Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Bøger af Frank Bøgh

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • af Frank Bøgh & Povl Rasmussen
    97,95 kr.

    DE DANSKE FANGER I BUCHENWALD følger minutiøst de danske politifolks historie fra ankomst til afrejse og hjemkomst. Men bogen er også en stor fortælling om Buchenwald, bøgeskoven, som Reichsführer-SS Heinrich Himmler personligt navngav det plørede helvede, som koncentrationslejren ved Weimar i virkeligheden var.Frank Bøgh er tidligere kriminalassistent og forfatter til en række bøger om besættelsestidens historie, bl.a. K.B. Martinsen, De dødsdømte og Peter-gruppen. Povl Rasmussen er journalist og tidligere leder af Politihistorisk Museum.

  • - Dansk officer og landsforræder
    af Frank Bøgh
    97,95 kr.

    K.B. Martinsen var et lysende talent i den danske hær i 1930’erne, men i skuffelse og chok over den manglende danske modstand mod besættelsesmagten den 9. april 1940 tog den ærkekonservative, nationalistiske kaptajnløjtnant konsekvensen: Han sluttede sig til tyskerne og kæmpede på Østfronten mod bolsjevismen og blev kommandør af Frikorps Danmark, siden leder af Schalburgkorpset. Men Martinsen var en politisk amatør og kom på kant med tyskerne. Han blev sendt i tysk fangenskab, men flygtede i krigens sidste dage og vendte hjem til Danmark – fædrelandet, som han havde forrådt, og som dømte ham til døden.

  • af Frank Bøgh
    97,95 kr.

    Himmlers hævntogt i Danmark blev varetaget af Petergruppen, en tysk terrorcelle, som også fik danske medlemmer få måneder inde i 1944. Gruppen nåede inden krigsslutningen at dræbe mere end 160 uskyldige danskere ved koldblodige likvideringer på klos hold på åben gade, i almindelige menneskers hjem eller ved store bombeattentater mod passagertog.Tidligere kriminalassistent og forfatter Frank Bøgh fortæller i denne bog hele historien om den tysk terror i Danmark 1944-45.

  • af Frank Bøgh
    97,95 kr.

    Torben Wulff var én af de 46 danske krigsforbrydere – eller landsforræddere i den tids ordvalg – som efter besættelsen blev idømt ”livsstraf” og henrettet. Frank Bøgh afdækker i denne bog alle 46 skæbner – fra forbrydelse til straf. Bogen bygger på omfattende research i sagsakter og retshandlinger samt en række vidnesbyrd fra personer, som tog del i henrettelserne. Frank Bøgh er tidligere kriminalassistent og og er forfatter til en række bøger om besættelsestidens historie.

  • - Med danske øjenvidneskildringer
    af Frank Bøgh
    207,95 - 236,95 kr.

    En fortælling om det sidste vanvittige slag om Berlin i 1945, set fra oven i det store perspektiv og gennem øjenvidneberetninger af nogle af de danskere, der deltog. 2. verdenskrig sluttede med et voldsomt slag om Berlin, hvor tyskerne forsvarede sig desperat mod de fremtrængende russere. Der blev ikke vist nåde fra nogen af parterne. Til at styre forsvaret af de vigende fronter, sad den stadig mere vanvittige Hitler med sin stab i førerbunkeren under byen. En række danskere deltog i det sidste forsvar af Berlin, ikke mindst de frivillige i Regiment 24 i Division Nordland. I Berlins fald 1945 har Frank Bøgh i dagbogsform beskrevet de sidste måneders store troppebevægelser og heftige kampe – set med danske øjne. Forord ved Therkel Stræde, lektor i tysk samtidshistorie ved Syddansk Universitet. Prolog ved tidl. forlægger ved Forlaget Documentas, Carsten Meedom, som har udgivet en stor del af Frank Bøghs titler.

  • af Frank Bøgh
    36,95 kr.

