Udvidet returret til d. 31. januar 2024

Bøger af Brian Degn Mårtensson

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • af Niels Egelund, Bjørg Kjær, Sofia Esmann, mfl.
    295,95 kr.

    Specialpædagogik i læreruddannelsen handler om arbejdet med elever, der har det svært i skolen.Bogens udgangspunkt er den specialpædagogiske fagtradition, hvor især socialpædagogikken og specialundervisningsbegrebet har haft betydning. Bogen afspejler derudover en bevægelse i retning af et mere inkluderende fagsyn, hvor man hellere taler om elever i en situation, der er vanskelig eller kompliceret, frem for om elever med vanskeligheder. Denne bevægelse hænger sammen med den generelle politiske og pædagogiske udvikling, ikke mindst ændringerne i folkeskolen og i læreruddannelsen, hvor man sigter mod, at hovedparten af eleverne skal undervises i samme skole. Derfor må arbejdet med elever i komplicerede læringssituationer kobles tæt til den almene praksis og teoridannelse.Alle bogens kapitler er skrevet af forfattere med faglig indsigt i specialpædagogiske problemstillinger. Nogle forfattere har aktivt været med til at formulere den aktuelle policy på området, andre har forsket i det i mange år, andre igen har en særlig ekspertise eller faglig interesse i deres emne.Bogen er primært skrevet til læreruddannelsens modul Specialpædagogik, men henvender sig også til andre studerende og praktikere inden for det social- og specialpædagogiske område.Jørgen Christiansen er pæd.psych og uddannelsesleder ved UC Sjælland.Brian Degn Mårtensson er cand.pæd. i pædagogisk filosofi og lektor ved UC Sjælland.Torben Pedersen er viceskoleleder og arbejder med implementering af bevægelse og udeskole i undervisningen.

  • af Elsebeth Jensen, Sofia Esmann, Andy Højholdt, mfl.
    412,95 kr.

    En grundbog til læreruddannelsens pædagogiske fagområder inden for kompetencefaget lærerens grundfaglighed. Bogen leverer rygsøjlen af læreruddannelsens pædagogiske refleksionsgrundlag, som de studerende skal tilegne sig og have med sig i deres videre studieforløb, der skal gøre dem til kompetente undervisere og opdragere.Bogen består af 10 artikler til læreruddannelsens pædagogiske moduler og derudover af 11 tværgående redskabsartikler, der gør den studerende i stand til at analysere og perspektivere pædagogiske udfordringer i klasserummet, lærerværelset og skolepolitikken.Til hver af bogens kapitler er knyttet en video, lavet af lærerstuderende til lærerstuderende, som perspektiverer kapitlerne.

  • - En grundbog i pædagogisk videnskabsteori
    af Brian Degn Mårtensson & Leif Puggaard
    317,95 kr.

    Videnskab og pædagogik er en indføring i filosofiens og videnskabens udvikling i europæisk historie. Undervejs får læseren en række korte introduktioner til de tænkere, der har været centrale for den tænkning og de videnskabsteoretiske retninger, der introduceres. Bogens dele er: Et videnskabshistorisk overblik – frem til oplysningstiden Et videnskabshistorisk overblik – efter oplysningstiden Positivisme og rationalisme Konstruktivisme og socialkonstruktivisme Kritisk teori Strukturalisme, poststrukturalisme og diskursteori Fænomenologi, eksistensfi losofi og hermeneutik Nyere videnskab og pædagogik Videnskab og pædagogik henvender sig til alle, der uddanner sig inden for de pædagogiske, sociale og sundhedsfaglige områder. Bogen kan bruges i undervisningen fra bachelorniveau, på de pædagogiske universitetsuddannelser samt på efter- og videreuddannelser.

  • - Undervisning på specialskoler og i specialklasser
    af Niels Egelund, Kim Rasmussen, Rasmus Alenkær, mfl.
    340,95 kr.

