Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Jenni er fra det andet Østerbro, langt fra spelt og snedkerkøkkener.Hun er født på antabus og opflasket med rejeost og discountcola, omgivet af fulde og dopede voksne.Kort efter sin mors selvmord er hun første gang udsat for jævnaldrende drenges overgreb. Hun er otte, og overgrebene bliver hurtigt hyppigere og hyppigere, drengene flere og flere.”Det bliver ligesom en Ydre Østerbro-ting,” fortæller Jenni i denne bog, der giver et uafrysteligt indblik i, hvad udsatte unge skal overkomme for at skabe deres eget liv.JENNI PÅ GADEN er en kompromisløs coming of age-fortælling om opvækst på stenbroens skyggeside. Om misbrug, vold og overgreb. Om hjemløshed. Om at kravle op fra bunden. Og om kampen for at blive en helt almindelig voksen.JENNI MARIA NIELSEN (født 1998) er pædagogstuderende og arbejder på et opholdssted for udsatte unge. GITTE SØBY MADSEN (f. 1988) er uddannet cand.mag. i dansk og er forfatter til bøger om børn og unge, der lever som udsatte.
OVERLEV af Ali Najei er en kriminel coming of age-fortælling fra den københavnske underverden.Ali vokser op i Nordvestkvarteret med masser af kærlighed. Hård kærlighed. Han stjæler de første 20.000 som 12-årig. Handler hash og begår røveri som 15-årig.Ali lever godt, når han lever uden for loven. Gennem 10 år suser han videre i de kriminelles dødsdrom. Han slår og stikker sig frem, og det er hans held, at han sidder i fængsel, da hans lillebror bliver skudt ned i en kiosk i Nordvest.I dag har Ali sagt farvel til det kriminelle fællesskab, som han endte med at bruge sin ungdom på. Han har afsonet syv år for brandstiftelse, røverier, våbenbesiddelse, salg af narko og grov vold. I sin selvbiografi fortæller han om alt det, der gik galt. Men det er også en fortælling, der spreder håb og viser, at der er mennesker på begge sider af en celledør, og at ét menneske kan plante det frø, der gør forskellen på et liv i kriminalitet og et liv uden.Ali Najeis historie er et sjældent kig ind i miljøer, der normalt er lukkede, men som i denne bog portrætteres både ærligt, kærligt og kritisk.
Akram kæmper med motivationen. Han orker ingenting. Alt og alle dræner ham for energi: skolen, hans mor, hans kontaktperson og familiens socialrådgiver.Mens Akram har nået et mentalt nulpunkt, er hans fætter Aswad flyvende. Aswad er sådan en, de andre i Gården har respekt for. Så da han pludselig dukker op og har brug for en lille tjeneste, siger Akram ikke nej.Men det, der begynder som en lille tjeneste, udvikler sig hurtigt … i den helt gale retning.Tredje bind i den roste serie af rå, realistiske ungdomsbøger til læsemæssigt udfordrede børn og unge skrevet af eksperter på området.Danmarksgården er fortællinger fra blokken, fortalt med udgangspunkt i det sprog og den kultur, som de unge selv lever i hver dag i de udsatte boligområder. Igennem fortællingerne fra Danmarksgården kan de unge reflektere over deres egne valg og dilemmaer, mens de spejler sig i unge, som ligner og taler som dem selv eller nogen, de kender.Danmarksgården er skrevet i et simpelt og letforståeligt sprog med afsæt i det sproglige univers, som de unge selv benytter i deres hverdag i form af slang og ”ghettodansk”. Bogen er særligt henvendt til drenge, som mangler relevant litteratur til at afspejle deres livsverden, hvorfor de ofte forlader skolen med dårlige læsekundskaber sammenlignet med deres jævnaldrende. Historierne i Danmarksgården er rå og bedst egnet til udskolingen eller de første år af gymnasiet.Om DANMARKSGÅRDEN 1: ”En velskrevet, letlæselig, rå, men realistisk fortælling om at være ung i et ikke altid gunstigt miljø. En super vigtig bog, som både kan læses af læsesvage unge, men også af unge, der har brug for at kunne spejle sig i Daniel og Ardits verden og reflektere over deres dilemmaer og valg.” – Dansk Bibliotekscenter
