Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Storværket Dan Turèll – hele historien forener en komplet forfatterbiografi med en lang række samtaler med mennesker, der var tæt på enten forfatterikonet eller privatmennesket Dan Turèll. En flot indpakket litterær gavebog.I Dan Turèll – hele historien kommer en lang række af de mennesker, der kendte Dan Turèll personligt og kunstnerisk, til orde. Selv om hele Danmark var på kælenavn med forfatterfiguren Onkel Danny, var der paradoksalt nok meget få, som kendte Dan Turèll helt privat. I denne bog møder vi hans mor Inge Turèll, hans livsledsagerske gennem tyve år, Chili Turèll, og en lang række kendte danskere som Jørgen Leth, Per Højholt, Jan Kaspersen og Suzanne Brøgger, der kendte ham bedre end de fleste, og som alle selv spillede store roller i Dan Turèlls liv – og litteratur ikke mindst.
"Dan Turèll var vild med Clifford Brown" er et redigeret udvalg af Facebook-opdateringer fra en af dansk litteraturs helt tunge drenge. Der er tale om stramme, inspirerede og inspirerende mini-essays, som ofte tager udgangspunkt i en personlig erindring om et møde med en forfatter eller musiker, og som gør at man efter end læsning kaster sig op på cyklen for at komme til det nærmeste bibliotek eller den nærmeste boghandler — ud over at være en fornøjelse at læse i sig selv giver bogens 375 sider nemlig også en lyst til at læse videre og mere om og af alle de kunstnere der nævnes; Lige fra F. P. Jac over Jørgen Gustava Brandt og Per Højholdt til Christel Wiinblad - over 400 digtere, kunstnere og musikere når bogen omkring ved navns nævnelse. Og man kommer nok heller ikke uden om at skulle supplere sin musiksamling lidt, når man er nået til sidste side.
Nyskrevne erotiske noveller af en række mandlige danske forfattere – samt en svensk og en italiensk. Bidrag af Jeppe Krogsgaard Christensen, Daniel Gillet, Åke Edwardson, Tomas Lagermand Lundme, Jesper Bernt, Giorgio D’Avalos, Jeff Matthews, Henrik List og Asger Schnack.Udkommer kun som e-bog.
J. P. Jacobsen blev født i Thisted 1847. Han kom til København i 1863 hvor han blev student i 1867. Hans interesser var naturhistorie og poesi. I 1873 modtog han universitetets guldmedalje for en prisopgave om ferskvandsalger. Han oversatte Darwin og introducerede til hans ideer i en række afhandlinger. I 1872 offentliggjorde han novellen ”Mogens” som er blevet en klassiker i dansk litteratur. Han fik tuberkulose i 1873. Hans hovedværker er – foruden ”Mogens” – romanerne Fru Marie Grubbe (1876) og Niels Lyhne (1880). I 1882 udkom Mogens og andre Noveller. J. P. Jacobsen døde i Thisted 30. april 1885. Disse kendsgerninger bliver i Asger Schnacks lyriske tekster forvandlet til ni enetaler der vil kunne læses såvel af den læser der kender J. P. Jacobsens forfatterskab ud og ind som af den forudsætningsløse. Med poetisk stringens sætter Asger Schnack sig ind i et livsøjeblik en skæbnesvanger situation en kunstnerisk eller filosofisk overvejelse et erindringsforløb eller en anden vinkel til forståelse af J. P. Jacobsen for den moderne læser. Alt sammen med den allerhøjeste grad af digterisk frihed men på baggrund af en mangeårig intens beskæftigelse med J. P. Jacobsens liv og forfatterskab. J.P. Jacobsen Thisted er skrevet i første person således at J. P. Jacobsen i digtets fiktive rum taler til læseren. Lars Gundersens fotografier – alle er optaget den samme dag den 18. september 2008 – indfanger atmosfæremættet Thisted by som den ser ud i dag med særligt fokus på mindesmærker over J. P. Jacobsen.
Lys og skygge er det samme er en digtsamling, der består af 81 digte – som en hilsen til Daodejing. Lys og skygge er det samme er tilegnet dig. Asger Schnack (f. 1949). Debut i 1967 med digtsamlingen Øjeæbler. Har siden udgivet en lang række digtsamlinger, essaysamlinger, romaner, børnebøger og biografier. Senest Fra gud til måne. Digte (2019), Solen står op, men stjernerne er der endnu. Digte for børn. Illustreret af Katrine Lyck (2021) og Assistens Kirkegård. Stemmer og sten. En poetisk vandring med fotografier af Lars Gundersen og digte af Asger Schnack (2022).
