Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Angst er en naturlig følelse på lige fod med vrede, glæde og tvivl. Dens formål er at beskytte dig, og forstår du at håndtere den, sikrer den dig succes, sundhed og velvære.Slip angsten beskriver i et lettilgængeligt sprog, hvordan du klæder dig på, når angsten truer med at klæde dig af. Når du kender angstmekanismerne og ved, hvordan angsten viser sig i din psyke og krop, kan du meget lettere lære at få den til at arbejde for dig og ikke imod dig.Bogen er spækket med veldokumenterede strategier og øvelser, så du er på forkant med enhver situation - fra hverdagens udfordringer, som de fleste af os kan nikke genkendende til - til når angsten bliver en lidelse, der kan lamme vores liv delvist eller helt. Læs blandt andet om, hvordan du lærer at skelne mellem en irrationel og rationel angst ved at stille udfordrende spørgsmål, og om hvordan du kan styrke din robusthed over for angsten ved at dyrke lykken i dit liv.
Det er naturligt at bekymre sig - men hvis bekymringerne tager magten fra os og bliver en stadig kilde til dårligt humør og indre uro, kan de stjæle livsglæden fra os. I sin Slip bekymringerne viser psykolog Irene Oestrich gennem konkrete øvelser og teknikker, hvordan man giver sine tanker et kritisk eftersyn, hvordan man stopper den negative selv-snak, og hvordan man kan skabe optimal trivsel i sit liv. For bekymringer er 'bare' tanker, og det er muligt at gøre op med de mønstre i tanker, følelser og adfærd, der hindrer os i at få det bedste ud af livet.Fra bogens indhold:" Bekymringer hindrer ikke ulykker i at ske" Værdien i eget værd" Test dine tanker" Strategier til indre balance og frihed i sindet
Et højt selvværd er roden til vores trivsel livet igennem. Skranter vores selvbillede derimod, er der høj risiko for, at vores psykiske velbefindende også er skrantende. Men vi kan selv gøre meget for vores trivsel. Ved hjælp af en række enkle strategier og øvelser kan vi forbedre vores selvværd og opbygge en mere modstandsdygtig psyke, så vi kan bevare følelsen af at være accepteret og elsket - også når vi møder modgang eller kritik. I bogen gennemgår Psykolog Irene Oestrich i et lettillængeligt sprog, hvordan vi ved at lære at tage kritisk stilling til egne tanker og håndtere vores følelser kan styrke vores indre GPS, så vi kan navigere sikkert gennem livet. Om forfatteren:Irene Oestrich er psykolog og forfatter til en lang række bøger, heriblandt bestselleren Slip bekymringerne. Hendes arbejde omfatter udover psykoterapi også undervisning, foredrag og forskning indenfor kognitive behandlingsmetoder.
Man siger ofte, at modgang modner og gør os stærkere. Men gennem livet oplever mange at blive slået ud, fordi de ikke kan mobilisere styrken til at forsvare sig selv. Det er dog aldrig for sent at opbygge robusthed og gøre sig selv stærkere, og man kan få personlig styrke på mange måder. Modgang og traumatiske oplevelser skal helst resultere i, at man udvikler sig og kommer videre med fornyet styrke. Det kaldes posttraumatiskvækst. Nogle kalder det evnen til at komme igen, for vi mennesker har – når alt kommer til alt – en fantastisk evne til ikke at finde os i at blive slået ud, men i stedet stille op for os selv og få det bedste ud af det. Bogens forfatter, psykolog Irene Oestrich, beskriver på baggrund af sin store erfaring, hvordan modgang og knubs rammer os i livet, og hvordan vi rejser os igen. Bogens mange gode råd, anvisninger og eksempler viser, hvordan du kan udvikle din robusthed og modstandskraft og skabe strategier til at klare livets små og store kriser – og komme styrket videre i livet. ”At være godt forberedt på modgang kræver færdigheder, og derfor indeholder bogen forslag til strategier, der styrker modstandskraft og livskraft. Det personlige arbejde er dit eget, men med bogen som guide bliver arbejdet meget lettere.” - fra bogens forord
Både selvtillid og et stærkt selvværd kræver gode sociale færdigheder, evnen til at holde på egne rettigheder, til at stille op for sig selv, at kræve sin ret og bede om det, man har behov for. Det kræver en tro på, at man fortjener at blive behandlet ordentligt og fair, og det er alt sammen færdigheder, man kan lære og forbedre gennem hele livet.Kort & godt om SELVTILLID & SELVVÆRD henvender sig til dig, der ønsker at styrke dit selvværd og øge din selvtillid. Her finder du kort og klar viden om selvtillid og selvværd, gode råd og anvisninger til at styrke dit selvværd og forbedre din selvtillid. Du kan også tage temperaturen på dit selvværd i en af bogens forskellige test, der kan vise dig, hvor du kan sætte ind.Bogen er også relevant for psykologer, pædagoger, lærere og andre, der arbejder med mennesker, som har behov for at styrke deres selvværd og psykiske modstandskraft.
