandre Poussin i 1993.Det er her hans liv som eventyrer begynder. Han rider på hest tværs over de centralasiatiske stepper med udforskeren Priscilla Telmon - en rejse på mere end 3000 km, der strækker sig fra Kasakhstan til Usbekistan.Fra 2003 til 2004, følger han Gulagflygtningenes rute, som den bliver beskrevet i bogen “The Long Walk” (1955) af Slavomir Rawicz. Denne rejse tager ham hele vejen fra Siberien til Indien til fods.I 2010 beslutter han sig for at leve som eneboer i seks måneder i en hytte i Siberien lige ud til Bajkalsøen.Med en passion for bjergbestigning forsøger Tesson i august 2014 at kravle op ad facaden på et hus i Chamonix og falder ved et uheld ned, hvorefter han bliver lagt i kunstig koma. Han kom sig efter ulykken.Tesson fik i 2019 den prestigiøse Prix Renaudot for “Sneleoparden".
An updated version of the popular book based on the "How to Live in Denmark" podcast, with 8 new chapters.In this fun, easy-to-read book, Kay draws on her own experience as a foreigner in Denmark when it comes to learning Danish, trying to find a job in Denmark, and looking for a place to live in Copenhagen. She also touches on dating in Denmark, Danish drinking culture, Danish childraising, and how you can guess a Danish person's age from their first name alone. This entertaining look at life as an outsider in Denmark draws on gentle humor and can be enjoyed by both foreigners and their Danish friends.
En gåtur gennem København kan foregå på mange måder. Man kan ile af sted uden øje for sine omgivelser. Eller man kan slentre gennem gaderne, kigge lidt på vinduer og mennesker, dumpe ned på en café, lade øjnene vandre fra bygninger til folk til optrin. Helt tilfældigt, herligt afslappende. Og endelig kan man gå en tur med Allan Mylius Thomsen. Læser man bare en af de mange artikler, der i flere år har været bragt i lørdagsudgaverne af Jyllands-Posten København, og som nu er samlet i denne bog, bliver næste tur rundt i København en anden og større oplevelse.Allan Mylius Thomsen (f. 1948) er dansk forfatter og byhistoriker og har udgivet en lang række bøger om Københavns historie. Oprindeligt er Allan Mylius Thomsen uddannet manuskriptforfatter fra Filmskolen, og han har siden hen lavet radio- og tv-udsendelser samt været guide på Dyrehavsbakken og på byvandringer i det historiske København.
Hvorfor er italienerne så besatte af deres fordøjelse? Kan man virkelig få gigt i nakken af vådt hår, mavepine af træk og blokeret menstruation af for meget sol? Og af hvilken grund er den daglige spadseretur, la passeggiata, en livsnødvendighed i Syditalien?Mezzogiorno – mennesker og mirakler under Syditaliens sol er en italiensskildring på flere planer. Dels er det forfatterens egen beretning om dengang, hun som 21-årig rejste til Salerno syd for Napoli for at læse og hurtigt fik en kæreste og en svigerfamilie. På universitetet var et af hendes fag antropologi, men hurtigt fandt hun ud af, at hun selv var havnet midt i sit livs feltstudie: den syditalienske hverdag. Via sin personligt erhvervede viden om denne farverige del af Italien giver Cecilie Marie Meyer i essayistisk stil beskrivelser af og forklaringer på de fænomener, som vi andre måske observerer, men ikke aner, hvad betyder. Fx om syditalienernes geniale veninde Madonnaen, om baggårdenes hemmeligheder, om det, der foregår bag gardinerne under den syditalienske siesta, om lykken ved at spise pasta i Napolis slum, om farven blå på Capri, om kaffekultur og Siciliens fatamorganaer, og om ritualet med at klø sig i skridtet – bare for en sikkerheds skyld.Bogen er en oplagt rejseledsager for den, der gerne vil lære mere om Syditalien som destination, og som lænestolslæsning til Italienselskeren, der ikke kan få nok af landet mod syd.