Denne bog handler om en betydelig – og mangetydig – digter; man skal ikke føle sig sikker, når man udtaler sig om Pia Juuls forfatterskab, og derfor er det også i god overensstemmelse med forfatterskabet, at bogen kaster lys på det fra så mange vinkler. Hele 26 bidrag indeholder den, som tilsammen danner et passende kalejdoskop. Ved sin død i 2020 efterlod Pia Juul sig et stort og suverænt forfatterskab ganske uden lige, der blev afbrudt midt i processen. Med denne bog har vi ønsket ikke blot at mindes hendes person, men desuden og ikke mindst ved hjælp af mange gode kræfter at krydse igennem forfatterskabet – på langs og på tværs – for at inspirere nutidige og fremtidige læsere til at gå om bord i bøgerne og læse eller genlæse dem med nye øjne – eller simpelt hen læse dem for første, men ikke sidste gang. INDHOLDIndledningaf Marianne Barlyng og Asger SchnackSangaf Peter LaugesenJeg skulle dø, men jeg skulle leveom Pia Juuls stemmeaf Lilian Munk RösingVerden af i gårom levende og lukket og i brand måskeaf Marianne Stidsen”Det er bare at strække / benet ud med foden / forrest”om Forgjortaf Louise MønsterTilfældets strukturom Skadenaf Susanne KempJuulerup Færgeby after darkom En død mands nys: 4 topmøderaf Lars BukdahlPia Juuls mystiske dramatikaf Anne Middelboe ChristensenHvorfor betyder ordene ingenting når følelsen gørom sagde jeg, siger jegaf Marie Silkebergdije yo, digo yoEn lille historie rundt om en oversættelseaf Thomas BobergMænd trætter mig. Men det er den eneste slags mennesker jeg kan lideom køn i Pia Juuls forfatterskabaf Camillia Schwartz og Jon Helt HaarderFordi vi ikke har osom Mit forfærdelige ansigt og Dengang med hundenaf Hans Ulrik RosengaardUdkast til adresse i fuldt flor(under opsejling)af Marianne LarsenVed Jammerbugten jamrer manPia Juuls børne- og ungdomslitteraturaf Anna Karlskov SkyggebjergMidt i det helelidt om Pia Juuls poetikaf Morten SøndergaardSprængfarlige traumer og sprængte genrerom Helt i skovenaf Peter Stein LarsenMordet på Hallandaf Merete Pryds HelleMediet og mindetom Radioteateret, vi sender: KOBLENZaf Dan RinggaardKameraets pupilFotografen Lærke Posselts essay om sit møde med forfatteren Pia Juul og om Pia Juuls møde med fotografen Marianne Engbergaf Lærke PosseltAf sted, til stedeaf Naja Marie AidtAlle mine hængslerPia Juuls danske traditionsdialogaf Erik Skyum-NielsenOversætterens anmærkningFem noter om forholdet mellem oversættelse og skrift hos Pia Juulaf Solveig DaugaardIntet er ufortaltaf Niels FrankSpringende punkterom Avuncular – onkelagtige teksteraf Anne-Marie MaiNår citatets kunst bliver til romankunstom Let gang og lidt tilaf Lilian Munk Rösing”Drømmen er død”om vrede, sorg og længsel i Forbiaf Julie Sten-KnudsenStammende fra stjernerneom asterisken i Pia Juuls forfatterskabaf Elisabeth Friis
Forgjorthedstilstanden handler om en betydelig – og mangetydig – digter; man skal ikke føle sig sikker, når man udtaler sig om Pia Juuls forfatterskab, og derfor er det også i god overensstemmelse med forfatterskabet, at bogen kaster lys på det fra så mange vinkler. Ved sin død i 2020 efterlod Pia Juul sig et stort og suverænt forfatterskab ganske uden lige, der blev afbrudt midt i processen.Med hele 26 bidrag skrevet af forfatterkolleger og akademikere, kommer bogen hele forfatterskabet rundt og danner tilsammen et passende kalejdoskop. Med denne bog har vi ønsket ikke blot at mindes hendes person, men desuden og ikke mindst ved hjælp af mange gode kræfter at krydse igennem forfatterskabet – på langs og på tværs – for at inspirere nutidige og fremtidige læsere til at gå om bord i bøgerne og læse eller genlæse dem med nye øjne – eller simpelt hen læse dem for første, men ikke sidste gang.
