Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Han er blevet kaldt den bedste præsident, USA nogensinde har haft. Han er blevet kaldt manden, der stod i spidsen for USA, da det var allerbedst. Han er kendt som manden med de fantastiske taler. Som manden med den smukke kone, de mange elskerinder og et liv, der endte brat en november dag i Dallas. Og som gjorde, at han gik fra menneske til myte. En myte, der hurtigt skulle vokse sig større end virkeligheden. Mandag den 29. maj 2017 er det 100 år siden John F. Kennedy blev født. En mærkedag, der vil sætte fornyet international fokus på både manden og myten JFK. ’JFK 100’ er den ultimative, danske JFK-bog. En bog, der ikke bare fortæller historien om JFK selv, men også præsenterer læserne for hans familie, hans stab og begivenhederne i hans liv og præsidentembede. De forskellige bidragydere har alle særlige fagkompetencer inden for lige netop deres kapitelområde, og vil sammen med manden i spidsen for værket, Anders Agner Pedersen, være i stand til at producere det ultimative Kennedy-værk. Anders Agner Pedersen er chefredaktør på netmediet kongressen.com og forfatter til blandt andet “Præsidentportrætter” og “Glimt af et præsidentvalg”. Bogen indeholder bidrager fra førende danske skribenter og kendere af USA og Kennedy-klanen. Blandt andet: Niels Bjerre-Poulsen, Jørn Brøndal, Stéphanie Surrugue, Poul Erik Skammelsen, Mogens Lykketoft og mange flere.
Forfatteren bag historien om USA’s største politiske dynasti, Anders Agner Pedersen, er tilbage igen med et værk som kigger dybt ind i det politiske univers af præsident Kennedy. Historien kommer indbundet som bog eller som e-bog, vi har begge dele.Kennedy, et navn de fleste i verden kender, også selvom det er ved at være lang tid siden han levede. Navnet bærer mange mysterier og hemmeligheder.. Men stadig er der folk som lyser op, når de hører navnet, da det også bar en masse lykke. Kennedyerne har været en spændende og velkendt familie af hele kloden gennem årene, dynastiet har i 100 år været en stor faktor i amerikansk politik. Navnet Kennedy er kendt af de fleste, men stadig bærer familien navnet mange mysterier og en unik plads i amerikansk historie. I bogen fortæller Anders Agner Pedersen, som er en af Danmarks bedste formidlere af USA’s politiske historie, en samlet historie på dansk af Kennedy-familien. Den starter helt fra begyndelsen af dynastiet og frem til starten af 2021. En fortælling om jagten efter magt, succeser, de store nedfald, tab og mystiske hemmeligheder der gemmer sig bag familienavnet, Kennedy. En rig illustration som er et glimrende køb for enhver der er interesseret i Kennedy historien eller den politisk amerikanske historie.Anders Agner Pedersen er en uddannet journalist og har deltaget i diverse debatter indenfor den politiske verden. Han har udgivet mange andre værker som vi også har tilgængelige på siden.
JOHN F. KENNEDY. Hans ord skabte hans præsidentembede, hans ord var medvirkende til at skabe myten om ham, og hans ord er i dag hansvigtigste arv til eftertiden.Kennedy var en af de største talere i amerikansk politisk historie og står fortsat som en af de dygtigste formidlere af et politisk budskab, verden til dato har set. Taler som indsættelsestalen, fredstalen, Berliner talen og ’Man on the moon’-talen er endnu i dag blandt de mest kendte taler, nogen amerikansk præsident har holdt.Alle præsidenter siden Kennedy, bliver målt og vejet i forhold til ham, når de taler. Og det er store sko at fylde ud.I kulissen i arbejdet med talerne stod Kennedys faste taleskriver, Theodore C. Sorensen. Anders Agner Pedersen interviewede i 2010 Ted Sorensen; et interview, der skulle blive Sorensens sidste. Interviewet er med i denne bog, og her fortælles historien om Sorensens og Kennedys unikke samarbejde.I Kennedys største taler – Fred til alle tider tegner Anders Agner Pedersen således et fængslende portræt af præsident Kennedy gennem hans offentlige ord i de tyve vigtigste taler og fortæller historien om, hvad der i samtiden lå til grund for talerne, og hvordan de blev til. Dette er historien om de ord, der fortsat tales om, og historien om manden, der leverededem – og manden, der skrev dem. Den sidste tale, Sorensen nogensinde skrev til Kennedy, nåede præsidenten beklageligvis aldrig at holde. Det var den tale, han skulle have holdt til frokostarrangementet den 22. november 1963 i Dallas.I Anders Agner Pedersens bog bringes denne og nitten andre af John F. Kennedys største og mest inspirerende taler.Ord, der inspirerer den dag i dag.ANDERS AGNER PEDERSEN (f. 1985) er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og New York State University med speciale i amerikansk politik. Han arbejder til daglig som redaktør på Kongressen.com, der beskæftiger sig med amerikansk politik. Forfatter til bestsellerenKennedybrødrene og med forfatter til Da Spin Erobrede Danmark.
Når den amerikanske præsident gennem tiden er gået på talerstolen med ekstra vigtige beskeder og budskaber til både den amerikanske befolkning og mennesker over hele verden, er der blevet lyttet særligt godt efter.For præsidentens ord kan ændre verden og svinge historien i en ny retning. Kennedy talte om Peace in our time under Den Kolde Krig, Reagan bad Gorbatjov om at tear down this wall for at ende selvsamme krig - og Obama sang Amazing Grace for at forene et race-splittet Amerika. Men hvad er egentlig historien bag præsidenternes allervigtigste taler? Og hvordan blev de til? Med PRÆSIDENTENS STØRSTE TALE går USA-ekspert Anders Agner Pedersen tæt på syv af de vigtigste præsidenter i nyere tid og fortæller om én bestemt tale i deres tid som præsident.Bogen har kapitler om Franklin D. Roosevelt, John F. Kennedy, Richard Nixon, Ronald Reagan, Bill Clinton, George W. Bush og Barack Obama, ligesom der bliver sat fokus på Donald Trump og Joe Biden. I hvert kapitel er der interview med en af de taleskrivere, der var med til at skrive talen, ligesom talen er gengivet i fuld længde.
