Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Johan elsker at klæde sig ud og spille teater sammen med far. En dag gør de sig klar til at spille historien om ”David og Goliat”. Johan vil være den modige David. Men hvad gør man, når ens far bliver væk bag ved udklædningstøjet, og det kun er den store, farlige Goliat, man kan se?
Kirken har tre store fester: jul, påske og pinse.Hvad der skete i julen og påsken, har Johan helt styr på. Men hvad med pinsen?Johan og hans mor snakker og leger sig frem til, hvad pinse er.Men først skal de en tur hen i byggemarkedet …
En hjertevarm roman om at være et særligt sensitivt menneske – om følelsen af at være forkert – om at måtte udvikle sit talent i smug – og om at finde kærligheden.”Du er alt for følsom, Laura! Vær dog ikke så sart! Stop med at være sådan en særling!”Sådan har Laura hørt sin mor sige et utal af gange.Med sit særlige karaktertræk føler Laura sig forkert. Hun og storesøsteren er som nat og dag, og Laura kan slet ikke leve op til morens ambitiøse forventninger.Som barn finder Laura trøst og styrke hos det gamle bøgetræ i en lysning i skoven.Først som voksen, da hun møder tømreren Johan – og senere kirkens sognemedhjælper, Sara – begynder Lauras selvbillede at ændre sig.Det bliver en lang, sej kamp for Laura at blive respekteret som den, hun er. Men en dag får hun et tilbud, som kan få afgørende betydning.
”Hvad er en påskehave,” spørger Johan.Det får Johan svar på lidt efter lidt. Han skal nemlig lave en påskehave sammen med sin mor.Imens fortæller Johans mor, hvad der skete i påsken for mange år siden.Da Johan vågner påskedag, venter der ham en overraskelse.
Kender du Bo og Betinna?Når du har læst denne bog, så kender du dem i hvert fald lidt. Her kan du nemlig læse om:Da Bo kom i tanke om at bygge et hus af legoklodser med rigtig cement.Hvad der skete, dengang Betinna for vild i Bøgebakkeskoven.Hvorfor Bo og Betinna holdt sommerferie i et sommerhus ved Lyngø bugt.Hvordan det gik til, da Betinna fødte sin dukke Kamilla, og da Betinnas mor fødte lillebror.Dengang Bo og Betinna fik verdens flotteste juletræ, specialbygget til verdens bedste julegave.Og selvfølgelig mange andre ting.De tre første af bogens fire dele er let bearbejdede udgaver af Bo og Betinna-bøgerne, som Bodil Sangill skrev og udgav fra 1980-1988. Den sidste foregår ved juletid et år efter, at lillebror er kommet til verden.
Johan glæder sig. Snart er det jul. Så skal julekrybben med alle de kendte figurer stilles frem. Imens snakker og leger Johan og hans mor sig igennem juleevangeliet. Familiens hund vil også gerne lege med. Illustreret af Susanne Lodahl Sigaard. Om forfatterenBodil Sangill (f. 1951) er uddannet pædagog og debuterede som forfatter i 1977 med en række billedbøger for førskolebørn. Senere er det blevet til adskillige børnebøger, et par novellesamlinger og en række romaner. Bodil Sangill valgte i 2004 at skrive på fuld tid.