I en tid, hvor det at gå ture ikke blot er for at få motion, men også for at søge indsigt, tilbyder denne bog en helt særlig form for vandring. Dels får man en digterisk oplevelse, der formidler en direkte indsigt i 24 kulturpersonligheder, dels bliver man ført rundt på en vandring i en smuk kombination af storby, landskab og kulturhistorie. Assistens Kirkegård er ikke blot et historisk sted, men også et historiernes sted.Bogen indeholder digte, der frit fortolker liv og værk, og fotografier af 24 udvalgte personers gravsteder på Assistens Kirkegård. Fælles for de 24 er, at de alle på en eller anden måde er kunstnere, det kan være malere, forfattere, musikere eller billedhuggere.Desuden rummer bogen en række fotografier, som indfanger det særlige miljø, der kendetegner Assistens Kirkegård. Forrest i bogen findes et kort over kirkegården, hvor de udvalgte gravsteder er indtegnet, så bogen kan bruges som guide. Assistens Kirkegård har stor betydning som kulturelt samlingspunkt for Københavns borgere og har et meget stort antal besøgende hele året.Om forfatterAsger Schnack er forfatter og har siden sin debut i 1967 udgivet en række digtsamlinger, romaner, essaysamlinger, biografier og børnebøger, alene og i samarbejde med andre. Sammen med Lars Gundersen har han udgivet en række bøger, der på forskellige måder kombinerer tekster og fotografier.Lars Gundersen er fotograf og har udgivet en lang række fotografiske værker, flere af dem i samarbejde med skønlitterære forfattere. Desuden har han virket som bogtilrettelægger, såvel af egne som af andres bøger. For Muusmann Forlag har han bidraget med fotografier til to udgivelser om henholdsvis østers og kartofler.E-bogen er lavet i fixed format
Med Solen står op, men stjernerne er der endnu, tager Asger Schnack os med på en filosofisk og magisk opdagelsesrejse gennem hverdagen set med et barns øjne.Solen står op, men stjernerne er der endnu er en samling digte for børn, der kredser om hverdagen og den magi den indeholder for et barn, som oplever alting for første gang. I samlingen følger vi en pige, der snart skal begynde i skole. Lycks illustrationer understøtter på fineste vis digtenes filosofiske og hverdagsmagiske univers. Bogen er velegnet til højtlæsning for børn i førskolealderen og i de yngste klasser samt til undervisning i folkeskolen. Asger Schnack har skrevet flere bøger for børn, Solen står op, men stjernerne er der endnu er den afsluttende digtsamling i en serie på tre. De to foregående Den lille blå serviet (1994) og En lille hvid bog (1996) udkom på forlaget Høst & Søn.Illustreret af Katrine Lyck. Solen står op, men stjernerne er der endnu – digte for børn af Asger Schnack med illustrationer af Katrine Lyck. Poesi. 34 sider. 230 kr. vejl. Udkommer 26. august 2021.
Essays. Et langdigt samler tre tidligere essaysamlinger af Asger Schnack – Lys og luft, Spejl og spor, Bål og brand – med nye essays. Dermed fuldender denne kreds af tekster den storform, der fra begyndelsen har været Schnacks sigte, og deraf undertitlen Et langdigt. I Essays. Et langdigt finder man en sirlig, grundigt reflekterende og poetisk skrift, hvori Schnack insisterer på at standse tiden for en stund – og give tanken og sproget et pusterum. Eller, som han skriver i et essay om Mikkel Kessler: ”Den største hyldest er en hyldest til livet, til begyndelsen, til vejrtrækningen, til bevægelsen. Den begynder i begyndelsen, i vejrtrækningen, i bevægelsen.” Ved hjælp af Schnacks særlige poetiske sensibilitet transporteres vi i denne samling essays fra Rimbauds håndskrift til Vesterhavet som billede. Der er essays om 1960’erne. Om møder med Dan Turèll, Inger Christensen, Michael Strunge, Per Kirkeby og Jørgen Gustava Brandt. Alkoholisme, døden og: Hvad det vil sige at gøre sig kunstneriske erfaringer, hvad det vil sige at leve.