Den 23. præsident for de forenede stater var en mand med en imponerende stamtavle. Hans oldefar der bar det samme navn Benjamin Harrison var underskriver på Uafhængighedserklæringen og senere guvernør for staten Virginia og hans bedste far er den berømmede præsident William Henry Harrison, der døde efter blot en måned på posten. Benjamin Harrison var også den sidste general fra den amerikanske borgerkrig, der senere gik hen og blev præsident. For at hjælpe med at fortælle historien om USAs 23. præsident har POTUS studiet besøg af historiker og forfatter Rasmus Dahlberg.POTUS er den første podcastserie om amerikanske præsidenter. Sammen med deres gæster ser de to værter nærmere på de store og små personligheder, der har stået i spidsen for USA på godt og ondt. Du får både politik, personer, glæder og sorger, sejre og nederlag. Alt sammen fortalt af folk med både indsigt og passion. Det er med andre ord podcast i præsidentklassen.Lars Græsborg Mathiasen er tidligere TV- og podcastredaktør på Kongressen.com. Han har dækket amerikansk politik gennem flere år som både studievært, redaktør og journalist og desuden bidraget til bøgerne 'Glimt Af Et Præsidentvalg' og 'Obama - Håbets Præsident'. Anders Agner er chefredaktør på Kongressen.com. Han er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og New York State University med speciale i amerikansk politik. En af landets mest benyttede USA-analytikere i både tv og radio og forfatter til flere anmelderroste bøger om amerikansk politik, senest 'KENNEDY - historien om USA's største politiske dynasti'.
Da præsident James Garfield dør efter at være blevet skudt i ryggen, bliver vicepræsident Chester A. Arthur svoret ind i præsidentembedet. Arthur var en effektiv administrator, men hans embedsperiode var søbet ind i korruption. Han er måske ikke den mest mindeværdige præsident, men til gengæld så havde han nok den til dato største samling af bukser, der talte intet mindre end 80 par. Og så er han den eneste præsident, der figurerer i en Die Hard film. Hvordan det lige hænger sammen kan du høre når POTUS studiet får besøg af Derek Beach, professor ved Institut for statskundskab på Århus Universitet.POTUS er den første podcastserie om amerikanske præsidenter. Sammen med deres gæster ser de to værter nærmere på de store og små personligheder, der har stået i spidsen for USA på godt og ondt. Du får både politik, personer, glæder og sorger, sejre og nederlag. Alt sammen fortalt af folk med både indsigt og passion. Det er med andre ord podcast i præsidentklassen.Lars Græsborg Mathiasen er tidligere TV- og podcastredaktør på Kongressen.com. Han har dækket amerikansk politik gennem flere år som både studievært, redaktør og journalist og desuden bidraget til bøgerne 'Glimt Af Et Præsidentvalg' og 'Obama - Håbets Præsident'. Anders Agner er chefredaktør på Kongressen.com. Han er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og New York State University med speciale i amerikansk politik. En af landets mest benyttede USA-analytikere i både tv og radio og forfatter til flere anmelderroste bøger om amerikansk politik, senest 'KENNEDY - historien om USA's største politiske dynasti'.
James Garfield var en yderst arbejdsom og kløgtigt herre, der skulle manøvrere et politisk landskab i en tid præget af korruption. Den 20. præsident i rækken fik dog ikke mere end et halvt års tid til at gøre sin magt gældende, for han er nemlig også en af de få præsidenter, der døde i embedet. Det gjorde han en måned efter at han var blevet ramt af en kugle i ryggen. Hans død kunne nok have været undgået, hvis ellers at lægerne kunne finde ud af at finde kuglen, der havde sat sig fast i præsidentens indre. Til at fortælle historien om Garfields død er journalist og vært på podcasten ‘Vild Historie’ Tommy Heisz gæst i studiet.POTUS er den første podcastserie om amerikanske præsidenter. Sammen med deres gæster ser de to værter nærmere på de store og små personligheder, der har stået i spidsen for USA på godt og ondt. Du får både politik, personer, glæder og sorger, sejre og nederlag. Alt sammen fortalt af folk med både indsigt og passion. Det er med andre ord podcast i præsidentklassen.Lars Græsborg Mathiasen er tidligere TV- og podcastredaktør på Kongressen.com. Han har dækket amerikansk politik gennem flere år som både studievært, redaktør og journalist og desuden bidraget til bøgerne 'Glimt Af Et Præsidentvalg' og 'Obama - Håbets Præsident'.Anders Agner er chefredaktør på Kongressen.com. Han er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og New York State University med speciale i amerikansk politik. En af landets mest benyttede USA-analytikere i både tv og radio og forfatter til flere anmelderroste bøger om amerikansk politik, senest 'KENNEDY - historien om USA's største politiske dynasti'.
USAs 19. præsident Rutherford B. Hayes var en MEGET ordentlig mand. Da han med sin kone flyttede ind i Det Hvide Hus var der kun plads til seriøst arbejde. Fester, alkohol, tobak og dans bliver bandlyst så snart Hayes gør sit indryk i 1877. Det var de sidste år i det man kalder rekonstruktionen efter splittelsen i Nord og Syd og den Amerikanske borgerkrig, og det er under Hayes ledelse, at besættelsen af Sydstaterne ophører. Det mest bemærkelsesværdige ved Hayes, er præsidentvalget i 1876, hvor han fik færre stemmer end sin Demokratiske modstander Samuel Tilden, men da ingen af de to kombattanter fik nok af de såkaldte "valgmænd", måtte kongressen involveres. Hør den historie og meget mere, når POTUS studiet får besøg af professor ved institut for statskundskab på Århus Universitet Derek Beach.POTUS er den første podcastserie om amerikanske præsidenter. Sammen med deres gæster ser de to værter nærmere på de store og små personligheder, der har stået i spidsen for USA på godt og ondt. Du får både politik, personer, glæder og sorger, sejre og nederlag. Alt sammen fortalt af folk med både indsigt og passion. Det er med andre ord podcast i præsidentklassen.Lars Græsborg Mathiasen er tidligere TV- og podcastredaktør på Kongressen.com. Han har dækket amerikansk politik gennem flere år som både studievært, redaktør og journalist og desuden bidraget til bøgerne 'Glimt Af Et Præsidentvalg' og 'Obama - Håbets Præsident'. Anders Agner er chefredaktør på Kongressen.com. Han er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og New York State University med speciale i amerikansk politik. En af landets mest benyttede USA-analytikere i både tv og radio og forfatter til flere anmelderroste bøger om amerikansk politik, senest 'KENNEDY - historien om USA's største politiske dynasti'.
