Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Social intervention - Jo Krøjer - E-bog

- Meningsfuld indgriben i menneskers liv

Bag om Social intervention

Interventioner er et grundlæggende element i det moderne samfund. I velfærdssamfundet er det afgørende for både den enkeltes og det fælles bedste, at samfundet kan intervenere i borgernes hverdagsliv og i de almene livsbetingelser. Men hvad skal der til, for at samfundsmæssige interventioner bliver meningsfulde for alle involverede, det være sig borgere, pårørende og professionelle? Social intervention – meningsfuld indgriben i menneskers liv belyser og diskuterer, hvordan interventioner kan designes, gennemføres, dokumenteres og efterbehandles på måder, der aktivt involverer de berørte parter. Forfatternes grundlæggende argument er, at en intervention først bliver social, når man inddrager de mennesker, der berøres af den. Bogen udvider dermed den videnskabelige forståelse af sammenhængen mellem de væsentligste aspekter – velfærdsstat, viden og deltagelse – af denne radikale præmis om inddragelse i samfundsmæssige interventioner. Bogens forfattere er alle tilknyttet Roskilde Universitets ­Institut for Mennesker og Teknologi og Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788771186529
  • Udgivet:
  • 19. Oktober 2017
  • Straks på e-mail.

Normalpris

Medlemspris

Prøv i 30 dage for 45 kr.
Herefter fra 79 kr./md. Ingen binding.

Beskrivelse af Social intervention

Interventioner er et grundlæggende element i det moderne samfund. I velfærdssamfundet er det afgørende for både den enkeltes og det fælles bedste, at samfundet kan intervenere i borgernes hverdagsliv og i de almene livsbetingelser. Men hvad skal der til, for at samfundsmæssige interventioner bliver meningsfulde for alle involverede, det være sig borgere, pårørende og professionelle?

Social intervention – meningsfuld indgriben i menneskers liv belyser og diskuterer, hvordan interventioner kan designes, gennemføres, dokumenteres og efterbehandles på måder, der aktivt involverer de berørte parter.

Forfatternes grundlæggende argument er, at en intervention først bliver social, når man inddrager de mennesker, der berøres af den. Bogen udvider dermed den videnskabelige forståelse af sammenhængen mellem de væsentligste aspekter – velfærdsstat, viden og deltagelse – af denne radikale præmis om inddragelse i samfundsmæssige interventioner.

Bogens forfattere er alle tilknyttet Roskilde Universitets ­Institut for Mennesker og Teknologi og Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv.

Brugerbedømmelser af Social intervention

  • Lisa E. 20. December 2020

    Den kunne det, den skulle - I mit tilfælde bidrage med begrebsliggørelse af interventionsformer på tværs af teoretiske discipliner.


Find lignende bøger
Bogen Social intervention findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.