Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Skønlitteratur for børn og unge: sande fortællinger skrevet som skønlitteratur

Her finder du spændende bøger om Skønlitteratur for børn og unge: sande fortællinger skrevet som skønlitteratur. Nedenfor er et flot udvalg af over 62 bøger om emnet. Det er også her du finder emner som Sande historier, f. Eks. Om at overleve, opdagelser, konflikter, krig osv. Skrevet som skønlitteratur.
Vis mere
Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
 • af Sigurd Barrett
  124,95 - 145,95 kr.

  Meget få mennesker har haft så stor indflydelse på den vestlige verdens tankegang som Martin Luther. Han levede i Tyskland fra 1483 til 1546 og er kendt som munken og teologen, der med sine nye tanker om kristendommen startede reformationen. På Luthers tid gennemstrømmede religion alle dele af samfundet, og derfor fik de nye tanker afgørende betydning for ændringer i samfundet og opfattelsen af mennesket. For eksempel blev familien etableret som det vigtigste sociale fællesskab.I 2017 er det 500 år siden Martin Luther slog sine 95 teser op på porten til slotskirken i Wittenberg – en begivenhed, der blev startskuddet til reformationen. Jubilæet vil blive markeret landet over for at fremme forståelsen af og kendskabet til reformationens betydning for det danske samfund, dansk identitet og bevidsthed. Sigurd Barrett vil med sin nye bog bidrage til reformationsjubilæet ved med sin kendte, billedrige og fabulerende fortællestil at formidle Luther og reformationen for de små. Bogen er levende illustreret af Stine Rosenberg.

 • - De 20 allerbedste fortællinger fra Danmarks Oldtid
  af Josefine Ottesen
  138,95 - 172,95 kr.

  Hvis du skal læse én bog for dit barn! Vikingesagnene sidder dybt i vores kulturelle DNA, og for at bringe arven videre på bedst mulig vis, har Josefine Ottesen sat sig for at gendigte de allerbedste sagn og fortællinger fra de rigtige kilder. Læs blandt andet sagnene om Regnar Lodbrog og Kraka, Sigurd Dragedræber, kong Skjold og Hagbard og Signe. Historierne er dramatiske og drabelige, og der bliver kæmpet og ofret, snydt og elsket, når de gamle vikinger går på togt. Kort sagt: Den perfekte underholdning for en ny generation med smag for vikinger og gode historier.

 • af Erik Barfoed
  116,95 - 186,95 kr.

 • af Glenn Ringtved & Ingvild Marie Methi
  73,95 - 198,95 kr.

  Man kan flygte fra et børnehjem, fra et fængsel, fra sit land og sit liv …                                 … men ikke fra sig selv. Var der gode tider i min barndom? Findes der et eneste minde, der kan få mig til at smile for mig selv, mens jeg skriver? Et eneste øjeblik, hvor livet for alvor var godt, og hvor jeg følte mig elsket?Menneskemonster er en graphic novel om Jens Nielsen, den sidste person, der blev henrettet i Danmark i fredstid. Efter en barndom med vold, anbringelser og svigt havner han i en spiral af kriminalitet, der ender med, at han idømmes dødsstraf. Men nye politiske vinde blæser, og han benådes gang på gang.Jens Nielsen vil dog ikke benådes. Han mener, at det samfund, der har skabt ham, skal tage ansvaret og give ham den straf, han ønsker: døden.

 • af Jesper Wung-Sung
  158,95 kr.

  Mine ar er et autofiktivt værk, som lægger sig i forlængelse af bl.a. Lynkineser, der var indstillet til Nordisk Råds Børnelitteraturpris. Gennem korte nedslag i forfatterens liv fortæller Wung-Sung om de mange fysiske ar, han har pådraget sig gennem livet, fra han som toårig var ombord på et skib med sine forældre ud for Japans kyster, til årene som stor skoledreng i Houston, Texas og hjemme på Ærø igen som teenager. Bogen er skrevet med forfatterens velkendte, skarpe humor og fantasi.

 • af Ronnie Andersen
  249,95 kr.