Edith Wilson, Eleanor Roosevelt, Jackie Kennedy, Hillary Rodham Clinton og Jill Biden. Mange kvinder har sat sit præg på rollen som førstedame, men nogle af dem har haft større betydning og popularitet end andre. I dette særafsnit af POTUS dykker værterne Anders Agner og Lars Græsborg Mathiasen ned i fortællingen om nogle af de mest bemærkelsesværdige førstedamer. USA har stadigvæk deres første kvindelige præsident til gode, og derfor også den første førstemand. Men blandt de kvinder der fortælles om i dette afsnit gemmer sig historien om den første kvinde der helt uofficielt, men reelt set styrede landet under sin mands sygdom. Den historie og meget mere kan du høre om i dette afsnit om First lady of the United States, eller slet og ret ‘FLOTUS’. I studiet til at hjælpe med at fortælle historien er Trine Christensen, tidligere generalsekretær i Amnesty International.Lars Græsborg Mathiasen er tidligere TV- og podcastredaktør på Kongressen.com. Han har dækket amerikansk politik gennem flere år som både studievært, redaktør og journalist og desuden bidraget til bøgerne 'Glimt Af Et Præsidentvalg' og 'Obama - Håbets Præsident'. Anders Agner er chefredaktør på Kongressen.com. Han er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og New York State University med speciale i amerikansk politik. En af landets mest benyttede USA-analytikere i både tv og radio og forfatter til flere anmelderroste bøger om amerikansk politik, senest 'KENNEDY - historien om USA's største politiske dynasti'.
Den amerikanske højesteret er en hel integral del af det amerikanske demokrati, og er også en af de mest omstridte institutioner i landet. Hver gang en ny højesteretsdommer skal indstilles af præsidenten og godkendes af Senatet, begynder det helt store politiske slagsmål om hvem der skal indtage et af de 9 sagnomspundne sæder. Men hvad er egentlig højesterets rolle i det amerikanske samfund, og hvilken betydning har højesterets afgørelser? Det kan du høre om i dette særafsnit af POTUS, hvor værterne Lars Græsborg Mathiasen og Anders Agner får besøg af juridisk analytiker på Kongressen.com Emil Friis Lauszus til at hjælpe med at fortælle historien om Supreme Court of the United States eller slet og ret ‘SCOTUS’.Lars Græsborg Mathiasen er tidligere TV- og podcastredaktør på Kongressen.com. Han har dækket amerikansk politik gennem flere år som både studievært, redaktør og journalist og desuden bidraget til bøgerne 'Glimt Af Et Præsidentvalg' og 'Obama - Håbets Præsident'. Anders Agner er chefredaktør på Kongressen.com. Han er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og New York State University med speciale i amerikansk politik. En af landets mest benyttede USA-analytikere i både tv og radio og forfatter til flere anmelderroste bøger om amerikansk politik, senest 'KENNEDY - historien om USA's største politiske dynasti'.
Den 14. præsident i rækken af præsidenter var også en af de værste. Han var jurist af uddannelse og magtede ikke den store opgave at samle en på dette tidspunkt splittet nation. Hans kortsigtede løsninger var brænde på bålet, og ikke mange år efter han fratræder præsidentembedet er splittelsen total, da Sydstaterne træder ud af Unionen. POTUS studiet har besøg af historiker og forfatter Rasmus Dahlberg, der er med til at fortælle historien om Franklin Pierce, en historie der er fyldt med tragedie.POTUS er den første podcastserie om amerikanske præsidenter. Sammen med deres gæster ser de to værter nærmere på de store og små personligheder, der har stået i spidsen for USA på godt og ondt. Du får både politik, personer, glæder og sorger, sejre og nederlag. Alt sammen fortalt af folk med både indsigt og passion. Det er med andre ord podcast i præsidentklassen.Peter Keldorff er uddannet journalist fra Syddansk Universitet. Han har gennem flere år arbejdet på DR’s udlandsredaktion, hvor han blandt andet dækkede USA. Har af flere omgange boet og arbejdet i USA, blandt andet i Californien og senest Washington D.C. Tilknyttet Kongressen.com som indenrigsanalytiker. Anders Agner er chefredaktør på Kongressen.com. Han er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og New York State University med speciale i amerikansk politik. En af landets mest benyttede USA-analytikere i både tv og radio og forfatter til flere anmelderroste bøger om amerikansk politik, senest 'KENNEDY - historien om USA's største politiske dynasti'.
Præsident nummer 13 i rækken er en skikkelse, der vel bedst kan opsummeres af sit øgenavn ’His invisibleness’. Millard Fillmore gjorde ikke meget væsen af sig i sin embedsperiode, og tilhører den lille gruppe af "tilfældige" præsidenter der tiltrådte embedet i sin funktion som vicepræsident under Zachary Taylor efter dennes utidige død. Historien om Millard Fillmore er dog ikke uvæsentlig. Fillmore kom fra trange kår og var en selvlært mand, der måtte lære sig at læse og skrive i en relativt høj alder. Hans embedsperiode var præget af spliden mellem nord- og sydstater der for alvor var begyndt at blive anspændt, og hans eftermæle er beskæmmet af visse kontroversielle lovgivende beslutninger, der dengang skulle forsøge at holde sammen på unionen. I studiet har POTUS besøg af lektor i amerikanske studier ved SDU og forfatter til adskillige bøger om amerikansk historie Niels Bjerre Poulsen.POTUS er den første podcastserie om amerikanske præsidenter. Sammen med deres gæster ser de to værter nærmere på de store og små personligheder, der har stået i spidsen for USA på godt og ondt. Du får både politik, personer, glæder og sorger, sejre og nederlag. Alt sammen fortalt af folk med både indsigt og passion. Det er med andre ord podcast i præsidentklassen.Peter Keldorff er uddannet journalist fra Syddansk Universitet. Han har gennem flere år arbejdet på DR’s udlandsredaktion, hvor han blandt andet dækkede USA. Har af flere omgange boet og arbejdet i USA, blandt andet i Californien og senest Washington D.C. Tilknyttet Kongressen.com som indenrigsanalytiker. Anders Agner er chefredaktør på Kongressen.com. Han er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og New York State University med speciale i amerikansk politik. En af landets mest benyttede USA-analytikere i både tv og radio og forfatter til flere anmelderroste bøger om amerikansk politik, senest 'KENNEDY - historien om USA's største politiske dynasti'.
