Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Bøger af Johan Olsen

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
 • - Bogen om videnskab i hverdagen
  af Johan Olsen
  Stream i AppenFysisk bog

  Dyk ned i Johan Olsens inspirerende, naturvidenskabelige fortællinger om de ting, vi omgiver os med til daglig. Johan Olsen stiller i sin nye bog skarpt på nogle af de helt almindelige ting, vi kender fra hverdagen. Ting, vi ser så tit, at vi måske helt har glemt at undre os over, hvor de kommer fra, eller hvorfor de ser ud, som de gør. For én, der elsker naturvidenskab, begynder dagen ved morgenbordet med masser af interessante historier – i en kop kaffe, et glas vand eller et æg. Og i bogen bliver vi inviteret inden for i Johan Olsens univers, når han i sin sædvanlige sprudlende stil forklarer, hvorfor man ikke kan blande olie og vand, hvordan man laver glas af sand, og hvorfor madkasser stadig er så irriterende våde, når man tømmer opvaskemaskinen. Det er en bog med masser af humor, og det er nærmest umuligt at lade være med at blive opslugt af de spørgsmål, der dukker op undervejs i bogen: Hvorfor lægger fugle kun ét æg om dagen? Hvordan får man luften til at blive inde i en bold? Og hvordan kan man egentlig holde balancen på en cykel? Bogen er rigt illustreret med både oplysende fotos og humoristiske illustrationer af Thomas Hjorthaab.

  Stream i AppenFysisk bog
 • af Johan Olsen
  132,95 - 137,95 kr.

  Hvordan er Jorden egentlig opstået? Har her virkelig været helt mørkt engang? Og hvornår kom menneskene til? Den verden, vi lever i, føles ganske velkendt for de fleste af os. Vi kender til solen, til bjergene, til havet og til de dyr, der bor omkring os. Og vi tager helt for givet, at vi mennesker selvfølgelig er her på Jorden. Men sådan har det ikke altid været. En gang var her ingenting. Ingen jordklode, ingen stjerner, ingen giraffer eller rejer og slet ingen mennesker. Der var ikke engang noget lys eller noget rum. Bare helt mørkt. Så hvordan kom vi fra ingenting til den verden, vi bor i i dag med parcelhuse, fodboldbaner, edderkopper og madpakker? Det er det, Johan Olsen prøver at give os svar på i Bogen om verden. Han forklarer os om The Big Bang, der begyndte det hele. Om solen og stjernerne og altings byggesten, atomerne – der er en slags legoklodser, som alle ting er bygget af. Han fortæller om tyngdekraft og de energier, der holder sammen på verden og forklarer om det første liv, der opstod på Jorden og som langsomt og gennem mange millioner års udvikling nu er blevet til græsstrå, rødbeder og ... dig og mig. Lige midt i den verden, vi alle sammen går rundt i i dag. Aldersgruppe +11 år.

 • - En bog om Hans Christian Ørsted og elektromagnetismen
  af Johan Olsen
  Stream i AppenFysisk bog

  ”Om morgenen ringer vækkeuret på min telefon. Jeg står op, tænder lyset på badeværelset, børster tænder, tager tøj på, varmer vand i el-kedlen til kaffe, rister lidt brød, finder noget syltetøj i køleskabet. Jeg hører måske lidt radio, før jeg tager metroen hen på arbejde, fordi min cykel er punkteret. Før jeg går, tjekker jeg lige rejseplanen, så jeg er sikker på at tage den hurtigste rute til laboratoriet.Ud over tandbørstning og det med at tage tøj på, kunne ingen af de ting lade sig gøre, hvis ikke ham, denne her bog er skrevet om, havde fået en idé og lavet et bestemt eksperiment for 200 år siden. Et eksperiment, ingen før han havde haft fantasi til at lave. Alle andre var nemlig enige om, at det, han ledte efter, ikke fandtes. Men det gjorde det, og han fandt det. Eksperimentet ændrede verden og måden man opfattede den på radikalt. Lærebøgerne i fysik skulle skrives om. Et gammelt verdensbillede forsvandt, og et nyt dukkede frem.Før Ørsted gjorde sin opdagelse, så morgenen snarere sådan her ud: Om morgenen vågner jeg ved, at hanen galer. Jeg står op og tager tøj på, tænder olielampen og henter brænde til komfuret. Jeg henter vand i kedlen og varmer det over ilden. Jeg finder syltetøjet ude i fadeburet, rister og kværner kaffe, hælder vand hen over og drikker det, før jeg skal afsted. Min hest er punkteret, så jeg må gå hele vejen hen til arbejde. Før jeg går, vækker jeg lige Åge for at høre, hvilken vej jeg skal gå for at undgå at få for meget mudder på skoene.”Sådan begynder Johan Olsens bog, der udkommer i anledning af 200-året for H.C. Ørsteds opdagelse af elektromagnetismen.Bogen er illustreret delvis af faktuelle billeder og modeller, delvis af Thomas Hjorthaabs humoristiske streg, der også har akkompagneret Johans kloge ord i både Bogen om verden og Hvad er et æg?.

