Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Mad og måltider har en lang række sociale og kulturelle betydninger i menneskers liv. Denne bog fortæller om måltiders rolle for vore sociale fællesskaber, fx i familien, om de normer og symboler, der knytter sig til mad og som forbinder den med vores identitet og om hvordan kroppens behov og funktioner håndteres i hverdagens rytmer. Den fortæller også om sammenstød mellem madkultur, sundhed og miljøhensyn, om rådgivning om sunde kostvaner og om hvad mad og måltider betyder for mennesker i institutioner som hospitaler, plejehjem, skoler og daginstitutioner til børn.
Op gennem 80'erne og 90'erne har miljøreguleringen spredt sig over mange felter, og den har overskredet traditionelle fagskel. Miljøreguleringens effektivitet er omdiskuteret, men også hele tiden mål for strategiske overvejelser hos dem, der rammes eller nyder godt af dens gennemførelse. Forfatterne til det tværfaglige studie, som denne bog udgør, repræsenterer mange forskellige discipliner, som fx geologer, økotoksikologer, sociologer, jurister og udviklingsforskere. Det fælles udgangspunkt er 20 års erfaring med tværfaglige, kritiske og planlægningsorienterede miljøstudier på Institut for miljø, teknologi og samfund (Teksam) på Roskilde Universitetscenter. Bogen rummer både teorihistoriske overblik, metodologiske og metodiske guides samt analyser og overbliksgivende kapitler om reguleringsmidler og -felter.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.