Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
CAMILLAS KØKKENHAVE handler om Camilla Plums livsprojekter. Den handler om skønhed, farver, smag og mad, om køkkenhave grøntsager og urter, om biodiversitet og økologi. Eller med et smukkere ord, den handler om mangfoldighed. I bogen får du alle Camilla Plums erfaringer og gode råd, historien om grøntsagerne, det basale om at dyrke jorden, om glæden, om at tage det roligt derude og ikke være for ambitiøs. Du kan læse om ukrudt som ikke kun er dårligt, om sorterne, om de gamle sorter, om grøntsager, du overhovedet ikke kan købe, men kun dyrke selv. Du kan læse om alt det, Camilla Plum har brugt en god del af sit liv på at arbejde med, fordi det simpelthen er endeløst dejligt og fascinerende at dyrke sin egen mad. Bogen er grundig nok til begyndere og avanceret nok for dem, der allerede ved en masse om at dyrke.
I denne mini ebog fortæller Camilla Plum om alt, hvad der er værd at vide om krydderurter, og vi får en af hendes bedste opskrifter med krydderurter."De er da bare det dejligste, alle de smukke, frodige krydderurter, som fylder sjælen med minder, næsen med duft, maden med liv. Man bliver så dygtig med krydderurter, de løfter og bærer og støtter og giver krudt og kraft til hver eneste frikadelle, der i sommerens anledning bliver krydret med timianblomster. Kartoffelmadderne drukner i en lavine af purløg med blade så tykke som blyanter. Persillesaucen bliver så tyk og duftende grøn af finthakket persille, som den altid burde være, fordi der er så meget persille derude. De nye kartofler får ikke bare det høflige drys grønt, man giver dem af vane, men håndfulde af løvstikke, kørvel, mynte og dild."
I denne mini ebog fortæller Camilla Plum om alt, hvad der er værd at vide om Tomater, og vi får en af hendes bedste opskrifter med Tomater."Tomater får man mundvand af. De gloende bjerge af fuldmodne, duftende tomater på markeder, man har besøgt i varme lande, de bugnende klaser af egen avl, de mange forskellige arter, man kan være heldig at finde hos en god grønthandler, giver lyst til at lave mad som ingen anden grøntsag. Netop fordi tomater er så dejlige, skal man spise dem med omtanke. Købe dem, når de er gode, lade dem ligge, når de ikke er det. Tomater er ikke et forbrugsgode som rugbrød, vi behøver dem ikke, de er ikke en selvfølge. På den anden side kan man ikke få nok, man kan ikke spise for mange tomater, og man bliver aldrig træt af dem."
Camilla Plum, født 1956 i København, madskribent, gastronom og foredragsholder.Hun er uddannet arkitekt, men har siden 1997 drevet den økologiske gård Fuglebjerggaard i Nordsjælland. Igennem mange år var hun madskribent for Politiken. Hun har haft flere madprogrammer på DR og DR2, og hun har skrevet en lang række bøger om madlavning, havebrug og bagning, blandt andet Ælle bælle frikadelle, Sødt, Umoderne mad, Et ordentligt brød, Camillas havebog og Camillas køkkenhave.
I denne mini ebog fortæller Camilla Plum om alt, hvad der er værd at vide om kål, og vi får en af hendes bedste kålopskrifter."Herhjemme er vi delt i to lejre. Kålspisere, som får mundvand af saftige kålhoveder indsvøbt i mange lag duggede blade, som enorme roser, vel vidende at æstetikken ender hjemme i den store sorte gryde med duftende supper, stuvninger, kåldolmer, salater ... Og så de andre, kålhaderne. Og det er de fleste, for kål er i top fem på listen over ting, vi hader at spise i Danmark. Stakkels mennesker, der ikke i deres liv er blevet præsenteret for denne enorme plantefamilies uudtømmelige muligheder, som ikke har været i kærlige og kyndige hænder, der har fyldt dem med veltillavet stuvet spidskål, hvidkålssupper med knasende bacon, sødmefyldt brunkål med saltet flæsk, medens de var små og taknemmelige."
En personlig hyldest til den gode håndgjorte dessert, hvor velsmag vejer tungere end kunstfærdighed. Der er kager, lagkager, pandekager, æblekager, fromager, is og alt hvad maven ellers kan begære af frugt, nødder, bær og creme. Illustreret.
Bogen er et portræt af et turbulent årti, som de fleste har en mening om. En række fremtrædende danskere, der alle er født i årene 1950-1960, skriver om deres barndom i 1960’erne – et årti, hvor fænomener som ungdomsoprør, kvindebevægelse, hippier, stoffer, rock’n’roll, Beatles, p-piller, månelanding og James Bond ser dagens lys for første gang.Med tekster af Hanne Richardt Beck, Mogens Blom, Knud Foldschack, Elisabeth Gjerluff Nielsen, Maria Helleberg, Pia Fris Laneth, Lars Lilholt, Camilla Plum, Isabella Smith, Jes Stein Pedersen, Villy Søvndal og Jesper Theilgaard. Udgivelsen er en storskrift-udgave i 1 bind til svagsynede i serien MAGNA Lindhardt og Ringhof.Lars Lilholt er en unik sangskriver med et sprog, der skaber mange billeder. Teksterne tager gerne afsæt i folkeeventyr, myter og legender, som han evt. giver et nutidigt drej, så de taler til os alle sammen.
