Udvidet returret til d. 31. januar 2025

Bøger af Bi Skaarup

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • af Bi Skaarup
    73,95 - 205,95 kr.

    Hvad spiste danskerne i Middelalderen? Var det bare søbemad og smalhans? Danmarks førende madhistoriker, Bi Skaarup, er i denne bog gået på opdagelse i de historiske kilder og har samlet en række opskrifter fra 1200-1600 – og nyskrevet dem til det moderne danske køkken. Det er kager, dyppelse, fisk og flere krydderier, end man skulle tro. Det er dejlig mad.

  • - Opskrifter og køkkenhistorie fra Christian 4.'s tid
    af Bi Skaarup
    187,95 kr.

    Underholdende, kulturhistorisk kogebog, der tager udgangspunkt i en bryllupsfest Christian 4. holdt for sin søn i 1634. Øjenvidneberetninger, råvarelister og opskrifter giver mulighed for at genskabe både den overvældende festmad og renæssancens hverdagsretter i det moderne køkken.

  • - Dansk brød og bagning gennem 6000 år
    af Bi Skaarup
    43,94 kr.

    Vores brødkultur forandres drastisk i disse år. Efter en tid hvor alt har skullet være fransk, spansk eller italiensk, er vi nu gået på opdagelse i vores gamle kornsorter, men i vores søgen efter nyt og spændende brød har vi glemt alt det, vi havde engang. Der var engang, at enhver husmor mestrede en god surdej og bagte rugbrød hver måned. Hvor der stod hjemmebagte boller og kringle på kaffebordet, når der kom gæster, og søsterkagen var friskbagt til alle højtider. I Bag brødet af Bi Skaarup, som tidligere har lavet populære bøger om middelalder- og renæssancemad, kan man selv bage sig igennem historien fra de første bønders emmerbrød 3.700 år før vor tidsregning, over Egtvedpigens æbleciderbrød og middelalderens skonrogger af rugsigtebrød til Madam Mangors første wienerbød i form af tekage. 

  • af Bi Skaarup
    36,95 - 36,95 kr.

    Spisevaner siger meget om en befolkning og om et individ. Hvad man spiser, afhænger ofte af ens status i samfundet, men selvfølgelig også hvilke madvarer, der er til rådighed. Arkæolog og madhistoriker Bi Skaarup fortæller om mad og spisevaner i middelalderen, og hvad det siger om livet dengang.Bi Skaarup (1952-2014) var en dansk forfatter, arkæolog, madhistoriker og foredragsholder. Hun var museumsinspektør på Københavns Bymuseum i over 20 år og udgav flere kogebøger om madkultur igennem historien.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.