Bag om Justitsmord
København, 1951
Den 29. marts går en væbnet røver ind i Landmandsbanken på Nørrebrogade. Her kræver han kassebeholdningen udleveret, men inden man ser sig om, ligger to bankfunktionærer døde på gulvet. Røveren stikker af på cykel, men bliver kort efter anholdt. Bankrøverens navn er Palle Hardrup. Han indrømmer først beredvilligt røveriet, men angiver senere, at en tidligere medfange i Horsens Statsfængsel har hypnotiseret ham til at begå forbrydelsen. Denne mand hedder Bjørn Schouw Nielsen.
Dette skulle blive starten på en af Danmarkshistoriens mest mærkværdige retssager, og retfærdighedens langsommelige maskineri begyndte at kværne. Men fik sagen en retfærdig udgang? Kan man hypnotisere en anden til at begå mord? Var det virkelig hypnosemord – eller var det et dansk justitsmord?
Henrik Werner Hansen er født i 1944 og uddannet jurist. Han har i mere end 35 år arbejdet i politi-og anklagemyndigheden, heraf i perioden 1980–2005 som chefanklager i Kolding. I 2006 blev han konstitueret som politimester samme sted. Han fratrådte sin stilling i forbindelse med indførelsen af politikredsreformen. Henrik Werner Hansen debuterede som forfatter i 2010 med krimien En moderat tilstand.
Vis mere