  Autopilot er en stærk og gribende fortælling om en ung spilafhængig, inspireret af Ronnie Andersens eget møde med ludomani, der ifølge forfatteren er den sværeste afhængighed overhovedet.Det ændrer noget i Rufus, da moren bliver dømt for skattesvig, faren må sige sit job op, og familien er nødsaget til at flytte. Omstændighederne tvinger Rufus til at handle, og han udvikler en spilletrang der tager ham som gidsel, uden at det egentlig handler om pengene eller jagten på lykken. Spillet bliver hans ven. Hans fokus. Vennerne er ligegyldige eller dumme. Faren er åndssvag. Og selv da Rufus bliver opdaget i at have taget af klassekassen, er han ikke helt indstillet på, at han har brug for hjælp. Et innovations-projekt fra Center for Ludomani sætter ham i forbindelse med Irene. Men er hun der for at stoppe med at spille? Eller leder hun også bare efter en undskyldning, en medskyldig, så spillet kan fortsætte?Pressen skriver:»Ronnie Andersen har en enestående evne til at portrættere de unge, rodløse fyre med ondt i sjælen […] Sproget er ungt og morsomt på en ret crazy måde.«  –  Merete Trap, Lektør»Sproget [er] ungdommeligt og bogen let at læse. Den vil egne sig godt og sikkert ramme de unge, fordi den tager fat i et aktuelt problem, som man kan have som menneske, og bogen belyser, hvad et misbrug kan gøre ved folk, og hvor meget det kan ødelægge.«– Cecilie, Bookeater»Ronnie Andersen skriver meget ligefremt, med korte, koncise dialoger og på en måde, der meget godt afspejler tonen i ungdomslivet […] Historiens styrke ligger i realismen og i at gøre læseren pinligt bevidst om den uhyre smalle grænse mellem frelse og fortabelse.«– Damian Arguimbau, Weekendavisen

 • af Jesper N. Christiansen
  217,95 kr.

  Jonas er ubesejret i sit nye hood på Vestegnen, hvor der kæmpes med de bare næver, og Last Man Standing vinder kampen.Efter farens død rykker Jonas med sin mor og dennes kæreste til Tåstrup. Hvad der skulle være en ny start på tilværelsen efter en voldsdom, udvikler sig til et farligt liv, hvor Jonas slås for penge i et råt rocker-miljø, der er svært at slippe ud af igen. Han scorer den attraktive Sonja og vinder sine fights, men angsten er en nådesløs skygge, og drømmen om at slippe væk fra Alting trækker i Jonas.Pressen skriver: »Jeg har lige læst North Dakota – Der starter vi forfra færdig, og det var noget af en oplevelse […] Det er en utrolig god historie om utrolig triste emner; Vold, døden, angst og følelsen af at man ikke passer ind […] Jeg synes det er en meget interessant bog, og jeg har nydt at læse den. Den kan helt klart anbefales!«(9/10 stjerner) – Bookeater»Provokerende og direkte fortælling om 16-årige Jonas’ kamp for at skabe en ny tilværelse og finde sig selv […] Romanen har noget på hjerte og kan varmt anbefales til alle, der ikke lader sig skræmme af det direkte sprog og Jonas’, der jo er en teenagedreng, intense fokus på det modsatte køn. Det er virkelig lykkedes for forfatteren at skabe et portræt af en ung mand, der lader sig manipulere af andre, og hvis usikkerhed og ensomhed efterlader sig dybe spor.«– Louise Tranborg, Litteratursiden»Men hvis man slipper sin indre takt-og-tone-pedant og for en stund giver fanden i sproglige og sociale idealer, vil man (én selv såvel som konfirmanden og andre potentielle læsere) blive begavet med et ualmindelig vedkommende, virkelighedsnært og voldsomt forstadseventyr fra Vestegnen [...] North Dakota er en stærk og (trods det harske sprog) meget velskrevet roman om at blive svigtet og lade sig svigte og om ikke at lade hverken andre mennesker eller ens egne svagheder styre ens liv […] Råt, realistisk og rørende.«***** – Merete Reinholdt, BT»Hvor kan vrede bare ødelægge meget. Vrede er en naturlig og helt legal følelse. Men vi bliver nødt til at styre den, at tage kontrollen over den! Ellers bliver den altødelæggende. Det er dét, denne glimrende roman handler om […] Lad mig slutte af i gadesproget: Fårk – det er stærke sager! Det er en virkelig stærk, medrivende og rørende ungdomsroman. Med tårerne trillende ned af begge kinder lukkede jeg bogen, mens jeg ønskede Jonas alt der bedste i livet!«–  Jane Andersen, Bogbloggen»Man læser med mørbankede øjne om disse lørdagsfornøjelser, og forfatteren kan skrue et slagsmål sammen, så stolen hopper. Det er råt for usødet […] Forfatteren går ikke efter de nemme løsninger. Egentlig går han vel slet ikke efter løsninger. Han slår først. Han river og flår. Så træder han et skridt tilbage og betragter sit værk med ømme knoer og blødende hjerte. Det er trivi til kæben.«**** – Steffen Larsen, Politiken