  Stream i AppenFysisk bog
 • - Bogen om vacciner
  af Johan Olsen
  Stream i AppenFysisk bog

  Johan Olsen fortæller med stort fagligt overskud, hvordan malkepiger, syge høns og en muggen blomme blev nøglen til, at vi i dag kan slå en verdensomspændende pandemi ned med et lille prik.Et prik, der ændrede verden – bogen om vacciner er Johan Olsens veloplagte bog om lægevidenskabens historie, der bl.a. byder på den farverige fortælling om, hvordan en sløset praktikants forglemmelser førte til opfindelsen af penicillin – den opfindelse, der i verdenshistorien har reddet flest menneskeliv. Vi skal også høre om, hvordan raske malkepiger satte Edward Jenner på sporet af, hvordan man kunne vaccinere imod kopper, der havde slået millioner af mennesker ihjel på verdensplan. Det var for øvrigt også Jenner, der fandt på ordet vaccine – på latin hedder en ko nemlig vacca (udtales vakka), så som en hilsen til koen Blossom, der havde hjulpet ham frem til hans opdagelser, opfandt Jenner ordet vaccine.Sidste år blev historien om udviklingen af vacciner mere end aktuel, da vi pludselig stod over for en ny verdensomspændende pandemi, som med ét involverede hele Jordens befolkning i et kæmpemæssigt lægevidenskabeligt eksperiment.

  Stream i AppenFysisk bog
 • af Johan Olsen
  72,95 - 75,95 kr.

  Politikens Børnebøgers nye læs selv-serie rummer både nyskrevne tekster og bearbejdede udgaver af vores største titler, så de kan bruges til selvlæsning og læsetræning.Vi vil gøre det sjovt og opslugende at læse og bestræber os på, at læring skal gøres lækkert. Vores ønske med læs selv-serien er, at bøgerne skal formidle viden og dannelse og ikke mindst fremme læselysten hos børn og unge.Hos Politikens Børnebøger er nørden vores superhelt, og derfor skydes serien i gang med tre bøger af to af vores absolutte yndlingsnørder, Johan Olsen og Vicky Knudsen.Johan Olsens første læs selv-bog er en vendebog, hvor man fra den ene side af bogen kan få opklaret, hvad en prut er, og fra den anden, hvad en bussemand er. Ud over at være ildelugtende og en ulækker slimet klat er både prutten og bussemanden nemlig komplekse og interessante fænomener, Johan dykker videnskabeligt – og meget humoristisk – ned i.

 • af Johan Olsen & Vicky Knudsen
  Stream i AppenFysisk bog

  Politikens Børnebøgers nye læs selv-serie rummer både nyskrevne tekster og bearbejdede udgaver af vores største titler, så de kan bruges til selvlæsning og læsetræning.Vi vil gøre det sjovt og opslugende at læse og bestræber os på, at læring skal gøres lækkert. Vores ønske med læs selv-serien er, at bøgerne skal formidle viden og dannelse og ikke mindst fremme læselysten hos børn og unge.Hos Politikens Børnebøger er nørden vores superhelt, og derfor skydes serien i gang med tre bøger af to af vores absolutte yndlingsnørder, Johan Olsen og Vicky Knudsen.Mennesket er den tredje læs selv-titel i serien. Den er skrevet i et samarbejde mellem Vicky Knudsen og Johan Olsen og tager menneskearten under kyndig og kærlig behandling.

