Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
"Af de bevægelser, der som vældige efterdønninger fulgte på verdenskrigens orkan, er Tyrkiets nationale genfødsel en af de historisk mest interessante, politisk mest betydningsfulde."Tyrkiets geografiske placering mellem Europa og Asien gør landet til en smeltedigel af kulturelle strømninger, politiske tendenser og historiske spændinger. "Det nye Tyrki" handler om Tyrkiets økonomiske, kulturelle, politiske og ideologiske udvikling i årene mellem første verdenskrig og 1931, hvor bogen udkom.Bogen giver et spændende indblik i, hvordan man så på Tyrkiet med europæiske briller i mellemkrigstiden, både hvad angik kultur, religion og forholdet til mindretal i og omkring Tyrkiet.Den danske filolog Johannes Elith Østrup (1867-1938) var i en lang årrække professor ved Københavns Universitet og er i øvrigt kendt for sine mange rejser i Arabien og Orienten. Johannes Østrup blev i 1910 udråbt til Ridder af Dannebrog.
"Vezir, jeg befinder mig i dag i en nedtrykt stemning, og jeg kunne derfor have lyst til at iføre mig en forklædning og sammen med dig og skarpretteren Masrur vandre ud i byen for at gennemstrejfe dens gader og torve og undersøge tilstanden blandt mine undersåtter; det kunne med Guds hjælp live mig lidt op."Da kaliffen begynder at kede sig på sin trone, beslutter han sig for at mænge sig med sine undersåtter for at få et indblik i deres liv. Turen bliver en øjenåbner for kaliffen, ikke mindst da det viser sig, at det lille selskab ikke når tilbage til paladset i tide og må søge husly for natten hos en vrissen smed. For første gang i sit liv oplever kaliffen ikke blot at blive uhøfligt tiltalt, men decideret skældt ud!"Fra Orientens nutid" består af en perlerække af sjove historier, smukke digte og rørende fortællinger, som er blevet fortalt i Mellemøsten gennem generationer. Bogen udkom første gang i 1890.Den danske filolog Johannes Elith Østrup (1867-1938) var i en lang årrække professor ved Københavns Universitet og er i øvrigt kendt for sine mange rejser i Arabien og Orienten. Johannes Østrup blev i 1910 udråbt til Ridder af Dannebrog.
"Den mand, der skabte islam, var en araber. Araberne tilhører den semitiske folkeæt; alle de tre store religioner, der har læren om Guds enhed (monoteismen) som grundsætning, jødedommen, kristendommen og islam, er fremstået blandt folkeslag af denne æt."I takt med at den islamiske verden blev mere og mere forbundet med den vestlige, begyndte folk i Danmark i starten af 1900-tallet at interessere sig for islam og religionens følgere. Filolog og forfatter Johannes Østrups bog er en spændende og lettilgængelig præsentation af islamisk religion, kultur og historie. Bogen handler blandt andet om arabernes religion før islam, om Muhammeds liv og tanker, om de islamiske dogmer samt synet på familie, videnskab, skilsmisse og kunst.Bogen udkom første gang i 1914 og giver både et spændende indblik i islams historie og et billede af synet på andre religioner og andre kulturer generelt på denne tid.Den danske filolog Johannes Elith Østrup (1867-1938) var i en lang årrække professor ved Københavns Universitet og er i øvrigt kendt for sine mange rejser i Arabien og Orienten. Johannes Østrup blev i 1910 udråbt til Ridder af Dannebrog.
