Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Bøger af Anna Mejlhede

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
 • af Anna Mejlhede & Anja C. Andersen
  147,95 kr.

  I begyndelsen er alt mørke. Og inde i mørket begynder en fortættet og uendelig varm kerne af energi at bevæge sig. Tætheden er så stor, at lyset ikke kan trænge igennem. Men pludselig undslipper et blegt lysglimt. Så lyder en dyb rumlen. Universet er født. Naturvidenskabens førende skabelsesberetning er Big Bang-teorien, og de fleste danskere - selv mange præster - er overbevist. Men ingen ved, hvad der kom før Big Bang, og ingen kan forklare, hvad det er for en kraft, der presser universet til at udvide sig stadig hurtigere og hurtigere. I Livet er et mirakel tilbringer astrofysiker Anja C. Andersen og sognepræst Anna Mejlhede en nat i henholdsvis Københavns Universitets gamle observatorium på Østervold og i Holmens kirke i København. Mens de kigger på nattens stjerner og kirkens historiske hvælvinger, taler de om videnskab og tro og om at kunne rumme begge kulturer. De to kvinder øser af deres professionelle viden og personlige historie, og de fortæller med hver deres baggrund om skabelsen, stjernerne, sjælen og døden. De diskuterer, hvad meningen er med livet, hvorfor nysgerrighed og kærlighed er afgørende urkræfter, og hvorfor præsten har valgt at have tillid til videnskabens forklaring på universets begyndelse, og astrofysikeren at blive døbt i Guds navn.

 • af Anna Mejlhede
  206,95 - 207,95 kr.

  Her er bogen til alle, der har mødt kærligheden, men som ikke klarede den ”til døden jer skiller”. For hvad stiller vi op med alle vores løfter og drømme, når kærligheden slutter? Er alting så forbi? Nej, det tror sognepræst Anna Mejlhede ikke på. For selv om hun gennem sit eget personlige liv har en del erfaringer med at blive både gift og skilt, tror hun stadig på ægteskabet og kærligheden. I Alt forladt tager hun på en rejse ind i kærlighedens væsen i håb om at nærme sig kærlighedens ærlige og menneskelige ansigt. Et ansigt, der nok kan ændre form og skræmme livet af os indimellem, men som vi aldrig må give op overfor – lige meget, hvor mange gange, vi er blevet skuffet. Dette er bogen til dem, der er blevet forladt. De kan læse om sorg, ulykke, vrede, hævn og tilgivelse. De vil finde trøst – og forhåbentlig også komme til at grine, når de hører historierne fra andre i samme situation, der har ageret på … skal vi sige: uortodokse måder. Dette er også en bog til dem, der er gået. De kan læse om svigt, skyld og skam, om ærlighed og egoisme, og måske kan de endelig lade skuldrene synke og trække vejret lidt lettere. Alt forladt er inspireret af de mange samtaler, sognepræsten har haft igennem årene med par, der kom for at blive gift (eller gift igen), samt de par, der var ved at forlade hinanden. Desuden har hun talt med ti mennesker, der har indvilget i at dele deres historie med os. Selv om vores parforhold er afgået ved døden, er kærligheden i verden ikke død. Den er bare besvimet lidt. Måske skal den have kunstigt åndedræt, hjertemassage og en ordentlig omgang kærlig omsorg, inden den liver op igen, men vi må aldrig give op og slippe håbet. Kærligheden vil altid findes – og den finder også dig igen.

 • - En fortælling om at være til
  af Anna Mejlhede
  247,95 - 270,95 kr.

   "De største begivenheder i vores liv er kun sjældent forbundet med det, som er let. Tværtimod ligger livets dybe glæde ofte i alt det, som også kan være svært og tungt at bære." Hjertesorg rammer os ikke kun, når et menneske, vi holder af, forlader os eller dør fra os. Hjertesorgen er ikke kun forbundet med den romantiske kærlighed, men er et grundvilkår, der følger os hele livet - på godt og ondt. Med udgangspunkt i et væld af eksempler fra både litterære og religiøse tekster samt episoder fra sit eget liv beskriver sognepræst Anna Mejlhede, hvordan og hvornår hjertesorgen rammer os: når vi føler os svigtede; når ensomheden rammer os; når vi føler, at vi er forkerte eller ligefrem mister os selv. Med andre ord: Når vores sårbarhed og skrøbelighed står allermest tydeligt for os. Både som præst og som menneske undersøger Anna Mejlhede, hvordan hjertesorgen giver os en større forståelse af livet og af os selv - og hvordan den største sorg på paradoksal vis også er uløseligt forbundet med den største glæde. 

 • af Anna Mejlhede
  229,95 kr.