Kærlighed, tab, tid, og kunst og kunstnere, er bare nogle af de nærmest klassiske emner, som kommer under behandling i denne skarptskårne samling af tekster. Og vil man støde sig på et skarpt hjørne, så kan man også det, for selv om sproget er både nøgternt og smukt på samme tid, så er det på ingen måde uden bid og vid. Poet, anmelder, litteraturforkæmper, litterat mm.Asger Schnack, har denne gang begået en digtsamling, hvor der både kigges frem, tilbage og op i himlen. Tonen er nærmest klassisk, men ofte med et meget nutidigt glimt i øjet og med et skarpt blik på sproget; både digtenes og digterens eget, men også sproget i den verden vi sammen skaber ved at bruge det hver dag.Digtsamlingen er dedikeret Asger Schnacks mangeårige samarbejdspartner og ven, Per Kirkeby, hvis smukke akvarel også præger forsiden på “Fra gud til måne.
Det er efterårsferie, og spiongruppen "Det seje sjak" har ikke meget at tage sig til. Lige indtil Alberte en dag får øje på indbrudstyven Vanessa inde på Hovedbanegården. Hun har levet på gaden, siden hun stak af fra kvarteret, og de fem venner beslutter sig for at hjælpe hende. Men det er nu lettere sagt end gjort, for Vanessa bliver forfulgt af en farlig voldsmand, og han er lige i hælene på hende. Heldigvis har de taget Katrines trofaste hund, Chester, med sig ...Serien om de fem skolekammerater i spiongruppen "Det seje sjak" består af de fire bøger "Det seje sjak", "Det seje sjak mødes under uret", "Det seje sjak sover i timen" og "Det seje sjak går i aktion". Bøgerne er blevet til som et samarbejde mellem de tre forfattere Benn Q. Holm, Asger Schnack og Boris Boll-Johansen.Asger Schnack (f. 1949) er en dansk forlægger, oversætter og forfatter. Han debuterede med digtsamlingen "Øjeæbler" i 1977 og har siden udgivet utalige digte, essays og prosatekster. Derudover har han undervist på Forfatterskolen 2009-2011. Asger Schnack har modtaget flere priser og legater og blev i 2001 tildelt Statens Kunstfonds livsvarige ydelse.
Bob Dylan debuterede i 1962 med et album af overvejende gamle blues- og folkesange. Han blev forsanger i 1960'ernes ungdomsoprør med ´Blowin in the Wind´ og ´The Times They Are A Changin´ og han satte gang i den elektriske rock med ´Like a Rolling Stone´. Han indspillede psykedelisk musik under streng kunstnerisk kontrol med dobbeltalbummet ´Blonde on Blonde´ (1966) og i slutningen af årtiet gik han i den modsatte grøft og bragte den forkætrede countrymusik til ære og værdighed med ´Nashville Skyline´. Nogle af hans vigtigste plader udkom i 1970'erne ikke mindst mesterværket ´Blood on the Tracks´. I 1980'erne udsendte han en række kristne plader, og i 1990'erne viste han med ´Time Out of Mind´, at han tør være sin alder bekendt, og at rockmusik ikke blot er for ungdommen. På den officielle bootleg-udgivelse fra 2008 ´Tell Tale Signs´ var han igen aktuel i sin samtid.Christian Braad Thomsen og Asger Schnacks bog om Bob Dylan udgav oprindeligt bogen om Dylan i 1998. I denne anden, gennemreviderede udgave er der tilføjet 20 plader. Bogen vil derfor være uundværlig for både gamle og nye læsere.