 • af Nicole Boyle Rødtnes
  68,95 kr.

  "Da Paul kom til sig selv igen, var han omringet af en stank af rådne æg. Alt var mørkt, og han kunne mærke vand omkring sine ben, mens hans overkrop føltes tør. Tør, men dækket af slim. Noget stort pressede om hans bryst. Det lykkedes ham at få hånden fri og mærke på det, der klemte om ham. Da han følte børsterne på flodhestens snude, gik det op for ham, hvad der var sket. Han var fanget i gabet på en flodhest …"Vilde dyr har altid fascineret mennesker. Men lige så smukke som de er, lige så farlige kan de også være. ”Fanget i flodhestens gab” er en samling forfærdende historier om vilde dyrs angreb på mennesker – alle sammen fra det virkelige liv. Læs de sande historier om, hvor galt det kan gå, hvis man er på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt …

 • af Mette Finderup
  91,95 - 122,95 kr.

  Nielsens danmarkshistorie er en krønike om arbejderfamilien Nielsen, som begynder ved Slaget på Fælleden og slutter i nutiden under coronabølgen. Det er en fortælling om modige børn og stædige forældre. Om fortidens fattigdom og nutidens sammenhold. Om børneliv gennem tiderne og én families ukuelige vilje til at skabe forandring.En historie i børnehøjde om Danmark gennem 150 år fortalt for alle mellem 6 og 100 år. Bogen er skrevet af Mette Finderup, illustreret af Sussi Bech og udviklet i samarbejde med Socialdemokratiet.- Nielsen-genet fik lille Jens til at blande sig i Slaget på Fælleden!- Ida-Marie blandede sig i serveringen … til sin farfars sølvbryllup … af hensyn til klimaet!”Nielsen-genet … det er en ting, der løber i familien. Vi har altid blandet os, når vi havde en sag. Somme tider gør vi noget klogt. Somme tider noget meget dumt.”

 • af Malene Sølvsten
  152,95 kr.

  I Spående Vølve genfortæller Malene Sølvsten de kendte myter fra den nordiske mytologi og giver et nyt bud på de myter, som vi alle har hørt om, men i en helt ny kontekst. Myterne fortælles af den synske Hejd, der efter tabet af sin lillebror, Gisle, bønfalder guderne om at genoplive ham. Da Frigg nægter, vender Hejd sig mod Odin. Og for at give ham kraft nok til, at han kan redde Gisle, må hun bruge sin synskhed til at fortælle Odins historie. Men ligesom alle de mennesker, der gerne vil udnytte Hejds synskhed, er Odin heller ikke så nem at gøre tilpas. Bogen har forord af Jeanette Varberg og er illustreret med Malene Sølvstens egne linoleumstryk.

 • af Tom Palmer
  89,95 kr.

 • af Sylvia Plath
  139,95 kr.

 • af Sharon Cameron
  114,95 - 148,95 kr.

