Bag om En rocksanger gik hen og døde
En rocksanger gik hen og døde ved en beatfestival i Fælledparken i 1969 efter at være kollapset på scenen. Det viser sig, at han er blevet forgiftet. Efter et par måneders efterforskning henlægger politiet sagen. Mere end 50 år efter bliver kommissær Stein sat til at genoplive efterforskningen. Drabsafdelingen i København har nemlig modtaget et anonymt brev, hvori brevskriveren hævder, at han kan udpege drabsmanden. Ifølge rockmusikerne fra dengang skulle den dræbte rocksanger have været så talentfuld, at det var ham, der skrev melodien til The Rolling Stones-sangen ’Ruby Tuesday’. Kan det virkelig passe? Også sangerens datter er på jagt efter sin fars drabsmand. Hendes og Steins spor krydses undervejs. En rocksanger gik hen og døde beskriver den mørke del af den første danske beatgeneration. Den, der var inspireret af en gruppe som The Velvet Underground. Romanen er sjette bind i serien om kommissær Stein. -----
Om Ud hvor du ikke kan bunde skrev Lokalavisen Frederiksberg: ”Martinov er veteran, og han ryster ikke på hænderne … Romanen er intens, medrivende og underholdende.”
Om Du er en ond mand hed det i Weekendavisen: ”En underholdende kriminalroman … Niels Martinov rammer i sin krimi den danske hverdag i 2014 på kornet.”
Uddrag af bogen
”Nu har de alle fire instrumenter af en sådan kvalitet, at de andre amatørbands i den del af Vesterbro misunder dem, Jødens og Bills akustiske guitarer er udskiftet med elektriske, trommesættet og bassen har tidligere været ejet af professionelle musikere. Selv om det er brugte instrumenter, var de alligevel så dyre, at de burde være helt uden for deres rækkevidde. Deres historier om, hvordan de har fået råd til dem er helt usandsynlige, Jøden fortæller, at en rig dame, han bringer varer ud til, forærede ham en hundredkrone-seddel i drikkepenge, Bil siger, at hans mor vandt i lotteriet, Dennis påstår, at en fjern onkel på besøg fra Amerika stak ham pengene, og Tom siger uden at blinke med sine store, blå øjne, at han fandt en pung på gaden, som ingen ville kendes ved. De er helt ude på overdrevet, hver eneste af de historier, men de andre nikker og lader som ingenting. De var hver især nødt til at gøre det nødvendige, hvad det så har bestået i, for at skaffe sig de penge, hvis deres band skulle have en fremtid, så enkelt er det. Det er der ingen grund til at gå i detaljer med.”
Om forfatteren
NIELS MARTINOV har siden sin debut i 1984 fået udgivet knap tredive bøger. Det drejer sig dels om biografier om f.eks. Henrik Stangerup, Ole Ernst og C.V. Jørgensen og dels som romaner, først og fremmest spændingsromaner.
Vis mere