Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
NYE REVIDERET UDGAVE ISBN 9788712051350 Spiser mit barn for lidt? Spiser det for meget? Hvor mange måltider skal et 8 måneders barn have om dagen? Hvornår skal man stoppe med at amme? Er honning farligt for en etårig? Hvornår kan man selv spise med ske? Er mit barn kræsent, når det ikke vil spise det, jeg serverer? En af de største kilder til bekymring hos småbørnsforældre er børnenes mad. Denne bog er spækket med viden om børn og ernæring, om hvordan man sikrer sig, at barnet får den ernæring, som hører deres alderstrin til, og meget meget mere. Sundhedsplejerske Helen Lyng Hansen følger barnets udvikling fra det første store spring fra modermælk (eller erstatning), og indtil barnet kan spise næsten alt det, den øvrige familie spiser. Den er fyldt med tips og tricks, som bogstavelig talt får maden til at glide lettere ned! Man kan læse bogen fra ende til anden og følge barnets udvikling måned for måned, eller man kan bruge den som opslagsbog til at finde ud, hvordan det nu er med mælk og allergi, om honning er farlig for en etårig, hvor længe man skal blive ved med at mose maden, om man må bruge krydderier i børns mad og alt det andet man kan blive i tvivl om. Desuden rummer bogen en række nemme opskrifter til hvert alderstrin, som er nemme at gå til – og nemme at kombinere med resten af familiens mad. Sundhedsplejerske Helen Lyng Hansen er kvinden bag www.netsundhedsplejerske.dk, hvor hun har hjulpet tusindvis af desperate eller bare almindeligt bekymrede småbørnsforældre. Hun har tidligere skrevet bøgerne Sådan får dit barn til at sove, Sådan støtter du dit barns udvikling og – sammen med Sigrid Riise – De (bedste) bedsteforældre.
Som forældre ønsker vi os glade, stærke, selvstændige børn, der hviler i sig selv, kan udvise gode manerer (også, når vi ikke er til stede (…), og som er rare at være sammen med, både for andre børn og voksne. Hvordan får man så det? Det får du svaret på i Helens bog om børn & opdragelse. Denne bog er helt unik, idet den er inspireret af 600 lange, uddybende besvarelser fra brugerne af Helens populære hjemmeside, netsundhedsplejerske.dk. Her spurgte hun bl.a. forældrene: Hvad betyder opdragelse for dig? Hvad vil du gerne opnå – og hvad vil du gerne undgå? De mange svarudmøntede sig i seks overordnede temaer, som bogen vil beskæftige sig med:At være en god forælder At give sit barn selvværd og selvtillid At lære sit barn gode manerer At lære sit barn at sige fra At lære sit barn at høre efter At lære børn/søskende at mødesAlle de gode forældre-hensigter kan nemt komme til kort, når man står der, svedende i situationen: I supermarkedskøen, i børnehavens garderobe, ved spisebordet eller ved sengetid. Ingen grund til fortvivlelse! Helen Lyng Hansen forklarer medvarme og indlevelse, hvad der sker, hvorfor det sker, og hvordan du forholder dig i den enkelte situation.
At få et barn er et mirakel. Og at se dit barn udvikle sig, trives og vokse op, er er en gave. Du vil simpelthen gøre alt for at give det de bedste betingelser i livet. Alligevel kan det være svært, og nogle gange kommer du til kort og bliver voldsomt i tvivl om, hvad der er rigtigt at gøre, fordi du ikke helt ved., hvad der sker med dit barn.Helens bog om dit barns udvikling giver dig en vigtig forståelse for dit barns udvikling og hvordan det tænker, føler og handler på de forskellige alderstrin - fra de første timer efter fødslen til treårs-alderen. For hver periode sættes der fokus på, hvordan barnet kommunikerer, sanser og oplever sin omverden, hvordan det sover, spiser, leger og lærer, og hvilke udviklingsmæssige milepæle, der hører alderen til. Men husk - lyder et af bogens vigtige budskaber - at børn er små individer, der ikke altid udvikler sig efter en tjekliste!Sundhedsplejerske Helen Lyng Hansen giver dig med denne bog et varmt, klogt og nemt opslagsværk, som gør dig klogere på dit barn, så du bedre kan støtte det i en god og sund retning.Helens bog om dit barns udvikling afløser og har samme indhold som den tidligere udgave, "Sådan støtter du dit barns udvikling" fra 2011.