  Stream i AppenFysisk bog
 • - Naturvidenskab og filosofi
  af Vincent F. Hendricks & Johan Olsen
  177,95 kr.

  Verden kan godt være som et kæmpe loftsrum, hvor flere generationers bunker af ting og sager er blevet lagt hen. Den er stort set umulig at finde rundt i. Derfor har man kunst, filosofi og naturvidenskab: Til at skabe overblik over universets store pulterkammer.Biolog Johan Olsen og filosofiprofessor Vincent F. Hendricks har sat hinanden i stævne for at prøve at besvare spørgsmål om klima, tillid, kærlighed, fejl, himlen, viden – og selvfølgelig også klassikere som ”Hvem er jeg?”. Nogle af svarene er rimelig nemme, andre er ikke, men det er fordi mange spørgsmål, selv de simpleste, stadig giver uendeligt store hovedbrud for forskerne.Ja, du kan også få svar på hvor stort ”uendelig” er.Rikke Bisgaards illustrationer er kunstværker, der lever i sig selv. Derfor er denne bog lyden af leg fra sandkassen, hvor kunsten, filosofien og naturvidenskaben udforsker universet sammen uden de voksne holder øje.

 • - BB
  af Vincent F. Hendricks & Johan Olsen
  257,95 kr.

  Hvad er tid og uendelighed? Hvad betyder det at være angst og være et menneske?I denne fagbog får du både en naturvidenskabelig forklaring og en filosofisk forklaring på ting fra vores verden, som kan være svære at forstå.Forfatterne besidder stor faglig kompetence, skriver med humor og forstår at gøre det uforståelige forståeligt.6 emner bliver belyst med humor og i et lettilgængeligt sprog:Logik & naturvidenskabKlimaAngstUendelighedVerdenEksistens, bevidsthed og livNogle af svarene er rimelig nemme, andre er ikke, men det er fordi mange spørgsmål, selv de simpleste, stadig giver uendeligt store HOVEDBRUD for forskerne.Rikke Bisgaards illustrationer er kunstværker, der lever i sig selv.Gratis undervisningsmateriale er tilgængeligt på gad.dkVelfortalt, flot og umådelig spændende bog, der kommer rundt om emner, der kan være svære at forstå og begribe for både børn og voksne. Forfatterne formidler med brug af hverdagseksempler, illustrationer og et enkelt sprog en række emner, som mange børn funderer over, på en interessant og vedkommende måde.- Lektørudtalelsen om HOVEDBRUD Naturvidenskab & Filosofi

 • af Johan Olsen & Vicky Knudsen
  147,95 - 204,95 kr.

  Naturen er fyldt med farver, og uanset om det drejer sig om et træ eller en mariehøne, så er der en grund til, at de har lige præcis de farver, de har. Farver findes overalt ude i naturen, uanset hvor vi kigger hen. Nogle farver springer i øjnene, mens andre farver næsten går i et med omgivelserne. Men hvad er egentlig meningen med alle de farver? Hvorfor prøver nogle dyr at gemme sig, mens andre gerne vil ses? Og hvordan bliver farver egentlig lavet?Måske har du ikke før tænkt over, hvorfor mariehønen er sort og rød, mens blade oftest er grønne, og fugle tit er brune. Men nu er det på tide at blive klogere på mange af naturens farver. Så tag med hunden Gunnar på et eventyr ud for at undersøge naturens farver, det bliver en både sjov og lærerig rejse med masser af spændende historier undervejs.Hunden Gunnar bor normalt hjemme hos Vicky. De er meget glade for hinanden, de to. Vicky er en nørd, når det kommer til dyrene og planterne ude i naturen, og hun fortæller Gunnar om alt det, hun ved. Derfor er Gunnar for eksempel godt klar over, at han nedstammer fra ulven. Men hvorfor er han så ikke brun, ligesom ulven er? Hvorfor er han sort og hvid?

