Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
København, 1951Den 29. marts går en væbnet røver ind i Landmandsbanken på Nørrebrogade. Her kræver han kassebeholdningen udleveret, men inden man ser sig om, ligger to bankfunktionærer døde på gulvet. Røveren stikker af på cykel, men bliver kort efter anholdt. Bankrøverens navn er Palle Hardrup. Han indrømmer først beredvilligt røveriet, men angiver senere, at en tidligere medfange i Horsens Statsfængsel har hypnotiseret ham til at begå forbrydelsen. Denne mand hedder Bjørn Schouw Nielsen.Dette skulle blive starten på en af Danmarkshistoriens mest mærkværdige retssager, og retfærdighedens langsommelige maskineri begyndte at kværne. Men fik sagen en retfærdig udgang? Kan man hypnotisere en anden til at begå mord? Var det virkelig hypnosemord – eller var det et dansk justitsmord?Henrik Werner Hansen er født i 1944 og uddannet jurist. Han har i mere end 35 år arbejdet i politi-og anklagemyndigheden, heraf i perioden 1980–2005 som chefanklager i Kolding. I 2006 blev han konstitueret som politimester samme sted. Han fratrådte sin stilling i forbindelse med indførelsen af politikredsreformen. Henrik Werner Hansen debuterede som forfatter i 2010 med krimien En moderat tilstand.
»Jenny Holm« var et kendt navn under besættelsen. Kvinden bag dæknavnet, Anna Marie Christensen, opererede som en af Gestapos mest frygtede agenter fra Staldgården i Kolding. Under adskillige aliasser charmerede hun sig ind på de mennesker, hun ønskede at udnytte, en evne hun brugte lige flittigt i nazistkredse, blandt modstandsfolk og kommunister og – da krigen lakkede mod enden – over for de allierede, som hun angav sine gamle nazistvenner til. Efter retsopgøret og nogle års afsoning formåede hun at skjule sin nazistiske fortid for omverdenen – inklusive de mænd, hun giftede sig med – og hun skabte sig en helt ny identitet og en strålende karriere i København som kendte menneskers yndlingshealer.
”En moderat tilstand” er en krimi, der foregår på en politigård i 2006 i en politikreds uden for København. Den beskriver efterdønningerne af Muhammedkrisen og de konsekvenser det medfører at politikerne på grund af internationale trusselsvurderinger ser sig nødsaget til at indføre en terrorlovgivning der blandt andet indebærer forøgede kontrolforanstaltninger i samfundet og som tildeler PET yderligere beføjelser.Krimiens samfundskritiske tone er pakket ind i en traditionel handling om efterforskning af uforklarlige drab. Herunder drab på en vicekriminalkommissær og hans kone. Politikredsreformen som er på vej til at blive indført har medvirket til romanens galgenhumoristiske tone."For at sige det kort: godt gået!" Nordjyske, 4 stjerner"Spændende og medrivende samfundskritisk krimi-debut, hvor man virkelig kommer med bag de lukkede døre på en dansk politistation". Litteratursiden
Vicekriminalkommissær Jan Helmer Larsen møder ikke på arbejde. Politiet tager ud til hans hjem, hvor de finder ham i dyb chok. Hans kone Marianne er død. Hendes lig er maltrakteret. Det ene øje er væk, og der mangler store lunser hud og hår fra hendes ansigt. Jan Helmer Larsen mistænkes for mordet, og politiet anbringer ham på en hemmelig klinik, indtil han er i stand til at blive afhørt. Janus Larsen, souschef i kriminalpolitiet, tror ikke på, at hans chef, Jan Helmer Larsen, er den skyldige. Han opdager en forbindelse mellem chefen og en bosnisk jazzmusiker med en blå ørering, der muligvis er identisk med en mand, der er anklaget for krigsforbrydelser.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.