Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Den store danske komponists liv og værk sat ind i både et kulturhistorisk, musikalsk og personligt perspektiv. En præsentation som blev berømmet af pressen, da den udkom i 1991. Nu som paperback.
‘Ansigtet – musik og kristendom’ markerer Jørgen I. Jensens mangeårige virke som inspirerende kirke- og kulturhistoriker, teolog og musikskribent samt forfatter til et stort, originalt teologisk tværfagligt forfatterskab. Bogens 25 artikler og essays – tre nye – bevæger sig frit i krydsfeltet mellem kultur, historie, teologi, kirke og kunst – med treklangen teologi – kultur – musik som den røde tråd. Ånds- og kulturhistorie generøst formidlet med lærdom, musisk gehør, intellektuelt overskud og historisk overblik. Der findes næppe en mere vidende polyhistor i Danmark end Jørgen I. Jensen. Med udgangspunkt i sit fag, teologien, hvis mange discipliner han har stort indblik i, har hans nysgerrighed og forskerevne ført ham ind i et stort antal fagområder. Som højagtet kender af musikken, dens historie og krævende specialviden, har han udviklet en omfattende kulturanalyse. Munter fortælleglæde og en udbredt foredragsvirksomhed har i årtier været hans særpræg. Det er indlysende at opsamle bredden i dette forfatterskab i en bredspektret antologi. Jeg ved knapt nok, hvad jeg kunne anbefale varmere.Erik A. Nielsen, prof. emer., dr. fil. og dr. theol.
Den åndshistoriske teologi fremkalder møder mellem vidtforskellige mindre enheder – episoder, personer, bibeltekster og andre enheder.Hver af enhederne kan rumme eller spejle den store enhed. Ligesomsøndagsgudstjenesten forkynder hele kristendommen og dog alligevel den næstesøndag igen forkynder helheden i andre tekster uden at dementere den forrige gudstjeneste. Det kan minde om den fra teologiske sammenhænge kendte antifigur: en helhed,der ikke har nogen omkreds, men hvis centrum er overalt.Retningen i den åndshistoriske sammenhæng fører ikke indad, menudad. Åndens væsen er hverken en samling under en eneste doktrin eller under etparadigme á la udviklingslæren. Åndens væsen er derimod udbredelse, forøgelse,spredning – modsat nutidige ideer om faste strukturer, samlebegreber, enhed iidé og tanke.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.