 • af Johan Olsen & Julie Bang
  167,95 - 192,95 kr.

  Den største historie er en fortælling, der svarer på det allerstørste spørgsmål, som et barn kan stille – og som de færreste voksne tør prøve at svare på.11-årige Ava stiller altid mange spørgsmål, men en dag finder hun på det største, hun har stillet indtil nu: Hvad er et menneske? Heldigvis kender hun en, der kan hjælpe hende med at svare. Johan Olsen hedder han. Han er videnskabsmand og bor i lejligheden ved siden af Avas, hvor han har masser af fossiler og bøger og en stjernekikkert, der peger op mod himlen. Johan ved, hvordan man kan svare på Avas spørgsmål, og de to naboer tager ud på en meget virkelig fantasirejse sammen, der både byder på Big Bang, livets oprindelse, de første dyr på land, masseuddøen, dybhavet, de første aber – og selvfølgelig kage.Johan ved, at de må rejse tilbage til altings begyndelse. Dengang, der endnu ikke fandtes tid og rum; dengang al energi i universet var samlet i et punkt, der var mindre end spidsen af din lillefinger. De må opleve, hvordan det er gået til, at der overhovedet findes NOGET. Hvordan noget af det er blevet til stjerner og planeter. Hvordan noget er blevet levende, hvordan noget af det levende er blevet til dyr, og hvordan nogle af de dyr med tiden er blevet til mennesker.Den største historie er en nyskabende, visuelt fortalt faktafortælling for børn. I hvert kapitel oplever vi et vigtigt moment i universets og livets tilblivelse – afgørende øjeblikke, hvor noget nyt tager form, og hvor alt er på spil.Samtidig med bogen udkommer Den største historie som podcastserie – den måske mest ambitiøse, der endnu er produceret til danske børn. Serien distribueres af podcastpionererne Third Ear. Den er produceret af Julie Bang for Monomono med Johan Olsen som bærende fortæller og 13årige Kamille Winsløv Wied som “Ava”.

 • af Johan Olsen
  18,94 kr.

  Langt de fleste pattedyr har pels. Det er virkelig f˚a, der ikke har. Der er selvfølgelig hvalerne. De er rimelig nøgne. Det er flodheste, hvalroser, elefanter og et par andre dyr ogs˚a næsten. Selv synes jeg, at det mest underlige pelsløse pattedyr er nøgenrotten. Den bor i Afrika og er p˚a alle m˚ader et dybt mystisk dyr. Men tilbage til pels. Den pels, vi mennesker går rundt med, kalder vi hår.Her i bogen forklarer Johan Olsen i sin sædvanlige sprudlende stil om, hvad hår egentlig er for noget.

 • af Johan Olsen
  18,94 kr.

  Af alle mysterier i verden, er tiden måske det største. Tænk alligevel, hvis du spørger de klogeste forskere i fysik, hvad tid er, vil de ikke kunne svare dig på det. En af de største fysikere nogensinde, Albert Einstein, blev spurgt engang. Hans svar var: ”Tid er noget, man måler med et ur.” Det var Einsteins m˚ade at sige ”det ved jeg ikke” på. For det, man måler med et ur, er ikke tid. Faktisk kan man ikke måle tiden. Her i bogen giver Johan Olsen i sin sædvanlige sprudlende stil sit bud på, hvad tid egentlig er for noget.

 • af Johan Olsen
  18,94 kr.

  Lad os nu sige, at du åbner din computer og ser et trylleshow på nettet. Alle de små pixels, der lyser på din skærm, får ordrer fra computeren om, hvilke af dem, der skal lyse, og hvor meget de skal lyse. Hvert pixel får typisk en ny ordre 60 gange i sekundet. Der er over to millioner pixels på min billige lap-top, så der skal gives over 120 millioner ordrer i sekundet. Det er jo allerede helt vildt. Men det største magiske trick er, at alle de ordrer bliver sendt usynligt gennem luften via wi-fi.Her i bogen forklarer Johan Olsen i sin sædvanlige sprudlende stil om, hvad wi-fi egentlig er for noget.