Præsident nummer 11 var en vanvittigt arbejdsom herre, i sådan en grad at han i sit embedsperiode fuldstændig brændte sit lys i begge ender og døde kort tid efter hans tid i Det Hvide Hus var ovre. Under ledelse af James K. Polk udvider USA sit territorie voldsomt mod vest og indlemmede først Texas og siden hele vejen ude til Stillehavet. Polk udkæmpede en krig mod Mexico om hvor grænserne i syd skulle gå, og da han var færdig med sin første valgperiode trak han stikket. POTUS studiet har besøg af historiker og forfatter Rasmus Dahlberg, der er med til at fortælle historien om den ekstremt arbejdsomme James K. Polk.POTUS er den første podcastserie om amerikanske præsidenter. Sammen med deres gæster ser de to værter nærmere på de store og små personligheder, der har stået i spidsen for USA på godt og ondt. Du får både politik, personer, glæder og sorger, sejre og nederlag. Alt sammen fortalt af folk med både indsigt og passion. Det er med andre ord podcast i præsidentklassen.Peter Keldorff er uddannet journalist fra Syddansk Universitet. Han har gennem flere år arbejdet på DR’s udlandsredaktion, hvor han blandt andet dækkede USA. Har af flere omgange boet og arbejdet i USA, blandt andet i Californien og senest Washington D.C. Tilknyttet Kongressen.com som indenrigsanalytiker. Anders Agner er chefredaktør på Kongressen.com. Han er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og New York State University med speciale i amerikansk politik. En af landets mest benyttede USA-analytikere i både tv og radio og forfatter til flere anmelderroste bøger om amerikansk politik, senest 'KENNEDY - historien om USA's største politiske dynasti'.
Den ottende præsident i USA, Martin Van Buren, er den første i en lang række af middelmådige eller deciderede dårlige præsidenter fra Van Burens indsættelse i 1937 og frem mod den Amerikanske borgerkrig. Det er en periode med voksende splid mellem Nord- og Sydstaterne over slavespørgsmålet. Martin Van Buren var den første præsident der var født som amerikansk statsborger, og så var engelsk slet ikke hans første sprog. Van Buren kommer nemlig fra en hollandsk slægt, og hollandsk var derfor hans første sprog. Van Burens nok største og vigtigste bedrift var etableringen af det Demokratiske parti, verdens første moderne parti, et parti han senere forlod til fordel for det senere republikanske parti. I studiet har POTUS besøg af lektor i amerikanske studier ved SDU og forfatter til adskillige bøger om amerikansk historie Niels Bjerre Poulsen, der blandt andet fortæller om hvor udtrykkene ‘OK’ og ‘booze’ kommer fra.POTUS er den første podcastserie om amerikanske præsidenter. Sammen med deres gæster ser de to værter nærmere på de store og små personligheder, der har stået i spidsen for USA på godt og ondt. Du får både politik, personer, glæder og sorger, sejre og nederlag. Alt sammen fortalt af folk med både indsigt og passion. Det er med andre ord podcast i præsidentklassen.Peter Keldorff er uddannet journalist fra Syddansk Universitet. Han har gennem flere år arbejdet på DR’s udlandsredaktion, hvor han blandt andet dækkede USA. Har af flere omgange boet og arbejdet i USA, blandt andet i Californien og senest Washington D.C. Tilknyttet Kongressen.com som indenrigsanalytiker. Anders Agner er chefredaktør på Kongressen.com. Han er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og New York State University med speciale i amerikansk politik. En af landets mest benyttede USA-analytikere i både tv og radio og forfatter til flere anmelderroste bøger om amerikansk politik, senest 'KENNEDY - historien om USA's største politiske dynasti'.
John Tyler blev den første vicepræsident til at overtage præsidentembedet efter en præsident, da William Henry Harrison døde efter blot 31 i Det Hvide Hus. Han var så at sige en tilfældig præsident, der aldrig af sit parti ‘Whig Party’ var tiltænkt en større politisk rolle, og da slet ikke selveste præsidentembedet. I kølvandet på Harrisons død forsøgte Tylers partifæller da også at unddrage ham muligheden for at tiltræde embedet, men Tyler holdt fast i sit, og bestred præsidentposten resten af perioden. Han bliver efterfølgende en mærkelig skikkelse i amerikansk politik, smidt ud af sit eget parti, og senere efter Sydstaternes udtræden af Unionen bliver han valgt ind i Konføderationens lovgivende forsamling. I studiet har POTUS besøg af lektor i amerikanske studier ved SDU og forfatter til adskillige bøger om amerikansk historie Niels Bjerre Poulsen, der hjælper med at fortælle historien om John Tyler, der blandt andet rummer en katastrofal kanoneksplosion, hvor flere af Tylers kabinetmedlemmer lider en grusom død.POTUS er den første podcastserie om amerikanske præsidenter. Sammen med deres gæster ser de to værter nærmere på de store og små personligheder, der har stået i spidsen for USA på godt og ondt. Du får både politik, personer, glæder og sorger, sejre og nederlag. Alt sammen fortalt af folk med både indsigt og passion. Det er med andre ord podcast i præsidentklassen.Peter Keldorff er uddannet journalist fra Syddansk Universitet. Han har gennem flere år arbejdet på DR’s udlandsredaktion, hvor han blandt andet dækkede USA. Har af flere omgange boet og arbejdet i USA, blandt andet i Californien og senest Washington D.C. Tilknyttet Kongressen.com som indenrigsanalytiker. Anders Agner er chefredaktør på Kongressen.com. Han er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og New York State University med speciale i amerikansk politik. En af landets mest benyttede USA-analytikere i både tv og radio og forfatter til flere anmelderroste bøger om amerikansk politik, senest 'KENNEDY - historien om USA's største politiske dynasti'.