    Hovedparten af de danske skoleelever søges i dag inkluderet i de almindelige folkeskoleklasser. En del specialundervisning foregår imidlertid stadig i specialklasser, på specialskoler og i særlige forløb på de almene folkeskoler. I Specialdidaktik i teori og praksis. Undervisning på specialskoler og i specialklasser sættes der fokus på denne del af specialdidaktikken.Inden for specialdidaktikken kan der sjældent arbejdes helt på samme måde som i almendidaktikken. Enhver elev er unik, og netop i specialpædagogikken har denne erkendelse særlig stor og konkret betydning. Der er sjældent en færdig løsning, der kan hentes ned fra hylderne, så præcis hvordan skal man som lærer gribe undervisningen an, når de almene koncepter og praksisser ikke rigtig kan bruges?I denne bog giver en række forskere og fagprofessionelle deres bud på, hvad der bør tages højde for i undervisningen af børn med særlige behov. Bogens første del giver et overblik over specialdidaktikkens placering i det pædagogiske landskab. Anden del zoomer ind på forskellige aspekter af specialdidaktikken, bl.a. hvordan elever møder skolen og faget. Tredje del stiller skarpt på faget dansk og beskriver, hvordan man kan arbejde specialdidaktisk her, fjerde del fokuserer på matematik, og femte del anlægger en specialdidaktisk vinkel på skolens andre fag. I bogens sjette del præsenteres eksempler på tværfaglige indsatser, og endelig diskuteres i bogens sidste del en række tværgående specialdidaktiske temaer med relevans for alle fag.Helga Borgbjerg Hansen er cand. pæd. pæd., lektor ved læreruddannelsen o eftervidereuddannelsen, University College Sjælland. Brian Degn Mårtensson er cand. pæd. i pædagogisk filosofi og ph.d.-studerende ved Aarhus Universitet.

  • af Kirsten Baltzer, Jan Tønnesvang, Inger Lokjær Faurdal, mfl.
    430,95 kr.

    Specialpædagogik – en grundbog henvender sig primært til studerende på det nye linjefag specialpædagogik på læreruddannelsen, men den vil også være nyttig som håndbog for lærere og andre, der allerede arbejder inden for det specialpædagogiske område. Den giver en saglig og læsevenlig indføring i specialpædagogikkens mange aspekter, såvel de teoretiske som de praktiske. Bidragyderne er dels førende teoretikere og forskere på området, dels praktikere med mange års erfaringer inden for det specialpædagogiske arbejde.Jørgen Christiansen er pæd.psych., aut.psykolog, lektor ved University College Sjælland.Brian Degn Mårtensson er afdelingsleder, foredragsholder samt redaktør på tidsskriftet Specialpædagogik.Torben Pedersen er viceskoleleder på Nordgårsskolen i Nykøbing Sj.Bogens bidragydere:Frans Ørsted Andersen Kirsten Baltzer Carsten Bendixen. Karen Bønløkke Braad Alex Bräuner Jørgen Christiansen Inger Lokjær Faurdal Helga Borgbjerg Hansen Mette Hind Anne Vibeke Fleischer Bent Hougaard Torben Kjeldsen. Karen-Lis Kristensen René Kristensen Ole Løw Anne Morin Line Lerche Mørck Brian Degn Mårtensson Torben Pedersen Arne Poulsen Christian Quvang Charlotte Ringsmose Valter Tarp Jan Tønnesvang Peter Weng

  • af Torben Pedersen & Brian Degn Mårtensson
    267,95 kr.