 • af Johan Olsen
  18,94 kr.

  Det er svært at forestille sig en verden uden plastik. Det er over det hele. Biler, computere, møbler, briller, legetøj, betalingskort, kuglepenne, jeg kunne blive ved. Hvis du kigger rundt, kan du sikkert se en masse plastik, der hvor du er lige nu, mens du læser denne her bog. Men sådan har det ikke altid været. Der var engang, hvor der ikke fandtes plastik. Alt var lavet af ”naturlige” materialer, altså mineraler, planter og dyr.Her i bogen forklarer Johan Olsen i sin sædvanlige sprudlende stil om, hvad hår egentlig er for noget.

 • af Johan Olsen
  18,94 kr.

  Hvad er en kop kaffe egentlig for noget? Det meste er vand. Det, der er næstmest af, er koppen. Og så er der selvfølgelig kaffen. Danskerne er det fjerde mest kaffedrikkende folk i verden, efter finnerne, svenskerne og nordmændene. Vi bruger over 20 millioner kilo kaffebønner om ˚aret.Her i bogen forklarer Johan Olsen i sin sædvanlige sprudlende stil om, hvad en kop kaffe egentlig er for noget.

 • af Johan Olsen
  18,94 kr.

  Ligesom prutter er bussemænd noget, alle mennesker kender til. I Botswana, Australien, Chile og Thailand, ja i hele verden, kommer der hver dag nye bussemænd til inde i folks næser. Men hvordan er det med bussemænd? Bortset fra, at vi synes, andre menneskers bussemænd er utrolig klamme – er de så også farlige? For at finde ud af det, m˚a vi grave ind til bussemandens inderste væsen.Her i bogen forklarer Johan Olsen i sin sædvanlige sprudlende stil om, hvad en bussemand egentlig er for noget.

 • af Johan Olsen
  18,94 kr.

  Der er vand over det hele. I havet, i snegle, i træer og inde i dig. I alt, hvad vi drikker, i sne og i regn, i skyer og i vasketøjet, du lige har hængt op. Man kan altså godt sige, at vi er vant til vand og kender det rimelig godt. Men faktisk er vand et temmelig underligt materiale, som på mange måder skiller sig ud fra andre ting.Her i bogen forklarer Johan Olsen i sin sædvanlige sprudlende stil om, hvad vand egentlig er for noget.

 • af Johan Olsen
  18,94 kr.

  Der findes mennesker, der ikke har humor. Virkelig. De er meget sjældne, men de findes. Selv de mennesker bærer rundt p˚a en vittighed, som m˚aske er den ældste i menneskets historie. De kan nemlig prutte. Og det er sjovt. Alle mennesker prutter. Der findes ikke en undtagelse. Alle dyr med et anus prutter: B˚ade sommerfugle, rødspætter, kænguruer og kaskelothvaler. Og alts˚a ogs˚a os mennesker.Der er folk, der har viet deres liv til at forske i menneskers prutter. Her i bogen forklarer Johan Olsen i sin sædvanlige sprudlende stil om, hvad en prut egentlig er for noget.

 • af Johan Olsen
  18,94 kr.

  Glas er ret populært. Det har det været i mindst 3.600 ˚ar. Glas er gennemsigtigt. For at forst˚a hvorfor, skal du vide lidt om lyset, for det er jo, fordi lyset kan rejse igennem glasset, at det er gennemsigtigt.Her i bogen forklarer Johan Olsen i sin sædvanlige sprudlende stil om, hvad glas egentlig er for noget.

 • af Johan Olsen & Nanna Winther
  46,95 kr.

