Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

En Mors Hævn - Martin Holmslykke - Bog

- Et krimidrama fra Sydstaterne

Bag om En Mors Hævn

”Pludselig sprøjter der blod på Sarah, der skriger. Hun vender sig og får et chok, da hun ser Henrys blodige hals.” I 1840’erne bliver den unge, stolte og stærke kvinde Mateba fragtet fra Afrika til Amerika. Her bliver hun solgt på et marked som slave og tvunget ud i prostitution på et bordel i New Orleans. Efter en voldtægt føder hun sønnen Jack, der til hendes store sorg bliver brugt som indsats i et spil kort – og taget fra hende. Jack bliver sendt flere dagsrejser væk fra sin mor for at være personlig opvarter for den følsomme, jævnaldrende Henry, der er søn af en hårdhændet plantageejer. Selv om de har vidt forskellig baggrund, vokser der et stærkt venskab mellem dem igennem årene. Men på trods af at Jack lever et forholdsvis privilegeret slaveliv, bærer han på en sorg over at have mistet sin mor. Og heller ikke Mateba kan slippe tanken om sin søn. Både Mateba og Jack længes efter at blive genforenet. Og de drømmer begge om frihed, men er de villige til at gamble alt, og kender de prisen for at flygte? EN MORS HÆVN er et drama, der har tvang, køn, seksualitet og kampen for et barn som omdrejningspunkt. Det er en både storslået, historisk troværdig tragedie og en skøn, intens skildring af en kvindes kamp for sit barn. Hvor langt er moderen villig til at gå?

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788797227190
 • Indbinding:
 • Paperback
 • Sideantal:
 • 248
 • Udgivet:
 • 3. April 2022
 • Udgave:
 • 1
 • Størrelse:
 • 144x220x20 mm.
 • Vægt:
 • 401 g.
 • 1-2 hverdage.
 • 5. Marts 2024
På lager

Normalpris

Medlemspris

Prøv i 30 dage for 45 kr.
Herefter fra 79 kr./md. Ingen binding.

Beskrivelse af En Mors Hævn

”Pludselig sprøjter der blod på Sarah, der skriger. Hun vender sig og får et chok, da hun ser Henrys blodige hals.”

I 1840’erne bliver den unge, stolte og stærke kvinde Mateba fragtet fra Afrika til Amerika. Her bliver hun solgt på et marked som slave og tvunget ud i prostitution på et bordel i New Orleans. Efter en voldtægt føder hun sønnen Jack, der til hendes store sorg bliver brugt som indsats i et spil kort – og taget fra hende. Jack bliver sendt flere dagsrejser væk fra sin mor for at være personlig opvarter for den følsomme, jævnaldrende Henry, der er søn af en hårdhændet plantageejer. Selv om de har vidt forskellig baggrund, vokser der et stærkt venskab mellem dem igennem årene. Men på trods af at Jack lever et forholdsvis privilegeret slaveliv, bærer han på en sorg over at have mistet sin mor. Og heller ikke Mateba kan slippe tanken om sin søn. Både Mateba og Jack længes efter at blive genforenet. Og de drømmer begge om frihed, men er de villige til at gamble alt, og kender de prisen for at flygte?

EN MORS HÆVN er et drama, der har tvang, køn, seksualitet og kampen for et barn som omdrejningspunkt. Det er en både storslået, historisk troværdig tragedie og en skøn, intens skildring af en kvindes kamp for sit barn. Hvor langt er moderen villig til at gå?

Brugerbedømmelser af En Mors Hævn

 • Krimiormen s. 3. April 2022

  forfatteren gået en helt anden vej med krimidramaet ”En mors hævn”. ”En mors hævn” er en meget stærk fortælling om slavernes liv i USA omkring 1850`erne. ”En mors hævn” er således et meget stærkt drama der gav mig flash-back til min barndoms tv-serie ”Rødder” tilbage i 1970`erne.

  Hovedkaraktererne i ”En mors hævn” er den Afrikanske kvinde Mateba og hendes søn Jack. Mateba blev bortført fra et land i Afrika og sin familie. Mateba har et voldsomt savn efter sin afrikanske familie. Hun er en stærk og karismatisk kvinde, der ikke så nemt lader sig kue af hverken slavehandlere, mænd eller dem der har købt hende.

  På rejsen fra Afrika til USA er den unge kvinde blevet voldtaget. Voldtægten resulterer i sønnen Jack. Mateba holder utroligt meget af sin søn og han er hendes livs lys. Indtil den dag Matebas ”Ejer” taber ham i et spil kort. Mateba bliver dybt ulykkelig og sværger, at hun vil hævne sin søn.

  I mine øjne så er ”En mors hævn” et vigtigt input i debatten af forskellen imellem forskellige folkeslag. ”En mors hævn” er en meget stærk fortælling om en historie, som vi alle sammen burde erindre. Javist ”En mors hævn” er fiktion, men det er fiktion der er tæt på sandheden, er jeg overbevist om.

  Tak til forfatteren for et helt unikt blik ind i sjælen på de mennesker der blev berørt af denne tid. ”En mors hævn” får bestemt mine varmeste anbefalinger med på vejen, til dig der er til en intens skildring af en mors kamp for sit barn og sin egen fremtid.

  Vurdering: 5/6 Roser.

  Krimiormen.dk


Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.