    Under besættelsen red Christian X hver morgen en tur igennem København for at holde modet oppe blandt befolkningen under de hårde tider. Han blev altid fulgt af en skare almindelige københavnere på cykel, der nød at følge med kongen. Blandt disse cyklister var imidlertid også altid et par bevæbnede betjente i civil, som skulle sørge for, at der ikke skete kongen noget.Frank Bøgh fortæller om den 19. oktober 1942, da kongen faldt af sin hest på rideturen og kom alvorligt til skade. Mange forskellige mennesker strømmede til for at hjælpe kongen, men ikke alle blev behandlet lige ordentligt af myndighederne efterfølgende.Frank Bøgh (f. 1942) er dansk forfatter og tidligere kriminalassistent. Han har skrevet en lang række bøger om politihistorie og autentiske krimisager. Han står blandt andet bag en biografi om den firedobbelte politimorder Palle Sørensen.

  • af Frank Bøgh
    97,95 kr.

    Præcis klokken 11 hylede sirenerne ildevarslende over hele landet. Det skulle blive en af de mest dramatiske dage under besættelsen. Da den 19. september 1944 var omme, var dansk politi sat ud af funktion, mens 2.000 betjente var på vej til en uvis skæbne i tyske koncentrationslejre. Af dem vendte mange hjem, men ingen uden ar på sjælen. Tidligere kriminalassistent og forfatter Frank Bøgh fortæller i denne bog historien om den 19. september 1944, som de danske politifolk selv huskede den. Time for time følger vi deres oplevelser under tyskernes ”Aktion Möwe”, som forandrede danskernes hverdag under besættelsen – til det værre. Frank Bøghs bog om 19. september 1944 er lettilgængelig, oplysende og fyldt med uafrystelige øjebliksbilleder fra en både kaotisk og skelsættende dag i Danmarkshistorien.

  • af Frank Bøgh
    94,95 kr.

    Jeg kan kun takke én for, at jeg har spildt mit liv. Det er mig selv. Og det er ikke nogen rar tanke- Palle SørensenDette er historien om Palle Sørensen, pengeskabstyven, der i september 1965 skød og dræbte fire unge betjente. Den tidligere kriminalassistent Frank Bøgh fortæller den komplette historie om Danmarks vel mest berygtede forbryder, der sad i fængsel i næsten 33 år - om hans barndom, ungdom, dom, isolation, den lange vej til frihed, livet efter løsladelsen og ikke mindst om de ti minutter, der ændrede hans liv for altid. Frank Bøgh har over et halvt år fulgt Palle Sørensen og talt med vidner fra dengang, medfanger og politiske aktører. Resultatet er en bog, der giver et grundigt indblik i de mange nuancer, som historien om Palle Sørensen i virkeligheden indeholder.

  • af Frank Bøgh
    36,95 kr.

    I slutningen af august 1883 samledes repræsentanter fra sygekasserne på Frederiksberg og i København for at diskutere et voksende problem. Alt for mange mennesker stod uden adgang til lægehjælp, og særligt slemt var det på de fattige nyoprettede brokvarterer Nørrebro og Vesterbro, hvor de syge ofte måtte vandre fra lægepraksis til lægepraksis om natten i håb om, at nogen ville behandle dem. Det var en enorm belastning på lægerne såvel som de stakkels patienter. På mødet diskuterede man eksempler fra udlandet, hvor man både havde ambulancetjenester og lægevagtsstationer, og hvor man kunne søge hjælp hele døgnet. Frank Bøgh fortæller om det danske forsøg på at oprette noget lignende, som krævede, at forskellige instanser måtte arbejde sammen.Frank Bøgh (f. 1942) er dansk forfatter og tidligere kriminalassistent. Han har skrevet en lang række bøger om politihistorie og autentiske krimisager. Han står blandt andet bag en biografi om den firedobbelte politimorder Palle Sørensen.

  • - Politimorder
    af Frank Bøgh
    88,95 kr.