  Kan det virkelig passe, at vi er lavet af stjernestøv? Og at nogle af de atomer, vi har i kroppen, engang har været i en dinosaur? Ja, faktisk. I denne episode sætter biolog Johan Olsen og journalist Nanna Winther os ind i den helt store sammenhæng. Det handler om menneskets opståen, hvad vi kommer fra, og hvad vi er i stand til. Og det er ikke så lidt. Medvirkende: Nanna Winther og Johan Olsen, biolog og forsker Redaktør: Mette Hovmand-Stilling Foto: Klaus Rudbæk Cover: Alek Modin Musik: Anna Svensmark MøllerProduceret af Talk Town, Story House EgmontAntallet af ting, vi ikke ved, stiger eksponentielt med mængden af vores viden. Hver gang vi opdager noget nyt, rejser det endnu flere spørgsmål. Og det elsker vi. For den nye viden gør os klogere, men også mere nysgerrige. I den her serie er vi nysgerrige på mennesket. Vi zoomer ud til universet, grundstofferne som alt består af, og går i detaljen med mikroorganismer i milliardvis, der lever sammen med os. Hvis du interesserer dig lidt for dig – og hvem gør ikke det – så skal du lytte med, når Johan Olsen og Nanna Winther spørger: Hvad er et menneske?Medvirkende: Nanna Winther og Johan Olsen, biolog og forsker Redaktør: Mette Hovmand-Stilling Foto: Klaus Rudbæk Cover: Alek Modin Musik: Anna Svensmark MøllerProduceret af Talk Town, Story House EgmontJohan Olsen er en dansk musiker, biolog, børnebogsforfatter, foredragsholder og forsker ved Københavns Universitet.Nanna Winther er BA. i arkæologi. Hun er radio- og podcastvært, og har blandt andet været vært på Radio24syv, samt programmer som 'Styr på historien' og 'Tilbage til fremtiden' og ’Apokalypsens Piger’.

 • af Johan Olsen & Nanna Winther
  46,95 kr.

  Tungen lige i munden! Vi har alle milliarder af mikroorganismer, der ikke bare snylter på os, men hjælper os – og måske styrer os. Der er bakterierne i tarmen og på huden, og en særlig beboer i vores ansigt, som kan afsløre, hvor vi kommer fra. Nogle gange bliver vi invaderet af virus, som måske påvirker vores handlinger. Du er et menageri, et loppecirkus af en art, og der er intet at stille op. Du må bare leve med det. Medvirkende: Nanna Winther og Johan Olsen, biolog og forsker Redaktør: Mette Hovmand-Stilling Foto: Klaus Rudbæk Cover: Alek Modin Musik: Anna Svensmark MøllerProduceret af Talk Town, Story House EgmontAntallet af ting, vi ikke ved, stiger eksponentielt med mængden af vores viden. Hver gang vi opdager noget nyt, rejser det endnu flere spørgsmål. Og det elsker vi. For den nye viden gør os klogere, men også mere nysgerrige. I den her serie er vi nysgerrige på mennesket. Vi zoomer ud til universet, grundstofferne som alt består af, og går i detaljen med mikroorganismer i milliardvis, der lever sammen med os. Hvis du interesserer dig lidt for dig – og hvem gør ikke det – så skal du lytte med, når Johan Olsen og Nanna Winther spørger: Hvad er et menneske?Medvirkende: Nanna Winther og Johan Olsen, biolog og forsker Redaktør: Mette Hovmand-Stilling Foto: Klaus Rudbæk Cover: Alek Modin Musik: Anna Svensmark MøllerProduceret af Talk Town, Story House EgmontJohan Olsen er en dansk musiker, biolog, børnebogsforfatter, foredragsholder og forsker ved Københavns Universitet.Nanna Winther er BA. i arkæologi. Hun er radio- og podcastvært, og har blandt andet været vært på Radio24syv, samt programmer som 'Styr på historien' og 'Tilbage til fremtiden' og ’Apokalypsens Piger’.

 • af Johan Olsen & Nanna Winther
  46,95 kr.