Med tekster af Hanne Richardt Beck, Mogens Blom, Knud Foldschack, Maria Helleberg, Pia Fris Laneth, Lars Lilholt, Camilla Plum, Isabella Smith, Jes Stein Pedersen, Villy Søvndal og Jesper Theilgaard. Bogen er et portræt af et turbulent årti, som de fleste har en mening om. En række fremtrædende danskere, der alle er født i årene 1950-1960, skriver om deres barndom i 1960’erne – et årti, hvor fænomener som ungdomsoprør, kvindebevægelse, hippier, stoffer, rock’n’roll, Beatles, p-piller, månelanding og James Bond ser dagens lys for første gang.
Er du vild med at lave mad, så ved du, at en opskrift er en trylleformular, som kan omdanne simple råvarer til et skønt måltid. Krydrer du samtidig din mad ordentligt, er der basis for ren magi på middagsbordet. 'Abrakadabra' - Camillas krydrede køkken handler om alle de vidunderlige krydderier, som er blevet brugt siden tidernes morgen, men som vi ofte snyder os selv for oplevelsen af derhjemme. Vi har lært, at krydderier ikke må smage for kraftigt igennem ud fra en tese om at man så ikke kan smage råvarerne, men det er ikke rigtigt, mener Camilla. Krydderier skærper smagsløgene, og selv en ordentlig dosis chili gør ikke ens smagsløg ude af stand til at smage, nærmere tværtimod. Og at det er helt sikkert, at vi spiser for få - og for få forskellige krydderier - er hendes begrundelse for at skrive denne overdådige - og overdådigt illustrerede - kogebog. Her får du historien om alt fra kanel, koriander og vaniljestænger fra tropiske orkideer, som vokser på øer i Sydhavet - til sukker fra Lolland og Caribien og safran fra de afghanske højsletter. Selv salt kan betegnes som et spændende og i øvrigt helt uundværligt krydderi. Bogen handler om kulturhistorien, men er samtidig en let tilgængelig og praktisk håndbog om, hvordan de enkelte krydderier bruges, hvad der passer sammen, og hvordan man bruger dem til at kaste tryllestøv over sin daglige mad. Ikke mindst har Camilla samlet og kogt sig til langt over 150 opskrifter på dejlig krydret mad, som hun her deler ud af, så du selv kan få sat ordentligt smag på hverdagen.
I denne mini ebog fortæller Camilla Plum om alt, hvad der er værd at vide om chili, og vi får en af hendes bedste opskrifter med chili."Jeg er fuldstændigt besat af chili. Deres skønhed, den enorme variation, de har i smag og styrke, farver, anvendelighed, og udfordringen ved at dyrke dem. En uskyldig passion, man kan dyrke, uanset hvor man bor, en solrig vindueskarm er rigeligt til at have et fint lille udvalg af chili, som smager vidt forskelligt. Jeg finder nye sorter hele tiden, som er lidt anderledes, måske med helt sorte blade, en frugtnuance, jeg ikke har prøvet, en større eller mindre plante eller frugt, en mere fantastisk formet chili, der ligner en dråbe, en hat, en kyse, en søanemone, en gulerod … Chili er en lille sag, men med kraft til at slå stærke mænd i gulvet og revolutionere hele madkulturer."
I denne mini ebog fortæller Camilla Plum om alt, hvad der er værd at vide om kartofler, og vi får en af hendes bedste kartoffelopskrifter."Kartoflen er så foranderlig en vækst, at man kan spise den hver eneste dag uden at behøve blive træt af den. Den er så velsmagende, at den uden konkurrence er det mest delikate, vi overhovedet kan spise om sommeren, så neutral, at den med glæde tager imod enhver kærlig tilberedning, og så billig, at vi har råd til at krydre både den og vores liv med krydderier, mere kostelige grøntsager, kød af høj kvalitet, smør, hvor det behøver, og den bedste olivenolie, når det skal til."
ÆLLE BÆLLE – hverdagsmad er en samling af de 40 lækreste og ligetil opskrifter på enkle og ægte hverdagsretter, som både børn og voksne kan lide at spise, som er hyggeligt at lave med og til børn. Camilla Plums klassiker er en hyldest til den gode hverdagsmad med og til børn i et nyt, lille og lækkert format.
ÆLLE BÆLLE – børnefester er en samling af de 40 lækreste og ligetil opskrifter på herlig mad til fest, fejring og fødselsdag, og med kager, bagning og syltning, som er hyggeligt at lave med ungerne. Alt sammen i et nyt, lille og lækkert format.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.