De kognitive metoder har over de seneste årtier vundet stort indpas i psykologiskog psykiatrisk behandling over hele landet. Metoderne har udviklet og forgrenet sig – og den terapeutiske effekt er dokumenteret videnskabeligt. Kognitiv adfærdsterapi(KAT) er en af de mest udbredte psykologiske behandlingsmetoder – både herhjemme og internationalt – og er anbefalet som førstevalg i de vejledende guidelines for psykoterapi. GRUNDBOG I KOGNITIVE METODER giver grundig viden om kognitiv adfærdsterapi, men også indsigt i hvordan mennesker med psykiske lidelser reagerer, og hvordan man som terapeut griber det praktisk an og overvinder barrierer i den psykologiske behandling. Bogen beskriver centrale aspekter af arbejdet med KAT, herunder: det vigtige ligeværdige samarbejde, modstand i terapien, medicin, særlige psykiske lidelser, organiseringen af kognitive behandlingsmiljøer, sundhedspersonalets tilgang og evidens. Grundbogens første del giver en nuanceret indføring i de kognitive metoder. Med forankring i den kognitive model kortlægges terapiens stadier, miljøterapi, klassiske, transdiagnostiske og nyere metoder, bl.a. skemafokuseret terapi, ACT og dialektisk adfærdsterapi (DAT). Anden del omhandler de kognitive metoder i praksis – særligt i psykiatrien og andre behandlingsinstitutioner. De fleste psykiske problemer beskrives, herunder personlighed og personlighedsforstyrrelser. GRUNDBOG I KOGNITIVE METODER henvender sig til tværfaglige behandlere, studerende og professionelle, der arbejder med kognitiv metode i teori og praksis. Den er skrevet i et let tilgængeligt sprog med fokus på praksis og indeholder et væld af cases og let anvendelige arbejdsark. Grundbogen indeholder bidrag af følgende specialister: Sebastian Swane, speciallæge i psykiatri Kapitel 5: Skematerapi Lasse M. Schmidt, speciallæge i psykiatri Kapitel 6: ACT Casper Aaen, psykolog og specialist i voksenpsykoterapi Kapitel 7: Dialektisk adfærdsterapi Kasper Thybo, speciallæge i psykiatri, overlæge & Jannik Bjerrum, speciallæge i psykiatri, overlæge Kapitel 8: Diagnoser og medicin Tine Wøbbe, chefpsykolog, specialist og supervisor i psykopatologi og psykoterapi Kapitel 17: De svære psykotiske tilstande. Forord af Judith S. Beck.
At turde sætte grænser kræver en særlig form for mod, god evne til selvbeskyttelse og omsorg for sig selv. Mod til at løbe en nødvendig risiko for at skuffe mennesker, der betyder noget for en. At springe over hvor gærdet er lavest og undlade at sætte grænser kan medføre store og uoverskuelige følelsesmæssige og sociale problemer. Det er vigtigt at vide, når der må være en kant! Denne bog handler om forskellige former for grænser og begrænsninger, som vi alle livet igennem har brug for. Vi har brug for at kunne sætte grænser og håndtere kritiske situationer. Den handler også om trivsel og evnen til at stille op for sig selv og ikke bare finde sig i alting, den handler om at bryde grænser og om at overvinde begrænsninger. Det lyder måske let. Når grænserne trænger til justering, skal du bare sige nej! Hvor svært kan det være? Men for de fleste er det alligevel en kæmpe udfordring i livet. Bogens forfatter, psykolog og ph.d. Irene Oestrich, er forfatter til en lang række bøger om selvtillid, modstandskraft og livskraft mv.
»Livskraft hænger sammen med troen på dig selv og på, at du kan overvinde modgang og forhindringer på vej mod dine personlige mål.«»Livskraft kommer af sunde vaner. Det er ikke hårdt arbejde at få livskraft, men hvis de sunde vaner er brudt, kræver det en ekstra indsats at genoprette balancen.«»Vær frem for alt modig. Håb op det bedste. Forbered dig på det værste. Og tag tingene helt, som de kommer.«Sådan skriver psykologerne Irene Oestrich og Antonia Sumbundu i den populære bog om livskraft. Bogen bygger på den kognitive terapis principper og viser gennem eksempler og øvelser, hvordan man kan lære at styrke og fokusere på positive og livsbekræftende tanker frem for negative.Bogen henvender sig til alle, der ønsker større livskraft og selvtillid, øget selvindsigt og en mere positiv tilgang til tilværelsen.