  Ifi tager orlov fra sit arbejde og rejser til Læsø i håb om at finde et sted, hvor hun kan få fred til at sørge over tabet af sin mand, Einar. Hun lejer et afsidesliggende tanghus på øens sydlige østkyst, og urnen med Einars aske tager hun med sig i kufferten.I det lille tanghus kan Ifi ikke få døren op til husets ene kammer, og den gamle mand, Søren, som ejer huset, forklarer hende, at nøglen er blevet væk. Under forskellige påskud ringer han med mellemrum til hende og hans insisteren på kontakt irriterer og undrer hende. Som dagene går kryber øen og dens mennesker og natur alligevel ind på livet af Ifi, og da den sky kvinde Julie en kuldslået forårsdag hiver hende op af Jegensbugtens vand, bliver det begyndelsen på et særegent venskabmellem de to kvinder.Da Ifi finder nøglen og går på opdagelse i kammerets kasser, viser de sig at gemme på en historie, der vender op og ned på hendes liv.

 • af Anna Mejlhede
  132,95 kr.

  Ifi bliver sendt på orlov af sin arbejdsplads og rejser til Læsø i håb om at finde et sted, hvor hun kan få fred til at sørge over tabet af sin mand, Einar. Hun lejer et afsidesliggende tanghus på øens sydlige østkyst, og urnen med Einars aske tager hun med sig i kufferten. Som dagene går kryber øen, dens mennesker og natur, alligevel ind på livet af hende, og da den sky kvinde, Julie, en kuldslået forårsdag hiver Ifi op af Jegensbugtens vand, bliver det begyndelsen på et særegent venskab mellem de to kvinder. I det lille tanghus kan Ifi ikke få døren op til det ene kammer, men da hun finder nøglen og går på opdagelse i kammerets kasser, viser de sig at gemme på en historie, der vender op og ned på hendes liv. Håbets ø er en roman om venskab, savn og kærlighed. En fortælling om at overgive sig til livet.

 • af Anna Mejlhede
  167,95 kr.

  IFI BLIVER SENDT PÅ ORLOV af sin arbejdsplads og rejser til Læsø i håb om at finde et sted, hvor hun kan få fred til at sørge over tabet af sin mand, Einar. Hun lejer et afsidesliggende tanghus på øens sydlige østkyst, og urnen med Einars aske tager hun med sig i kufferten. Som dagene går kryber øen, dens mennesker og natur, alligevel ind på livet af hende, og da den sky kvinde, Julie, en kuldslået forårsdag hiver Ifi op af Jegensbugtens vand, bliver det begyndelsen på et særegent venskab mellem de to kvinder. I det lille tanghus kan Ifi ikke få døren op til det ene kammer, men da hun finder nøglen og går på opdagelse i kammerets kasser, viser de sig at gemme på en historie, der vender op og ned på hendes liv. HÅBETS Ø er en roman om venskab, savn og kærlighed. En fortælling om at overgive sig til livet.

 • - En forestilling?
  af Anna Mejlhede
  97,95 kr.

  For Helvede ... er et magasin, der tager Helvede under kærlig behandling. Hvad er Helvede og hvor ligger det henne? Et undremagasin, der lægger op til debat og eftertanke. Er Helvede et sted dybt nede, befolket med ondskabsfulde djævle, med evig pine og klageråb, omgivet af flammer og mørke? Eller er Helvede et billede på noget, der er særlig slemt; et sted i vores bevidsthed; den følelse af ubodelig ensomhed og dybe sjælekvaler, de fleste mennesker kender til? Og hvem kan frelse os fra Helvede? Kan Gud? Kan vi selv? I magasinet dykker forfatteren ned i Helvedes mørke og tager temperaturen på det. For Helvede ... tager dig med på kryds og tværs i historiens, kirkens og kulturens helvedesforestillinger. Læs det fx med konfirmanderne, i en studiekreds eller i udskolingen. Pressen skriver:Hæftet lægger op til eftertanke og debat.- Dansk KirketidendeEt rigtig fint og spændende lille magasin, som har noget til både øjne og hoved. Det kommer virkelig vidt omkring på få sider og med mange gode oplæg til undervisning og eftertanke. Og så er prisen bestemt overkommelig.- Religionslæreren

 • af Anna Mejlhede
  132,95 - 227,95 kr.

  Efter et kuldsejlet kærlighedsforhold og tre mislykkede semestre på psykologistudiet, har 34-årige Hannah fundet en fast rytme i sit liv. 14 dage ad gangen er hun børneunderholder på Oslobåden – 14 dage bor hun sammen med sin mor i det faldefærdige barndomshjem på Vestsjælland. Da moderen dør, overtager Hannah huset. Tankerne om alt det hun gerne vil have til at ske, fylder hun i murværkets sprækker, og hun tætner hullerne i gulvet med sine længsler. For veninderne omkring hende har uddannelser og fine jobs, børn og kærester, men hvad har hun selv? Hun elsker at være på havet og mærke det særegne fællesskab, der er blandt besætningen om bord, men kan den følelse, og det job, bære en hel fremtid? En nat brænder huset, og Hannah reddes ud af frømanden, Melange, som bor på den anden side af markerne. I mødet med ham øjner Hannah en chance for kærlighed og for at høre sammen med et menneske, der kan frelse hende fra en tilværelse, som står i stampe. Men Melange er svær at komme tæt på, og kan noget menneske forløse et andet menneskes liv?

