Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Den anden dødssynd - Jan Guillou - Lydbog

Bag om Den anden dødssynd

DEN ANDEN DØDSSYND er niende bog i Jan Guillous romanserie om 1900-tallet, skildret gennem flere generationer af familien Lauritzen. Serien begynder i 1901 med BROBYGGERNE, og vi er nu nået frem til 1980’erne. Som i de tre forudgående romaner, ÆGTE AMERIKANSKE COWBOYBUKSER, 1968 og DEM DER DRÆBER DRØMME, står Eric Letang også i centrum for DEN ANDEN DØDSSYND. Eric Letang er tredje generation i familien Lauritzen, født i 1944 – ligesom Guillou selv. Det er 1980'erne. Et begivenhedsrigt årti: Palmemordet (naturligvis), terrorsager (med tråde til Blekingegade nr. 2), incestsager, bluffmageren Refaat El Sayed med sin falske doktorhat. Og ikke mindst er det en tid, hvor enorme pengestrømme flytter rundt, og der spekuleres som aldrig før i ejendomme og finansiering. Det gør den nye generation af familien Lauritzen også. Og der skovles penge ind. I hvert fald i begyndelsen. 1980’erne var et grådighedens årti. Og grådighed er den anden dødssynd. Jan Guillous plan er at følge århundredet frem til 11. september 2001.

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788770072434
 • Format:
 • MP3
 • Udgivet:
 • 11. Oktober 2019
 • Oplæser:
 • Paul Becker
Leveringstid: Straks på e-mail

Beskrivelse af Den anden dødssynd

DEN ANDEN DØDSSYND er niende bog i Jan Guillous romanserie om 1900-tallet, skildret gennem flere generationer af familien Lauritzen. Serien begynder i 1901 med BROBYGGERNE, og vi er nu nået frem til 1980’erne. Som i de tre forudgående romaner, ÆGTE AMERIKANSKE COWBOYBUKSER, 1968 og DEM DER DRÆBER DRØMME, står Eric Letang også i centrum for DEN ANDEN DØDSSYND. Eric Letang er tredje generation i familien Lauritzen, født i 1944 – ligesom Guillou selv.

Det er 1980'erne. Et begivenhedsrigt årti: Palmemordet (naturligvis), terrorsager (med tråde til Blekingegade nr. 2), incestsager, bluffmageren Refaat El Sayed med sin falske doktorhat. Og ikke mindst er det en tid, hvor enorme pengestrømme flytter rundt, og der spekuleres som aldrig før i ejendomme og finansiering. Det gør den nye generation af familien Lauritzen også. Og der skovles penge ind. I hvert fald i begyndelsen. 1980’erne var et grådighedens årti. Og grådighed er den anden dødssynd.

Jan Guillous plan er at følge århundredet frem til 11. september 2001.

Forlagets beskrivelse af Den anden dødssynd

1980’erne er grådighedens årti. En ny generation af familien Lauritzen kaster sig over ejendomsspekulation og skovler penge ind. I hvert fald i begyndelsen.
 Eric Letangs advokatfirma er under voldsomt pres – moralpanikken er brudt ud, der rejses incestsager og terrorsager som aldrig før, og stribevis af uskyldige dømmes. Det retslige sammenbrud kulminerer med mordet på landets statsminister, Olof Palme.
 Varsler årtiets egoistiske strømninger den socialdemokratiske velfærdsstats endeligt?

Alt kan ske. Og det sker.

DEN ANDEN DØDSSYND er niende bind i romanserien Det Store Århundrede – Jan Guillous serie om 1900-tallet, der skildrer familien Lauritzen i flere generationer.

Brugerbedømmelser af Den anden dødssynd

 • Hans J. 5. August 2020

  En fantastisk videre fortælling om familien Lauritzen i 3 generationer. Og det politiske miljø i Sverige.

 • Per D. 15. Maj 2020

  Så fik jeg også niende bind af denne fantastiske serie, der startede med Brobyggerne. De ni bind har fyldt min “coronaferie” med herlig og interessant læsning. Kan kun varmt anbefales.

 • Simon R. 4. Maj 2020

  Super underholdende ligesom resten af serien fra Guillou.


Find lignende bøger
Bogen Den anden dødssynd findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.