Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Bøger af Carsten Jensen

Den danske forfatter og journalist, Carsten Jensen, er kendt for sine rejsebøger, episke romaner, kritiske essays og artikler. Han blev født i 1952 i Marstal og har en uddannelse i litteraturvidenskab fra Københavns Universitet. Han debuterede i 1975 med bogen ”Salg, klasse og død”, men fik først for alvor sit publikumsgennembrud med den prisvindende roman ”Vi, de druknede” fra 2006, der foregår i søfartbyen Marstal. Inden udgivelsen af ”Vi, de druknede”, var Carsten Jensen først og fremmest kendt som kritiker og samfundsdebattør, der med sine velfunderede og skarpe meninger, var med til at puste liv til debatten i flere danske aviser. Han er derudover også kendt for sine rejseskildringer ”Jeg har set verden begynde” (1996) og ”Jeg har hørt et stjerneskud” (1997), hvori han blandt andet beretter om sine rejser til Rusland, Kina, Cambodja og Vietnam. Carsten Jensen er kendt for sin frodige fantasi samt sans og respekt for det konkrete, hvilket man kan se i hans forfatterskab. Han beskæftiger sig ofte med konkrete temaer og problemstillinger i vores verden, som han formår at kaste nyt lys på. I 2015 udkom ”Den første sten”, der handler om hvad krig gør ved mennesker, der lever tæt sammen i konstant livsfare. Romanen blev nomineret til DR Romanprisen 2016, en pris som han tidligere har vundet i forbindelse med udgivelsen af ”Vi, de druknede”. Carsten Jensen er en af de danske forfattere, man absolut må stifte bekendtskab til. Hans store forfatterskab, der beskæftiger sig med store emner som kærlighed og had, vovemod og fejhed, den menneskelige natur og verdens mangfoldighed, indeholder utrolige perler, der vil forundrer, inspirerer og underholde enhver læser og lytter.
Vis mere
Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
 • af Carsten Jensen
  72,95 - 151,95 kr.

  Marstal, en flække på en ø i Østersøen, et fjernt sted i en lille nation.En historie om mod, hensynsløshed, vold, lidenskab og tab.I 1800-tallet bliver Marstal hjemsted for nye generationer af mænd, der drevet af udlængsel sætter sig for at krydse verdenshavene. Det er mænd, der lever i et evigt opgør: med havet, med hinanden og med de kvinder, de elsker, men først og fremmest med deres egne mørke sider.Havet kræver sin pris af mænd som den fandenivoldske Laurids, der efter et tabt søslag aldrig bliver den samme igen. Og sønnen Albert, der på Stillehavet leder efter sin forsvundne far, men i stedet kommer hjem med et skrumpehoved. Og Knud Erik, som med hovedet fuldt af Alberts skrøner bliver stillet over for et moralsk umuligt valg i Anden Verdenskrig. Også familierne bliver havets ofre; de fædreløse børn, de druknedes enker - og Klara, Marstals dødsengel.Fra Newfoundlands klippekyster til Samoas plantager, fra Tasmaniens lyssky barer til det nordlige Ruslands ødemark er Vi, de druknede en episk beretning om fire generationer af mænd fra Marstal, deres længsel efter fjerne horisonter og kampen for at vende hjem.

 • af Carsten Jensen
  73,95 kr.

  "Marstal, en flække på en ø i Østersøen, et fjernt sted i en lille nation. I 1800-tallet bliver Marstal hjemsted for nye generationer af mænd, der drevet af udlængsel sætter sig for at krydse verdenshavene. Det er mænd, der lever i et evigt opgør: med havet, med hinanden og med de kvinder, de elsker, men først og fremmest med deres egne mørke sider. Havet kræver sin pris af mænd som den fandenivoldske Laurids, der efter et tabt søslag aldrig bliver den samme igen. Og sønnen Albert, der på Stillehavet leder efter sin forsvundne far, men i stedet kommer hjem med et skrumpehoved. Og Knud Erik, som med hovedet fuldt af Alberts skrøner bliver stillet over for et moralsk umuligt valg i Anden Verdenskrig. Også familierne bliver havets ofre; de fædreløse børn, de druknedes enker – og Klara, Marstals dødsengel. Fra Newfoundlands klippekyster til Samoas plantager, fra Tasmaniens lyssky barer til det nordlige Ruslands ødemark er Vi, de druknede en episk beretning om fire generationer af mænd fra Marstal, deres længsel efter fjerne horisonter og kampen for at vende hjem. En historie om mod, hensynsløshed, vold, lidenskab og tab. Romanen er fremragende indlæst af skuespiller Jens Jørn Spottag."

