Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
I velfærdssamfundet er det afgørende for såvel den enkeltes som det fælles bedste, at det offentlige kan intervenere i borgernes hverdagsliv og vores almene livsbetingelser. Men hvordan blander staten sig bedst på f.eks. børneområdet? Den grundlæggende præmis i denne bog er, at en intervention først bliver social, når de mennesker, der berøres af indgrebet, også bliver inddraget i processen. Bogens pointe er, at interventioner virker. Men kun hvis de er meningsfulde for de mennesker, som interventionerne omfatter. Hermed udvider bogens forfattere den videnskabelige forståelse af sammenhængen mellem de væsentligste aspekter i social intervention: velfærdsstat, viden og deltagelse. Forfatterne viser, hvordan interventioner kan designes, gennemføres, dokumenteres og efterbehandles på måder, der aktivt involverer de berørte parter. Bogen tegner hermed et socialt interventionskompas, som hjælper alle involverede parter i interventionsprocesser – professionelle, borgere og pårørende – til at skabe samfundsmæssige interventioner, som er meningsfulde for alle parter. Her er dels aktiviteter, der griber forandrende ind på et samfundsmæssigt og strukturelt plan ved hjælp af reguleringsindsatser eller top-down-interventioner, og dels socialt, psykologisk og pædagogisk orienterede interventioner, der ofte er rettet mod marginaliserede eller udsatte mennesker. Bogens kapitler rummer med deres empiriske eksempler flere forskellige versioner og forståelser af social intervention, og de dykker bl.a. ned i emner som tidlig indsats og Barnets Reform. Jo Krøjer er lektor og leder af Sociale Interventionsstudier på RUC. Katia Dupret er lektor i socialpsykologi på RUC.
Denne bog handler om pædagogisk arbejde i dagtilbud. Den er rettet mod den undervisning på pædagoguddannelsen, som vedrører dagtilbudsområdet. Det betyder, at man kan genfinde alle de tematikker, som undervisningen skal dække, i bogens tankevækkende kapitler. Bogen er en del af serien ”Tæt på pædagogik”, som har særligt fokus på tilgængelighed og læsevenlighed. Ambitionen er, at serien i både sprog og opbygning kommer de studerende i møde med de forudsætninger, de har. Studerende kan finde hjælp til at forstå svære begreber i bogens ordforklaringer, mens bogens sidenoter kan hjælpe med at give overblik over læsningen. For at støtte op om arbejdet med at omsætte den teoretiske viden i bogen indledes alle kapitler med et relevant eksempel, som er centralt for det enkelte kapitels kobling til praksis. Desuden er der refleksionsspørgsmål, så de studerende undervejs kan forholde sig aktivt til de problemstillinger, som behandles i kapitlerne.
SEXISME PÅ ARBEJDE er skrevet til ansatte og ledere på danske arbejdspladser, der ønsker at være en del af løsningen, men som samtidig er i tvivl om, hvordan vi kommer sexisme til livs.Bogen introducerer, definerer og demonstrerer, hvordan sexisme fungerer og kommer til udtryk. Hvad enten du er leder, HR-medarbejder eller ansat, får du redskaber og metoder til at forebygge og håndtere sexisme på arbejdspladsen.Bogen tager afsæt i over 800 vidnesbyrd, som er indsamlet, da #metoo-bølgen skyllede ind over det danske arbejdsmarked i 2020. Her dokumenterer hundredvis af akademikere på alle niveauer og fra samtlige danske universiteter, at sexismen trives i bedste velgående i akademia.Med dette stærke blik for sexisme, som den kan komme til udtryk og virke og opleves i alle mulige arbejdssituationer, præsenterer bogen ny viden om årsager til, effekter af og løsninger på sexisme. Både for den enkelte og for arbejdspladsensom helhed.SEXISME PÅ ARBEJDE viser, hvordan vi alle er involveret, også uden at tænke over det – og samtidig giver den redskaber til at skabe et arbejdsklima med trygge, respektfulde rammer, der sikrer alle ansatte, uanset køn, alder, ansættelse og position.