    Palle og Bune gik mere og mere i panik. De vidste begge, hvad der ville ske, hvis de blev anholdt med tyvekoster i vognen. Palle ville komme i psykopatforvaring, mens Bune ville returnere til sikkerhedsforvaring. Den tanke var næsten ikke til at bære for Palle.Et par klodsede tyverier og en biljagt på Amager udviklede sig natten til den 18. september 1965 til en national tragedie. Vaneforbryderen Palle Sørensen skød og dræbte fire unge betjente med koldt blod. I tre dage var han midtpunkt i en intens menneskejagt, inden han selv meldte sig og blev den vel mest forhadte kriminelle i Danmarkshistorien. Siden sad han næsten 33 år i fængsel, heraf mange i isolation. I 1998 benådede justitsminister Frank Jensen ham med ordene: ”Nok er nok.”Dette er historien om hans barndom, ungdom, dom, isolation, den lange vej til frihed, livet efter løsladelsen – og ikke mindst om de ti minutter, der ændrede hans liv for altid. Frank Bøgh har over et halvt år fulgt Palle Sørensen og talt med vidner fra dengang, medfanger og politiske aktører. Resultatet er en bog, der giver et grundigt indblik i de mange nuancer, som historien om Palle Sørensen i virkeligheden indeholder.

  • af Frank Bøgh
    14,95 - 34,95 kr.

    Ein spektakuläres Mordrätsel aus dem Jahre 1948: Es gibt viele Spekulationen zum mysteriösen Doppelmord im Kopenhagener Peter Bangs Vej 74. Am Morgen des 20. Februar 1948 wurde das Ehepaar Vilhelm und Inger Margrethe Jacobsen in ihrer Wohnung ermordet aufgefunden. Der oder die Mörder wurden nie gefunden, aber es ranken sich verschiedene Theorien um diese grausame Tat, die hier genauer beleuchtet werden. Atemberaubende Lektüre!Frank Bøgh ist ein dänischer Schriftsteller und ehemaliger Kriminalassistent.

  • af Frederik Strand, Frank Bøgh, Niels Ole Frederiksen & mfl.
    38,95 - 69,95 kr.

    Sieben historische True Crime-Kriminalfälle aus Dänemark, die garantiert für Gänsehaut sorgen: Neben der Serienmörderin Dagmar Overby, die vermutlich 16 Kinder auf dem Gewissen hat und der Enthauptung der kleinen Meerjungfrau, des Wahrzeichen Kopenhagens, finden Sie hier auch Kriminalfälle mit deutschem Bezug, wie den Fall der deutschen Brüder Sass, die in der Weimarer Republik große Bekanntheit erlangten und auch in Dänemark ihr Unwesen trieben... Die Verfasser hinter den True Crime-Kriminalfällen, die in diesem zweiten Teil zusammengestellt wurden, sind Frank Bøgh, ehemaliger Kriminalassistent, Frederik Strand, Leiter des Polizeimuseums in Kopenhagen, Niels Ole Frederiksen, der als Kind eines Gefängnismitarbeiters im Gefängnis von Horsens aufwuchs, und Stine Søgaard, wissenschaftliche Mitarbeiterin am Polizeimuseum.

  • af Frank Bøgh
    36,95 kr.

    I 1863 blev det vedtaget, at det københavnske politi skulle deles i seks politistationer byen over. Også Nørrebro skulle have sin egen politistation, og den kom til at ligge på Fælledvej i lokaler, der helt fra starten var alt for små. Frank Bøgh fortæller om politistationens vanskelige fødsel, om de betjente, der fik arbejde på den, og det utaknemmelige arbejde, de måtte udføre i den fattige bydel.Frank Bøgh (f. 1942) er dansk forfatter og tidligere kriminalassistent. Han har skrevet en lang række bøger om politihistorie og autentiske krimisager. Han står blandt andet bag en biografi om den firedobbelte politimorder Palle Sørensen.

  • af Frank Bøgh
    137,95 kr.