 • af Carsten Jensen
  72,95 - 137,95 kr.

  Sandheden er krigens første offer. Hvis du ikke forstår det, overlever du ikke. Men hvad er forskellen på godt og ondt, hvis du mister alle moralske pejlemærker? En flok unge danske mænd og kvinder har meldt sig til krigen i Afghanistan, drevet af retfærdighedssans og et behov for at afprøve sig selv under ekstreme omstændigheder. Men snart står de over for en udfordring, som ingen militær træning har forberedt dem på, og overlevelse mod alle odds bliver deres eneste mission. Rollen som forfølgere og forfulgte skifter ustandseligt, indtil de ikke længere kan skelne mellem ven og fjende, virkelighed og fantasi. Men hvem er de så selv? Hvad er prisen for loyalitet og kammeratskab, og hvad gælder kampen? Ove Steffensen, øverstkommanderende med solide rødder i dansk demokrati, må se sit livsgrundlag smuldre. Khaiber, dansk efterretningsagent med afghanske rødder, er selv splittet, da han forsøger at komme de forsvundne soldater til undsætning. Og en tilsyneladende almægtig modstander gemmer sig bag skiftende masker, mens han trækker i alle tråde. Den første sten er en overrumplende fortælling om, hvad krig gør ved mennesker, der lever tæt sammen i konstant livsfare, om venskaber, forræderi og katastrofer.

 • af Carsten Jensen
  108,94 - 127,95 kr.

  Hvordan er man menneske, når man mister sine rødder? Vi lever i en verden med konstante skift, det bliver sværere og sværere at orientere sig og mange ved ikke, hvem de selv er. I "Kældermennesker" spørger Carsten Jensen sin læser om, hvor fællesskabet er blevet af, og om der overhovedet længere findes et "vi"? Kan individet stille noget op over for historiens kræfter, eller har vi mistet evnen til at handle? I bogen stiller forfatteren skarpt på den stigende populisme fra Dansk Folkeparti til Donald Trump, og ved at koble konkrete tilstande og hændelser såsom flygtningestrømmen fra Mellemøsten og Afrika problematiserer han, når fællesskabet kun eksisterer i kraft af had og frygt. Tag med Carsten Jensen ind i kældermenneskets sind og forbered dig på en lang række refleksioner om det samfund, du (måske) tager del i.Du får selvfølgelig "Kældermennesker" og alle andre bøger af Carsten Jensen til markedets laveste priser hos tales.dk!

 • af Carsten Jensen, Maria Appel Nissen, Mia Arp Fallov & mfl.
  304,95 - 347,95 kr.

  Professionelle i velfærdsstaten præsenterer de teorier og begreber, der er relevante for at forstå den rolle, socialrådgivere, sygeplejersker, lærere og pædagoger spiller i velfærdsstaten og den offentlige sektor, og de vilkår, disse professionelle arbejder under. Der sættes fokus på følgende temaer: · Velfærdsstaten og de professionelle · Styringen af de professionelle i velfærdsstaten · De professionelle og deres opgaver · Det tværprofessionelle samarbejde · Magtforholdet mellem professionel og borger · Ledelse af de professionelle Bogen er skrevet som undervisningsbog, og teorier og begreber er illustreret med praktiske eksempler. Hvert kapitel er også suppleret med en række arbejdsspørgsmål, som kan anvendes i undervisningen. Bogen henvender sig til professionsbachelor- og masterstuderende samt til studerende på diplomuddannelserne inden for det sociale, sundhedsfaglige og pædagogiske område.

 • - en coronakrønike
  af Carsten Jensen
  102,95 - 167,95 kr.