Andet bind i den roste serie af rå, realistiske ungdomsbøger til læsemæssigt udfordrede børn og unge skrevet af eksperter på området.Danmarksgården er fortællinger fra blokken, fortalt med udgangspunkt i det sprog og den kultur, som de unge selv lever i hver dag i de udsatte boligområder. Igennem fortællingerne fra Danmarksgården kan de unge reflektere over deres egne valg og dilemmaer, mens de spejler sig i unge, som ligner og taler som dem selv eller nogen, de kender. Danmarksgården er skrevet i et simpelt og letforståeligt sprog med afsæt i det sproglige univers, som de unge selv benytter i deres hverdag i form af slang og ”ghettodansk”. Bogen er særligt henvendt til drenge, som mangler relevant litteratur til at afspejle deres livsverden, hvorfor de ofte forlader skolen med dårlige læsekundskaber sammenlignet med deres jævnaldrende. Historierne i Danmarksgården er rå og bedst egnet til udskolingen eller de første år af gymnasiet. Ishockey har altid været Niklas’ kald, men da en knæskade sender ham på bænken, bliver han rastløs. Han savner holdet og suset. Han gider ikke babysitte sine små søstre, og skolen har han givet op på. Han hænger ud med Kerem og de andre shababs fra Danmarksgården, men en dag er der pludselig noget nyt, der byder sig til: et nyt hold.Fra fængslet har Niklas’ far trukket i nogle tråde, og Niklas tilbydes en plads i et supporter-fællesskab bundet sammen af fodbold, stoffer og vold.Niklas er splittet: Er han en af Gårdens shabs eller en af farens rocker-supportere?Om DANMARKSGÅRDEN 1: ”En velskrevet, letlæselig, rå, men realistisk fortælling om at være ung i et ikke altid gunstigt miljø. En super vigtig bog, som både kan læses af læsesvage unge, men også af unge, der har brug for at kunne spejle sig i Daniel og Ardits verden og reflektere over deres dilemmaer og valg.” – Dansk Bibliotekscenter
Rå, realistisk ungdomsbog til læsemæssigt udfordrede børn og unge skrevet af eksperter på området.Danmarksgården er fortællinger fra blokken, fortalt med udgangspunkt i det sprog og den kultur, som de unge selv lever i hver dag ude i de udsatte boligområder. Igennem fortællingerne fra Danmarksgården, kan de unge reflektere over deres egne valg og dilemmaer, mens de spejler sig i de unge fra Danmarksgården, som ligner og taler som dem selv eller nogen de kender.Danmarksgården er skrevet i et simpelt og letforståeligt sprog, med afsæt i det sproglige univers som de unge selv benytter i deres hverdag, i form af slang og "ghettodansk". Bogen er særligt henvendt til drenge, som mangler relevant litteratur til at afspejle deres livsverden, hvorfor de ofte forlader skolen med dårlige læsekundskaber, sammenlignet med deres jævnaldrende.Historierne i Danmarksgården er rå, og bedst egnet til udskolingen eller i de første år af gymnasiet.Tobias Cadin er socialpædagog med over 10 års erfaring i arbejdet med udsatte unge, særligt i de udsatte boligområder i blandt etniske minoritetsunge. Han har tidligere udgivet en ordbog i "Ghettodansk", som opnåede megen pressebevågenhed, med fokus på "ghettodansk" som en ressource i arbejdet med etniske minoritetsunge.Gitte Søby Madsen er cand. mag i Dansk og kultur- og sprogmødestudier. I over 10 år, har hun beskæftiget sig med etniske minoritetsunge og undervisning på forskellige niveauer, både som lærer/lektor, oplægsholder og ved at udvikle undervisningsmateriale. I 2020 fik hun sin debut som forfatter, med børnebogen "Rex Rejser Rundt".
December er hyggelig – især når den bare er, som den plejer, med klippe-klistre, konfekt og julemusik på repeat.Men i år går der kuk i traditionerne hos Maggie og lillebror, Willum. Deres forældre arbejder for meget, og hvad værre er: De skjuler noget.Tag med på et lille juleeventyr i 24 kapitler og se, om Maggie og Willum får opklaret alle familiehemmelighederne inden juleaften.Bagerst i bogen kan du lave julelege med Maggie og Willum. Du kan blandt andet spille mus, lære at lave en julebuk og prøve en quiz om julegåsen.Bogen er tænkt til børn i indskolingen og på mellemtrinnet. Både til højt- og selvlæsning.