The Dolomites, a range of mountains in the Southern Alps, are widely celebrated for their bizarre rock formations, light colour hues, and pristine nature. It is no coincidence that UNESCO declared the Pale Mountains a World Heritage Site and that, every single year, they attract tourists and nature enthusiasts from all around the globe. This enchanting mountain landscape, which is oftentimes cool and forbidding, has left an indelible mark on its inhabitants. Their veritable treasure trove of myths, legends and mystery stories is an integral part of the rich cultural heritage of the Dolomites: the older generation has always passed down this heritage to a wide-eyed audience comprised of both the young and the young-at-heart.This compilation by Karl Felix Wolff (1879-1966), probably the most prominent regional writer-explorer of legends, contains well-known tales like "King Laurin and the Alp-Glow" and "The Kingdom of the Fanes" in addition to lesser known stories such as "The Nightingale of the Sasslong", "Iron Hand" and "Merisana's Wedding". This book is a unique collection of legends that will shed a new and mystic light on your perspective of the Dolomites.
Grønland har i mange år været en kilde til fascination og inspiration for fotografen Henrik Saxgren, og han har gennem flere opsøgt det nordligste Grønland og her fundet stof til sit nye fotografiske værk, Ultima Thule. I Grønland finder han mål for sin kunstneriske søgen i samspillet mellem naturen og fangernes farefulde liv. Med en blanding af nysgerrighed og nøgtern undren skildrer han deres færd og deres jagt på havet og på isen, han viser den tavse, monumentale, storladne natur, de lever i, han viser dramaet ved deres møde med naturen, de fysiske omkostninger ved det liv, de lever, i et smukt fotografisk sprog, der rækker langt ud over blot og bar dokumentation.
Jørgen Johansen inviterer læseren med på pilgrimsfærd i sporene på den berømte helgen, digter, prædikant, dyreven og miljøforkæmper Frans af Assisi (1181-1226).Rejsen begynder i Assisi, middelalderens blomstrende handelsby, hvor Frans af Assisi blev født ind i en købmandsfamilie, hvis penge og forbindelser gjorde det muligt for ham at rejse i store dele af Italien.Med Johansen som kyndigguide til epokens kultur, kunst og historie følger vi Frans’ rejser i Umbrien, men også til Venedig i nord og til Rom i syd. Områder, som Johansen beskriver så levende, at lyde, stemning og dufte kommer helt tæt på. Samtidig betyder Johansens store viden og kulturhistoriske overblik, at Frans’ egen epoke føles nærværende.PÅ FRANS AF ASSISIS VEJE fortæller den fascinerende historie om købmandsarvingen, der gav alt væk til de fattige, omgikkes spedalske, stiftede en munkeorden med fattigdom og ydmyghed som idealer og levede sit liv i pagt og harmoni med dyre- og planteverdenen. Arven efter Frans forvaltes i nutidens Assisi, som er blevet et centrum for spiritualitet og bæredygtig omgang med naturen.Bogen er rigt illustreret og gennemgår de største hovedværker i kunstnernes behandlinger af Frans af Assisi – fra middelalderen over renæssancen til moderne tid.PÅ FRANS AF ASSISIS VEJE er på én gang den ideelle ledsager til Italiensrejsen og i sig selv en Italiensrejse, som man kan nyde og varmes ved under de nordligere himmelstrøg.Om forfatterenJørgen Johansen, født 1941, er forfatter og journalist. Har siden 1964 været litteraturanmelder ved Berlingske. Var i en lang årrække chef for DR Kultur, hvor han blandt andet var vært på programmet Europaklip. Har udgivet en lang række bøger, blandt andet VEJEN TIL ROM, VEJENE TIL SANTIAGO og VEJE TIL NIDAROS.
