Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Den svovlgule himmel - Kjell Westö - Bog

Bag om Den svovlgule himmel

“Fremragende roman.” Jyllands-Posten 5 stjerner “Finske Kjell Westö har skrevet en fængslende og intens roman om store følelser. Om kærlighed, der bliver til venskab, og venskaber, der synker i grus.” Politiken 5 hjerter ÅRET ER 1969. Fortællerens far sætter George Harrisons While My Guitar Gently Weeps på pladespilleren inden familien kører på ferie til Skogstorpet, det beskedne husmandssted de har lejet på Ramslandet med den særlige svovlgule himmel. Fortælleren er opvokset i den lavere middelklasse, men bliver i løbet af sommeren ven med den selvsikre Alex, sønnesøn af industrimagnaten Per-Olof Rabell. Senere forelsker han sig hovedkulds i Alex’ lillesøster Stella, som han får et stormende og oprivende kærlighedsforhold til – alt imens den store verden forandres og påvirker deres liv. Snart opdager fortælleren at Rabell-familien bærer på dystre hemmeligheder under den polerede overflade. Den svovlgule himmel strækker sig fra barndommens solblegede minder i 1960’erne til vores tids voksende mørke. Det er en mesterlig fortælling om hvordan kærlighed og venskab opstår og udvikles gennem livet, men også om hvordan vi præges af køn, klasse og tiden vi fødes ind i. En episk skildring af generationer og familiebånd, drømme og håb, en klassisk Westö-roman. "Westö er så suveræn at det næsten virker overmenneskelig." Dagbladet, Norge "Finlandssvensk verdenslitteratur ... elegant og overbevisende komponeret, spændende fortalt." Neue Zürcher Zeitung Kjell Westö (f. 1961) er en af de store finlandssvenske forfattere i vores tid. Den svovlgule himmel knytter an til gennembrudsromanen Dragerne over Helsingfors (1996) og den række Helsingforsromaner som bl.a. består af Det ulyksalige ved at være en Skrake (2000) og Der hvor vi gik engang (2006). Romanen Luftspejling 38 (2013) blev nomineret til Augustpriset og Finlandiaprisen og tildelt Nordisk Råds Litteraturpris 2014. Hans bøger udkommer på 25 sprog.

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788793209459
 • Indbinding:
 • Hæftet
 • Sideantal:
 • 528
 • Udgivet:
 • 8. September 2017
 • Udgave:
 • 1
 • Størrelse:
 • 133x206x39 mm.
 • Vægt:
 • 507 g.
 • 1-3 hverdage.
 • 29. September 2022
På lager

Online pris

Fordelspris

Beskrivelse af Den svovlgule himmel

“Fremragende roman.” Jyllands-Posten 5 stjerner

“Finske Kjell Westö har skrevet en fængslende og intens roman om store følelser. Om kærlighed, der bliver til venskab, og venskaber, der synker i grus.” Politiken 5 hjerter

ÅRET ER 1969. Fortællerens far sætter George Harrisons While My Guitar Gently Weeps på pladespilleren inden familien kører på ferie til Skogstorpet, det beskedne husmandssted de har lejet på Ramslandet med den særlige svovlgule himmel. Fortælleren er opvokset i den lavere middelklasse, men bliver i løbet af sommeren ven med den selvsikre Alex, sønnesøn af industrimagnaten Per-Olof Rabell. Senere forelsker han sig hovedkulds i Alex’ lillesøster Stella, som han får et stormende og oprivende kærlighedsforhold til – alt imens den store verden forandres og påvirker deres liv. Snart opdager fortælleren at Rabell-familien bærer på dystre hemmeligheder under den polerede overflade. Den svovlgule himmel strækker sig fra barndommens solblegede minder i 1960’erne til vores tids voksende mørke. Det er en mesterlig fortælling om hvordan kærlighed og venskab opstår og udvikles gennem livet, men også om hvordan vi præges af køn, klasse og tiden vi fødes ind i. En episk skildring af generationer og familiebånd, drømme og håb, en klassisk Westö-roman.

"Westö er så suveræn at det næsten virker overmenneskelig." Dagbladet, Norge

"Finlandssvensk verdenslitteratur ... elegant og overbevisende komponeret, spændende fortalt." Neue Zürcher Zeitung

Kjell Westö (f. 1961) er en af de store finlandssvenske forfattere i vores tid. Den svovlgule himmel knytter an til gennembrudsromanen Dragerne over Helsingfors (1996) og den række Helsingforsromaner som bl.a. består af Det ulyksalige ved at være en Skrake (2000) og Der hvor vi gik engang (2006). Romanen Luftspejling 38 (2013) blev nomineret til Augustpriset og Finlandiaprisen og tildelt Nordisk Råds Litteraturpris 2014. Hans bøger udkommer på 25 sprog.

Brugerbedømmelser af Den svovlgule himmel

 • Casper C. 6. December 2021

  Kjell Westös roman "Den svovlgule himmel" udspiller sig i et lokalområde
  i det sydlige Finland fra en gang i sidste tredjedel af
  nittenhundredtallet og frem mod vores nutid. Fortælleren er et af de
  mandlige medlemmer af en gruppe unge, hvis udvikling han beskriver med
  deres håb, deres drømme, deres svingende forelskelser og deres lurende
  konflikter. Men man oplever også deres indlevelse i naturen og nu og da
  deres omsorg for forældregenerationen.
  Det er en bog, som giver læseren ikke bare en stærk oplevelse af en
  gruppe, men som også formidler en omfattende indlevelse i hovedpersonens
  følelsesliv.


Find lignende bøger
Bogen Den svovlgule himmel findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.