 • af Zoulfa Katouh
  175,95 kr.

 • af Tobias Cadin & Gitte Søby Madsen
  129,95 - 146,95 kr.

  Andet bind i den roste serie af rå, realistiske ungdomsbøger til læsemæssigt udfordrede børn og unge skrevet af eksperter på området.Danmarksgården er fortællinger fra blokken, fortalt med udgangspunkt i det sprog og den kultur, som de unge selv lever i hver dag i de udsatte boligområder. Igennem fortællingerne fra Danmarksgården kan de unge reflektere over deres egne valg og dilemmaer, mens de spejler sig i unge, som ligner og taler som dem selv eller nogen, de kender. Danmarksgården er skrevet i et simpelt og letforståeligt sprog med afsæt i det sproglige univers, som de unge selv benytter i deres hverdag i form af slang og ”ghettodansk”. Bogen er særligt henvendt til drenge, som mangler relevant litteratur til at afspejle deres livsverden, hvorfor de ofte forlader skolen med dårlige læsekundskaber sammenlignet med deres jævnaldrende. Historierne i Danmarksgården er rå og bedst egnet til udskolingen eller de første år af gymnasiet. Ishockey har altid været Niklas’ kald, men da en knæskade sender ham på bænken, bliver han rastløs. Han savner holdet og suset. Han gider ikke babysitte sine små søstre, og skolen har han givet op på. Han hænger ud med Kerem og de andre shababs fra Danmarksgården, men en dag er der pludselig noget nyt, der byder sig til: et nyt hold.Fra fængslet har Niklas’ far trukket i nogle tråde, og Niklas tilbydes en plads i et supporter-fællesskab bundet sammen af fodbold, stoffer og vold.Niklas er splittet: Er han en af Gårdens shabs eller en af farens rocker-supportere?Om DANMARKSGÅRDEN 1: ”En velskrevet, letlæselig, rå, men realistisk fortælling om at være ung i et ikke altid gunstigt miljø. En super vigtig bog, som både kan læses af læsesvage unge, men også af unge, der har brug for at kunne spejle sig i Daniel og Ardits verden og reflektere over deres dilemmaer og valg.” – Dansk Bibliotekscenter

 • af Susanne Meelbye
  102,95 - 125,95 kr.

  Girlpower for teenspigerLærke er en helt særlig og inspirerede pige med masser af girlpower. Selvom hun faktisk ikke ser så godt. Men hun tror alligevel på sig selv og tager kampen op, hvis hun møder modstand. Og modstand, det giver Camilla fra hendes klasse hende. Nærmest hele tiden. Men Lærke har sin egen måde at tackle det på og finde løsninger på, som nærmest gør det at være anderledes til en gave.Vi har jo alle et eller andet, der driller os. Det er ikke altid, at det er synligt, og nogle gange er det synligt. Meget synligt. Vi kan måske ikke se så godt og går med tykke briller, eller vi har tydeligt eksem. Der er også de skjulte. Vi kan have sukkersyge eller være ordblinde. At være anderledes er i Susanne Meelbyes verden en rigtig god ting, og hun har skabt Lærke til teens, som står ved at se dårligt og ikke lader sig knække eller slå ud af det. Men insisterer på stadigvæk at have et godt liv. Måske Camilla også bærer på en hemmelighed, hvor hun er anderledes?

 • - Om Erika og hendes legekammerat Sebastian
  af Anne Lilleager
  65,95 - 142,95 kr.