De Berejstes Klub er for landets mest rejselystne, erfarne og passionerede rejsende. Kriterierne for at blive medlem er skrappe, og mange af de 1.200 berejste, som er blevet optaget, siden klubben blev stiftet i 1996, opfatter det at være berejst som en bevidst livsstil og har en iboende udlængsel, der involverer andet og mere end bare det at dase ved en pool på en charterferie. Denne bog udkommer i 25-året for grundlæggelsen af De Berejstes Klub og indeholder et udvalg af de allerbedste rejsehistorier, der er blevet fortalt i klubben. ”Kronisk rejsefeber” er fyldt med et halvt hundrede og to rejseeventyr fra alle syv kontinenter og fortalt af berejste med noget på hjerte. Man mærker rejseglæden og ønsket hos de berejste fortællere om at skabe en større forståelse for vores omverden, udvide læsernes horisont og udstyre dem med et større udsyn. For rejseberetningerne består af autentiske skildringer, der er forskellige fra de stereotype forestillinger, medierne ofte er med til at tegne. Fortællingerne i ”Kronisk rejsefeber” giver således unikke perspektiver, der kan udvide ens horisont, og de indeholder hver især et personligt budskab. Bogen er struktureret som spring fra kontinent til kontinent, fra et land til det næste, fra en rejseform til en anden, så man som læser kommer hele verden rundt og hele tiden møder noget nyt og overraskende. Sammen med hver rejseskildring er der citater fra rejselitteraturens eller rejsejournalistikkens verden, såkaldte epigrafer, som sætter en stemning og ofte er fra samme område eller fra en lignende situation som den tekst, epigraferne står sammen med. På denne vis trækkes der tråde til de rejsende, der har været før – eller i nogle tilfælde efter – de berejste fortællere, og epigraferne indrammer og sætter fortællingerne i perspektiv. Søger du inspiration til din næste rejse, eller vil du gerne drømme dig væk hjemme på sofaen med beretninger fra nær og fjern, der smitter med rejsefeber, er denne bog en perfekt indgang til rejselitteraturens og de berejstes verden. Sagt om serien ”Kronisk rejsefeber”: “Fremragende samling af rejsefortællinger. For alle der elsker at rejse, læse om rejser eller de, der søger inspiration til nye rejser. Uanset om man er til rejser hjemme fra sofaen eller til større eller mindre eventyr, så er bogen til stor glæde og inspiration.”– Anne Birgitte Langkilde Hundahl i en lektørudtalelse fra Dansk Bibliotekscenter (DBC).“Det er en fantastisk tour de force i dansk rejseliv gennem 25 år. En tidsepoke hvor verden åbnede op og gjorde det muligt at rejse ud langt fra alfarvej – også for almindelige folk. Som sådan bliver man oprigtigt glad af at læse bogen, som i sig selv er en påmindelse om, at kloden er forunderlig (især i en tid, hvor man ikke kan komme så meget rundt i verden), og at mødet mellem mennesker på rejsen er en form for dialog, som rummer fantastiske øjeblikke. At bogen får fastholdt disse historier er en fantastisk bedrift og vidner om et fint redaktionelt arbejde med en fin forståelse af rejselivets grundfortælling … En af årets bedste bogudgivelser i genren. En bog som mange vil finde stor fornøjelse i at læse, og som i fremtiden uden tvivl vil være et referencepunkt for mange danske rejsende med de store eventyr i blodet.” – Bugge Holm Hansen i magasinet Luksus.land“Den nye rejsebibel. Fuld af fascinerende fortællinger fra de mest berejste mennesker i landet … ‘Kronisk rejsefeber’ udvider virkelig min verden med dens betagende beretninger. Historierne er korte, lette at gå til og giver mig i den grad rejsefeber … En rigtig god og flot rejsebog, som helt sikkert har givet mig inspiration og stof til de mange rejsedrømme.” – Joan Juanita Andersen i rejsemagasinet Rejsrejsrejs.dkFørste bog i serien blev i 2021 tildelt prisen som "Årets rejsefortælling" af Bogforum og NAFF Book Award – Nordic Adventure Film Festival. Denne bog kan dog læses uafhængigt af den første.