  En måned før coronaen ramte, mistede Carsten Jensen sin stedsøn, som kun blev 25 år. Carsten forelæste på et universitet i Los Angeles, hvor han var engageret i en tæt dialog med sine unge studerende om deres håb og drømme for fremtiden. Tilbage i selvisolation i et nedlukket Danmark besluttede han sig for at dokumentere pandemien. Hvad tænkte vi, imens den stod på? Hvad er vores forventninger, når den slutter?Øvelser i afsked er en bog om afsked, både den personlige og den globale, hvor vi alle er tvunget ud i en helt ny, udsat position. Sorg er et ukendt land, og det er en pandemi også. Ensomhed, eftertanke og en følelse af tab har de til fælles. Øvelser i afsked er også en bog om livsperspektiver, der lukker sig, mens andre åbner, og en historisk situation, der kræver nye spørgsmål og svar.

 • af Carsten Jensen
  108,94 - 127,95 kr.

  Tredje bind i rækken af Carsten Jensens storsælgende debatbøger. De færreste fødes som flygtninge. Ingen ønsker at dø som flygtning. Alligevel taler vi om flygtninge, som om det var en identitet på linje med dansk, svensk eller tysk. Flygtninge er mennesker, der er blevet tvunget til at bryde med alt, og alligevel har de en bagage med, håb og drømme, ideer om, hvem de er, og hvem de gerne vil være. De er hovedspringere på timetervippen, der håber på vand i bassinet. Tyngdeloven kan man dø af. Derfor må faldet blive en kunstart. Dette er ikke en bog om flygtninge, men om hovedspringere og mennesker på vej.

 • af Carsten Jensen, Peter Munk Christiansen, Christoffer Green-Pedersen, mfl.
  317,95 - 347,95 kr.

  Bogen undersøger, hvornår og hvordan partier, interesseorganisationer og andre aktører forsøger at gennemføre bestemte policies.At foretage gode analyser af offentlig politik kræver et solidt overblik over eksisterende teorier, men også en forståelse for, at virkeligheden ikke altid passer til de teoretiske forventninger. Analyser af offentlig politik er et håndværk – og det giver denne bog en introduktion til.Offentlig politik er en ”lærebogsklassiker”, men foreligger nu i en revideret 4. udgave, hvor stort set alle kapitler er enten helt nye eller kraftigt revideret, så bogen er aktuel og rækker ind i fremtidens politiske landskab.Bogen er redigeret af Christopher Green-Pedersen, Carsten Jensen og Peter Nannestad, Institut for Statskundskab, Aarhus Universitet.

 • af Carsten Jensen
  108,94 - 127,95 kr.

  Carsten Jensen er kendt for at være en kritisk røst både i den offentlige debat og i sine værker. ”Mod stjernerne” er naturligvis ingen undtagelse, og denne gang leverer forfatteren samfundsbetragtninger om nutidens unge generation. Han beretter om en generation, som søger efter stabile ideologier og store, forkromede tanker, som de kan tilslutte sig i jagten på selvrealisering og identitetsskabelse. Ved at koble populærkulturelle fænomener med store teoretikere såsom Ulrich Bech, Alain Badious og Hannah Arendt og skønlitterære mesterværker fra blandt andre Omar Robert Hamilton og Octavia Butler, tegner Carsten Jensen  en karakteristik af nutidens ungdom og samfundet omkring, hvormed han problematiserer det stigende behov for entydige sandheder og ubetvivlelige ideologier.Du kan selvfølgelig købe ”Mod stjernerne” og alle andre bøger af Carsten Jensen til markedets laveste priser hos tales.dk!

 • - Reportager fra Afghanistan
  af Carsten Jensen & Anders Hammer
  43,94 - 235,95 kr.

  Hvad betød invasionen i 2001 for Afghanistan? Og hvor befinder Afghanistan sig nu, da størstedelen af de udenlandske styrker har forladt landet? To gange, i 2013 og 2016, har Carsten Jensen og Anders Hammer rejst rundt i Afghanistan for at finde svarene. De har besøgt storbyer og landsbyer og talt med afghanere fra alle samfundslag, krigsherrer og opiumsbønder, militssoldater og syersker, fængselsfanger og mindreårige kandidater til selvmordsattentater. En krigsherre truer dem på livet, en anden praler af de kugler, han endnu har i kroppen. En militsleder fortæller, hvordan han hele tiden skifter side og snart holder med oprørerne, snart med regeringen. Kvindeaktivister sætter livet på spil i kampen for ligestilling, og en kvindelig kommandant fremviser sine børnesoldater, der beretter om deres angst for krigen. Fjernt fra journalistikkens hovedveje tegner Carsten Jensen og Anders Hammer i en række enestående reportager et mangefacetteret portræt af et land i krigens vold.