 • af Anna Mejlhede
  92,95 kr.

  "Hjertesorg" er en personlig beretning om at være til. Anna Mejlhede deler sine personlige erfaringer med hjertesorg, som hun har oplevet den – både som præst og i sit eget liv.Men hvad består hjertesorg egentlig af, når vi ser den i et bredere perspektiv end det, der handler om at miste dem, vi elsker, fordi de dør, eller fordi kærligheden forliser? Hjertesorg handler også om at føle sig svigtet, at føle sig forkert, at føle sig ensom og at miste sig selv.Hjertesorg er et grundvilkår, som gennemtrænger alle de store fortællinger, der skrives her i verden. Fortællinger, der spejler vores liv fra alle vinkler. Også dem, vi selv kan være blinde for.Anna Mejlhede er cand.theol. og sognepræst i Skelund og Visborg sogne i Østhimmerland. Tidligere sognepræst ved Sædder kirke, og Sankt Andreas og Vor Frue kirke i København. Fra 2010-2019 sogne- og orlogspræst ved Holmens kirke.rnAnna Mejlhede er forfatter til flere bøger, blandt andet "Kys dit kaos – livet er alligevel noget rod" (2006) i samarbejde med skuespiller Nastja Arcel, børnebogen "Victoria og den røde silkekåbe" (2009) og "Livet er et mirakel" (2011 og 2019) og "Undremagasinet" (2015), begge i samarbejde med astrofysiker Anja C. Andersen og med fokus på troen og videnskabens sameksistens. Hun er desuden fast klummeskribent i ugebladet Femina.

 • af Anna Mejlhede
  91,95 kr.

  Victoria er flyttet med sin mor fra Paris til en lille, sjællandsk landsby - nærmere bestemt Karl Kedeligs Klatby. Det synes Victoria i hvert fald, den er. Her skal hun og mor nu bo i den gamle præstegård, og det tegner til at blive en rigtig lang og kedelig sommer. Men helt så kedeligt bliver det nu alligevel ikke. Victoria møder hurtigt den jævnaldrende Stine, men hvem siger man gider være sammen, bare fordi man er lige gamle? Da Stine en dag er forsvundet sporløst, har Victoria ikke helt ren samvittig- hed, og i den gamle stald finder hun hjælp fra en helt uventet kant ...

 • - Guide til din personlige finanskrise
  af Anna Mejlhede
  43,94 kr.

  Finanskrisen er over os. Verden vånder sig og folk går i panik. Pengene eller livet handler om, hvor lidt penge i virkeligheden betyder et opbyggeligt og kærligt spark til en forbrugerkultur i krise.

 • af Nastja Arcel & Anna Mejlhede
  117,95 kr.

  Tidens løsen er forenkling. Hvis bare du har hvide vægge og placerer din seng efter rummets energier, er vejen åben til et lykkeligt liv. Men hvad hvis manden skrider, mens du er ved at indrette det perfekte hjem? Og børnene flytter hjemmefra, mens du er ved at rydde op efter dem?Som John Lennon sagde: Livet er det, der sker for dig, mens du har travlt med at lægge andre planer. Denne bogs forfattere siger: Kys dit kaos!"Kys dit kaos" er ikke en opskrift på det perfekte, renskurede kvindeliv. Det er en bog om at acceptere, at livet er lige præcis det modsatte. Nemlig kaotisk. Ukontrollabelt. Og kompliceret. Accepter det. Se skønheden i mangfoldigheden. Vær parat til alle de sprækker, hvor livet overrasker dig, når du mindst venter det. Så er der en mulighed for, at du kan opleve lykken i glimt."Kys dit kaos" er skrevet af Anna Mejlhede (f. 1967, præst og virksomhedskonsulent) og Nastja Arcel (f. 1963, skuespiller, senest i bl.a. Kongekabale og Familien Gregersen). Tonen er humoristisk, men klangbunden alvorlig. I hver deres kapitler fortæller forfatterne om at vælge livet i al sin mangfoldighed. Der er kapitler om bl.a. ´Rod og religion´, ´At spille en rolle´, ´At rejse er da at leve - men kun hvis man har for mange tasker med´, familier, kærester, jobbet. Det hele garneret med ´Sådan-komplicerer-du-dit-liv´-lister, udarbejdet af eksperter, nemlig forfatterne.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.