Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Christian 2. - Lars Bisgaard - Lydbog

- En biografi

Bag om Christian 2.

NOMINERET TIL ÅRETS HISTORISKE BOG 2019, WEEKENDAVISENS LITTERATURPRIS 2019 OG LÆSERNES BOGPRIS 2020 Christian 2. (1481-1559) er en af de mest kendte danske konger. Han var en magtfuld international skikkelse, og da han kom til magten, var han konge af Danmark og Norge og arving til tronen i Sverige. Han er omgærdet af myter og dramatiske historier. Mange kender ham fra Det Stockholmske Blodbad i 1520 (som er forklaringen på hans navn i Sverige: Christian Tyran), fra historierne om hans tvivlrådige sejlads frem og tilbage over Lillebælt utallige gange en vinternat i 1523 og fra kærlighedsforholdet til den smukke Dyveke, hvis mor Sigbrit blev kongens rådgiver. Han er omdrejningspunkt i den måske mest kendte og elskede roman i Danmark, Johannes V. Jensens Kongens Fald. Og alligevel er der i Danmark ikke skrevet en egentlig biografi om Christian 2. siden 1800-tallet. Det rådes der nu bod på med historikeren Lars Bisgaards nye biografi, som bl.a. i gennem et rigt brevmateriale kommer tættere på mennesket bag myterne, end man før har været. Biografien fortæller historien om Christians dramatiske liv og tid på kanten til Reformationen og rydder undervejs op i de mange historier og misforståelser, som knytter sig til hans person.

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788712067511
 • Format:
 • MP3
 • Udgivet:
 • 28. Maj 2019
 • Oplæser:
 • Bjarne Mouridsen
 • Straks på e-mail.
Prøv Tales Streaming i 7 dage for 7 kr.
Herefter fra 75 kr./md. Ingen binding.

Normalpris

Beskrivelse af Christian 2.

NOMINERET TIL ÅRETS HISTORISKE BOG 2019, WEEKENDAVISENS LITTERATURPRIS 2019 OG LÆSERNES BOGPRIS 2020

Christian 2. (1481-1559) er en af de mest kendte danske konger. Han var en magtfuld international skikkelse, og da han kom til magten, var han konge af Danmark og Norge og arving til tronen i Sverige. Han er omgærdet af myter og dramatiske historier. Mange kender ham fra Det Stockholmske Blodbad i 1520 (som er forklaringen på hans navn i Sverige: Christian Tyran), fra historierne om hans tvivlrådige sejlads frem og tilbage over Lillebælt utallige gange en vinternat i 1523 og fra kærlighedsforholdet til den smukke Dyveke, hvis mor Sigbrit blev kongens rådgiver. Han er omdrejningspunkt i den måske mest kendte og elskede roman i Danmark, Johannes V. Jensens Kongens Fald.

Og alligevel er der i Danmark ikke skrevet en egentlig biografi om Christian 2. siden 1800-tallet.

Det rådes der nu bod på med historikeren Lars Bisgaards nye biografi, som bl.a. i gennem et rigt brevmateriale kommer tættere på mennesket bag myterne, end man før har været. Biografien fortæller historien om Christians dramatiske liv og tid på kanten til Reformationen og rydder undervejs op i de mange historier og misforståelser, som knytter sig til hans person.

Brugerbedømmelser af Christian 2.

 • Hans B. 27. December 2020

  Dette er en spændende beretning om en konge de fleste af os kan huske fra brændpunkterne - fx blodbadet i Stockholm. Her får vi hele paletten af begivenheder fra ungdom, forelskelsen i Dyveke, de forviklinger der førte til frasigelsen af tronen, forsøget på at generobre tronen, borgerkrig reformation og fangenskab. Bogen er smukt illustreret og overskueligt opdelt. Enjoy!


Find lignende bøger
Bogen Christian 2. findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.