Asger Schnack debuterede med digtsamlingen, Øjeæbler, på forlaget Arena i 1967 - altså for 50 år siden. Siden da har han udgivet et væld af bøger og også været redaktør på flere forlag. "graffiti" er en både stor og markant udgivelse, som klart viser, at Schnack stadig har masser af sprog og intellektuelt vid i overskud. Bogen indeholder over 200 ikke tidligere udgivne digte samt taler, hyldestskrifter og facebook-opdateringer, der er en særlig litterær praksis for Schnack. Ingen af teksterne i bogen har tidligere været udgivet i bogform. "... bogen er ganske enkelt monumental i al sin generøsitet: små 700 siders vellystig læsning, strittende i mange tonearter og genrer, men alligevel hele vejen igennem umiskendeligt asger schnacksk. At “graffiti” hermed anbefales er en fattig underdrivelse. Den burde husstandsomdeles!" Lars Movin "... denne imponerende bog. En skatkiste af tekster, ikke tidligere udgivet i bogform." Lars Gundersen"Graffiti" är en oerhörd bok, en flera hundra sidor lång explosion: dikter, essäer, facebook-texter, en fantastisk och encyklopedisk berättesle om konst och liv, om det viktigaste: att leva, se och låta livet helt och fullt gå genom och med en. Så generös! Arne Johnsson
Dan Turell - hele historien forener en komplet forfatterbiografi med en lang række samtaler med mennesker, der var tæt på enten forfatterikonet eller privatmennesket Dan Turell. I Dan Turell - hele historien kommer en lang række af de mennesker, der kendte Dan Turell personligt og kunstnerisk, til orde. Selv om hele Danmark var på kælenavn med forfatterfiguren Onkel Danny, var der paradoksalt nok meget få, som kendte Dan Turell helt privat. I denne bog møder vi hans mor Inge Turell, hans livsledsagerske gennem tyve år, Chili Turell, og en lang række kendte danskere som Jørgen Leth, Per Højholt, Jan Kaspersen og Suzanne Brøgger, der kendte ham bedre end de fleste, og som alle selv spillede store roller i Dan Turells liv og litteratur.
M er en samling erotiske noveller skrevet af mænd.Der er både lidt til de sarte sjæle og dem, der normalt ikke rødmer så let.Tag også et kig i K – erotiske noveller af kvinder.
Morti Vizki. En kærlighedserklæring er forfatteren og forlæggeren Asger Schnacks kærlige gennemgang af Morti Vizkis forfatterskab. Udgivelse for udgivelse – og også Vizkis tidlige forsøg som musiker – karakteriseres og vurderes. Med sit eminente overblik over dansk og international litteratur placerer Schnack Morti Vizki i en gren af den moderne poesi, der blandt andet løber tilbage til Jens August Schade. ARENA MONOGRAFI er en ny serie af monografier om dansk samtidslitteratur, som redigeres af Tue Andersen Nexø og Elisabeth Friis. Med denne serie ønsker forlaget Arena at bidrage til udviklingen af den kvalificerede samtale om nyere, dansk litteratur.
En vidunderlig surrealistisk roman om Tom og Troels og Trine og Tine - og Tim. En spændingsbog og en kærlighedsroman fuld af sær lyrik og smukke billeder - skrevet med en ekvilibristisk sprogsans af digteren Asger Schnack, som har fundet tilbage til sit gamle navn.
Skjulte skygger var pludselig en krop er en roman skabt som en dialog i tekst og billeder af forfatter og fotograf som bevæger sig ind i sindets kringelkroge og ud i byens svirrende kaos. Baggrunden er byen som ydre vilkår drivkraften hovedpersonens søgen - en søgen efter på én gang en forståelse af sin egen livssituation og fuldbyrdelse af det eftertragtede møde med det du der spøger fra først til sidst.Historiens kapitler griber fat i hinanden fra den ene tilstand til den anden og fra det ene medie til det andet. Ikke en handlingsgang i traditionel forstand men et forløb bestående af skiftevis billeder og tekst der befinder sig mellem bevidst og ubevidst mellem drøm og genkendelig virkelighed - og hvor billeder fra hovedpersonens fortid og en mulig fremtid bliver til. Gundersen og Schnack har tidligere arbejdet sammen om værker der kombinerer billeder og tekst. Vigtigst er Stemmer og sten ved Assistens Kirkegård (2000) og Stemmer og sten ved Vestre Kirkegård (2003) som gennem fotografier af deres gravsted giver mæle til i alt 32 kunstnere som ligger begravet på de to kirkegårde.
Ingen tabuer er for store eller gør for ondt til, at man ikke kan udskrive sine genvordigheder.Asger Schnack har gravet den humoristiske og nederdrægtige ske ned i sit sjæleliv og fremdrager råt for usødet, hvad den støder på de ømmeste steder. Med en egenartet blanding af poesi og prosa lader han os opleve, hvor befriet man kan blive, når man giver slip på alt det, vi normalt higer efter.
Eksperimenterende og skrifttematiske digte med inspiration fra såvel den modernistiske litterære tradition som fra rockmusikken og 1960'ernes ungdomsoprør.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.