  'Vejen til Canada' handler om en pige og en dreng, der leger en hel dag og oplever alt muligt. De passer på et firben, er indianere, bygger hule, er til en begravelse med en død hare og de fisker hudestegler, der bliver til store, farlige fisk på verdenshavene. Den ene af børnene ender i Canada hos en bjørne familie. Hun skal finde ud af at komme hjem igen. Hvordan mon det går med det alt sammen?Citat fra bogen: "Sebastian og Erika kan næsten ikke stå stille. Det er så spændende. Niels driller og er langsom. Endelig trækker han en lille træbåd frem fra lommen. Han siger, han selv har lavet den. Han tager også en pind frem med flag på. Den sætter han fast i et lille hul i midten af båden Niels søsætter båden og styrer den i vandet med en lang pind. Når Sebastian går med båden, fanger han kæmpe hvaler, siger han. Båden er en stor hvalfangerbåd og sejler på de store verdenshave. Erika driller ham og siger:- Det du fanger er bare hundestegler.- Nej det er hvaler og farlige og giftige fisk, siger han, - du må kunne regne ud, at man ikke fanger hundestejler med en hvalfangerbåd.Erika lægger sig lidt ned. Glasset med hundestegler stiller hun på græsset ved siden af sig. Niels går ved siden af Sebastian og hjælper ham med båden. Solen skinner dejlig varmt.Sebastian går videre hen langs åen. Han vender sig om mod Erika og Niels og råber: - Hej med jer, jeg på vej til Canada!Men så sker der noget mærkeligt."

 • af Jacob Munkholm Jensen
  131,95 - 144,95 kr.

  I 1944 raser Anden Verdenskrig på sit fjerde år. Verden står bogstavelig talt i flammer, og på fronterne dør soldaterne i hundredtusindvis. Danmark er besat af det nazistiske Tyskland, og modstandsbevægelsen opererer i det skjulte. Men Gestapo – tyskernes hemmelige politi – har øjne alle vegne. I denne bog inviteres du med tilbage til ét af besættelsestidens blodige kapitler. Du er med hele vejen – fra den dag, du kommer ind i modstandsbevægelsen, og indtil du bliver arresteret. Gestapos håndlangere vil gøre alt, hvad de kan, for at få dig til at forråde dine kammerater. Eller rettere: Du er kun med hele vejen, hvis du overlever! I løbet af historien vil du nemlig blive bedt om at træffe en række afgørende valg, og af og til er du nødt til at slås for livet. Du er selv hovedpersonen, og valgene, du træffer i løbet af historien, er med til at afgøre din skæbne. Men sommetider er det kun dit held, der bestemmer forskellen på liv og død. Uddrag af bogen “Tyskere,” hvisker mælkekusken og trækker i det samme en pistol frem fra jakken, som han lægger under sin hat midt imellem jer. “Hvis de afslører os, så tager du den og skyder. Imens pisker jeg hestene og får os væk herfra i en fart. Okay?” Pludselig ryster du af skræk. Det var jo netop det, der ikke måtte ske. Mens motorcyklen kommer nærmere skramler hestevognen videre ad vejen, rundt i svinget og videre ud af skoven. Foran dig ser du en tysk vejspærring. Der er rullet pigtråd ud på tværs af vejen, og du kan tælle mindst tre-fire tyske soldater med geværer. Dertil kommer de to på motorcyklen, som nu indhenter jeres vogn og kører ind foran den. Soldaten i sidevognen rækker en hånd i vejret og råber: “HALT!” Om forfatteren Jacob Munkholm Jensen (f. 1974) er uddannet journalist og debuterede som forfatter i 2011. Siden har han skrevet en række titler i forskellige genrer. Fælles for dem alle er interessen for den historisk korrekte detalje, som sandsynliggør og underbygger historiernes troværdighed. Konceptet med denne bogserie er tænkt som en anderledes og inddragende form for historiefortælling, hvor læseren tages med tilbage i tiden og involveres i nogle af de mere voldsomme episoder i Danmarkshistorien. Målgruppen er de ca. 10-15-årige drenge og piger, som interesserer sig for spænding med et historisk tvist. Men voksne kan også læse med og blive klogere.

 • af Yeva Skalietska
  96,95 kr.

