Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Bøger af Erik Lohmann-Davidsen

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
 • af Erik Lohmann-Davidsen
  333,94 kr.

  Med fokus på den klinisk arbejdende psykolog udfoldes de regler, som psykologen - og andre behandlere - kan få hjælp af, og de dilemmaer som bør overvejes.Baggrund for bogenBogen er skrevet som et grundlag for undervisningen af psykologistuderende på kandidatdelen i faget lovgivning og etik. Den bygger på erfaringer fra undervisningen og på samtaler både med psykologer og andre klientbehandlere.Bogens indholdBogens forfatter peger på retlige dilemmaer: Hvorfor er psykologen/behandlerens tavshedspligt så betydningsfuld, og hvad er det, der gør, at tavshedspligten alligevel viger i nogle tilfælde? Journalen er psykologens/behandlerens arbejdsredskab, men hvorfor må klienten og andre alligevel kigge med i den? Psykologen har pligt til at beskytte barnet, når forældrene strides - hvilken støtte kan psykologen hente i reglerne?Bogen beskriver også de regler og retsprincipper, der regulerer den offentlige sektor, som psykologen og behandleren spiller sammen med - og undertiden imod.Hvem kan have glæde af at læse bogen?Mange af de regler, der regulerer behandlerens forhold til klienten, gælder for alle behandlere, fx persondataloven, straffeloven og pligten til at indberette, hvis børn lider nød. Alle klientbehandlere har derfor på en række væsentlige punkter identiske pligter. Klientbehandlingen foregår ofte i en relation til den offentlige sektor. Bogen indeholder derfor en fokuseret introduktion til de regler, som gælder for offentlige myndigheder, bl.a. hvordan man klager, og hvad der kan komme ud af at klage.Om forfatterenErik Lohmann-Davidsen har i en årrække arbejdet med at formidle retsregler til andre end jurister, som ekstern lektor ved RUC, Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv og på KU, Institut for Psykologi. Forfatteren har ud over sin juridiske uddannelse en baggrund fra forskellige chefstillinger i den kommunale sektor, herunder en årrække som amtsdirektør.

 • af Erik Lohmann-Davidsen
  477,95 kr.

  Jura for Psykologer handler om de love og regler, som har betydning for psykologer. Med eksempler fra praksis illustreres dilemmaer og modstridende hensyn, som reglerne om bl.a. tavshedspligt, udlevering af personfølsomme oplysninger, journalføring og journalindsigt er med til at løse. Bogen beskriver de generelle regler og de særlige regler for børn og patienter, samt hovedprincipperne i offentlig ret og den arbejdsmetode, man bruger for at finde ud af, hvilke regler der gælder.Erik Lohmann-Davidsen, har i en årrække beskæftiget sig med at formidle retssystemet og offentlig retlitlige regler til ikke-jurister: som ekstern lektor ved Roskilde Universitet og Københavns Universitet. Forfatteren har - udover sin juridiske uddannelse - en baggrund fra forskellige chefstillinger i den kommunale sektor, herunder i en årrække som amtsdirektør i Roskilde Amt.IndholdsoversigtForordKap. 1 IntroduktionKap. 2 Juridisk metodeKap. 3 Retfærdighed, retsikkerhed, menneskerettighederKap. 4 Lovgivningen om psykologerKap. 5 ForvaltningsprocessenKap. 6 KompentenceKap. 7 HabilitetKap. 8 HjemmelKap. 9 Sagens oplysning Kap. 10 Regler om sagsbehandlingenKap. 11 Tavshedspligt og behandling af personoplysningerKap. 12 BørnKap. 13 Sundhedslovgivningerns regler om behandling af patienterKap. 14 TvangsbehandlingKap. 15 Klage og tilsynBilagListe over anvendte forkortelserStikordsregister

 • af Erik Lohmann-Davidsen
  427,95 kr.

  Jura for Psykologer handler om de love og regler, som har betydning for psykologer. Med eksempler fra praksis illustreres dilemmaer og modstridende hensyn, som reglerne om bl.a. tavshedspligt, udlevering af personfølsomme oplysninger, journalføring og journalindsigt er med til at løse. Bogen beskriver de generelle regler og de særlige regler for børn og patienter, samt hovedprincipperne i offentlig ret og den arbejdsmetode, man bruger for at finde ud af, hvilke regler der gælder.Erik Lohmann-Davidsen, har i en årrække beskæftiget sig med at formidle retssystemet og offentlig retlitlige regler til ikke-jurister: som ekstern lektor ved Roskilde Universitet og Københavns Universitet. Forfatteren har - udover sin juridiske uddannelse - en baggrund fra forskellige chefstillinger i den kommunale sektor, herunder i en årrække som amtsdirektør i Roskilde Amt.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.