Zachary Taylor blev den 12. præsident for USA og den anden til at dø i embedet. Efter et år i embedet døde han nemlig pludseligt af et maveonde, og det var ikke meget Taylor nåede at udrette imens han bestred embedet. Taylor var en dekoreret general, der opnåede stor succes på krigsmarken under den mexicanske krig kort inden han blev overtalt til at stille op til præsident. POTUS studiet har besøg af historiker og forfatter Rasmus Dahlberg, der er med til at fortælle historien om Zachary TaylorPOTUS er den første podcastserie om amerikanske præsidenter. Sammen med deres gæster ser de to værter nærmere på de store og små personligheder, der har stået i spidsen for USA på godt og ondt. Du får både politik, personer, glæder og sorger, sejre og nederlag. Alt sammen fortalt af folk med både indsigt og passion. Det er med andre ord podcast i præsidentklassen.Peter Keldorff er uddannet journalist fra Syddansk Universitet. Han har gennem flere år arbejdet på DR’s udlandsredaktion, hvor han blandt andet dækkede USA. Har af flere omgange boet og arbejdet i USA, blandt andet i Californien og senest Washington D.C. Tilknyttet Kongressen.com som indenrigsanalytiker. Anders Agner er chefredaktør på Kongressen.com. Han er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og New York State University med speciale i amerikansk politik. En af landets mest benyttede USA-analytikere i både tv og radio og forfatter til flere anmelderroste bøger om amerikansk politik, senest 'KENNEDY - historien om USA's største politiske dynasti'.
Historien om USAs 9. præsident William Henry Harrison er bemærkelsesværdig ikke på grund af sine bedrifter i embedet, men for den måde han forlod det. Efter at have holdt den til dato længste indsættelsestale på to timer en bidende kold marts dag i Washington, holdt Harrison nemlig akkurat 31 dage i embedet inden han døde i Det Hvide Hus d. 4. april 1841, tilsyneladende med en lungebetændelse han havde pådraget sig ved indsættelsen. Harrison er således den kortest siddende præsident nogensinde, og den første præsident til at dø i embedet, hvilket udløste en kort krise om hvem der egentlig skulle afløse ham. POTUS får hjælp af tidligere redaktionschef på Kongressen.com Lars Græsborg Mathiasen til at fortælle historien om Harrison, og om hans sagnomspundne død. For var det virkelig en lungebetændelse der tog livet af ham?POTUS er den første podcastserie om amerikanske præsidenter. Sammen med deres gæster ser de to værter nærmere på de store og små personligheder, der har stået i spidsen for USA på godt og ondt. Du får både politik, personer, glæder og sorger, sejre og nederlag. Alt sammen fortalt af folk med både indsigt og passion. Det er med andre ord podcast i præsidentklassen.Peter Keldorff er uddannet journalist fra Syddansk Universitet. Han har gennem flere år arbejdet på DR’s udlandsredaktion, hvor han blandt andet dækkede USA. Har af flere omgange boet og arbejdet i USA, blandt andet i Californien og senest Washington D.C. Tilknyttet Kongressen.com som indenrigsanalytiker. Anders Agner er chefredaktør på Kongressen.com. Han er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og New York State University med speciale i amerikansk politik. En af landets mest benyttede USA-analytikere i både tv og radio og forfatter til flere anmelderroste bøger om amerikansk politik, senest 'KENNEDY - historien om USA's største politiske dynasti'.
USAs 7. præsident, manden på 20-dollarsedlen og den første amerikanske præsident der ikke kom fra en af de oprindelige kolonier Andrew Jackson er omdrejningspunktet for dette afsnit af 'POTUS'. Jackson blev en populær skikkelse på det amerikanske kontinent, da han vandt betragtelige og spektakulære sejre i krigen mod briterne 1812-1815 som general i den amerikanske hær. Jackson var således også en stridlysten mand, der efter en duel med pistoler dræbte sin modstander, men måtte betale med en kugle i skulderen, der blev siddende resten af sit liv. Hans tid som præsident har længe været betraget som utrolig vellykket, men det seneste årti er hans præsidentskab taget op til genovervejelse, da han udover at være populær i sin samtid også var slaveejer. For at hjælpe med at fortælle historien om Andrew Jackson får 'POTUS' hjælp fra lektor i amerikanske studier på SDU og forfatter til adskillige bøger om amerikansk historie, Niels Bjerre-PoulsenPOTUS er den første podcastserie om amerikanske præsidenter. Sammen med deres gæster ser de to værter nærmere på de store og små personligheder, der har stået i spidsen for USA på godt og ondt. Du får både politik, personer, glæder og sorger, sejre og nederlag. Alt sammen fortalt af folk med både indsigt og passion. Det er med andre ord podcast i præsidentklassen.Peter Keldorff er uddannet journalist fra Syddansk Universitet. Han har gennem flere år arbejdet på DR’s udlandsredaktion, hvor han blandt andet dækkede USA. Har af flere omgange boet og arbejdet i USA, blandt andet i Californien og senest Washington D.C. Tilknyttet Kongressen.com som indenrigsanalytiker. Anders Agner er chefredaktør på Kongressen.com. Han er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og New York State University med speciale i amerikansk politik. En af landets mest benyttede USA-analytikere i både tv og radio og forfatter til flere anmelderroste bøger om amerikansk politik, senest 'KENNEDY - historien om USA's største politiske dynasti'.
Historien om USAs 45. præsident Donald J. Trump er en historie der ikke er skrevet færdig endnu. Hans embedsperiode var præget af kaos fra den dag han tiltrådte embedet og til den dag han forlod Det Hvide Hus. Beskyldninger om valgsvindel, fake news, en affære med en pornostjerne, fyringer på Twitter, og løfter om at gøre den stolte nation "great again" og stormen på kongressen d. 6. januar 2020 er blot nogle af de ting vi husker fra tumultariske 4 år med Donald Trump ved roret for De Forenede Stater. I selskab med Kongressen.coms SoMe redaktør Katrine Villareal Villumsen fortæller ‘POTUS’ historien om hvordan Donald J. Trump blev præsident, og hvad vi vil huske hans embedsperiode for. POTUS er den første podcastserie om amerikanske præsidenter. Sammen med deres gæster ser de to værter nærmere på de store og små personligheder, der har stået i spidsen for USA på godt og ondt. Du får både politik, personer, glæder og sorger, sejre og nederlag. Alt sammen fortalt af folk med både indsigt og passion. Det er med andre ord podcast i præsidentklassen.Peter Keldorff er uddannet journalist fra Syddansk Universitet. Han har gennem flere år arbejdet på DR’s udlandsredaktion, hvor han blandt andet dækkede USA. Har af flere omgange boet og arbejdet i USA, blandt andet i Californien og senest Washington D.C. Tilknyttet Kongressen.com som indenrigsanalytiker. Anders Agner er chefredaktør på Kongressen.com. Han er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og New York State University med speciale i amerikansk politik. En af landets mest benyttede USA-analytikere i både tv og radio og forfatter til flere anmelderroste bøger om amerikansk politik, senest 'KENNEDY - historien om USA's største politiske dynasti'.