 • - Opdagelsesrejser 1978-2010
  af Carsten Jensen
  43,94 - 287,95 kr.

  Ud – Opdagelsesrejser 1978-2010 består af genoptryk af Carsten Jensens rejsereportager gennem 32 år.Artiklerne introduceres af Carsten Jensen og er sat ind i en sammenhæng, som både er historisk, politisk og personlig. Resultatet er en rigt facetteret tidskrønike – fra trækdyrene i Thy til arbejdsløse i Napoli, fra muhajedinere i Afghanistan til Muren i Berlin, fra et Sovjet i opløsning til danske soldater i Helmand.Dette er den nyere tids historie set og oplevet af en rejsende, der har opsøgt de yderste afkroge for at vende hjem og dele sine erfaringer med læserne.

 • af Carsten Jensen
  43,94 - 116,95 kr.

  Bogen udgør anden og sidste del af den indkredsning af kloden, århundredet og historien, der blev indledt med "Jeg har set verden begynde". Bøgerne, der blander rejseskildring, essay og litterær fortælling, blev Carsten Jensens store folkelige gennembrud.

 • af Carsten Jensen
  43,94 - 117,95 kr.

  Denne første del af Carsten Jensens enestående fortælling om sin rejse rundt blev af landets boghandlere kåret som Årets Bog og tildelt De Gyldne Laubær. Bøgerne, der blander rejseskildring, essay og litterær fortælling, blev Carsten Jensens store folkelige gennembrud.

 • af Carsten Jensen
  108,94 - 123,95 kr.

  Carsten Jensens fjerde essayistiske debatbog handler om den evige krig og glæden ved at slå hinanden ihjel. Ligesom i ’Kældermennesker’, ’Mod stjernerne’ og ’Hovedspringere’ sætter Carsten Jensen i korte, skarpe kapitler spot på de ting, der optager samfundet netop nu.Er krigen vores arts neurose, den ubarmhjertige sandhed bag alle vores civilisatoriske bestræbelser, et magt- og destruktionslystent mandekøns genetiskeforbandelse nedkaldt over hele menneskeheden, en selvpåført katastrofe og straf? Er vi en myre-art, der ikke blot bærer tuens konstruktion, men ogsåbuddet om dens ødelæggelse i vores gener? Vores evige krige er blevet baggrundsmusik, en fjern, dunkende basgang, som vi nogle gange nikker i patriotisk takt til, men for det meste ignorerer.Bjælken i mit øje handler om krige, terrorisme og den epidemi af selvmord blandt unge, der hjemsøger os. Men det er også en bog, der selv i de tabte liv forsøger at finde et håb.

 • - En introduktion
  af Carsten Jensen
  237,95 kr.

  Velfærdsstaten er en central del af mange danskeres hverdag. Stort set alle har nydt godt af overførselsindkomster eller velfærdsservices såsom efterløn, børnepasning eller hospitalsbehandling. Derudover er der mange, som har deres daglige virke som producenter af den megen velfærd. Derfor står velfærdsstaten som et af de væsentligste kendetegn ved vores samfundsindretning og naturligvis også som et af de mest hotte politiske emner i Danmark. Denne bog introducerer til velfærdsstatens opbygning og kendetegn med fokus på tre spørgsmål: Hvad er en velfærdsstat? Hvorfor er der velfærdsstater? Hvilken betydning har velfærdsstater? Bogen gennemgår de forskellige typer af velfærdsstater og placerer dermed den danske velfærdsmodel i en international kontekst. Desuden gennemgår den velfærdsstatens betydning for og sammenhæng med en bred vifte af politiske og sociale forhold. Carsten Jensen er adjunkt på Institut for Statskundskab, Aarhus Universitet.

 • af Carsten Jensen
  43,94 - 207,95 kr.

