Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Den første bog på dansk om madlavning med SOUS VIDE, en teknik der sikrer dig perfekte måltider hver gang. Fremover er stegen altid mør, velsmagende og lyserød -og sådan er det hele vejen igennem.Sous vide-teknikken er magisk køkken-innovation.Nu kan du forkæle din familie og dine gæster med det mest velsmagende kød, som de nogensinde har oplevet. Det slår simpelt hen aldrig fejl, når du følger opskrifterne i denne bog. Tilmed gør sous vide-maskinen det meste af arbejdet for dig, så du kan foretage dig noget andet i mellemtiden. Tricket er at vakuumpakke kød, fisk og grønt og derpå tilberede det i en vandovn, som holder en nøje programmeret og stabil temperatur: Udstyret er tilmed ikke dyrt og vi giver dig tips og tricks for at finde det mærke, der passer dig bedst.SOUS VIDE har de brugt på stjernerestauranterne i årevis, og det er en af forklaringerne på, at kokkene altid kan servere mørt og velsmagende kød. Man går simpelt hen den omvendte vej i forhold til traditionel madlavning ved først at tilberede maden, så den når en perfekt temperatur, mørhed og farve hele vejen igennem for derpå at slutte af med den sidste overfladefinish i gryde eller pande, når det drejer sig om for eksempel en steg. De sidste par år er der kommet masser af nyt og prisvenligt grej på markedet.Derfor kan vi madglade hjemmekokke nu også gå i gang og servere uforglemmelige sous vide-måltider på højt niveau. Det er intet mindre end en ny og innovativ gastronomisk verden, der åbner sig. Vi er derfor glade for at kunne præsentere denne bog, hvori du finder driftsikre opskrifter, masser af ideer til tilbehør og marinader samt tips om sous vide-udstyr til fornuftige priser.
Anders Grøndahl er atter på farten i Norditalien. Hans tidligere rejsebøger fra den gyldne trekant imellem Piemonte; Ligurien og Toscana er blevet klassikere for alle livsnydere og er for længst udsolgte.Nu præsenterer han en perlerække af nye; hidtil hemmelige; oaser i det skønne Norditalien; som ligger så bekvemt for os danskere hvad enten turen går dertil i egen bil eller ud på oplevelser via lufthavnene i Bologna; Pisa; Verona; Milano eller Nice. Han genbesøger også de bedste steder fra de gamle bøger og bringer aktuelle tips herfra.Som altid i Anders Grøndahls lange italienske forfatterskab handler det om skønne byer og landskaber; spisesteder hvor livet nydes sammen med lokalbefolkningen; gode; prisvenlige og ikke mindst velbeliggende overnatningsmuligheder samt spændende rutetips som ofte fører væk fra den slagne landevej og gerne igennem spektakulære hårnålesving ud til nye horisonter. Desuden kommer der masser af aktuelle vintips fra de udvalgte vingårde; som vi besøger undervejs.Alt oplevet i en atmosfære af positivisme og glæden ved det enkle. Norditalien for livsnydere bringer ikke alene læserne til regionerne Piemonte; Ligurien; Toscana; hvor mange nye fund bliver afsløret ud over besøgene hos de gamle klassikere. Sammen med Anders oplever vi også det spændende Trentino-distrikt og byen Bolzano i nord; hvor nogle af Italiens bedste hvidvine kommer fra. Ved bredden af Iseo-søen skal vi desuden slentre; nyde og fortrylles af det gamle aristokratiske miljø med noble villaer fra sidst i 1800-tallet og i Bologna glæder vi os over det kultiverede liv i de gamle arkadegange; hvornbsp; atmosfæren er intens og hvor det vrimler med delikatesseforretninger og små lokale madhuler.Velkommen til en lang og uforglemmelig livsnyderrejse. Nyd hele turen eller del den op i små etaper. Der er oplevelser nok til de næste mange år.
Stegeso; römertopf; cocotte; casollette; marmite - kært barn har mange navne!Måltiderne fra en stegeso er rekord-møre og saftige; for det hele bliver jo kogt og stegt i egen saft.Verdens nemmeste; mest møre og saftige mad kommer fra en stegeso. Lad den snurre i ovnen med gode råvarer og nyd de herlige aromaer; der breder sig.Et minimum af forarbejde og meget lidt opvask er en bonus.Fra det gamle Ægypten, over etruskerne og romerne op til gallerne i Frankrignbsp; samt middelalderens Tyskland og Danmark – alle steder har man tilberedt mad under låg i ovnen; og princippet i madlavningen er stort set det samme som for tusinder af år siden.
Langsomt og nydende fra Toscana til Rom På strækket mellem Lucca og Rom findes det ægte, gamle Italien. Det er så overraskende originalt, at mange tror, at det ikke eksisterer. En perfekt jagtmark for livsnyderturister og vininteresserede. Men man skal ikke have travlt. Ikke noget med at fare afsted for at hakke seværdigheder af. Med Anders Grøndahl køres på tværs af de gængse hovedfærdelsårer for turister. Frækt springer han meget af det kendte over, deriblandt Firenze, for at nå frem til mere ukendte sider af Italien. Vinmarker, korn og olivenlunde støder direkte op til de gamle bymure, der gemmer på ældgamle byer med fundamenter, der ofte går helt tilbage til etruskerne eller romerne. Luften er ren og mild. Der dufter af brænde, stenovnsbrød, lufttørrede skinker, vinsjatter og gode kroer, hvor kødet grilles over åben ild. Eller af friturestegte fisk og skaldyr ude ved havet. Det er regionerne Toscana, Umbrien og Lazio, der er i fokus. Alléer af pinjetræer og cypresser, smalle bjergveje og åbne landeveje omgivet af olivenlunde, maki og Chianti Classicos vinmarker. Befæstede byer som Orvieto, Spoleto, Norcia, Siena, Montalcino, Pienza, Montepulciano, Monteriggioni og Lucca er fascinerende og fotogene, og de har lagt navn til hvidvine og katedraler (Orvieto), charcuteri (Norcia), Brunello-vin (Montalcino), Vino Nobile (Montepulciano), Frascati (hvidvin), Pienza (renæssance og fåremælksost) og Siena (Panfortekager og hestevæddeløb).