Den amerikanske præsident og ikke mindst det politiske arbejde omkring embedet er et brandvarmt emne i populærkultur, og ikke mindst i tv-serier, hvor det politiske arbejde er blevet portrætteret både idealiseret, komisk og dystert. I dette afsnit af ‘POTUS’ får dine værter Peter Keldorff og Anders Agner Pedersen kvalificeret hjælp fra serie- og filmanmelder Ann Lind Pedersen til at guide dig til de bedste serier om amerikansk politik og dets højeste embede.POTUS er den første podcastserie om amerikanske præsidenter. Sammen med deres gæster ser de to værter nærmere på de store og små personligheder, der har stået i spidsen for USA på godt og ondt. Du får både politik, personer, glæder og sorger, sejre og nederlag. Alt sammen fortalt af folk med både indsigt og passion. Det er med andre ord podcast i præsidentklassen.Peter Keldorff er uddannet journalist fra Syddansk Universitet. Han har gennem flere år arbejdet på DR’s udlandsredaktion, hvor han blandt andet dækkede USA. Har af flere omgange boet og arbejdet i USA, blandt andet i Californien og senest Washington D.C. Tilknyttet Kongressen.com som indenrigsanalytiker. Anders Agner er chefredaktør på Kongressen.com. Han er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og New York State University med speciale i amerikansk politik. En af landets mest benyttede USA-analytikere i både tv og radio og forfatter til flere anmelderroste bøger om amerikansk politik, senest 'KENNEDY - historien om USA's største politiske dynasti'.
USAs 25. præsident er nok mest kendt for den ulykkelige og bratte udgang på hans embedsperiode. Under et år inde i sin anden embedsperiode bliver McKinley skudt af anarkistenLeon Czolgosz på verdensudstillingen i Buffalo, og en uge senere døde præsidenten. McKinleys embedsperiode er dog begivenhedsrig på mange fronter. Selvom McKinley blev valgt ind på en isolationistisk dagsorden, så måtte han se sig selv blive USAs første kolonialistiske præsident, efter en eksplosion på krigsskibet USS Maine afkrævede handling fra præsidenten. Store landvindinger fulgte i kølvandet. Hawaii, Cuba, Filippinerne er nogle af de landområder der blev indlemmet i det voksende amerikanske imperie. Ved valget i 1900 fik McKinley en ny vicepræsident, nemlig den unge Theodore Roosevelt, der blev svoret ind i præsidentembedet efter McKinleys død. For at hjælpe med at fortælle historien om William McKinley har 'POTUS' besøg af cand.mag. i amerikanske studier og tidligere udenrigsredaktør på Kongressen.com Philip Christian Ulrich.POTUS er den første podcastserie om amerikanske præsidenter. Sammen med deres gæster ser de to værter nærmere på de store og små personligheder, der har stået i spidsen for USA på godt og ondt. Du får både politik, personer, glæder og sorger, sejre og nederlag. Alt sammen fortalt af folk med både indsigt og passion. Det er med andre ord podcast i præsidentklassen.Peter Keldorff er uddannet journalist fra Syddansk Universitet. Han har gennem flere år arbejdet på DR’s udlandsredaktion, hvor han blandt andet dækkede USA. Har af flere omgange boet og arbejdet i USA, blandt andet i Californien og senest Washington D.C. Tilknyttet Kongressen.com som indenrigsanalytiker. Anders Agner er chefredaktør på Kongressen.com. Han er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og New York State University med speciale i amerikansk politik. En af landets mest benyttede USA-analytikere i både tv og radio og forfatter til flere anmelderroste bøger om amerikansk politik, senest 'KENNEDY - historien om USA's største politiske dynasti'.
Sjældent har nogen mand været mere kvalificeret til at bestride præsidentembedet end USAs 6. præsident i rækken John Quincy Adams. Søn af USAs 2. præsident John Adams og USAs delegerede i i henholdsvis Holland, Rusland, forenhværende Preussen og Storbrittanien inden han sad som amerikansk senator for staten Massachussetts og udenrigsminister under præsident James Monroe. Med sådanne kvalifikationer er det svært at se hvordan det skulle kunne gå galt, men alligevel huskes John Quincy Adams i dag mere for sin tid uden for Det Hvide Hus end de fire år han tilbragte inde i det. Hør hvorfor, når 'POTUS' får besøg af lektor i amerikanske studier ved SDU og forfatter til adskillige bøger om amerikansk historie Niels Bjerre-Poulsen.POTUS er den første podcastserie om amerikanske præsidenter. Sammen med deres gæster ser de to værter nærmere på de store og små personligheder, der har stået i spidsen for USA på godt og ondt. Du får både politik, personer, glæder og sorger, sejre og nederlag. Alt sammen fortalt af folk med både indsigt og passion. Det er med andre ord podcast i præsidentklassen.Peter Keldorff er uddannet journalist fra Syddansk Universitet. Han har gennem flere år arbejdet på DR’s udlandsredaktion, hvor han blandt andet dækkede USA. Har af flere omgange boet og arbejdet i USA, blandt andet i Californien og senest Washington D.C. Tilknyttet Kongressen.com som indenrigsanalytiker. Anders Agner er chefredaktør på Kongressen.com. Han er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og New York State University med speciale i amerikansk politik. En af landets mest benyttede USA-analytikere i både tv og radio og forfatter til flere anmelderroste bøger om amerikansk politik, senest 'KENNEDY - historien om USA's største politiske dynasti'.
