Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Claus Oldenburg har været præst. Nu er han Vorherres cykelvikar. Kører derhen, hvor der er brug for ham. Bogens titel henviser til Martin Luthers berømte Lille Katekismus fra 1529, som var den første lille lærebog overhovedet for at imødegå almindelig uvidenhed.Hensigten her er lidt den samme, da den almindelige ’kristelige børnelærdom’ er veget fra de fleste hjem, fra skolen, bl.a fordi de moderne og tidsrigtige gerne vil fjerne den fra den generelle dannelseshorisont. Men samtidig opretholdes kirken, og religion synes fremdeles at være et aspekt af tilværelsen, ingen kan fjerne.For vel er kirken samfundsmæssigt blevet marginaliseret, men de fleste er fortsat døbt, og de kirkelige handlinger såsom dåb, konfirmation, vielse og ikke mindst begravelse har en dyb folkelig forankring.Det samme kan man sige om årets religiøse festkalender omkring ikke mindst jul, men også fastelavn, påske, pinse og dødedag (Alle Helgen/Halloween), for dette skema er kol-lektivt og socialt betydningsfuldt. Og på det lokale plan, så ringer kirkeklokkerne hver dag solen op og ned, og præsten lyser hver søndag Guds velsignelse over land og by.Men manges viden om kirken og de religiøse begrebers historik er til gengæld begrænset i kraft af denne udeblevne ’børnelærdom’ for hvor skulle de dog vide det fra? Så bogen er da, ligesom Luthers katekismus et forsøg på at ryste begreberne en smule på plads.Bogen er forsynet med et 16-sidet billedark.
Udover Løgstrup er det især agnostikeren Thomas Mann, der har haft betydning for Claus Oldenburgs fritænkende teologi, som han især har udfoldet som sognepræst ved Garnisonskirken i København. Samlingens tekster åbner fordomsfrit alle døre til vores fælles virkelighed. De belyser hele kirkeåret og lever stærkt op til bogens titel – at Alting hænder anderledes, end en from og forudsigelig humanisme gerne vil bilde os ind.
Claus Oldenburg reflekterer over den danske landbokulturs forudsætninger, opblomstring og forfald. Hvad blev der egentlig af alle de fællesskaber og funktioner, der kendetegnede landbokulturen, og hvad har erstattet dem i dag? Bogen er både en hyldest til det gamle Danmark og en undersøgelse af landets nyere institutioner og identitet. Oldenburg argumenterer for, at elementer fra landbokulturen kan fungere som ballast for borgere i nutidens komplekse informationssamfund.Claus Oldenburg er en dansk forfatter og sognepræst i Garnisonskirken i København. Han står bag en række børnebøger og essays, der handler om eller genfortæller bibelhistorier. Han har desuden skrevet artikler om den tyske forfatter og nobelprismodtager Thomas Mann.
Dette er en anderledes julehistorie, der er inspireret af biblens scenarier og karakterer, men som udspiller sig i en moderne tidsalder. Ærkeenglen Gabriel kommer på en usædvanlig og hård opgave, da han bliver sendt til Fyn i slutningen af 1980‘erne for at finde en kvinde ved navn Maria, der efter sigende er gravid med et vaskeægte superbarn. Der er mange, som vil gøre alt for at forhindre Gabriel i at finde Maria, før barnet bliver født, men måske vender hans held, da drengen Peter kommer ham til undsætning?Claus Oldenburg er en dansk forfatter og sognepræst i Garnisonskirken i København. Han står bag en række børnebøger og essays, der handler om eller genfortæller bibelhistorier. Han har desuden skrevet artikler om den tyske forfatter og nobelprismodtager Thomas Mann.
I de senere år har der været en stigende interesse for det frugtbare grænseland mellem litteratur, filosofi og teologi. Det gælder i forskningen, og det gælder i kulturlivet generelt. Men emnet er mangelfuldt repræsenteret på det hjemlige bogmarked, og mange har efterspurgt flere bøger herom. Syv-Sind-Serien er en antologi-række, hvor et bestemt skønlitterært forfatterskab med forbindelseslinjer til filosofien eller teologien belyses af syv forskellige litterater, filosoffer og teologer. Serien henvender sig såvel til "den dannede lægmand"’ som til undervisningssektoren, hvor den vil kunne anvendes på f.eks. universiteter, højskoler og seminarier eller i studie- og læsekredse. Denne bog i Syv-Sind-Serien omhandler Thomas Manns forfatterskab.Artiklerne er sammensat kronologisk efter udviklingen i Manns forfatterskab og omhandler følgende værker: Buddenbrooks, Døden i Venedig, Trolddomsbjerget, Josef og hans brødre, Doktor Faustus og Felix Krull. En svindlers bekendelser.I Syv-sind-serien er også udkommet:Kundera i syv sind (2006)Kafka i syv sind (2012)Knausgård i syv sind (2015)
Claus Oldenburg er præst ved Ganisonskirken i København. I Mellem himmel og jord har han gendigtet de centrale fortællinger fra Det gamle og Det ny Testamente. Gendigtet og moderniseret, som man kan se på forsiden. Det er en stor bedrift, som ser legende let ud. Resultatet vil fængsle de små-store og de store små.”I begyndelsen var der ingenting. Kan man forestille sig det? Slet ingenting. Kun mørke. Så tænkte Gud Herren ved sig selv: ”Det må være noget.””Jeg kan jo ikke være Gud, hvis jeg ikke har en verden og en historie. Så gik Gud ud i kontrolrummet og begyndte at rode med sikringerne. Det var ikke nemt, for det var buldermørkt, og lommelygterne var ikke opfundet.”Oldenburgs fortælling er pædagogisk og han får på mirakuløs vis de mange historier til at føje sig og blive til en lang!. Han får bibelhistorien til at hænge sammen i sin fortælling, og han er ikke bange for at modernisere teksten eller oversætte de hellige skrifter, myterne, til aktuelt, saftigt og kraftigt sprog, faktisk ofte ganske humoristisk., hvilket understreges stærkt af Niels Rolands geniale illustrationer.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.