This much-anticipated second edition of our highest-selling title reflects the face of travel today, and features more than 150 new entries and an all-new voting process to rank the world's greatest travel experiences from 500 to 1. - Compiled and voetd on by Lonely Planet staff and industry experts- A must-own coffee table book for explorers and armchair travellers- Packed with insightful commentary and awe-inspiring photos- Full colour
360 DANMARK bøgerne tager dig med på en rejse på 2 eller 4 hjul langs Danmarks smukkeste og mest spændende veje.De 3 bind i 360 DANMARK-serien indeholder næsten 30 ruter i hele Danmark – ruter, der er skræddersyet til passionerede motorcyklister, bilister og landevejscykelryttere, men som samtidig også er yderst relevante for familier på dagsudflugt og turister på ferie.Via bøgernes onlineindhold får du adgang til turene mens du er på farten, og ruterne kan nemt downloades til mobilen. Ruterne og seværdighederne byder på årevis af udforskning og oplevelser.Bøgerne er et must-have for enhver person, der elsker at opdage nye steder.360 DANMARK - Bind 1 - Sjælland-Møn-Bornholm indeholder 11 flotte og spændende ruter i følgende områder:#1 KONGERNES NORDSJÆLLAND#2 ODSHERRED – VEDDINGE BAKKER – LAMMEFJORDEN#3 NATURPARK ÅMOSEN – DE SJÆLLANDSKE ALPER#4 SKJOLDUNGERNES LAND – ROSKILDE – SKJOLDENÆSHOLM#5 SORØ – TYSTRUP-BAVELSE SØERNE – SLAGELSE#6 STEVNS#7 KARREBÆKSMINDE – SKÆLSKØR – KORSØR#8 NÆSTVED – RØNNEDE#9 VORDINGBORG – PRÆSTØ#10 MØN#11 BORNHOLMRuterne har en samlet længde på 1.465 km og der beskrives mere end 160 seværdigheder til hele familien. Ruterne og seværdighederne byder på mange års oplevelser på Sjælland, Møn og Bornholm.Bogen er rigt illustreret med 215 billeder, hvoraf mange i stort format.-The 360 DANMARK books will take you on a journey along Denmark’s most beautiful and engaging roads. Experience the best Denmark has to offer on two or four wheels.The three volumes of 360 DANMARK offer almost 30 routes throughout Denmark - routes that are ideally suited for passionate motorcyclists, drivers, and road cyclists but are still highly relevant for families on a day trip and tourists on holiday as well.The books' online content gives you access to the trips while you are on the road, and the routes can easily be downloaded to your mobile phone.The routes and points of interest offer years of exploration and experiences.These books are a must-have for everyone who loves discovering new places.360 DANMARK - Vol 1 - Sjælland-Møn-Bornholm includes 11 exciting and scenic routes with a total length of 1,465 km. More than 160 points of interest are included in this book.
”Arven efter Elfelt II – nu i stereo” er en ny stor fotobog med ca. 500 gamle stereofotografier.Negativerne til disse fotos har i 50 år ligget gemt og glemt i Danmarks Radios arkiv. Med bogen medfølger en stereobrille, så de skønne gamle fotografier kan opleves i 3D.
Himmerland gør sig gældende ved sin natur – kør engang en tur på vejen langs Lovns Bredning! – og er kendt fra både historien og kunstens og litteraturens verden: Her blev oldtidsminderne Skarpsallingkarret og Gundestrupkarret fundet i 1891, her boltrede Skipper Clement sig og brændte og hærgede, her er cisterciensernes Vitskøl Kloster og færgen mellem Sundsøre og Hvalpsund, her er Aggersund og herregårde som Lynderupgaard og Hessel, her er Foulum, hvor Martin A. Hansen gik rundt i sit alt for store tøj, her er Frejlev Kirke med Per Kirkebys glasmosaikker og skulptur på kirkegården, og her er Farsø og Johannes V. Jensen og himmerlandshistorier.
Forfattere skriver ofte deres ord på udvalgte steder. De fleste skriver mange vilkårlige steder, de færreste arbejder livet igennem på det samme sted. Skrivesteder, kunne man kalde dem. Karen Blixen er én blandt meget få forfattere, der har to geografiske lokaliteter uløseligt knyttet til sit navn: Kenya og Danmark. Begge steder er livgivende kilder til hendes værk. Begge steder har sat sine spor direkte og indirekte i bøgerne, men stort set hele hendes litterære værk blev til i arbejdsværelset på Rungstedlund. Det blev hendes sted – Skrivestedet.Bogens forfatter Marianne Wirenfeldt Asmussen har sammen med fotograf Kurt Rodahl Hoppe opsøgt alle stederne, alle detaljerne i Karen Blixens huse i Kenya og Danmark, og søger således at afdække og aftvinge stederne deres betydning, egenart og skønhed. Af og til er de nye farvebilleder bragt i dialog med gamle sort-hvide fotografier fra dengang, Blixen var der, eller de er enkelte steder ledsaget af citater fra forfatterskabet.Skriftdesigner Trine Rask har specialdesignet skriften Karen til denne udgivelse efter studier af Karen Blixens håndskrift. Den benyttes til bogens store citater fra Blixens forfatterskab.Marianne Wirenfeldt Asmussen (f. 1945) er kunsthistoriker og forfatter, grundlægger og tidl. leder af Karen Blixen Museet på Rungstedlund.Kurt Rodahl Hoppe (f. 1961) er fotograf. Har illustreret en lang række bøger om arkitektur og kulturhistorie. I 2017 udgav han fotobogen Bogsteder.