  Du kender dig selv, ikke? Selv om du ændrer holdninger i livet, føler du, at det hænger sammen. For det er jo dig! Men i løbet af et liv udskiftes mange dele af din krop. Nogle celler fornyer sig og nogle ganske få forbliver de samme. Men du er ikke bare kroppen, der skifter ham, personligheden skifter så markant, at man kunne sige at, du var et andet menneske en gang. Så hvem er du egentlig? Og har du overhovedet en fri vilje? Medvirkende: Nanna Winther og Johan Olsen, biolog og forsker Redaktør: Mette Hovmand-Stilling Foto: Klaus Rudbæk Cover: Alek Modin Musik: Anna Svensmark MøllerProduceret af Talk Town, Story House EgmontAntallet af ting, vi ikke ved, stiger eksponentielt med mængden af vores viden. Hver gang vi opdager noget nyt, rejser det endnu flere spørgsmål. Og det elsker vi. For den nye viden gør os klogere, men også mere nysgerrige. I den her serie er vi nysgerrige på mennesket. Vi zoomer ud til universet, grundstofferne som alt består af, og går i detaljen med mikroorganismer i milliardvis, der lever sammen med os. Hvis du interesserer dig lidt for dig – og hvem gør ikke det – så skal du lytte med, når Johan Olsen og Nanna Winther spørger: Hvad er et menneske?Medvirkende: Nanna Winther og Johan Olsen, biolog og forsker Redaktør: Mette Hovmand-Stilling Foto: Klaus Rudbæk Cover: Alek Modin Musik: Anna Svensmark MøllerProduceret af Talk Town, Story House EgmontJohan Olsen er en dansk musiker, biolog, børnebogsforfatter, foredragsholder og forsker ved Københavns Universitet.Nanna Winther er BA. i arkæologi. Hun er radio- og podcastvært, og har blandt andet været vært på Radio24syv, samt programmer som 'Styr på historien' og 'Tilbage til fremtiden' og ’Apokalypsens Piger’.

 • - Historier fra virkeligheden om fortryllelse
  af Cecilie Rubow & Mickey Gjerris
  113,95 - 183,95 kr.

  Mickey Gjerris og Cecilie Rubow har i Naturens sprog samlet 20 essays fra mennesker, der på forskellig vis beskæftiger sig intenst med naturen. Bogen indeholder bl.a. bidrag fra biolog og forsanger i Magtens Korridorer Johan Olsen, meteorolog og klimaekspert Jesper Theilgaard, biolog, forsker og debattør Rasmus Ejrnæs, og biolog og museumsinspektør på Naturhistorisk Museum i Aarhus Morten D. D. Hansen. Hvad sker der, når vi begynder at lægge mærke til de øjeblikke af naturfortryllelse, som alle kender til, men som vi ofte ikke har ord til at beskrive? En mørk himmel dækket af stjerner, en solnedgang, havets brusen, et tæppe af hvide anemoner i skovbunden. Naturen er over alt omkring os og i os, og alligevel bliver vi mere og mere fremmedgjorte over for naturen og behandler den, som var den en ting, sat i verden for vores fornøjelses skyld. De 20 essays fortæller både historier om fortryllende naturoplevelser, som vi hver eneste dag tager for givet, og foruroligende historier om klimaforandringer, økonomiske vækstparametre og industrialiserede dyrefabrikker. ”Hvad ville der mon ske, hvis vi accepterede, at fascination af dunhammere, guldsmede, vild pileurt og rimfrost ikke kan sættes ind i en ligning og beregnes på lige fod med svineeksporten, men ikke desto mindre er mindst lige så vigtig for os?” - Mickey Gjerris og Cecilie Rubow Pressen skriver: ★★★★★ Jeg vil egentlig ikke skrive så meget mere end blot anbefale, at du får fat i bogen og læser den. Den er en dejlig, poetisk oplevelse. - Kaskelot (Biologiforbundets Blad) Bogen indeholder bidrag, der skildrer naturens uudgrundelige mysterium og storhed, så blodet ruller i årene. - ATLAS bogtillæg En bog med artikler skrevet af engagerede mennesker, der har indsigt i naturens forskellige aspekter. For alle interesserede i naturdebatten og i naturfilosofi. - Bibliotekernes lektørudtalelse Læsere vil glæde sig over forfatternes naturglæde og følelse for naturen, ja, indimellem medlidenhed med den. De vil kunne blive helt høje under læsningen. - Kristeligt Dagblad

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.