  Everyone knows the word "war". But very few understand what it truly means . when you find you have to face it, you feel totally lost, walled in by fright and despair. All of your plans are suddenly interrupted . Until you've been there, you don't know what war is.This is the gripping, urgent and moving diary of young Ukrainian refugee Yeva Skalietska. It follows twelve days in Ukraine that changed 12-year-old Yeva's life forever. She was woken in the early hours to the terrifying sounds of shelling. Russia had invaded Ukraine, and her beloved Kharkiv home was no longer the safe haven it should have been. It was while she and her Granny were forced to seek shelter in a damp, cramped basement that Yeva decided to write down her story. And it is a story that the world needs to hear.Yeva captured the nation's heart when she was featured on Channel 4 News with her granny as they fled Ukraine for Dublin. In You Don't Know What War Is, Yeva records what is happening hour-by-hour as she seeks safety, follows her friends' updates on social media and travels from Kharkiv to Dublin. Each eye-opening diary entry is supplemented with daily headlines from around the world, while three beautifully detailed maps (by Kharkiv-native Olga Shtonda) help the reader track Yeva and her granny's journey through Europe. You Don't Know What War Is is a powerful insight into what conflict is like through the eyes of a child and an essential read for adults and older children alike.

 • - Ragnarok
  af T. R. Bisgaard
  116,95 kr.

  Eriks far er forsvundet, og Erik må endnu en gang rejse tilbage i tiden i håbet om at finde ham. Astrid og hendes søster, Bodil, tager med. De havner i samernes land i det iskolde nordlige Norge.Ragnarok er femte og sidste bind i serien Midgårds Beskyttere.★★★★★”Blandingen mellem nordisk mytologi og fantasy fungerer rigtigt godt, og når det så er en velskrevet bog, hvor sproget er afbalanceret til målgruppen kan det ikke blive bedre.”Bogrummet.dk"Hvis man er vild med Lars-Henrik Olsens ”Erik menneskesøn”, vil ”Midgårds beskyttere” være værdige arvtagere.”Skolebibliotekar Tine Mørup

 • af Soledad Romero
  159,95 kr.

  Die unglaublichsten Gefängnisausbrüche und Fluchten der Weltgeschichte.Manche Verbrecher wollen sich einfach nicht mit einem Leben hinter Gittern abfinden, deshalb kam es in der Geschichte immer wieder zu spektakulären Ausbrüchen.Es ist schon erstaunlich, welch raffinierte Pläne sich Gefangene erdenken und was sie auf sich nehmen, wenn es ums Entkommen geht. Dieses unterhaltsame Buch enthüllt einige der mutigsten und verwegensten Ausbrüche der Geschichte und begibt sich auf die Spuren jener Knackis, die um alles in der Welt die Freiheit wieder­ gewinnen wollten.

 • - Danmarkshistorie og sagn set fra Langeland
  af Torben Wahlstrøm
  140,95 kr.

  Bogen består af små fortællinger, der alle har rod i Langeland, men som flakser ud på tværs af både tider og lande. Torben Wahlstrøm fortæller levende om, hvordan Danmark blev formet i istiden, hvordan spanske soldater blev skibet hjem efter krigen, og hvordan stakkels Ida Laustdatter fik en skifting. Bogen er ren fortællekunst med rum til både virkelige hændelser og fantastiske eventyr om jætter, dansende dværge, lindorme og droneflyvninger gennem tiden.Torben Wahlstrøm overfører sin mundtlige fortællekunst til små perler af historier medintensitet og nærvær. De er perfekte til oplæsning. For den kulturhistoriske interesserede er der meget spændende materiale at hente, og eventyrerne er poetiske og fyldt med fantasi.

 • af Karen Levine
  81,95 kr.

 •  
  96,95 kr.