  Året er 1893. Maleren Carl Rasmussen er på vej til Grønland. Han er i en dyb kunstnerisk krise, og nu drager han ud for at genfinde den tabte inspiration. Men rejsen langs den grønlandske vestkyst udvikler sig til et skånselsløst selvopgør. I en årrække har han boet i Marstal og givet en række idealiserede skildringer af søfartsbyens liv. Han har været et åndeligt centrum i byen, men også følt sig stadig mere udenfor.Sidste rejse er ikke blot en roman om en kunstners splittelse mellem ideal og virkelighed, men også om et menneskes kamp for at høre til i et fællesskab, han ikke forstår, om kløften mellem pligt og kærlighed og nødvendigheden af et opbrud. Det er historien om et menneske, hvis livsgrundlag smuldrer under presset fra en ny tid, der river alt det bort, han har troet på. Hvor fører den sidste rejse hen?

 • af Carsten Jensen
  105,95 kr.

  In 1848 a motley crew of Danish sailors sets sail from the small island town of Marstal to fight the Germans. Spanning four generations, two world wars and a hundred years, We, The Drowned is an epic tale of adventure, ruthlessness and passion.

 • af Carsten Jensen
  43,95 - 57,95 kr.

  Vi sejler op ad åen og sikke'n fest. Vi danskere er i samme båd; få har for meget og færre for lidt, og alle har ret til en fed velfærd. Det er næsten for godt til at være sandt, og det er det også. For glansbilledet af den danske velfærdsstat krakelerer, når Carsten Jensen, skattebetalt velfærdsekspert ved Aarhus Universitet, sætter under lup: Vi elsker godt nok velfærd og åbner gerne pengepungen for at få endnu mere. Men netop kun af den velfærd, vi selv bruger. Alle dem, der ikke abonnerer på villa, Volvo og vovhund, kan sejle deres egen sø.

 • af Carsten Jensen & Mette Skak
  93,95 - 215,95 kr.

  Putins Rusland er skrevet af Ruslandskendere, der behandler centrale aspekter af den mentale, politiske, økonomiske og udenrigspolitiske virkelighed samt den russiske klimakrise.Putins Rusland har et formidlende og folkeoplysende sigte, men den bør også kunne vække debat.

 • - Ny samlet udgave af "Jeg har set verden begynde" og "Jeg har hørt et stjerneskud"
  af Carsten Jensen
  177,95 kr.

  Carsten Jensens to rejsebøger fra 90’erne, ”Jeg har set verden begynde” (1996) og ”Jeg har hørt et stjerneskud” (1997), fik umiddelbart klassikerstatus. I denne samlede udgave af bøgerne følger læseren Carsten Jensen på sin rejse Jorden rundt. Han konfronterer sig med kosakker i det sydlige Rusland, Kinas studenteroprørere, ofrene for folkemordet i Cambodja, Vietnams handlekraftige kvinder og unge millionærer i Hongkong. Fra det jungleklædte og stadig næsten fortidsagtige Ny Guinea går rejsen videre over Stillehavets tropiske øriger til Sydamerika, hvor velopdragne fascister og forsvundne indianerkulturer og politiske bombesprængninger indgår i det samme store drama. Alle oplevelserne og møderne undervejs bliver en del af den vældige gobelin, Carsten Jensen væver, en beretning om vores jord og dens skæbne. En status over et voldsomt og blodigt århundrede, men også en bekendelse til de kræfter i mennesket, som må sejre, hvis vi skal have en fremtid. "Jeg har set verden begynde" blev af landets boghandlere kåret som Årets Bog og tildelt De Gyldne Laurbær. Bøgerne, der blander rejseskildring, essay og litterær fortælling, blev Carsten Jensens store folkelige gennembrud.

 • af Carsten Jensen, Jørgen Elklit, Svend-Erik Skaaning, mfl.
  397,95 kr.

