Udvidet returret til d. 31. januar 2025

Undervisningsmidler: jura og retsvidenskab

Her finder du spændende bøger om Undervisningsmidler: jura og retsvidenskab. Nedenfor er et flot udvalg af over 10 bøger om emnet. Det er også her du finder emner som Alle typer undervisningsmidler, som handler om retsvidenskab, jura og love, for videregående uddannelse.
Vis mere
Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • af Sigurd Barrett
    180,95 - 207,95 kr.

    Sigurd fortæller om Grundloven udkommer i anledning af Grund - lovens 175-års fødselsdag i 2024 og fortæller på vanlig humoristisk Sigurd-vis om demokrati, folkestyre, medbestemmelse og frihedstanker til både børn og voksne.I en tid, hvor demokratiet er under pres mange steder i verden, er Sigurds nye bog et tiltrængt lyspunkt, idet den beskriver demokratiets og folkestyrets væsen i et sprog, som alle kan forstå, og med skønne illustrationer af Jørgen Eivind Hansen.Med bogen følger der QR-koder og tekster til sange, ligesom der findes aktivitetsafsnit til hvert kapitel af Mette og Rasmus Welling. Sigurd kommer til at spille og fortælle om Grundloven og dens fejring i 2024 ved koncerter rundt om i hele landet. På den måde ligger Sigurd fortæller om Grundloven som en naturlig fortsættelse ovenpå Sigurds bestsellere om bl.a. Danmarkshistorien, Genforeningen og Kongerækken.Bogen er gennemillustreret og indeholder både trykte tekster og links til indspilninger af sangene, bl.a. Sigurds helt nye Grundlovssang ”Frit at tale”

  • - Kompendium i Familie og Arveret
    af Michelle Pedersen & Charlotte Glerup Sørensen
    257,95 kr.

    Kompendiet er udarbejdet til at give læseren et kortfattet og systematisk overblik over fagene familieret og arveret. Bogen gennemgår de forskellige emner indenfor familieretten og arveretten, ligesom bogen henvender sig primært til jurastuderende og kan anvendes af andre med interesse i faget. Bogen dækker kernepensum ved de forskellige universiteter og ajourført med nyeste lovændringer. Det primære formål med udgivelsen af kompendiet er at hjælpe den enkelte studerende med eksamenslæsningen. Kompendiet er forfattet og udarbejdet af Michelle Pedersen fra Københavns Universitet og Charlotte Glerup Sørensen fra Aarhus Universitet.

  • af Anna Ø.E. Nielsen & Caroline Emilie Prehn Matzke
    187,95 kr.

    This compendium provides a comprehensive overview of the curriculum for the course “International Law” at the University of Copenhagen, making it valuable not only for students but for anyone interested in the subject. It reviews key international topics, particularly relevant in light of current global tensions, including state jurisdiction, immunity, armed conflict, and the law of the sea, among others.The content is organized clearly and concisely, using bullet points, keywords, tables, case law, and lists of main rules and exceptions to enhance understanding and retention.Designed to complement the primary textbook, this compendium serves as an excellent reference for exams, supplementary reading during the semester, or as a general introduction to international law.It updates and replaces former compendiums based on the course’s previous literature.

  • af Niklas Grøhn Bosebjerg & Mikkel Schmidt Jensen
    177,95 kr.

    Juridisk Ordbog er et opslagsværk, som både kan anvendes af almindelige borgere, ligesom bogen også kan anvendes ved begyndelsen på den juridiske uddannelse ved universiteterne. De juridiske begreber i bogen bliver defineret på en enkel og overskuelig måde til læseren som for første gang stifter bekendtskab med de nye juridiske ord og termer. Niklas Grøhn Bosebjerg og Mikkel Schmidt Jensen studerer cand.jur. ved Københavns Universitet.

  • - Kompendium i Strafferet og straffeprocesret
    af Daniel Berg & Layal Sarhan
    267,95 kr.

    Kompendiet er udarbejdet til at give læseren et kortfattet og systematisk overblik over faget strafferet. Bogen gennemgår ansvarslæren, sanktioner, forbrydelserne samt straffeprocesretten, ligesom bogen henvender sig primært til jurastuderende og kan anvendes af andre med interesse i faget. Bogen dækker kernepensum ved de forskellige universiteter og ajourført med nyeste lovændringer. Det primære formål med udgivelsen af kompendiet er at hjælpe den enkelte studerende med eksamenslæsningen. Kompendiet er forfattet og udarbejdet af advokatfuldmægtig hos DLA Piper Layal Sarhan samt direktør hos forlaget Law Academy Daniel Berg. Kompendiet er reviewet af Danmarks to førende forsvarsadvokater Michael Juul Eriksen og Mette Grith Stage.

  • af Lars Birkeå
    397,95 kr.

  • af Carsten Munk-Hansen
    673,95 kr.

