Udsalget slutter om
Udvidet returret til d. 31. januar 2025

Bøger af Brita Lønstrup

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • - etik, tradition og fortællinger
    af Brita Lønstrup
    224,95 kr.

    Brita Lønstrup, som har et betydeligt pædagogisk forfatterskab bag sig, blev for mange år siden bedt om at skrive en bog, der kunne give de uprøvede demokratier i Baltikum en fornemmelse af, hvad demokrati er, og hvorledes det danske demokrati i grunden hænger eller hang sammen på de indre linjer. Det blev til tre bøger, som blev oversat til estisk, lettisk og litauisk – og russisk.De handlede om traditionsformidling! Det gør hendes nye bog OPDRAGELSE også. Men billedet er et andet, formålet med OPDRAGELSE er at bidrage til at genrejse et forfaldssamfund, hvor forfaldet i vid udstrækning skyldes en kulturel dekonstruktion – Det er både 60’ernes kulturrevolution og de nyliberalistiske samfunds ensidige satsen på nytte, i betydningen penge og kapital, der har sat sig som metastaser overalt i samfundet. I bogen søger Brita Lønstrup at vise noget om tiden tilbage i 1950’erne. Hvor tradition og etik blev formidlet gennem fortællinger, i havregrynspakkernes billedserier, gennem Statens filmcentral, folke- og skolebiblioteker og gennem opdragelsen derhjemme. Bogen præsenterer et par snese fortællinger fra forskellige verdener – antikke og moderne. Fortællingerne, og den etik de formidler, er samlet under 15 kapiteloverskrifter, der bl.a. rummer en række af dødssynderne og kardinaldyderne. Brita Lønstrup ridser gennem fortællingerne så at sige det danske demokratis ståsteder op på ny. Det er opbyggelige historier, der alle handler om menneskelige grundvilkår. På den måde søger Brita Lønstrup med synlige tråde at vise, hvorledes et demokratisk samfund som det - unikke – danske hænger sammen, og hvad der sker hvis trådene kappes. Bogen er tænkt som inspiration og en håndsrækning alle steder i samfundet, blandt andet i skolen, hvor rådvildheden synes at herske. Bogens efterskrift er skrevet af filosoffen Lars Aagaard.

  • - historien om en hjerneblødning
    af Brita Lønstrup
    111,95 - 158,95 kr.

    I 1991 skrev Brita Lønstrup om sine egne oplevelser med tilbagevendende depressioner (Kanariefuglen). Nu, godt 30 år senere er hun tilbage med endnu en meget personlig beretning, nemlig om den hjerneblødning hun fik i 2022, og langsomt er på vej tilbage fra. Brita sammenligner til tider hjerneblødningen med depression da begge dele har ramt hendes hjerne, om end på meget forskellige måder.Trods lammelse i hele venstre side har Brita skrevet denne bog i hånden (hun er heldigvis højrehåndet) både som en slags terapi, men også for at dele hvordan det er at have levet i sin hjerne hele livet, for nu at skulle lære at bruge dele af den på ny.Brita har læst russisk og engelsk på Århus Universitet. Fra 1980 ernærede hun sig som voksenunderviser, foredragsholder og skribent. I dag er hun pensionist.

  • af Brita Lønstrup
    111,95 - 168,95 kr.

    Brita skriver direkte og ærligt om at være Bipolar (tidligere maniodepressiv). Hvad vil det sige? Hvordan føles det? Hvorfor er der dage, hvor man ikke kan komme ud af sengen, og andre dage hvor man kan klare hele verden. Bogen er skrevet i et meget tilgængeligt sprog og der er næppe en depressiv, der ikke kan genkende hovedpersonens behov for at lukke sig inde i et mørkt rum, til tågen letter igen. I en tid, hvor psykiatrien er på den politiske dagsorden, er det vigtigt, at nogen tør stå frem og fortælle deres personlige historier om det, at have en psykisk lidelse, og være psykisk sårbar. Mange går rundt iblandt os og fungerer i deres hverdag, imens andre har sværere ved at få en hverdag til at hænge sammen. En del er selvmordstruede. 63 danskere får hver dag diagnosen Depression. Denne lille bog kan måske hjælpe nogen af dem til at se et lys for enden af tunnelen.

  • af Brita Lønstrup
    64,50 kr.

    Opdragelse har i mange år været et fy-ord og etik har noget fjernt over sig, velegnet til endeløse debatter i Deadline. Fraværet af en overordnet etik i samfundet, ses at hænge sammen med et fravær af bevidsthed om de traditioner, som det danske samfund baserer sig på. Hvilket ses alle steder, ikke kun på husmurene og i skolernes pædagogiske og faglige problemer.Tilbage i 1950’erne, i Brita Lønstrups barndom, blev traditioner blandt andet formidlet gennem fortællinger, i havregrynspakkernes billedserier, gennem Statens Filmcentral, Skolescenen, folkebiblioteker, skolens undervisning og gennem opdragelsen derhjemme.I dag er billedet et andet. Forfald, ovenikøbet et forfald, der også skyldes en kulturel dekonstruktion. Men midt i forfaldet spores overalt i samfundet en voksende vilje og en forunderlig beredvillighed til et opgør og til at genindsætte en række af de værdier, som stadig var levende for en generation eller to siden.Brita Lønstrup præsenterer et par snese fortællinger fra forskellige verdener - både antikke og mere moderne - og med stor vægt på den kristne tradition. Fortællingerne, og den etik de formidler, er samlet under 15 kapiteloverskrifter og rummer blandt andet en række af dødssynderne og kardinaldyderne. Opbyggelige historier der uanset oprindelse handler om menneskelige grundvilkår på godt og ondt. På den måde reetablerer Brita Lønstrup med usynlige tråde, hvorledes et demokratisk samfund som det danske hænger sammen på de indre linjer.Brita Lønstrup er født i 1946 i Skagen, uddannet ved Aarhus Universitet i russisk og sprogvidenskab, og har arbejdet sammesteds i en længere årrække. Senere var hun virksom i mange år inden for folkeoplysning, herunder aktiv som pædagogisk konsulent i de baltiske lande og Rusland. Hun har i den forbindelse udgivet tre bøger om voksenpædagogik, den første på lettisk, litauisk og russisk, de senere på estisk og lettisk. Hun har i øvrigt været virksom som freelance pædagogisk konsulent og har udgivet to bøger om «dansk med følelse» og en erindringsbog om «den sorte skole».rnBrita Lønstrup bor i Aarhus.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.