Ny 2. udgave udkommer den 28. oktober 2020. ISBN: 9788712064527Trænger du til søvn? Tæt på desperation på grund af søvnmangel? Helen Lyng Hansens populære bestseller kommer nu i en ny udvidet udgave. Bogen er udvidet med bl.a. nye kapitler om middagslure og om de særlige problemer, der knytter sig til tvillinger og søvn. Der er desuden nyt om slyngevugger, babykøjer og hængevugger, ligesom bogen generelt er opdateret med den nyeste viden om børn og søvn. Helens bog om børn og søvn er nødhjælp til trætte forældre og viser vejen til at få sovende, trygge børn – og til selv at få lukket øjnene. Kunsten er at forstå dit lille barns søvnmønster, udviklingstrin og behov for tryghed. Når du forstår det, ved du også, hvorfor det ikke hjælper bare at lukke døren og sige godnat. Børn skal ikke græde sig i søvn! På baggrund af lang erfaring lover Danmarks bedst kendte sundhedsplejerske, at det nok skal lykkes – også for jer. Alle børn kan lære at sove igennem – denne søvnguide er første skridt på vej til bedre søvn og mindre gråd. Helen Lyng Hansen er kvinden bag succeshjemmesiden www.netsundhedsplejerske.dk og har herigennem hjulpet tusindvis af desperate eller bare almindeligt bekymrede småbørnsforældre. Hun er desuden en flittigt brugt ekspert i medierne, ligesom hun er forfatter til en række bøger, heriblandt "Helens bog om børn og mad".
Det er stort at blive far. Og det kan også være svært - svært at finde sine ben i forhold til mor og barn. Men som far kan man noget helt særligt, netop fordi man er mand og far.Helens bog til far handler om, hvad man som far bidrager med, hvordan man får en god tilknytning til barnet, både i dets første levetid, hvor moren ofte fylder det meste i det lille barns verden, og senere i opvæksten, hvor det er andre udfordringer, som melder sig.Bogen behandler også de udfordringer, som man kan møde I parforholdet, når man er blevet forældre, og det er svært at finde tid og overskud til voksen kærlighed og nærvær. Og den omhandler farrollen i forskellige familiekonstellationer: efter skilsmisse, i homoseksuelle forhold og i sammenbagte familier.Helens bog til far er – til forskel fra de fleste farbøger på markedet - skrevet af en sundhedsplejerske og børneekspert. Det er en bog, som tager emnet og far alvorligt, en håndbog til fædre om, hvordan man er far på den bedste måde for sit barn.
Forældre er de allerbedste i verden til at passe og pleje deres barn, når det er sygt. Alligevel kan man komme i tvivl, om man bærer sig rigtigt ad. For hvordan får man sin lille snotnæse til at sove godt? Hvad stiller man op, når éns barn kaster op og hverken kan spise eller drikke? Og hvordan lokker man medicinen i et barn, der kniber læberne sammen?I Helens bog om børn & sygdom ruster hele Danmarks sundhedsplejerske forældrene til at passe deres syge barn. På sin praktiske, omsorgsfulde måde fortæller hun bl.a., hvordan man observerer sit barn, hvordan man tackler høj feber, og hvordan man får barnet til at spise, drikke og sove godt. Et leksikon bag i bogen giver overblik over alle de mest almindelige børnesygdomme – fra øjenbetændelse, diarré og opkastninger til skoldkopper, børneorm og lussingesyge. Under hver sygdom kan man slå op på symptomer, smitte, pleje og lindring, og man kan også blive klog på, hvornår man bør holde barnet hjemme, og hvornår man skal ringe til lægen. Det kan være svært at bevare det kølige overblik, når ens barn har det dårligt. Helen Lyng Hansen giver forældrene tilliden og trygheden tilbage, når deres børn bliver syge – og netop derfor er Helens bog om børn & sygdom et must i bogreolen hos alle småbørnsfamilier!
Helens babykalender er det uundværlige værktøj til nybagte småbørnsforældre. Ud over at være en praktisk og lækker kalender, hvor du kan skrive alt det, som er vigtigt at huske i løbet af din babys første leveår, er den smækfyldt med konkret information og gode idéer, som du kan bruge som nybagt forælder. Og alt sammen er serveret af Danmarks mest populære sundhedsplejerske Helen Lyng Hansen, der i sædvanlig stil er på både barnets og forældrenes side.Bogen er trykt i farver og i et indbydende, let tilgængeligt design. Og den særlige indbinding gør den velegnet til både at have liggende opslået som kalender, have med rundt til fx læge og sundhedsplejerske, eller at have stående i reolen ved siden af Helen Lyng Hansens andre bøger. Helen Lyng Hansen er kvinden bag www.netsundhedsplejerske.dk, og herigennem har hun hjulpet tusindvis af desperate eller bare almindeligt bekymrede småbørnsforældre. Hun er desuden forfatter til bøgerne "Helens bog om børn og søvn" (opr. "Sådan får du dit barn til at sove") og (sammen med Sigrid Riise) "De bedste (bedste)forældre" (begge 2010), samt Helens bog om dit barns udvikling (opr. "Sådan støtter du dit barns udvikling") og "Helens bog om Børn og Mad" (2011)
Lyden af et grædende barn er den mest hjerteskærende lyd afalle. Men hvad gør du som mor eller far, når måden, du forsøgerat trøste på, ikke virker? Hvis barnet bare bliver ved med atgræde? Hvad gør I for eksempel, når jeres ulykkelige treårigepludselig ikke vil i børnehave og græder, så tårerne sprøjtereller får et raserianfald i supermarkedskøen?I denne bog gennemgår Helen Lyng Hansen barnets gråd i deførste fire leveår: Det som udløser gråden, ændrer sig undervejs, og det samme gør de muligheder, I som voksne har forat trøste.