»Gribbe dræber ikke er – ja, undskyld udtrykket – en gribende novellesamling. Novellerne tager en række temaer op, som alle er umiddelbart relevante og tankevækkende. De stiller spørgsmål til almindelige liv i et billedskabende sprog med stor detailrigdom. Det handler om muligheden for at vælge sit liv og at turde vælge lyset i livet.Der er i bogen en længsel efter samvær, skønhed, stilhed. Der er en længsel efter det vigtige og efter mangfoldigheden i livet. Forhindringer er der nok af – tv, systemer, manglende opmærksomhed, fravær af respekt – mest af alt for sig selv. Det er værd at overveje – og værd at læse.«- Margrethe Vestager, forhenværende kirkeminister og ledende næstformand i Europakommissionen
Det nygifte par tekstilkunstneren Cecilie og organisten Henrik bor i skønne Lyngdrup, som er beliggende ved skov og strand. Men da de vender hjem fra deres bryllupsrejse, er Lyngdrup ikke længere den samme. Trælasten er lukket, hvilket truer byens eksistens. Præsten er død, og en ny, som har en svær fortid i bagagen, bliver ansat på prøve. Henriks far kaster sig ud i et større projekt med fåreavl for at redde byen. Præsten kaster sig ud i nye kirkelige aktiviteter for at redde sit embede. Cecilie og Henrik involveres i begge dele. Det samme gør Bente, som er formand for menighedsrådet. Samtidig opsøges byen af en ulv – eller måske i virkeligheden af to? Romanen Lyngdrup er en selvstændig fortsættelse til romanerne Nøglen til Cecilie og Sommersonater, hvor man henholdsvis kan læse om Cecilies møde med tekstilkunsten og hendes møde med Henrik.Uddrag af bogen… men hvad er det egentlig, der er så slemt ved, at far gerne vil have et får eller to. Det kan der vel ikke ske så meget ved. Et får eller to! Henriks mor greb kniven og fægtede med den. Det er det, der er så vanvittigt. Han vil ikke kun have et får eller to. Han vil have i hundredvis. Han vil have dem over det hele. Henriks mor svingede kniven i en stor bue foran os. I hundredvis, gentog Henrik. Ja, i hundredvis!Om forfatterenBodil Sangill (f. 1951) er uddannet pædagog og debuterede som forfatter i 1977 med en række billedbøger for førskolebørn. Senere er det blevet til adskillige børnebøger, et par novellesamlinger og en række romaner. Bodil Sangill valgte i 2004 at skrive på fuld tid.
Cecilie har sit eget hus i skovkanten ud til havet. Hun er for alvor ved at få gang i sit drømmejob: at sy billedtæpper.Cecilies mor er skeptisk, men gamle Rosa bakker hende op og følger med på sidelinjen. Da den unge Mark gør sin entré, sættes Cecilies værdier på prøve. Og hvad stiller hun op med den gryende forelskelse i organisten Henrik?Denne sommer udfordres og modnes Cecilie på mange planer af sit liv.
Julie finder en lille undselig æske med keramikperler, som hun redder fra at blive kasseret i sidste øjeblik.Sammen med sin mormor, Bente, undersøger hun de unikke keramikperler én for én, og Bente oplever, at hver perle i æsken sætter tanker i gang om mennesker, som har betydet noget helt særligt. I sin orlov fra lærergerningen skriver hun nu en erindringsbog til Julie, så hun kan lære sin afdøde mor og kvinderne i slægten at kende.
Med udgangspunkt i bibelske beretninger lader Bodil Sangill os møde nogle varme hverdagskvinder og deres familier midt i kampen for det daglige brød. Novellerne giver kød og blod til bibelhistorien, men viser også videre. For det daglige brød er mere end det, der kan puttes i munden.
Den unge Cecilie kæmper med at finde sin plads i livet. En dag får hun udleveret en nøgle af sin barndoms voksenven, Viggo, som er kommet på plejehjem og ikke længere kan tale. Langsomt åbner der sig nye muligheder og horisonter. Cecilie kommer på sporet af sine kreative evner, men hvordan få mod til at bruge dem? Cecilie finder ikke megen forståelse hos sin mor. Det gør hun derimod hos en genbo til Viggo på plejehjemmet. Firsårige Rosa bliver Cecilies gode ven på opdagelsesrejsen ind i livet.
»Gribbe dræber ikke er - ja, undskyld udtrykket - en gribende novellesamling. Novellerne tager en række temaer op, som alle er umiddelbart relevante og tankevækkende. De stiller spørgsmål til almindelige liv i et billedskabende sprog med stor detailrigdom. Det handler om muligheden for at vælge sit liv og at turde vælge lyset i livet. Der er i bogen en længsel efter samvær, skønhed, stilhed. Der er en længsel efter det vigtige og efter mangfoldigheden i livet. Forhindringer er der nok af - tv, systemer, manglende opmærksomhed, fravær af respekt - mest af alt for sig selv. Det er værd at overveje - og værd at læse.« - Margrethe Vestager, forhenværende kirkeminister og medlem af Folketinget for Det Radikale Venstre
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.