360 DANMARK bøgerne tager dig med på en rejse på 2 eller 4 hjul langs Danmarks smukkeste og mest spændende veje.De 3 bind i 360 DANMARK-serien indeholder næsten 30 ruter i hele Danmark – ruter, der er skræddersyet til passionerede motorcyklister, bilister og landevejscykelryttere, men som samtidig også er yderst relevante for familier på dagsudflugt og turister på ferie.Via bøgernes onlineindhold får du adgang til turene mens du er på farten, og ruterne kan nemt downloades til mobilen. Ruterne og seværdighederne byder på årevis af udforskning og oplevelser.Bøgerne er et must-have for enhver person, der elsker at opdage nye steder.360 DANMARK - Bind 2 - Fyn-Sønderjylland-Østjylland indeholder 11 flotte og spændende ruter i følgende områder:#1 MIDT-VESTFYN – VISSENBJERG – AARUP – MORUD#2 ØSTFYN – NYBORG – SVENDBORG#3 SYDFYN – SVANNINGE BAKKER#4 LANGELAND – TÅSINGE#5 AABENRAA – LØJT LAND – SØNDERBORG#6 KOLDING FJORD – CHRISTIANSFELD – HADERSLEV#7 VEJLEFJORD – VEJLE Å – GREJS Å#8 AARHUS – ODDER – SKANDERBORG#9 SØHØJLANDET SYD – EJER BJERGE – VRADS#10 SØHØJLANDET NORD – SILKEBORG – GJERN – GUDENÅ#11 SYDDJURS – MOLS BJERGERuterne har en samlet længde på 1.863 km og der beskrives mere end 170 seværdigheder til hele familien. Ruterne og seværdighederne byder på mange års oplevelser på Fyn og i Sønderjylland og Østjylland.Bogen er rigt illustreret med 253 billeder, hvoraf mange i stort format.-The 360 DANMARK books will take you on a journey along Denmark’s most beautiful and engaging roads. Experience the best Denmark has to offer on two or four wheels.The three volumes of 360 DANMARK offer almost 30 routes throughout Denmark - routes that are ideally suited for passionate motorcyclists, drivers, and road cyclists but are still highly relevant for families on a day trip and tourists on holiday as well.The books' online content gives you access to the trips while you are on the road, and the routes can easily be downloaded to your mobile phone.The routes and points of interest offer years of exploration and experiences.These books are a must-have for everyone who loves discovering new places.360 DANMARK - Vol 2 - Funen - Southern Jutland - Eastern Jutland includes 11 exciting and scenic routes with a total length of 1,863 km. More than 170 points of interest are included in this book.
En personlig beretning fra et modsætningsfyldt kontinent, som rummer konflikter og krig, men også håb og tro på fremtiden. Jørn Stjerneklar er fotograf, kameramand og journalist. Han har arbejdet i mere end 80 lande - specielt i Afrika, hvor han har boet i tredive år. I "Hjertet glemmer ikke, hvad øjet har set" fortæller han om 40 års rejser i Afrika, hvor han og hans kone Helle Maj bl.a. har rapporteret fra det første demokratiske valg i Namibia i 1989, fra borgerkrigen i Mozambique Zimbabwe, om opgøret med apartheid-systemet i Sydafrika og om folkedrabet på tutsierne i Rwanda i 1994. Han fortæller også om sit første møde med Afrika, da han lander i Nairobi i 1980, og hvordan han og Helle Maj vælger at bo i Sydafrika og starter Mayday Press. Indimellem er det en rystende fortælling, men den båret af forfatterens dybe kærlighed til Afrika og de mennesker, han møder på sin vej.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.