Hvilken nybagt mor vil ikke gerne have en sundhedsplejerske lige ved hånden, når hun skal i gang med at amme? Det er muligt nu med Helens bog om amning & flaske. Her vil amning og flaske for første gang blive præsenteret og beskrevetpå lige fod. Det skal ses i lyset af, at fire ud af ti danske mødre helt eller delvist er stoppet med at amme, allerede når barnet er fire måneder.Til dem, der skal i gang med at amme og som måske er bekymret for det, giver Helen alle sine bedste råd. Læs, hvordan man lægger barnet til, hvornår man ved, om det har fået nok, hvad man stiller op med en lille mælkeproduktion, og hvordan man undgår og behandler brystbetændelse, svamp og smerter. Læs også om, hvordan man trapper ud og til sidst stopper med at amme.Til dem, der er helt eller delvist er gået over til flaske viser Helen vej i junglen af modermælkserstatning og flaskesutter.Hun fortæller, hvordan man kan gøre flaskegivningen til en dejlig stund, fyldt med kærlighed og nærvær, og hvorledes man kan arrangere sig med tilberedning og opbevaring, så det hele bliver så nemt og praktisk som muligt. Bogen kan læses i sin helhed, så man som mor og far bliver forberedt til både amning og flaske, såvel praktisk som følelsesmæssigt – men den kan i høj grad også bruges som opslagsværk i nødens stund. Uanset hvilken vej, man vælger:Et mæt og tilfreds barn med en glad og afslappet mor er målet!
Fra det øjeblik vi bliver født gennemgår vi som mennesker en kontinuerlig udvikling og ældning. Disse fysiologiske forandringer er en hel naturlig del af livscyklussen, og de har stor betydning for vores ernæringsmæssige behov. Kosten spiller således en central rolle for udvikling og sundhed gennem hele livet.Hensigten med denne bog er at give en grundlæggende indføring i livscyklusernæring med udgangspunkt i både national og international forskning samt gældende anbefalinger.Bogen er i høj grad tænkt som grundbog på uddannelsen til Professionsbachelor i Ernæring og sundhed, men den kan også være relevant på diplomuddannelser indenfor ernæring og sundhed samt på uddannelser, hvor der undervises i ernæring til forskellige målgrupper.
Når to af landets anerkendte børneeksperter i fællesskab skriver en bog om børn og dagtilbud, er der god grund til at høre efter. Tiden i dagpleje, vuggestue og børnehave er en meget vigtig del af dit barns liv. Her lægges kimen til samværet med andre, og det er der god grund til at sætte fokus på. Bogen kommer omkring mange relevante spørgsmål fra barnets hverdag: Hvordan kan du bedst aflevere og hente dit barn? Hvad laver dit barn egentligt i løbet af dagen? Hvad kan du gøre, når du hører, at dit barn har haft mange konflikter? Og hvordan kommer I godt af sted og hjem igen. De mange gode råd er målrettet til forældre, men pædagoger og andre fagfolk kan også få stort udbytte af at læse den.
HELEN OG HOLMS FAMILIEMAD er en bog med fokus på, hvordan man inddrager børnene, når der skal laves mad til hele familien. Bogens opskrifter er designet med tanke på barnets evner i køkkenet og med hensyntagen til barnets smagsløg i alderen 1 til 6 år.HELEN LYNG HANSEN er med sin populære hjemmeside netsundhedsplejerske.dk en daglig hjælp og sparringspartner for børnefamilier landet over, og de utallige spørgsmål om børn, mad og madlavning gav hende idéen til en helt særlig kogebog. Ikke bare en børnekogebog med sjove retter og spas i køkkenet, men en kogebog til hele familien om, hvordan man får de yngste børn med i køkkenet og tilbereder mad, som er til hele familien.At inddrage børn i madlavningen er helt afgørende for sunde madvaner resten af livet. Det giver barnet et sundt forhold til og en naturlig interesse for mad og dermed også en naturlig lyst til at spise – det forebygger kræsenhed. Og så giver det et ægte samvær mellem børn og forældre.CLAUS HOLM er kendt landet rundt for sin umiddelbare tilgang til madlavning og sin ligefremme og ærlige facon, som er det, der har gjort ham til en fast del af TV2s Go’- programmer gennem mange år. Claus Holm står bag alle bogens opskrifter, som er blevet til i et nært samarbejde med Helen Lyng Hansen, der ved, hvad børn må spise og ikke spise på et givent alderstrin, hvad de kan bidrage med undervejs i madlavningen, hvilke sanser, de får stimuleret og meget mere.Kombinationen af Helen Lyng Hansens viden og Claus Holms opskrifter er en familiekogebog udover det sædvanlige.