    Funktionen som AKT-lærer er et relativt nyt fænomen i skoleverdenen, men findes efterhånden på de fleste skoler. AKT står for Adfærd, Kontakt og Trivsel, og AKT-læreren varetager – ofte med et relativt kort uddannelsesforløb bag sig – en række vigtige funktioner inden for disse områder i samspil med elever, forældre og lærere.I bogen behandles centrale problemstillinger inden for AKT-lærerens arbejdsfelt: Den organisatoriske ramme om arbejdet, arbejdet med grupper og klasser, arbejdet med enkeltelever og AKT-lærerens udviklingsmuligheder. Femte del rummer bl.a. et minileksikon med forklaring på de hyppigste fagrelevante termer samt en række skemaer, meddelelser og undersøgelsesark m.v., der frit kan kopieres.AKT-håndbogen er primært tænkt som et arbejdsredskab for AKT-lærere, AKT-pædagoger, AKT-koordinatorer, klasselærere og skoleledere. Den er desuden velegnet i forbindelse med uddannelsen til AKT-lærer samt til linjefaget Specialpædagogik på læreruddannelsen.Brian Degn Mårtensson og Torben Pedersen er uddannet folkeskolelærere og har begge arbejdet som AKT-lærere og AKT-koordinatorer.Se supplerende materialer og litteratur på bogens hjemmeside her

  • - en dansk indføring i liberale og konservative idéer
    af Brian Degn Mårtensson & Stefan Kirkegaard Sløk-Madsen
    291,95 - 387,95 kr.

    ‘Borger & Stat’ er en teoretisk og praktisk indføring i den danske borgerligheds tankegods. Mange historiske rettighedssejre, som tages for givet i dag, fra slaveriets afskaffelse over pornografiens frigørelse til homoseksuelles ligestilling, kan tilskrives borgerlige idéer og meningsførere.Her udfolder nogle af Danmarks skarpeste økonomer, filosoffer, og samfundsteoretikere deres bud på, hvordan man bør anskue borgerens rolle i staten og ikke mindst statens rolle overfor borgeren. Festargumenterne er gemt væk og i stedet tegnes et retvisende billede af det borgerlige tankegods, der ligger til grund for kontemporære politiske visioner, muligheder og udfordringer.Bogen henvender sig til alle – uanset politisk observans – som ønsker at opnå en dybere forståelse for borgerlige idéer og argumenter. Den kan derfor både bruges som inspiration til at forsvare liberale og konservative idéer og som afsæt til at formulere en mere præcis kritik af de grundigt beskrevne argumenter.

  • - Skole og uddannelse i kritisk perspektiv
    af Brian Degn Mårtensson
    227,95 kr.

    Det er en krævende opgave at beskæftige sig med omsorg og opdragelse. Hvad er i grunden et godt liv? Hvordan håndterer vi konflikten mellem tvang og frisættelse? Og hvordan kan vi som samfund definere det for andre? Dette er nogle svære og nødvendige spørgsmål, som kræver grundig og vedholdende overvejelse.Filosof Brian Degn Mårtensson er kendt for sin skarpe, eftertænksomme og humoristiske pen. Med udgangspunkt i samtidens skole- og uddannelsespolitiske tiltag og relaterede debatter forsøger han at kalde på opmærksomhedog eftertanke i mødet med tidens trend inden for pædagogik, undervisning, dannelse og uddannelse. Han peger blandt andet på, at det er aldeles afgørende, at vi får gjort op med den teknokratiske tankegang, der har erobret vores centrale kulturbærende institutioner.Mennesket som mål består af et udvalg af forfatterens artikler og indlæg og er et bidrag til kritikken af aktuelle uddannelsespolitiske tiltag.

  • - En kritik og et alternativ
    af Brian Degn Mårtensson
    92,95 kr.

    Folkeskolereform, læreruddannelsesreform, gymnasiereform og så videre. Det danske skole- og uddannelsessystem er under forvandling. Det samme er pædagogikken. I dag har vi spændt pædagogikken for konkurrencestatens vogn, og vores uddannelsessystem skal reformeres, så flest muligt kan bidrage til at sikre samfundets fortsatte vækst i en globaliseret verden. Konkurrenceevne er pædagogikkens slutmål, og ideerne om almendannelse og skolen for livet er i fare for at blive skyllet ud med badevandet. Konkurrencestatens pædagogik beskriver, hvordan vi i takt med samfundets udvikling fra industrisamfund og velfærdsstat til konkurrencestat er ved at miste vores fælles fortælling om kultur, nationalitet og verdensborgerlighed. Vores børns uddannelse og opdragelse er på vej til at blive løsrevet fra det filosofiske og etiske grundlag, der siden 1700-tallet har kendetegnet pædagogikken. Bogen optegner den store fortælling om pædagogikkens historie og tilbyder med afsæt i Kierkegaards kærlighedsbegreb et normativt alternativ til konkurrencestatens pædagogik.