I denne antologi ser en række fremtrædende psykologer og pædagoger på relationens rolle i psykologien. De forskellige teorier er opdelt i tre grupper: udviklingspsykologien, sprog og kommunikation samt kultur og samfund. I forordet skriver redaktøren, Tom Ritchie, at man ved at fokusere på relationer, kommer ind på selve nerven i det pædagogiske arbejde.Der har i de senere år været en stigende interesse for relationer eller relationstænkning i pædagogiske sammenhænge. Der er et bredt udbud af kurser, efteruddannelser og publikationer, hvis omdrejningspunkt er den relationelle tilgang til praksis. På baggrund heraf er det aktuelt at spørge, om der tale om et forbigående modefænomen, eller om relationstænkning rummer en substans, der berettiger interessen. Det spørgsmål forsøger antologien at afklare.De traditionelle bånd til de gamle fællesskaber som kirken, familien, lokalsamfundet, de sociale klasser m.m. er erstattet med en tiltagende individualistisk orientering til tilværelsen. I denne individualiseringstendens sættes den enkeltes identitet og selvrealisering i centrum, og dermed opstår der en interesse for de relationelle sammenhænge, hvori individet indgår. Relationerne bliver mere synlige.Antologien kan læses af alle med interesse for psykologi, herunder studerende på pædagog- og lærerseminarier samt efteruddannelsesforløb på CVU.Antologien er redigeret af Tom Ritchie, pædagogisk konsulent og seminarielærer ved Københavns Dag- og Aftenseminarium. Ritchie har også redigeret: Relationer i teori og praksis og Relationer i skolen.
SEXISME PÅ ARBEJDE er skrevet til ansatte og ledere på danskearbejdspladser, der ønsker at være en del af løsningen, mensom samtidig er i tvivl om, hvordan vi kommer sexisme til livs.Bogen introducerer, definerer og demonstrerer, hvordansexisme fungerer og kommer til udtryk. Hvad enten du erleder, HR-medarbejder eller ansat, får du redskaber ogmetoder til at forebygge og håndtere sexisme på arbejdspladsen.Bogen tager afsæt i over 800 vidnesbyrd, som er indsamlet,da #metoo-bølgen skyllede ind over det danske arbejdsmarkedi 2020. Her dokumenterer hundredvis af akademikerepå alle niveauer og fra samtlige danske universiteter, atsexismen trives i bedste velgående i akademia.Med dette stærke blik for sexisme, som den kan komme tiludtryk og virke og opleves i alle mulige arbejdssituationer,præsenterer bogen ny viden om årsager til, effekter af ogløsninger på sexisme. Både for den enkelte og for arbejdspladsensom helhed.SEXISME PÅ ARBEJDE viser, hvordan vi alle er involveret, ogsåuden at tænke over det – og samtidig giver den redskabertil at skabe et arbejdsklima med trygge, respektfulde rammer,der sikrer alle ansatte, uanset køn, alder, ansættelse ogposition.
I Meningsfuldt? går forskerne i dybden med forskellige typer af sociale interventioner. Det handler bl.a. om interventioner ifm. krisestyring og kriseløsning, når staten og politikerne intervenerer ved at genindføre kontanthjælpsloftet og lignende sanktioner, ved at satse på den enkeltes aktivitetsparathed, og at alle skal i beskæftigelse ved økonomisk effektivisering i form af New Public Management samt de aktivistiske traditioner, når borgerne intervenerer over for staten og den første politik.Bogen viser, at instrumentalisering af indsatser og top-downstyring kan øge risikoen for, at borgerne oplever interventioner som meningsløse. Det handler i høj grad om, hvem der definerer de kriterier, der skal gøre interventionen meningsfuld, og disse kan veksle meget alt efter, hvem man spørger. For selvom staten for eksempel begrunder sine interventioner mod borgerne som et udtryk for, at demokratiet og de demokratiske organer virker efter den bedste hensigt, er resultatet ofte, at børgerne føler, at deres rettigheder indskrænkes. I værste fald ender flere parter med en oplevelse af meningsløshed på grund af interventionen.Bogens forfattere er Jo Krøjer, Peter Hagedorn-Rasmussen, Søren Salling Weber, Martin Bachdal Willaa, Jonas Theis Petersen, Anita Mac, Peter Busch-Jensen, Liv Graversen og Silas Harrebye, som har tilknytning til forskningsmiljøet ’Social Intervention’ på Roskilde Universitet.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.