Anders Grøndahlhar en særlig evne til at finde de små uspolerede steder; dér hvor de lokale selv kommer; hvad enten det er en restaurant; en vingård; et landskab eller et særligt smukt hjørne af en by. Det beviser han på ny i denne velskrevne rejsebog for livsnydere; hvor turen går igennem det skønne Frankrig ad den klassiske rute fra Alsace i nord; over Bourgogne og Rhone-dalen; til Provence og Middelhavs-kysten i syd. Bogen er fuld af nyttige tips om rejseruter; hoteller; restauranter; steder af købe vin; historie og stemninger. Anders Grøndahl har gennemtrawlet denne rute igennem næsten 30 år; ikke mindst som rejseskribent for FDMs blad Motor. Rigt illustreret med forfatterens farvefotos. Desuden praktiske rutekort for bilisten samt en række udvalgte madopskrifter fra turen igennem det herlige Frankrig; som er rejsedestination nummer et for danske bilturister. Med god grund.
Direkte fra livsnyderland nr. 1 præsenterer Hanne Birgitte og Anders Grøndahl en perlerække af nemme; smukke og stærkt vanedannende italienske desserter. Det er i høj grad helt nye opskrifter; skabt i samarbejde med deres kokkevenner i Italien. Men der er også blevet plads til nogle af de højt elskede klassikere. Alle med tilhørende fotos. Tiramisù i fem forskellige versioner. Profiteroller; panforte; pandekager; panettone; diverse typer hjemmelavet is; farverige frugtsalater; cremede kager og syndige chokolademuffins. Præcis 48 forskellige lækre desserter; som ikke er svære at gøre efter hjemme i køkkenet. Desuden bliver læseren inviteret på besøg i den særlige italienske kaffe- og barkultur; hvor hvert tidspunkt på dagen har sin individuelle nydelse. Inklusive digestivoen; den lille skarpe fordøjer efter måltidet; hvad enten man foretrækker Grappa eller Amaro.
Denne bog om ROM og dens opland fortæller dig nøjagtigt, hvad du skal bruge din tid på, og hvordan du kommer frem. Helt ned i detaljen. Til dette ganske præcise trappetrin, stående ved lige den antikke søjle, oplevet fra denne bænk, på denne høj, i denne vinby ude på landet og ved lige det bord i restauranten. Der findes næppe nogen dansk forfatter, som har gået de romerske brosten så blanke og slidt så meget på Roms gafler som ham. Anders’ viden om byen og dens hemmeligheder, hans engagement og hans hukommelse er legendarisk blandt læserne og de mange gæster, som han viser rundt. Han er en fabulerende, latinsk og madglad sjæl og skriver helst om det, der ikke findes i de almindelige rejsebøger.
Før Coronaen ramte, var Italien et andet land. Denne spændende krimi foregår umiddelbart inden viruskatastrofen i et Bologna fuld af kultur, atmosfære og gastronomi. Hovedpersonen Amélia har rodet sig ind i en drabssag, som mafiaen har fixet og nu er de efter hende. Men Amélia er ikke hvem som helst. Hun er 36 år, journalist, tidligere elitesoldat udstationeret i Afghanistan, og hun har det sorte bælte i Krav Maga. Sagen fører Amélia på en højdramatisk rejse fra Bologna til Rom og videre til den liguriske kyst.Som så ofte før i sit liv bliver hun angrebet, denne gang af mafiaen og af systemet selv, den korrupte kerne i staten. Men Amélia tøver ikke. Hun slår igen!
En af Danmarks mest frygtede madanmeldere, den selvglade Victor Stein fra Dagbladet i København, findes myrdet i en fredelig gård bag kajen i Nyhavn. Den dansk-italienske Kommissær Kaviar, som er berømt for både sin madglæde og sin indsigt i menneskelig ondskab, sættes på sagen, der vækker enorm opsigt. Det er første gang, at en madanmelder er blevet myrdet i Danmark.Sagen stikker langt dybere end man umiddelbart skulle tro. Et psykologisk drama mellem mennesker bundet sammen af magt, sex, prestige og narko folder sig ud. Undervejs i den vanskelige opklaring må Kaviar vise alle sine professionelle og gastronomiske færdigheder for at finde sandheden. Det sker under udfoldelsen af både italiensk temperament, humor og en spirende kærlighed til den skønne, 20 år yngre blondine Josefine, hans assistent.Da Kaviar er livsnyder med stort L, har han været så venlig at samle mordsagens vigtigste opskrifter og måltider i et ekstra tillæg til denne krimi. De findes bagerst under det gastronomiske kapitel ”Kommissær Kaviars kogebog”.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.