  Komparativ politik eller sammenlignende statskundskab er en disciplin, der sammenligner politiske systemer i forskellige lande, dels for at kortlægge de mange forskellige måder at indrette politiske systemer på, dels for at identificere de særlige kendetegn ved enkelte landes systemer, som kan fremstå mere klart i kontrast til forholdene andre steder.Introduktion til komparativ politik er en bred indføring i faget og når omkring de vigtigste dele af det politiske system, bl.a. statsformer og statsdannelse, regimetyper, politiske institutioner såsom valgsystemer, parlamenter og politiske partier, politisk adfærd i både formel og uformel forstand, andre politiske institutioner som medier og interesseorganisationer samt demokratiseringsprocesser og autokratier. De forskellige temaer konkretiseres igennem en række cases fra forskellige lande.Bogen er redigeret af Julie Hassing Nielsen (KU), Michael Seeberg (SDU) og Jakob Tolstrup (AU) og har bidrag fra en række forskere på tværs af de danske statskundskabsmiljøer.

 • - civilsamfundets mørke side
  af Carsten Jensen & Birthe Hansen
  227,95 kr.

  En fuldt opdateret og revideret udgave af bestselleren, der medtager udviklingen inden for civil terrorisme frem til årsskriftet 2015-2016. Bogen beskriver de historiske forudsætninger for terrorisme og trækker både en kronologisk og en tematisk linje gennem terrorismens historie i det 20. og 21. århundrede. Bogen skelner mellem og definerer de forskelige former for terrorisme og deres særlige træk. Bogens forfattere definerer terrorisme som »civiles uforudsigelige vold mod ikke-kæmpende personer for et politisk formål«, og de rejser i bogen spørgsmålene:Hvorfor opstår terrorisme?Hvordan har de historiske forhold ændret sig, så terrorismen i dag fremtræder mere kraftfuldt og intenst end tidligere?Bogen skelner mellem og definerer begreber som folkemord, statsterrorisme, massemord, borgerkrig og frihedskamp. Og den beskriver forskellige former for terrorisme og disses særlige træk: nationalistisk, politisk, religiøs, international pressions- og enkeltsagsterrorisme. Hvert kapitel slutter af med et dilemma til videre diskussion i klassen samt en række arbejdsspørgsmål, der både relaterer til bogens kapitler og opfordrer til perspektiveringer af emnet. Bogen indgår i serien his2rie, der er et netbaseret undervisningsmateriale specielt tilrettelagt til historieundervisningen på stx, hf og hhx. Som supplement til seriens bøger findes hjemmesiden his2rie.dk. Her har hver bog i serien sin egen del med kildetekster, litteraturlister, links med mere. Birthe Hansen er ansat ved Institut for Statskundskab, Københavns Universitet. Carsten Jensen er ph.d. i Statskundskab og arbejder med demokratisering, væbnet konflikt og mlitær i Mellemøsten. Han har skrevet flere bøger om mellemøsten, terrorisme og international politik.

 • af Carsten Jensen
  138,95 kr.

  „Dieser Roman hat Geschichte geschrieben - eine unglaubliche Erfolgsgeschichte!" -ARD Titel, Thesen TempramenteCarsten Jensen erzählt von Menschen, deren Leben vom Meer bestimmt ist. Von Männern, die ihrer Sehnsucht nach Freiheit und Abenteuer folgen, und von Frauen, die dem Meer, das ihnen die Männer und Söhne raubt, den Kampf ansagen. „Wir Ertrunkenen" ist ein großes Buch über Liebe, Freundschaft, Verlust und Wahnsinn, voller Satanskerle, Glücksritter, Leichtmatrosen und starker Frauen.PRESSEZITATE"Nach 784 Seiten ist man auch als eingefleischte Landratte traurig, wenn man von den weitgereisten Fischköpfen aus Marstal Abschied nehmen muss."- Neue Zürcher Zeitung"Carsten Jensen kennt die tausend Anekdoten und Familiengeschichten, weiß um die tragischen wie faszinierenden Erzählungen, die das Meer in das uralte Inselstädtchen eingeschrieben hat. Mit Geschick und Fantasie hat Jensen sie zu einer großen Narration zusammengewoben." - Mare"Das literarische Denkmal einer kleinen Welt inmitten einer großen und grenzenlosen." - Ulrich Baron in der Süddeutschen Zeitung‘"Da Carsten Jensen ein ungemein gewiefter Autor ist und die Kunst des dramatischen Pathos beherrscht, das dem Leser den Atem verschlägt, ist dieses Buch in all seiner Schönheit und all seinem Kitsch der Inbegriff eines Schmökers, es ist der Schmöker dieses Herbstes." - Deutschlandradio

 • af Carsten Jensen
  44,95 - 57,95 kr.