"Svedige sportsrim – fra agility til åløb" er en samling rim og remser om holdspillere og soloryttere, medaljeslugere og sløve bananer. Bogen tager dig med gennem et helt alfabet af sjove og pudsige sportsgrene fra alverdens lande: agility fra England, buzkashi fra Afghanistan, håndbold fra Danmark og roller derby fra USA.Hvis du får sidestik af at prøve kræfter med de forskellige sportsdiscipliner, så lav lidt udstrækning, mens du kigger på bogens sprælske tegninger, eller giv dig i kast med at lave dine egne sportsrim bagerst i bogen.Bogen er velegnet til børn fra syvårsalderen og op.
Børnebog af Gitte Søby MadsenUdk. 30. juli 2021”Dengang jeg var barn …”Har du hørt nogen sige sådan? Måske en af dine forældre, bedsteforældre eller en lærer i skolen? Enhver barndom er noget særligt. En særlig tid med kaos og kærlighed.Engang sked man bag køerne i stalden eller rendte ned på et lokum i baggården. Et toilet er ikke bare et toilet, og mad er ikke bare mad. Har du smagt sødsuppe, vandgrød eller pandekager på mågeæg? Har du leget med påklædningsdukker, Pokémonkort, tanks eller Tamagotchier?Børn af tiden er 11 sjove, barske og rørende historier om børneliv fra 1920’erne til i dag. Det er historier, der vil underholde, overraske og måske gøre dig lidt klogere på dig selv, din familie og en snas af danmarkshistorien. Velegnet til børn i indskolingen og på mellemtrinnet.Børn af tiden – kokasser, krig og corona1. udgave, 1. oplagHardback, 176 x 226 mmISBN 9788794141734Udk. 30. juli 2021108 sider / 199 kr.Redaktion: Sofie Rechendorff AndersenOmslag: Signe WohlfeilIllustrationer: Louise JohannesenStøttet af Tegnerforbundet 1919
Får du fredagsguf derhjemme? Det gør Sol, men det er måske ikke lige den type guf, du kender hjemmefra. Sol får ikke vingummi, is eller popcorn. Nej, hun får tangboller og ristede græshopper, der knaser som chips.Melorme i madpakken er børnebog nummer tre af Gitte Søby Madsen.
Familie – hvad betyder det lille ord egentlig? Hvordan ser din familie ud? Er det far, mor og børn? Bor dine forældre sammen eller hver for sig? Og hvordan kan det egentlig gå til, at man pludselig får nye forældre? Herta går i klasse med sin bedste ven, Haris. De spiller fodbold og elsker at lufte hund rundt om mosen. Haris holder snoren, og Herta samler lort op. Men det er ikke alt lort, der kan samles op i en pose og smides ud. Indimellem kan det hele også bare være lidt noget lort, og hvad gør man så? Med et bliver der vendt op og ned på Hertas liv, og hendes familie bliver aldrig den samme. Hvordan får man nye forældre? er en anderledes børnebog, hvor du skal være med til at regne ud, hvordan det går til, at Herta pludselig får nye forældre. Om forfatter og illustratorGitte Søby Madsen (f. 1988) oplevede som barn – ligesom bogens hovedperson – at få rusket rundt i sin families konstruktion. Gitte er uddannet cand.mag. i dansk og kultur- og sprogmødestudier fra Roskilde Universitet og arbejder i dag som gymnasielærer. Hun bor med sin familie i Skovlunde og holder af at skrive og tegne. Hvordan får man nye forældre? er Gittes anden børnebog. Joan Glintborg Vissing (f. 1988) er illustrator og designer og uddannet cand.design i kommunikationsdesign fra Designskolen Kolding. Joan bor i dag i Ikast med sin familie. Gitte og Joan var klassekammerater i 8.klasse i Sdr. Felding. De tegnede begge kruseduller i skolebøgerne. Hvordan får man nye forældre? er deres første fælles bogprojekt.
“Speedometeret sprinter, kompasset snurrerVind i håret, maven knurrerRex rejser rundt til byer og øerDanmark rundt – nu skal du høre”Kom med Rex på eventyr i Danmark, og bliv klogere på små flækker og store seværdigheder fra nord til syd og fra øst til vest. Se, om du kan hjælpe Rex med at holde styr på de byer og øer, han besøger, og vær med til at lege en masse sjove lege undervejs.Rex rejser rundt er Gitte Søby Madsens forfatterdebut. Med hyggelige rim og illustrationer tager hun børn med på opdagelse i det danske land.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.