Forældre får her 50 lette og varierede opskrifter på fingermad, der stimulerer og støtter barnets spiseudvikling.Hvornår kan dit barn selv sidde med mad i hånden og gumle og gnaske? Hvad kan du give dit barn, når det skal øve sig i at spise selv? Hvor store eller hvor små stykker er passende? Er det vigtigt at give børn mad i hånden? Hvad hvis dit barn får maden galt i halsen? Alt det og meget mere får du svar på i denne bog.Ifølge de nyeste kostanbefalinger skal vi spise mere planterigt; vi skal spise mindre kød og i stedet vælge bælgfrugter og fisk. I Danmark spiser vi i gennemsnit 5 gram bælgfrugter dagligt pr. person, og Fødevarestyrelsen anbefaler, at vi kommer op på ca. 100 gram tilberedte bælgfrugter dagligt. Det er en stor ændring i vores kost.Undersøgelser viser, at jo mere varieret kost, du kan tilbyde dit barn, før det bliver et år, jo mere varieret vil barnet spise senere hen. Og hvis du introducerer bestemte fødevarer til dit barn i en tidlig alder, er det med til at udvikle det lille barns smagspræferencer for disse fødevarer. Tidlig introduktion af bælgfrugter er altså et vigtigt led i bestræbelsen på, at man i fremtiden vil spise flere af dem.”I denne bog har jeg kombineret fingermad og bælgfrugter. Det er mine forslag til, hvordan og i hvilken rækkefølge du kan introducere bælgfrugter til dit barn. Alle opskrifter er lavet med udgangspunkt i Fødevarestyrelsens officielle kostråd og tilpasset børn i alderen nul til to år. De kan bruges både som supplement til den øvrige mad og som en lille sund snack – også når I er på tur.” – Helen Lyng Hansen
Hvordan inddrager man sine børn i hverdagens gøremål uden konflikter? Der er ingen magisk formel eller knap, forældre kan trykke på, når barnet ikke vil spise eller smider sig på gulvet i supermarkedet. Der er dog meget, man kan gøre for at inddrage sine børn i fx madlavningen og indkøbene, som mindsker potentielle konflikter. Det viser sundhedsplejerske Helen Lyng Hansen i sin billedfagbog, hvor hun omsætter sine råd til praksis. Vi følger en familie, der består af mor, far og to børn: Inger på 2,5 år og Carlo på 4,5 år, og hvordan de samles om at lave mad. Bogen er bygget op, så man som forælder kan indgå en dialog med sit barn undervejs, da der stilles spørgsmål bogen igennem med udgangspunkt i både tekst og illustrationer. Helen står bag mange fagbøger for forældre om amning, søvn, madlavning, gråd osv. samt det populære brevkassesite netsundhedsplejerske.dk. Fra 18 mdr. I samme serie: Inger og Carlo hjælper med at købe ind
Hvordan inddrager man sine børn i hverdagens gøremål uden konflikter? Der er ingen en magisk formel eller knap, forældre kan trykke på, når barnet ikke vil spise eller smider sig på gulvet i supermarkedet. Der er dog meget, man kan gøre for at inddrage sine børn i fx madlavningen og indkøbene, som mindsker potentielle konflikter. Det viser sundhedsplejerske Helen Lyng Hansen i sin billedfagbog, hvor hun omsætter sine råd til praksis. Vi følger en familie, der består af mor, far og to børn: Inger på 2,5 år og Carlo på 4,5 år, og hvordan de samles om at handle ind. Bogen er bygget op, så man som forælder kan indgå en dialog med sit barn undervejs, da der stilles spørgsmål bogen igennem med udgangspunkt i både tekst og illustrationer. Helen står bag mange fagbøger for forældre om amning, søvn, madlavning, gråd osv. samt det populære brevkassesite netsundhedsplejerske.dk. Fra 18 mdr. I samme serie: Inger og Carlo hjælper med at lave mad
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.