  • - Æteriske livslinjer
    af Brian Degn Mårtensson
    72,95 - 147,95 kr.

    Når dagen oprinder er en filosofisk digtsamling om livets gang, fortalt via en række dualismer og modsætninger: fra barndom til alderdom, fra glæde til sorg, fra begyndelser til afslutninger og fra kontrol til frihed. Sprogligt arbejdes der med samme dobbeltheder i form af kontraster mellem naivitet og kompleksitet, stringens og dybde, samt åbne og lukkede digte.Det store spørgsmål, som digtsamlingen behandler, er, hvordan tilværelsen i grunden skal forstås i al dens kaotiske vekslen mellem drømme, håb, kaos, bristede illusioner, medgang og modgang. Er der noget egentligt værende til stede i al det rod, det moderne liv manifesteres i? Er der noget at søge efter, noget at opnå? Eller er det bare noget, vi går og tror?Når dagen oprinder forsøger ikke at give et entydigt og altomfavnende svar på livets store gåde, snarere nogle veje, den enkelte kan gå i forsøget på forstå tilværelsens gang.

  • - - en tekstsamling om pædagogik, kultur og eksistens
    af Brian Degn Mårtensson
    207,95 kr.

    Teksterne i DEN EVIGE BEGYNDELSE er på sin vis en række kommentarer til udviklingen og den gennemgribende åndløshed, der i Danmark og andre vesteuropæiske lande har indfundet sig efter årtusindeskiftet. Symptomerne har været konkurrencestatsideologien,djøfiseringen, spin-demokratiet, managementsamfundet,og udviklingen har blandt andet udmøntet sig i uhensigtsmæssige uddannelsesreformer. Men ethvert menneskeliv er en evig begyndelse,skriver BRIAN DEGN MÅRTENSSON. Hvert sekund, hvert hjerteslag, hvert åndedrag er unikt, nyt og uerstatteligt. Et menneskeliv har intet eksternt defineret mål – det må findes af hver enkelt i tidens strøm. Al den maniske kontroliver er således meningsløs og omsonst,og hvad værre er, bevirker den, at vi måske taber livet selv af syne.Vi risikerer ifølge forfatteren desuden at blive umælende midler til opretholdelse af kontrolsystemet, hvis udviklingen ikke vendes. Vi er som samfund utvivlsomt på vej ad denne sti, og noget må gøres. Vi må vække livsgnisten på ny, kalde på nye begyndelser og se ud over kontrolillusionen. Vi må genskabe et menneskeligt samfund, hvor systemer og ordninger tjener mennesket. Ikke omvendt.

  • - Om at turde drømme om en bedre verden
    af Brian Degn Mårtensson
    152,95 kr.

    I ÅND OG IDEAL ser forfatteren på fire store idealistiske og åndrige drømme: drømmen om menneskeheden, drømmen om kærligheden, drømmen om livet og drømmen om lykken. Hensigten er at vække til eftertanke om disse drømmes idehistorie og muligheder. Kan og bør vi forsøge at bruge dem som rettesnore i vores respektive liv og i vores samliv? Og i så fald, hvordan?

  • af Brian Degn Mårtensson
    372,95 kr.