"Det er således overalt i Orienten og da særlig i Syrien, at ethvert sted, hvor man færdes, enhver genstand, man ser for sig, kalder en forestillingsrække frem fra forskellige perioder, forskellige sider af menneskelivets udvikling; jorden er her som oversået med minder, ikke af en enkelt art, men så brogede og forskelligartede som de folkeslag, hvis generationer har afløst hverandre her."Filolog Johannes Østrup præsenterer os for Syrien og Lilleasien, som det så ud i slutningen af 1800-tallet, hvor han i årene 1891-93 rejste rundt i området. Bogen er ikke en traditionel rejseskildring, men derimod et spændende vidnesbyrd om de helt særlige kulturer og traditioner, han mødte der. Bogen indeholder nogle af de første beskrivelser af beduinernes nomadiske tilværelse og deres kultur, som kun ganske få vestlige forskere havde fået adgang til."Skiftende horisonter" udkom første gang i 1894 og er en af de første danske skildringer af Syrien og Lilleasien.Den danske filolog Johannes Elith Østrup (1867-1938) var i en lang årrække professor ved Københavns Universitet og er i øvrigt kendt for sine mange rejser i Arabien og Orienten. Johannes Østrup blev i 1910 udråbt til Ridder af Dannebrog.
Islam er den yngste af de store verdensreligioner, men det gør den bestemt ikke mindre interessant."Profeten Muhammed" er skrevet til enhver, der har interesse for islam og for religionshistorie generelt. Bogen handler om profetens liv, grundlæggelsen af islam, hans tid som profet i Mekka og tiden frem til hans død. Bogen udkom første gang i 1911 og adskiller sig netop derved fra mange senere bøger om profeten Muhammed og islam. Den er skrevet i en anden kontekst og i en tid, hvor vesten så anderledes på islam, end mange gør i vort årtusinde.Den danske filolog Johannes Elith Østrup (1867-1938) var i en lang årrække professor ved Københavns Universitet og er i øvrigt kendt for sine mange rejser i Arabien og Orienten. Johannes Østrup blev i 1910 udråbt til Ridder af Dannebrog.
En række knap så kendte, men dog ganske underholdende og opbyggelige eventyr fra 1001 Nat. Arabien har sin version af ’Jeppe på Bjerget’, og ørkenbeduinerne deres udgave af ’Romeo og Julie’. Vi møder desuden en drømmetyder fra Bagdad, en tvivlrådig dommer, og en dødsdømt ung mand, der i sin sidste time filosoferer over livet og kærligheden.Indhold: [00:00:00] Indledning – [00:03:15] Den Sovende som blev vækket – [01:16:43] Shejkhen og Prælaten – [01:25:30] De seks Piger – [01:35:23] Kvindelist – [01:50:32] Et Eventyr i Ørkenen – [02:05:18] Sultanen af Yemen og hans tre Sønner – [02:18:19] Charleds Historie – [02:27:06] Drømmen – [02:31:11] Opiumsspiseren og hans Kone – [02:41:27] Når den sidste Skygge svinder – [03:10:28] Straffet NysgerrighedFra oversættelser af J. Østrup, Baltisk Forlag, 1928 samt Valdemar Thisted, Schubothes Boghandling, 1853
"Tusind og en nat" er en af de mest legendariske fortællinger i litteraturhistorien og giver et spændende indblik i den ældre arabiske kultur. I "Studier over Tusind og en Nat" fokuserer filolog Johannes Østrup både på nogle af de enkelte historier, på værkets opbygning og den måde, det har forandret sig på gennem de mange genfortællinger i løbet af hundredvis af år.Den danske filolog Johannes Elith Østrup (1867-1938) var i en lang årrække professor ved Københavns Universitet og er i øvrigt kendt for sine mange rejser i Arabien og Orienten. Johannes Østrup blev i 1910 udråbt til Ridder af Dannebrog.
Grundlæggeren af bryggeriet Carlsberg, J.C. Jacobsen (1811-1887), fremstår som en af 1800-tallets vigtigste danske skikkelser - ikke kun på grund af hans legendariske bryggeri, men også på grund af hans virke som mæcen og grundlægger af Glyptoteket, som politiker og en del af den liberale opposition mod enevælden. Johannes Østrups portræt af den store mand udkom i 1912 og giver et spændende indblik i J.C. Jacobsens liv og virke samt et billede af den samtid, han var en del af, og som han havde så stor indflydelse på.Den danske filolog Johannes Elith Østrup (1867-1938) var i en lang årrække professor ved Københavns Universitet og er i øvrigt kendt for sine mange rejser i Arabien og Orienten. Johannes Østrup blev i 1910 udråbt til Ridder af Dannebrog.
