Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Der er mange voksne måder at beskrive barndommen på. ”Elsket af rævene i skoven” er ikke kun et intimt pigeportræt. Den insisterer på barnets ret til selv at fortælle, hvor intenst det er at være barn. Kajsas hverdag, der for en udenforstående ser fredelig ud, forvandles i hendes fantasi til fortættede, indre optrin, der ofte er af truende karakter. Og det er der en grund til … Mor er så smuk. Også hendes navn er smukt. Far kalder hende bare Mie, men hun hedder Rose Marie.- Rose Marie, hvisker jeg og gemmer mig under dyner af bløde rosenblade.Her vil jeg blive hele mit liv. Ja, det er det, jeg vil.Bare det altid var sådan med mor!Men jeg har opdaget noget, som fylder mig med skam. Jeg har en underlig, ubegribelig fejl i mit indre, noget slemt, som mor ikke kan lide! Faktisk tænker jeg tit på fejlen og på, hvordan jeg har fået den. Og om andre børn også har den …Romanen foregår i en lille bornholmsk havneby under Den Kolde Krig i halvtredserne og tresserne. Det er en tid, hvor børn leger frit i skov og på strand. Også Kajsa får lov til at strejfe rundt. Men de voksne har hemmeligheder. Og fejlen følger med …
En flok vilde heste er blevet til. Jeg hænger stille i luften, mens flokken springer af sted under mig med fråde om mulerne og manker og haler af tang. Og flokken er ikke alene. Der kommer ryttere til, de dukker frem af havets dyb og kaster sig op på hestenes rygge; det er dejlige havhekse, skabt af skum og vand, med langt flyvende hår og kroner af muslinger om hovedet. De griber i mankerne, læner sig frem og ler til hinanden. Jeg udstøder et skrig, for nu er jeg selv en heks. Det er bare det, jeg har ventet på! Dristigt styrter jeg mig ned og lander i det skummende vand. 1959: Syvårige Kajsa bor på Bornholm med de mennesker, hun tror, er hendes forældre. Men hun er plejebarn, og alle undtagen hun selv ved det. Plejemoderen holder afstand til barnet for at gøre plads til den biologiske mor, og Kajsa tror, hun har en fejl, som den mor hun elsker og beundrer, ikke kan lide. Hun begraver sig i en vidtløftig fantasiverden, men "fejlen" følger hende som en skygge hele hendes opvækst. RUSSERUNGE er en litterær perle af den dybt bevægende slags. På en og samme tid et stærkt portræt af et barneliv og et stykke Danmarkshistorie. Det er en bog, der minder én om alt dét, litteratur kan. Udgivelsen er en storskrift-udgave i to bind til svagsynede i serien MAGNUMBØGER Lindhardt og Ringhof.
En flok vilde heste er blevet til. Jeg hænger stille i luften, mens flokken springer af sted under mig med fråde om mulerne og manker og haler af tang. Og flokken er ikke alene. Der kommer ryttere til, de dukker frem af havets dyb og kaster sig op på hestenes rygge; det er dejlige havhekse, skabt af skum og vand, med langt flyvende hår og kroner af muslinger om hovedet. De griber i mankerne, læner sig frem og ler til hinanden. Jeg udstøder et skrig, for nu er jeg selv en heks. Det er bare det, jeg har ventet på! Dristigt styrter jeg mig ned og lander i det skummende vand. 1959: Syvårige Kajsa bor på Bornholm med de mennesker, hun tror, er hendes forældre. Men hun er plejebarn, og alle undtagen hun selv ved det. Plejemoderen holder afstand til barnet for at gøre plads til den biologiske mor, og Kajsa tror, hun har en fejl, som den mor hun elsker og beundrer, ikke kan lide. Hun begraver sig i en vidtløftig fantasiverden, men ”fejlen” følger hende som en skygge hele hendes opvækst. RUSSERUNGE er en litterær perle af den dybt bevægende slags. På en og samme tid et stærkt portræt af et barneliv og et stykke Danmarkshistorie. Det er en bog, der minder én om alt dét, litteratur kan.
RUSSERUNGEN er en roman om venskab og familie, om sandhed og løgn - og om de uløselige bånd, der binder os til den, vi tror, vi er.Året er 1959. Syv-årige Kajsa lever en rolig tilværelse som bagerdatter på Bornholm. I hvert fald på overfladen. Hvad alle andre ved er nemlig, at bagerparret slet ikke er Kajsas forældre. Pigen fornemmer, at der er noget galt, men da hun ikke ved hvad, forestiller hun sig, at det er hende, der har en fejl, som gør at forældrene ikke elsker hende. Idéen om denne fejl forfølger hende dagligt gennem angstprægede forestillinger, der gang på gang løber løbsk. Både i hverdagen og i Kajsas forestillingsverden spiller havet, klipperne og kirkegården med de døde russere en vigtig rolle. RUSSERUNGEN er en både barsk og poetisk roman om en piges kamp for at forstå den verden, hun lever i. For hvordan kan man forstå hinanden, når man ikke engang ved, hvem man er?
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.