    Skolens praksis - tilgange til pædagogik, undervisning og læring er en grundbog om skolens virke. Den fokuserer på en række centrale grundsten i skolen og favner et bredt udsnit af de mange perspektiver, positioner og synspunkter i moderne pædagogik. Dermed kan læseren på et nuanceret grundlag udvikle sin egen, selvstændige og nødvendige navigation i skolens komplekse praksis.Kapitlerne rummer både teoretiske overvejelser, der kan bruges som redskab til refleksion over den pædagogiske praksis, og konkret inspiration til planlægning, evaluering og udvikling af undervisningen.

  • - Filosofiske tekster
    af Brian Degn Mårtensson
    207,95 kr.

    I en tid med tiltagende antihumanistisk kontroltrang forsøger Brian Degn Mårtensson fra et filosofisk perspektiv at kalde på en pædagogisk opmærksomhed. Forfatteren insisterer på, at søgen efter viden først og fremmest er udtryk for et behov for indsigt i det værende, i alt hvad vi er for og med hinanden. Altså i sin rene form et udtryk for altruistisk engagement og indlevelse i sociale fællesskaber. Pædagogikken må ikke forsimple opdragelsen til at være en tilpasning til nogle mere eller mindre tilfældigt påståede fremtidsvilkår, skriver Brian Degn Mårtensson. -Derimod ser den bagud og ihukommer, at opdragelse i grunden kun kan være et forsøg på at fortælle den opvoksende generation, hvad vi som kultur og menneskehed indtil videre har foretaget os. Desuden medfører menneskets krydsende tidslighed et ansvar for både nuværende og kommende generationer, såfremt det forudsættes, at mennesket er et elskeligt væsen. Og gør man ikke det, giver pædagogik ingen mening. Bogens tekster er skrevet i en dramatisk tid i dansk pædagogik og uddannelsespolitik, og i det lys behandles en række aktuelle faglige diskussioner, kontroverser og kampe mellem forskellige fagpersoner og positioner. Der er ifølge forfatteren brug for et stærkt og vedholdende forsvar for demokrati, åndsfrihed og ytringsfrihed. OM FORFATTEREN Brian Degn Mårtensson er lektor på UC Sjælland og cand. pæd. i pædagogisk filosofi fra Aarhus Universitet. Hertil kommer en række mindre uddannelsesforløb inden for især specialpædagogik, ledelse, psykologi og kommunikation. Brian har udgivet flere bøger om pædagogik og filosofi, senest Videnskab og pædagogik (sammen med Leif Puggaard), 2016, Akademisk Forlag – og Konkurrencestatens pædagogik – en kritik og et alternativ, 2015, Aarhus Universitetsforlag. Han er desuden med i redaktionen på tidsskriftet Specialpædagogik og har udgivet en lang række artikler om pædagogik, undervisning og filosofi. Han er desuden en meget anvendt foredragsholder landet over. Se mere på www.briandegnmaartensson.dk

  • af Lars Rasborg, Jørgen Christiansen, Signe Holm-Larsen, mfl.
    388,94 kr.

    Uanset diagnosticering, særlige behov eller boform er individet i et etisk perspektiv det samme. Pædagogikkens grundlæggende problemstillinger optræder med andre ord også i døgninstitutionen – forskellen findes i selve rammen og i det særlige fokus, en speciel livssituation afstedkommer.Pædagogik i døgninstitutionen forsøger at give et overblik over et komplekst område ved at samle bidrag fra personer med både praktiske og teoretiske perspektiver og tilgange.Bogen består af fire dele:PerspektiverInstitutionstyperPædagogik og metodikPædagogik og organisationEmner, der behandles, er blandt andet: behandlingspædagogik, miljøterapi, mentaliseringsbaseret pædagogik, selvpsykologi, positiv psykologi, undervisning i døgninstitution, tilsyn, magtanvendelse og kvalitetssikring samt praksis på socialpædagogiske opholdssteder, særligt specialiserede døgninstitutioner og sikrede institutioner.Bogen henvender sig til pædagoger, ledere, psykologer, sagsbehandlere, lærere og studerende med interesse for døgninstitutionsområdet.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.