  Mit dem Leben davongekommen! In diesem Buch werden Geschichten von Menschen erzählt, die Katastrophen zu Land, zu Wasser oder in der Luft überlebten. Einige überstanden Schiffsuntergänge, Flugzeugabstürze und Weltraumunfälle. Andere waren verschollen auf dem Meer, im Dschungel oder in der Sahara. Viele Überlebende waren am Rand der Verzweiflung, bevor sie eine Lösung fanden. Diese Menschen hatten einen unglaublichen Lebenswillen. Er war stärker als alles andere. Wenn man ihre Geschichten liest, fragt man sich: Was würde ich selbst in dieser Situation tun? Würde ich aufgeben oder kämpfen?   Wahre Helden: 21 erstaunliche, berührende Geschichten von Menschen in lebensbedrohlichen Situationen, sei es der Haiangriff auf Bethany Hamilton, die Notlandung von Chesley Sullenberger auf dem Hudson River oder die verschollenen Thai-Jungen in der Höhle Erzähltext: Spannende kurze und interessante Kapitel, ausgestattet mit dramatischen Illustrationen Perfekter Lesestoff: Für Kinder ab 9 Jahren Wie überlebt man ein Unglück? Einen schweren Unfall oder eine Naturkatastrophe zu überleben - wie schafft man das? Die Menschen in diesem Buch haben unter sehr schwierigen Bedingungen ihr Leben retten können: aus gefährlichen Situationen, bei Naturkatastrophen oder bei missglückten Abenteuern.

 • af Jessica Jung
  135,95 kr.

  Jessica Jung, K-Pop-Legende und frühere Leadsängerin von Girls Generation, beschreibt in ihrem ersten Roman die bunte und von hartem Wettbewerb bestimmte Welt des K-Pop. Die siebzehnjährige Rachel Kim trainiert seit Jahren an der Academy von DB Entertainment in Seoul, um es in eine Girl Group und ganz nach oben zu schaffen. Zusammen mit den anderen unterwirft sie sich dem strengen Regiment und knallharter Konkurrenz: Keine Freizeit, keine Dates, immer im Training. Als sich die Chance bietet, mit DBs Superstar Jason Lee zu singen, weiß Rachel: Das ist ihre Chance, um aufzufallen. Endlich auserwählt zu werden. Das Problem? Jason ist tatsächlich nett, sexy und wahnsinnig talentiert - er ist die Art von Ablenkung, die Rachel sich nicht leisten darf. Und genau die Art von Ablenkung, die sie sich nicht verkneifen kann.

 • af Susan Elizabeth McClelland & Badeeah Hassan Ahmed
  99,95 kr.

  Der Weg einer jungen Frau aus der Gefangenschaft des ISBadeeah Ahmed Hassan ist gerade einmal 18, als IS-Kämpfer ihr Dorf im Irak überfallen. Mit Hunderten anderer jesidischer Frauen und Mädchen wird sie verschleppt und nach Syrien verkauft. Dort landet sie als Haussklavin bei einem hochrangigen IS-Kämpfer in Aleppo. Sie wird regelmäßig misshandelt. In Monaten der Gefangenschaft sind es die Erinnerungen und Geschichten aus ihrer Kindheit, die ihr Halt geben. Daraus schöpft sie die Kraft, zu fliehen und ihre Familie wiederzufinden.Die junge Autorin erzählt ihre Geschichte, um ihrem Volk eine Stimme zu verleihen, auf den Genozid der Jesiden aufmerksam zu machen und unterdrückten Frauen und Menschen auf der ganzen Welt Mut zu machen.

 • af Dashka Slater
  179,95 kr.