Den værste præsident nogensinde. Sådan lyder fortællingen tit og ofte om USAs 15. præsident i rækken, James Buchanan, der er omdrejningspunktet for denne episode af 'POTUS'. Årsagen til det blakkede ry er, at han er den præsident der mislykkedes med at holde sammen på unionen i optakten til den amerikanske borgerkrig. Det store problem som Nord- og Sydstaterne ikke kunne blive enige om var, som bekendt, spørgsmålet om slaveri. Buchanan mente imidlertid ikke, at det var et problem som han skulle blande sig i, og hans manglende evne til at løse problemet førte til nationens splittelse og en blodig krig til følge. For at fortælle historien om USAs måske værste præsident har 'POTUS' inviteret historiker og forfatter Rasmus Dahlberg i studiet.POTUS er den første podcastserie om amerikanske præsidenter. Sammen med deres gæster ser de to værter nærmere på de store og små personligheder, der har stået i spidsen for USA på godt og ondt. Du får både politik, personer, glæder og sorger, sejre og nederlag. Alt sammen fortalt af folk med både indsigt og passion. Det er med andre ord podcast i præsidentklassen.Peter Keldorff er uddannet journalist fra Syddansk Universitet. Han har gennem flere år arbejdet på DR’s udlandsredaktion, hvor han blandt andet dækkede USA. Har af flere omgange boet og arbejdet i USA, blandt andet i Californien og senest Washington D.C. Tilknyttet Kongressen.com som indenrigsanalytiker. Anders Agner er chefredaktør på Kongressen.com. Han er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og New York State University med speciale i amerikansk politik. En af landets mest benyttede USA-analytikere i både tv og radio og forfatter til flere anmelderroste bøger om amerikansk politik, senest 'KENNEDY - historien om USA's største politiske dynasti'.
I denne episode af 'POTUS' handler det om USAs 5. præsident James Monroe. Monroe var en af USAs "founding fathers" og er et betydeligt navn i den amerikanske historie ikke mindst på grund af Monroe doktrinen, der modsatte sig europæisk kolonialisme på de amerikanske kontinenter. Monroe overså indgåelsen af Missouri-kompromiset, der blev begyndelsen på en langstrakt konflikt om "frie stater" og "slave stater". For at hjælpe med at fortælle historien om James Monroe har 'POTUS' besøg af cand.mag. i amerikanske studier og tidligere udenrigsredaktør på Kongressen.com Philip Christian Ulrich. POTUS er den første podcastserie om amerikanske præsidenter. Sammen med deres gæster ser de to værter nærmere på de store og små personligheder, der har stået i spidsen for USA på godt og ondt. Du får både politik, personer, glæder og sorger, sejre og nederlag. Alt sammen fortalt af folk med både indsigt og passion. Det er med andre ord podcast i præsidentklassen.Peter Keldorff er uddannet journalist fra Syddansk Universitet. Han har gennem flere år arbejdet på DR’s udlandsredaktion, hvor han blandt andet dækkede USA. Har af flere omgange boet og arbejdet i USA, blandt andet i Californien og senest Washington D.C. Tilknyttet Kongressen.com som indenrigsanalytiker. Anders Agner er chefredaktør på Kongressen.com. Han er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og New York State University med speciale i amerikansk politik. En af landets mest benyttede USA-analytikere i både tv og radio og forfatter til flere anmelderroste bøger om amerikansk politik, senest 'KENNEDY - historien om USA's største politiske dynasti'.
Ingen anden amerikansk familie har gennem tiden fascineret folk over hele kloden som Kennedyerne. Dynastiet har i 100 år været en magtfaktor i amerikansk politik og leveret nogle af de største koryfæer som præsident John F. Kennedy, hustruen Jackie og de to brødre Bobby og Ted. I "Kennedy" fortæller Anders Agner Pedersen, der er en af Danmarks dygtigste USA-formidlere, for første gang på dansk den samlede historie om Kennedy-familien, helt fra dynastiets spæde begyndelse og frem til i dag. Det er en fortælling om jagten på magt, om store succeser og lige så store nedture, om tragiske dødsfald og om grumme familiehemmeligheder.Anders Agner Pedersen (f. 1985) er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og New York State University med speciale i amerikansk politik. Han er til daglig chefredaktør på kongressen.com og er en af landets mest benyttede USA-analytikere i både tv og radio. Han er medvært på de populære podcastserier "POTUS" og "Kennedyland" og forfatter til en række bøger om amerikansk politik, heriblandt "Kennedys største taler", "JFK100", "Modet til visioner" og "Obama – Håbets præsident".
I denne specialudgave af 'POTUS' har dine værter Peter Keldorff og Anders Agner besøg af Peter Mogensen, politisk kommentator og tidligere spindoktor for Poul Nyrup Rasmussen, for at give et indblik i hvad der sker når POTUS kommer på statsbesøg i lille Danmark. Mogensen var selv tilstede på Nytorv, dengang Bill Clinton kom på besøg en varm sommerdag i 1997, da Clintons stjerne var på sit allerhøjeste. men hvordan pokker foregår sådan et besøg egentlig, hvorfor foregår de, og hvem drager nytte af dem? Det er nogle af de ting du får svar på, når POTUS fortæller om de tre præsidenter der har besøgt landet, og en der næsten gjorde det.POTUS er den første podcastserie om amerikanske præsidenter. Sammen med deres gæster ser de to værter nærmere på de store og små personligheder, der har stået i spidsen for USA på godt og ondt. Du får både politik, personer, glæder og sorger, sejre og nederlag. Alt sammen fortalt af folk med både indsigt og passion. Det er med andre ord podcast i præsidentklassen.Peter Keldorff er uddannet journalist fra Syddansk Universitet. Han har gennem flere år arbejdet på DR’s udlandsredaktion, hvor han blandt andet dækkede USA. Har af flere omgange boet og arbejdet i USA, blandt andet i Californien og senest Washington D.C. Tilknyttet Kongressen.com som indenrigsanalytiker. Anders Agner er chefredaktør på Kongressen.com. Han er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og New York State University med speciale i amerikansk politik. En af landets mest benyttede USA-analytikere i både tv og radio og forfatter til flere anmelderroste bøger om amerikansk politik, senest 'KENNEDY - historien om USA's største politiske dynasti'.