“Perspektiver på kommunikation i sundhedsfaglige professionsuddannelser” imødekommer kravene til faget kommunikation i de sundhedsfaglige grund- og diplomuddannelser. Bogen indeholder en introduktion til kommunikation som humanistisk fag samt en grundig teoretisk indføring i fire perspektiver på kommunikation: – det psykoanalytiske (ved Jørgen Nystrup), – det dialogiske (ved Helle Alrø og Marianne Kristiansen), – det systemteoretiske (ved Per Jensen) og – det kognitive/adfærdsmæssige perspektiv (ved Irene Oestrich). Hvert af disse perspektiver danner udgangspunkt for en analyse og diskussion af bogens gennemgående case. I bogens sidste del gives forslag til videre arbejde med casen og forslag til konkrete kommunikationsøvelser. Der afsluttes med en perspektivering, der indeholder oplæg til diskussion af den interpersonelle kommunikations betingelser og udfordringer i dagens sundhedsvæsen.
I en tid hvor ”coaching” er på alles læber – og bruges i stadig flere sammenhænge – er dette en bog om coaching, som er andet og mere end ”endnu en praksisbog”. Bogen er en grundbog, der sætter coaching ind i et større perspektiv og en bredere sammenhæng. I bogen favnes coachingfeltet med fokus på tre centrale områder, og bogen består af 19 kapitler. De er overordnet inddelt med ni praksisorienterede artikler fordelt i delen ”Coaching i praksis – retninger og metoder” og ni mere teoriorienterede artikler i delene ”Perspektiver på coaching – refleksioner og forklaringsrammer” samt ”Effekter af coaching – dokumentation og vidnesbyrd”. Antologien afrundes af efterord, der perspektiverer coachingens muligheder og risici fremover. Bogens målgruppe er deltagere på private og universitære uddannelser i og om coaching, der har brug for bred lærebog. Virksomheder, som bruger coaching og arbejder på at implementere værktøjer, praksis og tænkning i arbejdsfunktionen. Foruden alle med interesse for (og undren over) coaching, der har brug for et overblik, en samfundsmæssig perspektivering og en større forståelse for, hvorfor coaching virker. Bogen er redigeret af Kim Gørtz, uddannet på Københavns Universitet (1997) i filosofi og psykologi. Har siden efteråret 2005 været tilknyttet Learning Lab Denmark og Nordea som erhvervs-Ph.d. Anette Prehn er erhvervssociolog og indehaver af where2next, der arbejder med lederudvikling. Uddannet coach fra ITS, London og ICF-certificeret coach (ACC).
en tid hvor "coaching" er på alles læber - og bruges i stadig flere sammenhænge - er dette en bog om coaching, som er andet og mere end "endnu en praksisbog". Bogen er en grundbog, der sætter coaching ind i et større perspektiv og en bredere sammenhæng.I bogen favnes coachingfeltet med fokus på tre centrale områder, og bogen består af 19 kapitler. De er overordnet inddelt med ni praksisorienterede artikler fordelt i delen "Coaching i praksis - retninger og metoder" og ni mere teoriorienterede artikler i delene "Perspektiver på coaching - refleksioner og forklaringsrammer" samt "Effekter af coaching - dokumentation og vidnesbyrd". Antologien afrundes af efterord, der perspektiverer coachingens muligheder og risici fremover. Bogens målgruppe er deltagere på private og universitære uddannelser i og om coaching, der har brug for bred lærebog. Virksomheder, som bruger coaching og arbejder på at implementere værktøjer, praksis og tænkning i arbejdsfunktionen. Foruden alle med interesse for (og undren over) coaching, der har brug for et overblik, en samfundsmæssig perspektivering og en større forståelse for, hvorfor coaching virker. Bogen er redigeret af Kim Gørtz, uddannet på Københavns Universitet (1997) i filosofi og psykologi. Har siden efteråret 2005 været tilknyttet Learning Lab Denmark og Nordea som erhvervs-Ph.d. Anette Prehn er erhvervssociolog og indehaver af where2next, der arbejder med lederudvikling. Uddannet coach fra ITS, London og ICF-certificeret coach (ACC).
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.