Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Erik Nielsen fik sin ilddåb som eksportchauffør, da han skulle køre oksekød til Libyen og måtte vente to dage på at komme ind i Tripoli, fordi det var Gadaffis fødselsdag. Lastbilens kølemaskine var gået i stykker, og kødet var blevet grønt, da det kom frem, men det så man stort på dernede. Da kødet skulle losses, blev de halve kalvekroppe blot smidt på gulvet i kølehuset, og da man ikke kunne nå højere op, brugte man de allerede aflæssede kroppe som trapper! Erik Nielsen alias ”Præsten fra Libyen” sov stille ind den 8. juni 2015 æret være hans minde. Erik Nielsen var en af de første som skrev og fik udgivet sine beretninger, via denne bog. Denne udgave af Erik Nielsens bog, indeholder mange af hans originale billeder, som ikke kom med i den første udgave.
Børn udvikler sig og lærer gennem idræt, leg og bevægelse. Denne bog giver det pædagogiske personale den nødvendige baggrundsviden og en hjælpende hånd til at planlægge bevægelsesaktiviteter med et kropsligt og relationelt fokus. Alle aktiviteter skal igennem den voksnes pædagogiske filter: Hvad kan denne aktivitet give børnene? Hvilket læringspotentiale har den? Er aktiviteten rummelig og inkluderende for alle deltagerne? Bogen forklarer, hvordan man kan anvende fire fokuspunkter for at sikre varierede og afvekslende aktiviteter, som dækker barnets udvikling generelt: det fysiske, det psykiske, det sociale og det kognitive aspekt.
Dit liv er blevet til en ørken. Intet gror omkring dig.Du trives ikke, og midt i ingenmandsland bryder uroen løs.Dit fodfæste forsvinder, og bekymringerne knuger dit bryst.Du vil søge. Du vil tabe. Du vil miste … Og en dag rejser solen sig på ny op over bjergene.Du vil vide, at et nyt land tages ind.”Endnu en overgang på min vej” vil den vise tænke – og med smerte huske, de der gav op.
En forfatter lader sig fascinere af et smukt dansk par på vej til Burma dengang i 2005, da landet var et fascistisk militærdiktatur. ’Jeg tager med dem,’ tænker han, ’og skygger dem.’ Han planlægger at blive inspireret og bilder sig ind, at han har fundet hovedpersonerne til sin nye krimi. Han vil gøre dem fiktive – om nødvendigt kriminalisere dem. Fra dette skønlitterære udgangspunkt føres personerne imidlertid langsomt ind i en usikker verden præget af politik, sex, vold, død og en uvidenhed så stor, at romanen bliver nødt til at skifte fortæller og synsvinkel flere gange undervejs. Og for at gøre det hele troværdigt og mere virkeligt, end det er i virkeligheden, ser krimiforfatteren sig endog tvunget til at forestille sig dele af handlingen. Det, der begyndte som en æstetisk tilfældighed, bliver langsomt til en nødvendighed – til en både menneskelig og kunstnerisk besættelse. Uddrag af bogen Vi kørte ham ud i junglen til det sædvanlige sted. Vi kørte i tre biler. Turen tog blot 20-30 minutter. Jeg sad i den forreste vogn sammen med europæeren og tre af mafiaens folk. Der var ingen, som sagde noget. Jeg lærte aldrig din landsmands navn at kende. Da vi nåede frem, beordrede vi ham ud af bilen og bad ham stille sig i den lille lysning foran krattet. Han virkede uberørt. Opførte sig roligt, som om han havde affundet sig med, hvad der skulle ske. De dræbte ham med et skud gennem hovedet. Da han lå ned på jorden, gik en af de andre hen til liget og skød ham for en sikkerheds skyld en ekstra gang gennem hjertet. Om forfatteren Erik Nielsen blev født i København i 1936. Han blev magister i litteraturvidenskab i 1969 med speciale i Peter Seebergs forfatterskab og fik året efter ansættelse som lektor ved Syddansk Universitet. Foruden en lang række artikler om litterære emner har han publiceret bøger om Brecht, Bowie og Flannery O’Connor, desuden om kunstkritikeren Lukács (red. s.m. Kurt Dahl) og om litterær værdi og vurdering (s.m. Jørgen Dines Johansen).
En portrætbog med Jørn Mader, Svend Gehrs, Flemming Toft, Andreas Kraul, Thomas Kristensen m.fl. Alle kendte radio- og tv-sportsreportere, der fortæller om deres største oplevelser på sidelinjen gennem de sidste 30 år. Interviewet og skrevet af Erik Nielsen fra Danmarks Radios Radiosporten, mangeårig sportsreporter.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.