    Hvilken betydning har retsfilosofi for retsforskningen? Hvilke tilknytningspunkter er der mellem retsfilosofi og almen videnskabsteori? Hvilke tilknytningspunkter er der mellem henholdsvis filosofi og tradition og juristens metodeanvendelse? Hvad er forskellen mellem juridisk og retsdogmatisk metode? Hvilke videnskabsidealer gælder for retsforskning? Det er nogle af de spørgsmål, denne bog behandler. Juridiske og erhvervsjuridiske studiers bacheloruddannelse skal, som andre universitetsstudiers, omfatte »fagområdets videnskabsteori«, og overbygningen skal omfatte et kandidatspeciale, hvor den studerende godtgør »færdigheder i at anvende videnskabelige teorier og metoder«. Denne bog fremstiller filosofiske, metodiske og praktiske refleksioner om ret, forskning og formidling i lyset af uddannelsesbekendtgørelsens forskrifter Fremstillingen er ikke uden udfordrende standpunkter om retskildelæren. En analyse fører til, at det juridiske virke snarere indeholder mangfoldige filosofiske tilgange end blot en enkelt. IndholdsoversigtForord Kapitel 1. Om fremstillingen Kapitel 2. Almen videnskabsteori Kapitel 3. Retsvidenskab Kapitel 4. Retsfilosofier Kapitel 5. Retsdogmatisk metode Kapitel 6. Retlige værdier Kapitel 7. Loven Kapitel 8. Lovfortolkning og lovkonflikt Kapitel 9. Retlige argumenter (andre retskilder) Appendiks I. Om at besvare case-opgaver Appendiks II. Om at skrive projektopgaver Forkortelser Litteraturfortegnelse Retsafgørelser mv. Stikordsregister

  • - Aftaleret, Erstatningsret og Køberet
    af Philip V. Schmidt & Adam Tamim
    259,95 kr.

    Kompendiet dækker relevante emner indenfor aftaleret, erstatningsret og køberet, ligesom kompendiet giver et overblik over fagene. Bogen kan anvendes af samtlige jurastuderende ved landets universiteter som supplering til lærebøgerne og kan anvendes til at give overblik op til eksamen. Som noget unikt er kompendiet det første af sin slags i en ny serie (Law Academy) som er baseret på et designvenligt indhold, hvor ikoner symboliser domme, citater, huskelister, tips og ikke mindst betingelser.Kompendiet er skrevet af jurastuderende Philip V. Schmidt og Adam Tamim. Kompendiets review er gennemgået af professor i formueret og advokat Anders Ørgaard.

  • - juraens grundregler
    af Ulla Rosenkjær & Anne Lind Gleerup
    880,95 kr.

    Erhvervsjura B - juraens grundregler opfylder læreplanerne til Erhvervsjura på niveau B på hhx, men kan også med fordel anvendes som supplement på videregående uddannelser som fx akademiuddannelserne. Erhvervsjura B byder på eksempler, illustrationer, paragraffer, fortegnelser over de enkelte kapitlers love samt retspraksis integreret med teori. Alle kapitler i Erhvervsjura B indledes med en problemstilling 'Hvad nu?' og afrundes med en løsning 'Sådan!' Bogen gennemgår teorien og lærer eleverne at sondre mellem grundregler og undtagelser.Hvert emne afsluttes med et resumé og oversigter, der giver et hurtigt overblik over vigtige begreber, principper og hovedregler samt undtagelser. Alle kapitler har tjekspørgsmål, der sikrer mulighed for grundig repetition, og caseopgaver, der giver eleverne øvelse i at løse juridiske problemer ud fra juridisk metode. Hvor det er relevant, er en eksamenslignende opgave medtaget. Erhvervsjura B bygger er en fortsættelse af Erhvervsjura C. De to bøger indgår i iBogen Erhvervsjura C&B.

  • - juraens grundregler
    af Ulla Rosenkjær & Anne Lind Gleerup
    880,95 kr.

    Erhvervsjura C - juraens grundregler opfylder læreplanerne til Erhvervsjura på niveau C på hhx, men kan også med fordel anvendes som supplement på videregående uddannelser som fx akademi-uddannelserne. Erhvervsjura C byder på eksempler, illustrationer, paragraffer, fortegnelser over de enkelte kapitlers love samt retspraksis integreret med teori. Alle kapitler i Erhvervsjura C indledes med en problemstilling 'Hvad nu?' og afrundes med en løsning 'Sådan!' Bogen gennemgår teorien og lærer eleverne at sondre mellem grundregler og undtagelser.Hvert emne afsluttes med et resumé og oversigter, der giver et hurtigt overblik over vigtige begreber, principper og hovedregler samt undtagelser. Alle kapitler har tjekspørgsmål, der sikrer mulighed for grundig repetition, og caseopgaver, der giver eleverne øvelse i at løse juridiske problemer ud fra juridisk metode. Hvor det er relevant, er en eksamenslignende opgave medtaget.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.