    Præcis klokken 11 hylede sirenerne ildevarslende over hele landet. Det skulle blive en af de mest dramatiske dage under besættelsen. I de følgende timer satte tyskerne det danske politi ud af funktion i en storstilet og blodig aktion, og da den 19. september 1944 var omme, var 2.000 betjente på vej til en uvis skæbne i tyske koncentrationslejre. Af dem vendte mange hjem, men ingen uden ar på sjælen.Frank Bøgh fortæller i denne bog historien om den 19. september 1944, som de danske politifolk selv huskede dagen. Time for time følger vi deres oplevelser under tyskernes "Aktion Möwe", som forandrede danskernes hverdag under besættelsen – til det værre.19. September - Da politiet blev taget er lettilgængelig, oplysende og fyldt med uafrystelige øjebliksbilleder fra en både kaotisk og skelsættende dag i Danmarkshistorien.

  • af Frank Bøgh
    46,95 kr.

    Der er visse forbrydelser, der af visse årsager udvikler en usædvanlig stor interesse i både offentligheden og massemedierne, og det er som regel uden betydning, om forbrydelserne er opklarede eller ej, eller om relevante myndigheder offentliggør resultaterne fra den efterforskning, der har fundet sted. I mange af disse sager opstår der myter eller udvikles konspirationsteorier, der som hovedregel er særdeles indviklede, dramatiske eller stærkt farverige. Problemstillingen er international, og eksempler på kendte forbrydelser, der har udviklet myter og konspirationsteorier, er legio. Blandt mange sager kan nævnes drabet på den amerikanske præsident J. F. Kennedy, Terrorangrebet den 11. september 2001 mod World Trade Center i New York eller drabet på den svenske statsminister Oluf Palme i 1986. I Danmark keder vi drabet i Finderup Lade fra 1286, hvor Erik Klipping blev myrdet. Højbjerg drabet i Århus, begået i 1968, og så tre forbrydelser, der fandt sted i 1948: Pinski drabet forøvet i Ny Kongensgade i København, dobbeltdrabet i Køge Bugt og dobbeltdrabet på Peter Bangs Vej. Alle disse sager viser klart, at myteskabelsen og konspirationstanken var og er populær i befolkningen. Men også i den politiske kommunikation findes begrebet.

  • af Frank Bøgh
    137,95 kr.

    Præcis klokken 11 hylede sirenerne ildevarslende over hele landet. Det skulle blive en af de mest dramatiske dage under besættelsen. I de følgende timer satte tyskerne det danske politi ud af funktion i en storstilet og blodig aktion, og da den 19. september 1944 var omme, var 2.000 betjente på vej til en uvis skæbne i tyske koncentrationslejre. Af dem vendte mange hjem, men ingen uden ar på sjælen.Frank Bøgh fortæller i denne bog historien om den 19. september 1944, som de danske politifolk selv huskede dagen. Time for time følger vi deres oplevelser under tyskernes “Aktion Möwe”, som forandrede danskernes hverdag under besættelsen – til det værre.19. September - Da politiet blev taget er lettilgængelig, oplysende og fyldt med uafrystelige øjebliksbilleder fra en både kaotisk og skelsættende dag i Danmarkshistorien.

  • - Historien om en barnemorderske
    af Frank Bøgh
    167,95 kr.

    Otte børn forsvandt sporløst i København i årene 1916-1920. Det var et mysterium, men et, som ingen kendte til. Fælles for børnene var nemlig, at ingen savnede dem – de var alle bortadopteret, og alle til en og samme plejemor. En tarveligt udseende og mærkelig kvinde ved navn Dagmar.Først da en ulykkelig ung mor den 2. september 1920 henvendte sig hos politiet, gik der hul på mysteriet. Hun havde et par dage forinden bortadopteret sin to måneder gamle datter, men da hun fortrød, var den lille pige væk, og plejemoren kunne hun ikke få et ord ud af. Det kunne til gengæld politiet. Og efterhånden som et tungt hjerte blev lettet, tegnede der sig billedet af en grufuld drabssag.En barnemorderske, der selv var mor til fire, er hovedperson i denne bog. Hvordan det kunne komme så vidt, kan kun hendes historie gøre begribeligt. Frank Bøghs dokumentariske beretning handler derfor også om livet i Underdanmark for hundrede år siden. Det var en tid, hvor unge kvinder i ulykkelige omstændigheder gemte sig af vejen. En tid, hvor børn kom til verden og forsvandt igen uden spor.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.