Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Bøger af Charlotte Jørgensen

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
 • af Charlotte Jørgensen & Merete Onsberg
  229,95 - 247,95 kr.

  * Over middagsbordet diskuterer familien hvem der skal tage opvasken * Kl. 10 søndag morgen vil Jehovas Vidner ind ad din hoveddør for at frelse dig * I partilederdebatten på TV op til folketingsvalget kæmper partierne om din stemme * På avisernes debatside går bølgerne højt for og imod fri abortDet er den slags situationer Praktisk argumentation handler om.Bogen giver læseren redskaber til at analysere og vurdere andres argumentation og til selv at argumentere hensigtsmæssigt og godt.Praktisk argumentation henvender sig til alle der interesserer sig for den almindelige debat i samfundet eller i kraft af deres arbejde har brug for at argumentere i offentlige sammenhænge. Bogen er lettilgængelig med levende og alsidige eksempler og øvelser. Den benyttes som lærebog i kommunikationsfag på mange uddannelser.Charlotte Jørgensen, f. 1948. Cand.mag. i dansk og retorik. Lektor i retorik ved Københavns UniversitetMerete Onsberg, f. 1946. Cand.phil. i retorik. Lektor i retorik ved Københavns Universitet

 • - hvordan man overbeviser i offentlig debat
  af Christian Kock, Charlotte Jørgensen & Lone Rørbech
  397,95 kr.

 • - Teori og praksis
  af Charlotte Jørgensen & Lisa Villadsen
  281,95 - 337,95 kr.

  Retorik var oprindelig læren om talekunst. I dag er retorik et moderne kommunikationsfag der beskæftiger sig med mundtlige, skriftlige og multimodale tekster. Med fokus på både overtalelsesvirkning og etisk forsvarlighed er retorik kort sagt læren om god kommunikation.I RETORIK. TEORI OG PRAKSIS præsenterer retorikforskere fra Københavns Universitet fagets centrale områder og de vigtigste teoretiske og analytiske begreber. Indføringen dækker bl.a. argumentation, genre, stil og retorisk kritik. Hertil kommer kapitler om retorikkens historie og dens praktiske aspekter – mundtlig fremførelse, kropssprog og udarbejdelsen af mundtlige og skriftlige tekster. I denne udgave er tilføjet et kapitel om visuel retorik.RETORIK. TEORI OG PRAKSIS er en grundbog til undervisning i retorik på videregående uddannelser, men henvender sig også til andre interesserede. Den giver et samlet overblik over faget og en indføring i dets terminologi. Omfattende litteraturhenvisninger gør desuden bogen nyttig for læsere der vil fordybe sig yderligere i retorik.

 • - Hvordan man overbeviser i offentlig debat
  af Christian Kock, Charlotte Jørgensen & Lone Rørbech
  345,95 kr.

  Hvem vinder debatten? Den smarte brugtbilsælger, den arrogante type, den vrede og ophidsede demagog? ”Nej,” siger resultaterne og konklusionen på en undersøgelse af argumentation og dens effekt, ”det er seriøsitet parret med engagement der frem for alt kendetegner den vindende debattør.”Myten om at vælgere og andre modtagere af argumentation skulle være letpåvirkelige får sig et skud for boven, ligesom mediernes iscenesættelse af den politiske debat: ”Den form for politisk retorik som medierne ynder at præsentere seerne for, er [...] ikke den der er mest egnet til at få folk til at ændre mening om politiske emner.”Retorik der flytter stemmer er en undersøgelse af tv-debatprogrammet ­Bytinget, hvor to 'advokater' med vidners hjælp skulle overbevise 100 ­dommere. Charlotte Jørgensen, Christian Kock og Lone Rørbech har kortlagt ­vinder- og tabertræk i en undersøgelse som rækker langt ud over ­analysesituationen; resultaterne giver et enestående billede af den ­politiske retoriks virkning – samtidig som alle med behov for at over­bevise får kontante råd med på vejen.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.