Arabien har i århundreder været et knudepunkt for handel mellem Øst og Vest, og regionens historie er lang, turbulent og spændende. Johannes Østrup beretter om Arabiens historie fra begyndelsen af 1800-tallet til bogens udgivelse i 1933. Bogen berører både den historiske udvikling og de mange forskellige folkeslag, der levede side om side i den storslåede natur.Den danske filolog Johannes Elith Østrup (1867-1938) var i en lang årrække professor ved Københavns Universitet og er i øvrigt kendt for sine mange rejser i Arabien og Orienten. Johannes Østrup blev i 1910 udråbt til Ridder af Dannebrog.
Ægypten har tryllebundet folk fra hele verden i århundreder i kraft af sin ældgamle historie med de spektakulære monumenter og imponerende dynastier. Johannes Østrup beretter om landets nyere historie fra starten af 1800-tallet op til 1929, hvor bogen oprindeligt blev udgivet. I bogen forklarer Østrup, hvordan Ægypten - selv så mange år efter dynastiernes fald - stadig bevarede en unik betydning og position, der strakte sig langt ud over landets grænser.Den danske filolog Johannes Elith Østrup (1867-1938) var i en lang årrække professor ved Københavns Universitet og er i øvrigt kendt for sine mange rejser i Arabien og Orienten. Johannes Østrup blev i 1910 udråbt til Ridder af Dannebrog.
Den orientalske opfattelse af, hvad der er høfligt og uhøfligt harmonerer ikke altid med den vestlige. I anledning af kong Christian X’s fødselsdag i 1927 har filolog Johannes Østrup udgivet en oversigt over de daværende høflighedsformer hos de forskellige folkeslag i Mellemøsten, som det så ud på hans samtid.Den danske filolog Johannes Elith Østrup (1867-1938) var i en lang årrække professor ved Københavns Universitet og er i øvrigt kendt for sine mange rejser i Arabien og Orienten. Johannes Østrup blev i 1910 udråbt til Ridder af Dannebrog.
I "Maurerne og Marokko" gengiver Johannes Østrup islams historie i Spanien og Marokko. De to landes historie hænger på mange måder sammen - ikke mindst fordi netop folkeslaget berberne bestemte udviklingen af islam i begge lande i en lang årrække. Bogen henvender sig til alle, der interesserer sig for Spaniens, Marokkos og islams historie og dækker perioden 711 til 1928, hvor bogen oprindeligt udkom.Den danske filolog Johannes Elith Østrup (1867-1938) var i en lang årrække professor ved Københavns Universitet og er i øvrigt kendt for sine mange rejser i Arabien og Orienten. Johannes Østrup blev i 1910 udråbt til Ridder af Dannebrog.
Den arabiske litteraturhistorie strækker sig langt tilbage i tiden, og mange af de smukkeste digte og eventyr stammer fra før islams opståen. Johannes Østrup gengiver en række af de ældste og mest karakteristiske eventyr og sange, som er blevet overleveret gennem hundredvis af år, og indvier os i den traditionelle arabiske litteraturs hovedtræk og vigtigste temaer.Den danske filolog Johannes Elith Østrup (1867-1938) var i en lang årrække professor ved Københavns Universitet og er i øvrigt kendt for sine mange rejser i Arabien og Orienten. Johannes Østrup blev i 1910 udråbt til Ridder af Dannebrog.
Professor Johannes Østrup ser tilbage på et langt og begivenhedsrigt liv med mange rejser i Oldtidens store riger i Arabien og Orienten. Men det er ikke kun områdets spændende fortid, Johannes Østrup beskriver ud fra sit virke som professor i filologi. Han fortæller også om sine egne oplevelser af de omvæltninger, områderne gennemgik i mellemkrigstiden, hvor de forskellige kolonier lagde an til at rive sig løs af det europæiske overherredømme.Den danske filolog Johannes Elith Østrup (1867-1938) var i en lang årrække professor ved Københavns Universitet og er i øvrigt kendt for sine mange rejser i Arabien og Orienten. Johannes Østrup blev i 1910 udråbt til Ridder af Dannebrog.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.