I dette afsnit af ‘POTUS’ har Lars Græsborg Mathiasen og Anders Agner besøg af Niels Bjerre Poulsen, lektor ved Center for Amerikanske studier ved Syddansk Universitet og forfatter til adskillige bøger om USA og amerikansk politik. Sammen taler de om Franklin Delano Roosevelts liv og virke. En mand, hvis politiske karriere blev præget af 2. Verdenskrig, sygdommen polio og de omfattende reformer bedre kendt som ‘New Deal’, som fik USA ud af en voldsom depression.POTUS er den første podcastserie om amerikanske præsidenter. Sammen med deres gæster ser de to værter nærmere på de store og små personligheder, der har stået i spidsen for USA på godt og ondt. Du får både politik, personer, glæder og sorger, sejre og nederlag. Alt sammen fortalt af folk med både indsigt og passion. Det er med andre ord podcast i præsidentklassen.Lars Græsborg Mathiasen er tidligere TV- og podcastredaktør på Kongressen.com. Han har dækket amerikansk politik gennem flere år som både studievært, redaktør og journalist og desuden bidraget til bøgerne 'Glimt Af Et Præsidentvalg' og 'Obama - Håbets Præsident'.Anders Agner er chefredaktør på Kongressen.com. Han er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og New York State University med speciale i amerikansk politik. En af landets mest benyttede USA-analytikere i både tv og radio og forfatter til flere anmelderroste bøger om amerikansk politik, senest 'KENNEDY - historien om USA's største politiske dynasti'.
2. august 1923 dør præsident Warren G. Harding under en rejse i San Francisco, og hans vicepræsident, Calvin ‘Silent Cal’ Coolidge, bliver svoret ind i præsidentembedet. Hvis Hardings præsidentskab var skandaleombrust, fremturende og udadvendt – ja så var Coolidges det modsatte. Coolidge var nemlig en mand af få ord, der efter sigende kunne gå hele middagsselskaber igennem uden at ytre et eneste. Til trods for det så var han også en mand, der var glad for taler, og var således den første præsident til at gøre flittigt brug af radiomediet.Hans embedsperiode er præget af forbudstiden i de buldrende 20’ere med en økonomi, der stormede fremad. Derfor blev han også kanoniseret af en del Reagan-republikanere i 1980’erne, hvor Coolidges omdømme blev omskrevet.I studiet er Anders Agner og Lars Græsborg Mathiasen fra Kongressen.com og indenrigsanalytiker fra samme medie Mads Høeg-Mikkelsen.POTUS er den første podcastserie om amerikanske præsidenter. Sammen med deres gæster ser de to værter nærmere på de store og små personligheder, der har stået i spidsen for USA på godt og ondt. Du får både politik, personer, glæder og sorger, sejre og nederlag. Alt sammen fortalt af folk med både indsigt og passion. Det er med andre ord podcast i præsidentklassen.Lars Græsborg Mathiasen er tidligere TV- og podcastredaktør på Kongressen.com. Han har dækket amerikansk politik gennem flere år som både studievært, redaktør og journalist og desuden bidraget til bøgerne 'Glimt Af Et Præsidentvalg' og 'Obama - Håbets Præsident'.Anders Agner er chefredaktør på Kongressen.com. Han er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og New York State University med speciale i amerikansk politik. En af landets mest benyttede USA-analytikere i både tv og radio og forfatter til flere anmelderroste bøger om amerikansk politik, senest 'KENNEDY - historien om USA's største politiske dynasti'.
William Taft var med et BMI på 47,5 en rigtig stor mand med en sådan størrelse, at det affødte deciderede legender om ham. Taft var blevet håndplukket af sin forgænger, den sprudlende Theodore Roosevelt, til at overtage præsidentembedet, mens Roosevelt tog på storvildtsjagt rundt omkring i verden. Taft var ellers ikke en mand, der havde udset sig det hvide hus. Han var blevet lovet en plads i højesteretten af førnævnte Roosevelt’s forgænger, William McKinley.Højesteretten skulle han dog sidenhen komme til at sidde i, hvor han selv har svoret andre præsidenter ind i embedet. Men det var altså ikke før, at Taft havde afsonet en enkelt periode som præsident. En periode der mest af alt gjorde sig bemærket ved sin mangel på begivenheder.I studiet er Anders Agner og Lars Græsborg Mathiasen fra Kongressen.com og Rasmus Dahlberg, historiker og forfatter, blandt andet til en bog om de amerikanske præsidenterPOTUS er den første podcastserie om amerikanske præsidenter. Sammen med deres gæster ser de to værter nærmere på de store og små personligheder, der har stået i spidsen for USA på godt og ondt. Du får både politik, personer, glæder og sorger, sejre og nederlag. Alt sammen fortalt af folk med både indsigt og passion. Det er med andre ord podcast i præsidentklassen.Lars Græsborg Mathiasen er tidligere TV- og podcastredaktør på Kongressen.com. Han har dækket amerikansk politik gennem flere år som både studievært, redaktør og journalist og desuden bidraget til bøgerne 'Glimt Af Et Præsidentvalg' og 'Obama - Håbets Præsident'.Anders Agner er chefredaktør på Kongressen.com. Han er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og New York State University med speciale i amerikansk politik. En af landets mest benyttede USA-analytikere i både tv og radio og forfatter til flere anmelderroste bøger om amerikansk politik, senest 'KENNEDY - historien om USA's største politiske dynasti'.
Normalt i 'POTUS' handler det om de personer der har bestridet embedet, men i denne specialepisode går værterne Anders Agner og Lars Græsborg Mathiasen i kødet på et begreb, der har floreret meget i amerikansk politik de seneste år, nemlig 'impeachment'. Hvad er det for noget? Hvornår bliver det brugt? Og hvilke præsidenter har i historien været igennem en rigsretssag? Alle de spørgsmål får du besvaret når POTUS studiet får kyndig hjælp af tv-vært Poul Erik Skammelsen og redaktionschef på forlaget Gyldendal Peter Christensen.POTUS er den første podcastserie om amerikanske præsidenter. Sammen med deres gæster ser de to værter nærmere på de store og små personligheder, der har stået i spidsen for USA på godt og ondt. Du får både politik, personer, glæder og sorger, sejre og nederlag. Alt sammen fortalt af folk med både indsigt og passion. Det er med andre ord podcast i præsidentklassen.Lars Græsborg Mathiasen er tidligere TV- og podcastredaktør på Kongressen.com. Han har dækket amerikansk politik gennem flere år som både studievært, redaktør og journalist og desuden bidraget til bøgerne 'Glimt Af Et Præsidentvalg' og 'Obama - Håbets Præsident'.Anders Agner er chefredaktør på Kongressen.com. Han er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og New York State University med speciale i amerikansk politik. En af landets mest benyttede USA-analytikere i både tv og radio og forfatter til flere anmelderroste bøger om amerikansk politik, senest 'KENNEDY - historien om USA's største politiske dynasti'.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.