  Danes love sharing, caring and communal singing, Auld Lang Syne, 99 bottles of Carlsberg, and public welfare for all. This sounds too good to be true – and it is. Like every great fairy tale, the model welfare state has a dark side. Carsten Jensen, tax-funded welfare authority at Aarhus University, reveals its soft underbelly, warts and all. Danes love public welfare services, and many would pay even higher taxes to get more – but only more of the services they use. And those who don’t subscribe to the good life, middle-class style? The answer is blowing in the wind.

 • - Militærets rolle i det globale syd
  af Carsten Jensen & Mikael Bjerrum
  80,95 - 143,95 kr.

  Kupepidemien beskriver en række tilfælde i perioden 2012 til 2023, hvor militæret i det globale syd har modsat sig demokratisering og i stedet stillet sig på den autoritære side i nationale magtkampe. Bogens første del behandler udviklingen i Det arabiske forår fra 2011 til situationen i dag. I anden del fremstilles den kupbølge, der har præget Afrika i siden 2021. Endelig indeholder tredje del en række beskrivelser af autoritære soldaters rolle i verdens øvrige regioner. Samlet beskrives dermed det militære ben af den autoritære offensiv, der i dag præger det globale syd.

 • - Erfaringer fra Europa og Latinamerika
  af Carsten Jensen
  105,95 - 242,95 kr.

  Populisme findes i mange former og farver. Den variant, der især behandles i denne bog kommer fra venstre, og har aktuelt sine dybeste rødder i Latinamerika, men den har også rødder i europæisk tænkning og centrum-venstre politik.

 • - USA og Mellemøsten 2011-2020
  af Carsten Jensen
  118,95 kr.

  Tiåret efter Det arabiske forår bød på en række udviklinger i Mellemøsten. I denne bog fremstiller og analyserer Birthe Hansen (1960-2020) træk heraf. Der lægges vægt på den såkaldte Nye verdensorden.Bogen retter sig mod et bredt publikum med interesse for USA's udenrigspolitik og politik i Mellemøsten. Den er forskningsbaseret men med et folkeoplysende sigte.

 • af Carsten Jensen
  212,95 kr.

  INTERNATIONAL BESTSELLER. We, The Drowned is an epic novel about generations of men who go to sea and the women and children they leave behind. Filled with adventure, cannibals, shrunken heads, prophetic dreams, forbidden passions, cowards, heroes, tragedies, love, and survival, this book takes its place among the greatest seafaring literature. We, the Drowned is the story of the port town of Marstal, Denmark, whose inhabitants sailed the world from the mid-nineteenth century to the end of the Second World War. The novel tells of ships wrecked and blown up in wars, of places of terror and violence that continue to lure each generation. The result is a brilliant seafaring novel, a gripping saga encompassing industrial growth, the years of expansion and exploration, the crucible of the first half of the twentieth century, and most of all, the sea."We, the Drowned sets sail beyond the narrow channels of the seafaring genre and approaches Tolstoy in its evocation of war's confusion, its power to stun victors and vanquished alike . . . A gorgeous, unsparing novel." ? Washington Post"A generational saga, a swashbuckling sailor's tale, and the account of a small town coming into modernity?both Melville and Steinbeck might have been pleased to read it." ? New Republic

 • af Carsten Jensen, Mette Skak, Torben Heuer, mfl.
  267,95 kr.

  Rusland har for alvor bragt sig på konfrontationskurs med den vestlige verden, først med annekteringen af Krim i 2014 og dernæst med invasionen af Ukraine i februar 2022. Konsekvenserne fra krigen i Ukraine rammer Europa og det meste af verden, men i særdeleshed den ukrainske befolkning.I Putins Rusland tegnes der et billede af et land, der på mange måder er svækket. På trods af dette forsøger Rusland dog at genvinde sin rolle som global stormagt ved at føre en aggressiv udenrigspolitik over for sine nabostater.Forfatterne donerer alle deres indtægter fra bogsalget til Røde Kors’ arbejde for ukrainske flygtninge.

 • af Carsten Jensen
  197,95 kr.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.