  Zweifach nominiert für den Deutschen Jugendliteraturpreis 2020! Kriminalgeschichten, die auf wahren Begebenheiten beruhen, sind selten romantisch. Doch gerade diese brechen uns gewöhnlich das Herz. (NewYork Times) Der Bus der Linie 57 ist das einzige, was Sasha und Richard miteinander verbindet. Richard ist Afroamerikaner, geht auf eine öffentliche Schule und hat gerade einen längeren Aufenthalt in einer betreuten Wohngruppe für jugendliche Straftäter hinter sich. Sasha ist weiß, besucht eine Privatschule und identifiziert sich selbst als agender. Nur acht Minuten täglich verbringen Sasha und Richard gemeinsam im Bus 57. Bis zu dem Tag als Sasha den langen weißen Rock trägt und Richard ihn anzündet. Dashka Slater hat den nachfolgenden Gerichtsprozess monatelang verfolgt, mit Beteiligten gesprochen und die Hintergründe recherchiert. Bus 57 ist die akribische Dokumentation eines berührenden Falles, der tragischen Verstrickung zweier Jugendlicher, die doch nur eines wollen: glücklich sein, trotz allem. Im Februar 2015 erschien im New York Times Magazine unter der Überschrift The Fire on the 57 Bus ein längerer Artikel der Journalistin Dashka Slater über einen Vorfall, der sich eineinhalb Jahre zuvor in Oakland ereignet hatte. Ein afroamerikanischer Teenager setzt die Kleidung eines Gleichaltrigen in Brand, der genderqueer ist. Sashas und Richards Schicksal ließ Dashka Slater nicht mehr los, so dass aus dem Artikel dieses Buch entstanden ist. Sie erzählt darin von Sashas ungewöhnlicher fantasievoller Kindheit, dem Coming-Out, den Krankenhausaufenthalten, aber auch von der Unterstützung, die Sasha erfährt, nicht nur in der LGBTQ-Community. Genauso sorgfältig arbeitet sie Richards Geschichte auf und wirft einen Blick auf ein Justizsystem, das afroamerikanische Jugendliche anders zu behandeln scheint als weiße. Die Staatsanwaltschaft stuft Richards Tat zunächst als Hate-Crime ein, wodurch ihm ein Verfahren unter Erwachsenenstrafrecht droht und damit eine womöglich lebenslange Haftstrafe.

 • af Steve Tasane
  138,95 kr.

  So nennen sie uns - Kind A, Kind E, Kind I usw. Weil wir nicht nachweisen können, wie wir richtig heißen. Ich bin Kind I.I hat weder Familie noch Papiere, das Einzige, was er hat, ist ein Buchstabe, I - so wird er genannt. Er lebt in einem Camp für Flüchtlinge, und als minderjähriger unbegleiteter Flüchtling gehört er zu jenen, deren Zukunft am unsichersten ist. Doch die Kinder halten zusammen, und jeder Tag ist eine Zukunft für sich. Und I hofft. Auf einen neuen Namen oder sogar - einen Platz im Leben.Steve Tasane erzählt die Geschichte von I ohne jeden Kitsch und Sentimentalität. I ist kein Opfer, er ist ein zehnjähriger Junge voller kindlichem Optimismus, welcher angesichts des großen Leids, das ihm widerfährt, den Leser gleichermaßen berührt wie aufrüttelt. Steifbroschur mit Goldlackveredelung

 • af Laura Ingalls Wilder
  114,95 kr.

  Der Abschlussband der »Unsere kleine Farm«-Reihe! Das erste Jahr der jungen Eheleute Laura und Almanzo ist nicht leicht. Die unerbittliche Natur, gegen die sie sich behaupten müssen, fordert ihnen alles ab. Aber dann wird ihre Tochter Rose geboren und Almanzo kann für seine kleine Familie ein eigenes Haus bauen.Laura Ingalls Wilder zog als Kind mit ihrer Familie vom amerikanischen Osten immer weiter Richtung Westen. Basierend auf ihren Tagebüchern schrieb sie später die weltberühmte Kinderbuchserie »Unsere kleine Farm«. Diese gehört mittlerweile zum Kanon der Kinderbuchklassiker und wurde in den 1970er-Jahren umfangreich verfilmt.

 • af Irene Dische
  121,95 kr.

  Peter wächst bei seinem strengen Großvater in Ungarn auf. Doch als Peters Vater Diplomat in Berlin wird, holt er ihn zu sich. Er nimmt ihn mit auf Partys und ins Theater. Eine wunderbare Fassade, die den Blick auf die drohende Gefahr durch den Nationalsozialismus verstellt. Peter weiß nicht einmal, dass er Jude ist. Erst in der Reichskristallnacht wird ihm die Geschichte seiner Familie erzählt. Als sich die Illusion nicht länger aufrechterhalten lässt, muss Peter zurück nach Ungarn. Jede Woche trifft dort ein Brief des Vaters ein. Doch was wirklich geschehen ist, erfährt Peter erst viel später. Der einzige Jugendroman von Irene Dische: ausgezeichnet mit dem deutschen Jugendliteraturpreis.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.